Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Persze én is összekötözgettem azért
Igazából én úgy szoktam,hogy a hidegítő az ic táplábai közt van minél rövidebb huzallal vagy közvetlenül.. Én nem szoktam hidegítőnek furatszereltet rakni mivel sokkal egyszerűbb egy 1206 SMD kerámiakondit rátervezni odaforrasztani az ic alá a nyákon..
Ha teli GND-re készíted akkor legyen is az!! Jelöld ki a teszt funkcióval a GND-t majd írd át nullára a távolságot alul!
Oké. De melyik lábai között? Csak táp és gnd vagy táp és minden gnd-re menő láb?
GND táp közé! Ez nem olyan kényes áramkör azért,hogy mindenhová kellene külön de létezik olyan is..
Megnéztem a tervet mit az előbb feltettél bekapcsolva van a teli GND de nincs belevonva a GND vezető!
Szép munka!
Én sajnos még nem ismerem ennyire ezt a programot. Egész pontosan most tanulom. De nagyon jó látni, hogy egyféle dolgot hányféleképpen lehet megoldani. [off] És látom nem vagyok egyedül aki ilyenkor is szívesebben babrál az elektronikával mint, hogy szürke vasárnapi életet éljen.
Elnézést! Én így szokom..
Lehet igy is, csak ha therm pontban használod, forrasztáskor egyszerűbb nem egy pacát forrasztani a GND-re.
Én nem merek ilyen vékony vezetősávot használni mint amit ti használtok. Meg nem is merem ennyire közel vinni őket egymáshoz. Vagy túl parás vagyok?
Félek, hogy nem lesz sikeres a maratás.
Ha jól felvasalod a 06-os lazán kivitelezhető de vastagíts rajt.. Nekem a 06 már vastagnak számít
A rajz átvitelét a panelre és maratását ugyan úgy meg kell tanulni, mint a rajzolást. 0.6-0.8 sávokkal nyugodtan dolgozhatsz még elsőre is.
Megpróbálkozom a 0,7 -el. A 0,9 nagyon sok helyet foglal bár szimpatikusabb. Jó kis babramunka ez.
[off]
Megtörtént a vasalás. Egész jó lett. Mintha a nyomtatóval egyből a nyákra nyomtattam volna. Meglátjuk, hogy a maratás hogyan sikerül.
Ha van hőlégfúvód leáztatás után melegítsd rá a fesztéket még egy kicsit ahol nem tapadt meg rendesen ott odatapad nem hozza le a marató! Én előmaratni (oxidálni) is szoktam a nyákot ha érdekel a Nyákkészítés lézernyomat laminálással topicban van róla infó..
[off]
Teljesen jó lett. Volt 1-2 apróbb hiba azokat maratás előtt alkoholos filccel orvosoltam. Nem látni, hogy hol volt filcezve. Büszke vagyok magamra, hogy az első nyákom ilyen szép lett. Hogy jó is-e? Majd kiderül... :yes:
Valamit elb@@@tam!
Az IC-et nem tudom helyesen beültetni csak, ha alulról teszem be őket.
Szia.
Egy tanács, ha elfogadod. Célszerű a beültetés felől tervezni. a vasalás alkalmával pedig a beültetés felől nyomtatni a nyákot, vagyis amit terveztél, azt abban a nézetben nyomtatni. Ha vasalod, úgy is automatikusan ráfordítod a nyákra, ergo tükrözve lesz. A fotózásnál detto ugyan ez a helyzet, ott pedig a filmet a festékes oldalával tesszük a lakkozott nyákra. Tehát beültetés felől tervezni és tükrözés nélkül nyomtatni. Üdv!
Sejtem mi a gond. Addig jó volt minden míg rá nem írtam a forrasztási oldalra a dátumot. Emiatt tükröztem a nyomtatást. Nem érdekel, vissza fordítom az IC-k lábait.
Amikor rávasaltad nem tűnt fel, hogy fordítva van a dátum ?
Programok mindig a beültetés felől terveznek jó esetben. Azért egy képet tegyél fel, hadd lássuk mit alkottál.
Az volt a gond, hogy a szöveget/dátumot a terven elforgattam ezért tükrözve nyomtattam amit nem kellett volna. Íme a végeredmény...
Igen, ha valamit írunk a nyákra, akkor a szöveget tükrözzük meg a nyákon. Tehát eleve úgy szerepel rajta a szöveg, hogy beültetés felől nézve nem olvasható. Ha majd viszont a nyákra kerül az automatikus tükrözés miatt, olvasható lesz a forrasztás felőli oldalon.
Szerintem készítsd egy új nyákot, ne hajtogasd az ic lábát. Csúnya, nem elegáns, sőt... No meg barbár megoldás. Csinálj új nyákot. Ez volt a tanulópénz. Megjegyzem, elég szépre sikerült. Hát még a következő. Nemigaz?
Alapvetően a végeredménnyel elégedett vagyok. De ez most nagyon bosszant. Az lm3915 lábát nem is könnyű vissza hajtani. Törik :zavart2:
Ez a hiba becsúszott, de a panel jó lett.
Szerintem készíts egy újat ami nincs fordítva. Panelre mindig azzal a színnel írj ami a sávok színe.
Ez egy olyan tanuló pénz 'lecke' volt amit míg élek nem felejtem el. Nem hiszem, hogy még egyszer elkövetek ilyen hibát. Viszont mérgemben akkor is kifordítottam az IC-ket
A felső oldal vasalása már az idegesség miatt nem lett szép. [off] A mérgemet tetézte az is, hogy az 1mm fúrószárat nem tudtam befogni a gépembe mert a 2000 forintért vett átalakító nem jó hozzá (dremmel). Így OBI gazdaságos pisztolyfúró+1mm szár. Leizzadtam míg ez 70+ furatot megcsináltam. De nem törtem el a fúrószárat.
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogyan tudok beilleszteni egy email-ben kapott nyák rajzot a programba? Egy rajz, ami átlátszó, tehát áramköri, ill. beültetési egyben. Köszönöm, ha valaki segít.
Töltsd le a levélből a gépedre és nyisd meg a programmal a lay fájlt.
Ha nem lay fájl csak egy kép akkor azt nyisd meg a programmal és rajzold át. |
Bejelentkezés
Hirdetés |