Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Adjunk nevet az irányzatnak!
MaSTeRFoXX minden elismerésem,gratula!
Idézet: „Adjunk nevet az irányzatnak!” Hourofilia...? Ahogy azt Topi barátom mondotta volt anno.
A "filia" része akár betegség is lehet (pl. pedo-"filia"), de jelent esetben az előtag az órát jelenti. Ha mindenképpen le akarjuk fordítani, akkor mondjuk lehetne "óra-mánia", vagy "óra-fóbia". (Ezeket csak rögtönöztem, sem angolul, sem latinul, sem görögül nem tudok, pedig ezek a nyelvek itt most mind érintettek.)
Fília = akarni valamit, mániákusan, minden áron. Fóbia = nem akarni, irtózni, ellenállni valaminek
Akkor már görögösen (mivel a szakma nyelve a görög)
kronofilia (chronophylia). De kétlem, hogy az óramű szóra is a hora szót használták volna a latinok...
Neem, az a görög Victory-ból származik, Victory-Viktory-ViktÓRA-Vic.
Nagyon durva, elismerésem! Ezt a nyákot már lehet hogy egyszerűbb lett volna gyártatni, nem?
Ha már a ledeknél tartunk, én is mutatnék valamit.
Karácsonyra készítettem egy ismerősöm ólomüveg képéhez háttérvilágítást. Kb. 45x55cm-es, ekkora nyákot viszont nehézkes lett volna kezelni, illetve nem is olcsó, (itt talán felesleges is) ezért úgy döntöttem, hogy a 290db smd ledet 1x1cm-es négyzetekre forrasztom, majd ezeket felragasztom farost lemezre és összehuzalozom. A keret 1x4cm-es fenyőlécből van, (vékonyabbra sajnos nem tudtam, a ledek sugárzási szöge miatt) az előlap pedig félopál plexiből készült, amitől szép homogénen világít. Belülről matt fehér festést kapott az egész fényvisszaverés céljából. A ledek össz. teljesítménye 15W, így tekintélyes fényerőt produkálnak, de erre szükség is van a sötétebb színű üvegek átvilágításánál. Elektronika gyanánt a táp pedig kapott egy pwm-es fényerőszabályzót. /Sikerült kihozni egy 20x16-os nyákból az egészet, viszont a négyzetek összevágása, pontos felragasztgatása és összedrótozása rendkívül időigényes ... így már utólag nem érte meg/ Üdv: Gergő
(Bocs, a képek butítva nem túl részletgazdagok.)
A valóságban jóval homogénebb a világítás. És íme az ismerősöm saját keze által készített ólomüveg kép:
Nagyon profi lett.
Egy pillanatra fölmerült bennem az EL-fólia alkalmazása erre a célra, de megnéztem az árakat (A3-as méret 30k +áfa) rögtön elhessegettem a gondolatot.
Nagyon jó lett.. Legalább nem unatkoztál Esetleg nem gondolkodtál CCFL csöves világításban? :hide:
Minden elismerésem a tied és persze a művész ismerősödé! Barátom, ez nekem nagyon bejön! :kalap:
A homogén világításra lenne egy másik ötletem esetleg egy rossz lcd monitor kibelezve (persze olyan aminek működik a világítás része) és csak a kellő részek beépítése, ez csak egy dologban korlátoz a mérete de akkora üveget kell csinálni mint a monitor és kész..
Hali
Nagyon szep munka. Latom turelmed az van. Idézet: Nagyon fontos a SMD alkatreszek kiszaritasa, maskulonben fellep a "Popcorn effect". Bovebben.. Itt azt ajanlja, hogy a bizonytalan allapotu alkatreszeket ujra kell sutni viszonlag alacsony homersekleten, es hosszu ideig. Vegulis arrol van szo magyarul, hogy az ido folyaman bediffundal a nedvesseg a tokba, es forrasztaskor felforr odabenn, es mint a pattogatott kukorica, szetdurran. Lehet hogy ez kivulrol nem latszik, de belul tud karokat okozni.„1000db LED-ből csak 219 darab működött” Vili
Erről hallottam, de itt az volt, hogy beforrasztás nélkül tesztelgettem a LED-eket. Rá is ment vagy 2 óra....
Bocs ezt nem tudtam.
Szia !
Gratulálok ,nagyon ötletes ,profi munka ! Meg osztod a kapcsolást velünk ? Én spec. utánaépíteném ,ha szabad Hátha más is ..... Üdv : István
Sziasztok!
Megépítettem Levii és Zoly15 által tervezett nixie csöves hőmérőt. A külső hőmérséklet mérést jelző korábban beépített glimm lámpa - amit azóta egy LED-del kiváltottam - egy kicsit megviccelt, de azóta szuperul működik. A nyákot egy kicsit átterveztem a "szendvics" szerkezetű panel miatt. Köszönet "levii"-nek a hibakeresésben nyújtott segítségéért.
Profi munka.Már csak dobozolni kell és kész a mű.
Köszi, készítek sötétben állványról egy képet...
Szia!
Ez nagyon szép munka, gratulálok! Doboza lesz majd?
Igen lesz doboza is, még korábban készítettem egy nixie órát is, majd azzal együtt fogom bedobozolni.
Teszek még fel 2 képet. A nixie melletti kék led a "külső" hőmérsékletet mutatja. Egy kicsit megfogtam a ds ic-t azért a hőfokkülönbség...
Jól néz ki sötétben is. A jobb oldalon a led mi célt szolgál?
"Kinti" és "benti" hőmérsékletet mér, ha világít a led az a kinti hőfokot mutatja, ha nem akkor pedig a bentit...
Köszönöm a képeket.Eszméletlen jó! Ha szereznék csövet,építenék egy ilyet!
Ezt nem tudtam, ügyes...
Itt egy jó elérhetőség, szerintem elég jó árban vannak és megbízható mindenki...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |