Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Elkészítettem plexiből, de a lemezekbe lyukak vannak vágva amik sajnos egyedi méret miatt nagyobb lett pár mm-rel. Ezekbe a lyukakba csövek vannak állítva és nincsen tömítetsége. Arra gondoltam, hogy gyantával körülöntve lenne tömítetsége a csöveknek és így a plexi lemezt is ki tudom váltani vele.
Sziasztok!
A problem a következő lenne: Van 1 Hunflex Ethanol átalakító a kocsimban amivel semmi baj nincs, működik rendesen... De... Van rajta 2 trimmer poti..... Namármost az 1iket szeretném kivezetni az utastérbe nevezetesen a keverék szabályzót... A gond ott kezdődik, hogy a cucc ki van öntve egy barnás kicsit áttetsző gyantafélével... A kérdés egyértelmű: Hogy tudnám a potit kivezetni szerintetek anélkűl hogy megrongáljam az áramkört? mellékelek 1 képet róla...
Közepes lehet, senem puha senem kemény..
Valami kémiai oldószer esetleg? Elektromos állításon gondolkodtam én is régen ha jól emlékszem olvastam valahol hogy 2 léptetőmotort be lehet úgy kötni mindenféle elektronika nélkűl (csak tápfesz) hogy ha az egyiket megforgatom, követi a másik... Hallott erről valaki, vagy rosszak az emlékeim? mondjuk jobban szeretném ha valahogy kifolyna az gyanta
Hello
Hőlégfúvó a megoldás, vagy ha az a fajta műgyanta amire gondolok akkor egy sima hajszárító is elég, és máris meglágyul és szépen kiscsavarhúzóval, sérülés mentesen bonthatod ki belőle a panelt Ja és annyira ne melegítsed, hogy megolvadjon vagy valami, bőve elég ha egy kicsit meglágyul! Üdv: Zoltán
Műgyantával van kiöntve. A műgyanták legjobb tulajdonsága hogy a polimerizálódás után semmivel nem lehet a kötést feloldani. Lehet hogy hőre lágyul, de nem enged akkor sem! Sokat dolgoztam és még most is dolgozok műgyantákkal, van amelyik üveg keménységűre szilárdul, van amelyik lágyabb, de egy sem oldható semmivel! A polimerizáció egy végleges
dolog, nem visszafordítható.
Az aromás higító és a kromofág sem oldja?
Én aromás higítóval szoktam műanyagokat feloldani. Gyantát még nem próbáltam, de az észtergyantát szerintem feloldja. Egyébként 100% hogy van olyan oldószer, ami a polimerizálódott gyantát is oldja, régen néztem ebayon, volt több is.
A hőre keményedő műgyantákat semmi sem oldja, ugyanis a térhálósodás irreverzibilis folyamat. Legfeljebb a hőre lágyulóak közt van olyan, ami oldható valamiféle oldószerrel. Ja, és az általad említett észtergyanták az előbbi csoportba tartoznak, tehát azokat - térhálósodás után - nem fogod tudni semmivel sem oldani.
Jogos! Bár a mechanikai eltávolítás már más tészta..
Sziasztok!
Segítséget kérek. Egy turizmusösztönző szervezetnél dolgozom, és azt a feladatot kaptam, hogy találjam ki, hogyan készíttethetjük el bizonyos ősmaradványok élethű másolatát… műanyagból, sorozatgyártásban. Addig eljutottam, hogy műgyantában kell gondolkoznom, de eddig csak egyetlen embert találtam, aki azt mondta, hogy el tudja készíteni a másolatokat. Az interneten senkit sem találtam. Ha valaki ismer olyan személyt, aki képes ilyen ősi cápafogakat, kagylókat, csigákat, ősállatokat (nem dínókat), növénylenyomatokat készíteni, sokat, minőségit műgyantából, kérem, jelezze nekem. Köszönöm. Zsenge
Szaisztok!
Rájöttem a műgyanta szobrok, tárgyak sorozatgyártóinak felkutatásának titkára! Olyannyira örülök neki, hogy most mindenkivel megosztom: Az interneten nem találni meg őket, viszont műgyantát (mint alapanyagot) forgalmazó cégeket igen, na és ők azok, akik ismernek ilyen személyeket, mert hát hozzájuk járnak anyagért. Felhívtam egyet-kettőt és máris van egy listám a keresett személyekről.
Mailban vagy privatban, megirnad nekem a listat ?
Koszonom !
Van valamilyen oldószer amivel nyákról gyantát letudom tisztitani? Segítséget előre is köszi.
Szia !
Öntöttem már ezt azt ,megvizslatnám miről van szó ! Üdv . István
Gyakorlatilag bármelyik festékhigító jó rá. Jó a denaturált szesz is, a lakkbenzin, az aromás higító, a nitrohigító...
Sziasztok!
Lehet furán hangzik, de érdeklődni szeretnék, hogy citroen xsara jelet valahogyan tudok e csinálni, mert lelopták az autó elejéről, és olyat akarok a helyére, amit nem könnyű leszedni. Szóval arra gondoltam a fórumot olvasva hogy megcsinálom magam, de mivel nem ismerem az anyagokat, tudna valaki tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Gondolom kellene egy minta, ami alapján elkészítem az eredetit? És utána?... És ha tételezzük fel kész a forma, le tudom színezni ezüstözöttre, rátapad a festék? Ha ötleted van írj a *****@****.***-ra Köszönöm a segítséget Több okból sem írjuk be az e-mail címet a fórumba, legfőképp, mert privátban segítséget kérni illetlenség, és mert a spammerbotok "vadásznak" az ilyenekre! Frankye
Sziasztok!
Most leltem rŕ erre az oldalra čs lŕtom hogy elčg sokan vannak azok akik értenek a gyantŕkhoz, szeretnčk segítsčget kčrni abban a tčmŕban hogy kčszítenčk a kocsimhoz sŕrvčdőívet, meg is van a forma, de csak fčnykčpen, az lenne a kérdčsem hogyan kezdjek egyŕltalŕn neki, miből legyen a minta mit tudok könnyen formŕzni, hŕny rčszes legyen az öntőforma? Minden nemű segítsčget szívesen fogadok, a novia cčgről tudok de pont zŕrŕs utŕn črtem oda azóta pedig nem volt szabadidőm elmenni! Előre is köszönöm!
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy hogyan kell pontosan kiönteni műgyantából szélgenerátorhoz generátort? Utánanéztem a dolgoknak de nem nagyon találtam pontos leírást hogy hogy is kéne csinálni és nem akarom elrontani.
Én ennyit tudok most: -Alulra üvegszövet, utána kiönteni egy kis műgyantával utána tekercsek, azt kiönteni megint, arra rá mehet még egy réteg üvegszövet és azt még megy rá agy kis műgyanta és mehet rá a fedő és lehet összenyomni. És hagyuk dolgozni. Ez menyire jó? Csak azt nem tudom hogy a műgyantát mivel kell keverni vagy hogy van? Tudna valaki segíteni Előre is köszönöm a segítséget!!
Sziasztok,
beszereztem poliészter műgyantát+edzőt. A leírása szerint 1-2% edző kell a gyantához. Viszont nem írja, hogy térfogat vagy tömegszázalék? Mennyire érzékenyek erre a gyanták? Tudom, hogy a térhálósodási idő változik, de nagyon vagy csak kevésbé? Mivel érdemes formát venni? Egy alumínium alkatrészről lenne szó. A sima homokhoz kell valamit keverni, hogy "formahomok" legyen vagy elég megnedvesíteni? Ha esetleg beolajozom az eredetit akkor a gipsz mennyire marad rajta? Köszi
Tudni kéne azt, mennyit szeretnél önteni.
A homokos így működhet, de még nem próbáltam: Valamilyen dobozba beleteszed a gyantás homokot, abba a mintázandó tárgyat, de csak félig.A mintát meg is kell kenni a betevés előtt valamilyen formaleválasztóval, különben ráköt a gyanta. Én a szilikon gumit javasolnám. Ha nagy méretű a dolog akkor kb 5 mm vastag réteget kell rákenni, de ezt hátulról meg is kell erősíteni. Arra készülj fel, hogy le fogsz ülni a szilikon gumi árától, cserébe egy egyszerűen használható anyagot kapsz. Az 1-2%-ot én tömegszázaléknak használom. Nyugodtan használhatod úgy is, hogy a gyanta tömegének 1-2%-át méred ki edzőből térfogatban. Ha olajozod a formát a gipsz nem fog rákötni. A gyanta viszont beleissza magát a gipszbe.
Sziasztok,
Egy nyomogombot es egy poti gombot szeretnek lemasolni ezt meg lehet oldani mugyantaval? Koszonom a segitseget.
Ezt hogy érted? A formájukat akarod kiönteni műgyantából? Vagy műgyantával akarod levenni az öntőformát? Mert ez utóbbi esetben erre nem alkalmas a műgyanta, arra egy speckó gumit használnak.
Mugyantabol akarom kionteni oket, vagy valamibol ami erre a celra megfelel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |