Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rázós toll

Témaindító: MoOn, idő: Okt 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Collector válasza WRSn70 hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Az nem önindukció..
(#) danca hozzászólása Jún 17, 2010 /

Ez jó ötlet :shocking: !

Apám csinált velem régen olyat, hogy egy nagy tekercsnek megfogatta a kivezetéseit és hozzáérintette a laposelemet: jól megrázott!
Egy ilyen tekercset kellene elképzelni, hogy egy olcsó lézeres tollba beleférjen és amikor a célszemély megnyomja a gombot, jól megrázza!

A vásárban mondta az egyik eladó, hogy ez a gyújtó quartzelektromos ,de én tudtam, hogy az piezoelektromos.
(#) kamaro hozzászólása Jan 2, 2011 /

És akkor mivan ha egy 12V elemel és egy kondenzátorral próbálkozunk???
Vagy hülyeség?
(#) Collector válasza kamaro hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Mit kéne csinálnia a kondenzátornak?
(#) kamaro válasza Collector hozzászólására (») Jan 2, 2011 /

Végülis semmit...
Bocs ez egy hülye ütlet volt
(#) zsm99 válasza Kicsi Vezér hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Kicsi Vezér írta:szerintem anyi is ellég lenne hogy fogsz 1 pici csavart ara vékony emény drótot rá raksz le szigetelö szallagozod és vékony kábelszállal kb 200 szor csavarsz minnél többet raksz annál nagyobbat üt de a leg 1szerübb ha 1 akus fúróba bele erösíted a csavart és meg fogod az egészet aztán mikor ezt meg csinátad azt is le ragasztod és a gomb elemnek csak a pozitiv szélét ragasztod le és a negatív nak meg 1 nagyon vékony kábbelel belevezeted a tollnak a nyomokájábaés a pozítivra meg rá ragasztod és amikor le nyomja érintkezik az ellemmel és ráz is csak ezt akkorába csinálfd meg hogy bele is férjen és nagyon királylesz és amire kb 200 x rá csavartad azt meg rá rakod a külsejére amásikat az ajjára csak az a lényeg hogy el választ értelem szerüen a 2 részt egybe rakod és le teszed az asztal ra és valaki biszti ki probálya de ha akkora vagy mint én akkor az ellenözödet oda viszed hogy írja alá akkor oda adod neki és meg rázza csak még arra figyelj hogy ki bírjon 10 m es dobást sok sikert mindenkinek hozzá

Tudnál 1 képet felrakni róla?
(#) danca hozzászólása Aug 23, 2011 /

Én kaptam egy rossz rázós rágót amit megcsináltam.
A belsejében van pár gombelem, egy áramkör és egy 3 lábú trafó (olyan mint ami a kínai ajtóriasztóban van).
Ha ezeket beleraknánk a tollba akkor jó lenne.
(#) detektorosradio hozzászólása Jún 13, 2012 /

Jó napot!
Kissé kihalt ez a topic, de nekem lenne egy kérdésem: ma az iskolába behozott az osztálytársam egy rázós rágót. Megnéztem belülről, és nagyot néztem, mert a leden kívül volt benne 4 gombelem, sok drót, a kapcsoló, ami húzásra kapcsol, aztán egy tekercs kinézetű, kék borítású, fekete tetejű(gondolom, az a vasmag, vagy ferrit), négylábú(viszont csak 3 volt bekötve), tekercs kinézetű valami. Eléggé össze-vissza volt, úgyhogy nem tudtam lerajzolni, de ha le is tudtam volna, a tekerccsel meggyűlt a bajom. Ha valaki a leírásom alapján meg tudná szerkeszteni a kapcsolást, meg leírni, hogy tudnék ilyen tekercset készíteni, hálás lennék.
(#) Inhouse válasza detektorosradio hozzászólására (») Jún 13, 2012 /

A trafó egyben egy relé is, ami maga az oszcillátor. Alapból átad az érintkezője, amikor a működtető gombot megnyomod, áram alá kerül behúz, közben megszakítja a primert, keletkezik egy impulzus, elenged, és így tovább.

Üdv
Inhouse
(#) forma3 hozzászólása Jún 13, 2012 /

Sziasztok!

Én is akarok csinálni valami ilyet, de olyan legyen hogy tényleg keményen rázzon, talán még jobban is mint a boltiak, de teljesen biztonságos legyen, ne legyen egészségre káros. Hogyan csináljam, nem kell feltétlenül tollnak lennie, lehet nagyobb is.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Itt a rázós toll "elektronikája".
Annyi érdekessége van, hogy csak a gagyi kínai elemmel megy, mert maga a negatív pólus végigfut az elem külső köpenyén, mint egy fazék olyan. A normális elemeknél nincs összeköttetésben a henger köpenye a pólusokkal.

Üdv
Inhouse
(#) Inhouse válasza forma3 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Felejtsd el. Hogy méred meg, hogy mekkora az az érték, ami "keményen ráz", de "teljesen biztonságos"?
Azért ráznak ezek a cuccok ennyire, mert az még viccesen kellemetlen, de bolondbiztosan nem bánt...

Üdv
Inhouse
(#) detektorosradio hozzászólása Jún 16, 2012 /

Jó napot!
A gyakorlatban így megvalósítható lenne? A relé kapcsolója egy egy fémlemez lenne egy másik fémlemezre, csak attól félek, hogy kicsit gyenge lesz a mágneses erő, úgy hogy jól be kell dolgoznom, ezért nem hogy tollba nem férne bele, hanem egy villamosszékbhe se.
Ha egy 8mm átmérőjű ferritem van, akkor 0,5 mm-es rézdrótból mennyit tekerjek rá? Ill. milyen távra legyenek? Nem merek sokat kísérletezni, mivel nagyon kevés a rézdrótom.
U.I.: Elnézést a mellékletben való szakszerűtlen megfogalmazásokért.

razosrago.jpg

(#) detektorosradio hozzászólása Jún 16, 2012 /

Jó napot!
Nem tudja valaki, hol lehet olyan relés tekercset szerezni lábkiosztással?
(#) nagyepf válasza MoOn hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

En tudom hogy kell csinalni:az ongyujtobol ki kell venni az aramfejlesztot es a tollba kell tenni es a pasztat be alufoliazni bovebb informacioer ird a google be how to make a electric pen!
(#) zolika60 válasza nagyepf hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szerintem az elmúlt hat évben már kinőtte a problémát.
(#) detektorosradio hozzászólása Aug 31, 2012 /

Jó napot!
Megcsináltam egy egyszerű feltranszformáló kapcsolást: elem, kapcsoló, primer, szekunder, szikraköz.
Először nem akart működni, aztán rájöttem, hogy van ott egy kis áramkör. Leoperáltam, és a tesómat jól megráztam. A multiméterem jól begerjedt tőle, mert ezer voltokat mutogatott.
4,5 V-os elemmel igen erős!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem