Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   168 / 564
(#) Zerocross válasza kralikandras hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Na kiteszem!
(#) kralikandras válasza Zerocross hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

KÖSZI !
ISZOM AZ EGÉSZSÉGEDRE EGY FRÖCCCCSÖT!
BUÉK!
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Dec 31, 2010 /

Én nagyon ritkán rajzolok olyan rajzokat,akkor is inkább papírra cerkával,de rajzoltam már Paint-ba is,macerás.Csak azért,hogy még év végén is tudjak valami "érdekeset mutatni néked :beka3: ,a mellékletben mutatom.Bár ez nem olyan szép,de használható,ha minden kötél szakad,ilyet még nem láttam senkitől,mert pihent agyú csak én lehetek.

Mindenkinek Békés,Boldog Újévet,Kívánok!

Valami.lay

(#) mpisti hozzászólása Dec 31, 2010 /

Eredményekben,és gép építési sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok valamennyi fórumtársnak!
(#) Freedomocska hozzászólása Dec 31, 2010 /

BÚÉK minden kedves fórumtársnak és hozzátartozójának . Ezentúl egész évben lehetőleg csak a pezsgők durrogjanak ne az IGBT-k .
(#) Tubi56 válasza erdgab hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Én is inkább kézzel rajzolgattam idáig! Most kezdtem el progival rajzolni amiben még kezdőnek számítok! Sőt nem rég még a nyák terveket is kézzel rajzoltam!
De azért normális programmal gyorsabb és könnyebb a rajzolás! Így hát gyakorlok tovább!
(#) Tubi56 válasza Tubi56 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Mindenkinek BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!
(#) vottokar hozzászólása Jan 1, 2011 /

Csatlakozom. Én is minden fórumtársnak BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!

Talán az idei évben már sikerül befejezni a Macit!
(#) Zerocross válasza erdgab hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Tudom, nem illik bele dumálni mások értekezésébe, de csupán egy segítő információval szeretnék szolgálni, ha meg nem sértem a véneket ( ).
Valamikor réges-régen egy messzi-messzi évezredben még a vindózok előtt a TANGO-t használtam, de mivel egymást követték az ablakok változatai (vindóz-ok) és a Disk Operating System a háttérbe szorult, hát kénytelen voltam egy méltó utódot keresni. Nem volt könnyű. De nekem a DipTrace ami bevált. Persze saját készítésű alkatrész bázissal.
(#) Freedomocska válasza vottokar hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Akkor HAJRÁ !! Nekem is ez az egyik újévi fogadalmam (a másik sem titok : nem fogok annyit inni mint tavaly ... ö ..ő ő.. csak még azt nem döntöttem el , hogy többet vagy kevesebbet ). Ami a lényeg _ tegnap az utolsó pillanatban végre megérkezett a karácsonyi ajándékom .. egy oszcilloszkóppal leptem meg magam így már majd be merem indítani a tákolmányomat a "Maci" vezérlő panelt .
(#) Hetope hozzászólása Jan 1, 2011 /

Búék mindenkinek !
Nem kis teljesítmény (mostmár) de végig olvastam a topikot ! Hogy miért hát azért mert úgymond kaptam 1 inverterest ami persze nem működik. Javítottam már hasonlókat de ahhoz nem kellet különösebb tudás. A gép tipusa GENESIS140 a gyártója SELCO - Italy . A lágyindító (elkotöltő) ellenállsok közül az egyik megszakadt mert kiderült hogy 2 tranyó zárlatos, 1 pedig betegesen jelentkezik . 2SK2611 x 8 van benne gyárilag . Kiderült hogy a soksok cikk és hozzászólás amit itt találtam nem érinti az én problémámat mert még mindig nem értem miért nem döglött meg mind a 8 tranyó és miért kell ide 900 voltos 150 wattos példány? jobb (megbízhatóbb) lenne-e 180 wattosakkal? de ezekből csak 800 Voltosakat tudok találni. Az oldalon igen csak ki van vesézve az IGBT-és tipusok használata amit meg is értettem de viszont nem szeretném átalakítani a cuccot . Az az Érzesem hogy igen sok hozzáéertő szaki van ezen a topikon és hátha kapok megfelő segítséget amit előre is köszönk mivel sémát nem tudtam taláni a netten.
(#) dara válasza Hetope hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

Neked is BÚÉk és minden fórumozónak.Ha jól értem140A res a gép,és oldalanként 4-4 fet van a végén.Azért nem döglött meg mind mert az a kettő már leverte az autómatát és a többinek már nem volt ideje meghalni,vagy is már zárlat van a gépben.Átolvastad a topikot,akkor olvashattál arról hogy az IGBt és a fetet lehet egymással cserélni.900V 150W,pld IRGP450W,ez 900V 50A,igaz meg kéne mérni,hogy mennyi a freki,bár fetesek ált 80Khz körül mennek.Ha mást nem lehet,le kell vinni a frekit,és át kell tekerni a trafót.De még nagyon sok variáció van.Jó lenne a gépröl többet tudni.
(#) Hetope válasza dara hozzászólására (») Jan 1, 2011 /

A trafótekercselés veszett ügy ugyanis be van öntve az egész. Helyszűke miatt pedig nem tehetek nagyon semmi mást. Valóban igazad van hogy jó lenne többet megtudni , most azon eszelek hogyan tudnám valahogy úgy öszerekni hogy legalább az elejét binditsam mérések elvégzése miatt.
(#) dara válasza Hetope hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Vedd ki a feteket,iktasd ki az erősáramot s csak a segédtáp menjen,máris tudsz mérni.
(#) kralikandras válasza Hetope hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia.
Megvan a GENIUS 140 rajza - földobhatnád?!
(#) Hetope válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Dehogy van ha lenne akor már sokkal keveseb lenne az ismeretlen!
(#) dara válasza Tubi56 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Tubi,ki lett próbálva a gép.Tényleg nagyon jól lehet vele hegeszteni,nagyon jó az ívfogása.,ezzel a fojtóval is marad benne.Fokozatosan emeltem az áramot,végül maxban álltam meg ami 150A,ennél feljebb nem megy.A hűtőbordák a fojtó a fő trafó éppen csak langyosak két 3,25 ös 150A hegesztés után,persze a venti elég jól tekeri a levegőt a bordákon és az utánuk levő trafokon át,és a környezeti hőmérséklet itt a szobámba 20-22 fok,de kezd hűlni mert ki kellett nyitnom az ablakot a nagy füst miatt.Szóval remek a gép ajánlom mindenkinek.
Köszönöm Tubinak a segítségét :worship:
(#) jacsu válasza dara hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Gondolom örültek otthon hogy a szobában probáltad? Engem kinyirna érte a sok nőszemély.
(#) kralikandras válasza Hetope hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Nézd meg azt a ruszki oldalt amit nekem ajánlottak 1 oldallal elörébb-hátha-vagy hasonló.
(#) dara válasza jacsu hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Ez a szoba direkt bütykölő,vagy is ez a műhelyem.Nálam is sok a nőszemély,de ide be nem tehetik a lábukat.
(#) jacsu válasza dara hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Jol beszélsz. DDDD
(#) Tubi56 válasza dara hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Igen engem is ki nyúvasztanának a szobában való hegesztés miatt!
De a fontos, hogy működik szépen!
Nagyon örülök neki én is! :awink:
Gratulálok, használd egészséggel és vigyázz rá!
Nem is kell azt 150A fölé vinni, sőt inkább egy biztonsági korlátot kell neki szabni olyan 130A körül!
Azért egy két fotót prezentálj nekünk, ha időd engedi!
Még egyszer gratula neked és üdv az ívhegesztő gépgyártók között!
Most már kísérletezhetsz, persze egy másik gépen majd!

Idézet:
„Ez a szoba direkt bütykölő,vagy is ez a műhelyem.Nálam is sok a nőszemély,de ide be nem tehetik a lábukat”

Ez tetszik!!
(#) Hetope válasza kralikandras hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia András kösz a tippet de már átnéztem az eddigi rajzokat és már lüktet a fejem ! Ebben az IC készlet a következő: 555 , 319 , uc3845 ,4027 és három 4093 igaz van még apróbb is mint az optó de azok már csak kisegítők ahogy én nevezném őket. Átmértem a nagyáramú egyberángató panelt de ott semmi baj. Viszont szemre nagyítóval nézve egyik panelon sem találtam hibát hacsak az alkatrészek alatt nincsen amelyek SMD csomagolásúak. Nem akarnám mind kiszedni a fetteket mert sajnos úgy van kialakítva hogy a lábak el vannak hajlítva derékszögben és úgy forrasztották be őket hogy egyúttal távtartók is . nem tudom mi lenne hogy ha benthagynák 2 - 2 jó tranyót és úgy megróbálnám beindítani .
(#) erdgab válasza Tubi56 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Idézet:
„Még egyszer gratula neked és üdv az ívhegesztő gépgyártók között! Most már kísérletezhetsz, persze egy másik gépen majd!”

:beka3:

Sanyi,dara fórumtárs már a 15 vagy a 16 vagy még talán ennél is többedik gépet építette meg,mert kedvet kapott a Colt megvalósításra.Ti ketten óriási tapasztalattal rendelkeztek gép építés ügyben s az,hogy most így segítettétek egymást az nem semmi.Örömmel olvastam eszmecseréteket,azért is nem szóltam bele.

Én is gratulálok dara barátomnak az újabb sikerhez!
(#) fezsolt73 válasza Hetope hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Hello !
Szerintem ezt kerested..
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Köszi Gábor,így igaz már a sokadik,még Tubi küldte a rajzot,valamikor a nyáron és kedvet kaptam a megépítésére.Egyébként Tubi,már a terminálon is találkoztunk,csak lehet elfelejtetted,akkor volt az első amelyik mindig visszafelé húzta az ívet.Azóta tényleg sok a tapasztalat,még feteset is csináltam de többet sem,irgalmatlanul melegedett,de működött.IGBt elhalálozni,már sok géppel ezelőtt nem csináltam ezen is nagyon elcsodálkoztam amikor eldurrant,bár ez az én hibám volt.Egy kis kisérletet,átalakítást majdnem minden gépbe végzek mert attól függ milyen alkatrész van éppen itthon.
(#) Hetope válasza fezsolt73 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Köszönöm szépen ! Hálám örökké üldözni fog !
(#) erdgab válasza fezsolt73 hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Vao! Mentettem,köszönöm!
(#) erdgab válasza dara hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia Sanyi!
Idézet:
„Egyébként Tubi,már a terminálon is találkoztunk,csak lehet elfelejtetted,akkor volt az első amelyik mindig visszafelé húzta az ívet.”

Én emlékszem jól,talán Tubi is.Páran azért átjöttünk onnét.Néha benézek a terminálra is.
(#) dara válasza erdgab hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Szia Gábor.Én is be szoktam kukkantani,de ott nem igazából megy a gép építés.
Következő: »»   168 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem