Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor azt le is próbáltam, ha bármelyik panel rajta van (bal és jobb) akkor szarakodik bekapcsoláskor. Ha egyik sincs akkor jó (tehát hang van).
Az érdekesség még mikor kiszedtem a tápot megbojgattam mindig bekapcsolt elsőre és utána is, majd egy jó pár órával később vagy másnap kezdte a hülyeségeit. Amúgy jelenleg fél-1 óránként menet közben kikapcsol, majd visszajön.
A végfok a középső vezérlőpanelen van, majd meglesem.
Héten pesten leszek tudok menni lomexbe akkor megveszem az összes kondit, ami a táp panelen található.
Tehát ha rajta van vagy a Z-Sustain vagy az Y-Sustain akkor szarakszik? Ha nincs rajta egyik sem akkor nem?
A két panelban az a közös hogy mindkattő megkapja a Vs-t, a 192V-ot. Tehát lehet hogy az a 192V vonal fogja a tápot. Akkor azt kéne átnézni. Elvileg ez a táp úgy épül fel hogy bemegy a 240V, át egy tekercsen, majd párhuzamosan 1 vagy 2 nagy FET, aztán sorosan egy ultragyors dióda (TO220 tokozás) majd megint kell lennie legalább két FET-nek, amiket 1 vagy 2 IC vezérel. Ezek elvileg külön vannak kisebb nyákokon. Talán KA vagy UC, vagy IR tipusuak. Az a baj, hogy itt már szkóp is kéne. Hogy meg tudd nézni, a tranyók kapnak-e rendesen jelet a Gate-re.
Szia. Sajna 2 ünnep közt nem volt időm foglalkozni a tv-vel, csak most van időm rá. Nos a helyzet az, hogy kb. 10 percig ment a tv, a fentebb emlitett problémával (2-2cm fekete sáv alul, felül és kissé kékbe hajlott). Épp próbáltam a trimmereken finoman állitani a szineket, azt hiszem épp a kéket vettem épp vissza picit, amikor egyszercsak kattant a relé, és kikapcsolt a tv. Gondolom valami védelem lépett életbe. Újból bekapcsoltam, és megint ugyanaz a gondja mint a vertikál IC cseréje előtt, vizszintes sik, csak annyi különbséggel, hogy most nagyon erős kék szinű a sik.
Lehet hogy elszállt megint az IC, ezért kapcsolt ki a tv is? Kb. 10 percig birta. Mi lehet a gond? A tranzisztorok jók. Ellenállások is. Pár helyen találtam gyanús forrasztásokat, mindent újraforrasztottam. A vertikál körüli kondik cserélve újakra. A függőleges eltéritésnek mekkora tápot kellene kapni?
Szkópom van.
Újabb ötlet. A jobb oldali panelen találtam púpos puffert a 150µF 250V amit cseréltem, de csak 120µF-es volt. Mi van akkor ha a Z és Y sustain-en rosszak a pufferek és rántják meg a tápot? A táp fél éve volt cserélve (de nem volt semmi baja, csak a szerelő mondta úgyis rossz lesz inkább kicseréli, (piros hangyafoci volt, de állított a trimmereken). Lehet nem is a táp a rossz...
Igen crt hagyományos! Gondoltam a típusból kiderül.
Hát nem tudom, ezért mondtam hogy le kell húzkodni a sustain paneleket. Könnyen lehet hogy a púpos kondik rántják meg a tápot. Irtam fentebb is, hogy mivel hol megy hol nem, valószinű hogy kondenzátor gond lesz. Az biztos hogy a púpos kondikat ki kell cserélni, mielőtt még nagyobb bajt okoznak.
Viszont a sustain paneleknek nincs semmi közük a hanghoz, tehát a kihagyó hang, teljesen más probléma.
hét vége felé kerülök újra tv közelébe, kicseréltem mindent akkor jelentkezek. köszönöm az eddigi segítségedet!
Sziasztok ! B.U.É.K.mindenkinek ! Van egy NEO tipusu tévém,és össze van kötve erösitövel,csak az a baj,hogy a tévé végfokának kimenetelén négy szálon jön ki a jel (2x2),az erösitöbe pedig 3 bemenetel van,(a negativ pólus,az közös.Honnan tudjam,hogy melyik 2 szálat kössem be a közösbe?Kérlek segitsetek ha tudja valaki !Elöre is köszönöm!
Szia!
Próbálgasd! Ha jól szól, nem brummog, az a nyerő kombináció. De miért nem Scart kimenetről hajtod az erősítőd? Úgy egyértelműbb lenne a kötés.
Azért mert ez régi erösitö,de nagyon jol szól.Nem merem próbálgatni,nehogy kinyirja az ic t,vagy szerintetek nem történhet ilyen?
Én a helyedben megnézném hogy működik-e a képcső le mágnesezése. Akkor szoktak "valótlan" színek megjelenni
Szerintem, ha egy test ponthoz megméred multival, ki kell derüljön, melyik a közös. De ha nem találod elsőre el, akkor sem lesz baja az erősítőnek.
Az igazság az,hogy egy IC böl jönnek ki a kivezetések,és ha mérem ohm méterrel,akkor ugyanannyi ellenállást mutat mind a négy kivezetésnél a test felé.Vagy kössem össze ellenállással 2 kivezetést,és ugy a testhez az erösitönél?
Szedd le a hangot a Scart-ról. Úgy nem kell a tévében forrasztgatnod. A Scart bekötése: Bővebben: Link Audio out R, Audio out L, Audio ground (test).
Köszi szépen,ezt holnap meg fogom csinálni de szerintem is ez jó lesz! Mégegyszer köszönöm
Ha még nincs meg:install 4 7 2 5,fel-le nyilakkal navigál jobbra-balra módosít.Még nem próbáltam,csak meg van.Valószínű 11 AK 19 PRO,de ugyanez a kódja a nagyobbiknak is(11AK37)
Megmértem a feszültségeket és azt vettem észre, hogy a TDA6108 szín végfok 1-es lábán (blue bemenet) csak 1,6V van a 2V helyett. Az ehez tartozó kimeneten (9-es láb) csak 6V van, míg a másik két kimeneten 140V van.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy az 1,6V elég-e a szín végfoknak és akkor máshol keressem a hibát, vagy a végfok ic halott? Mellékelek egy doksit aminek a 12. oldalán vannak a TDA6107-re vonatkozó feszültség értékek
A kimeneten a 6v kevés.Forraszd ki az ic 7,8,9 lábaknál lévő 1,5k ellenálás egyik lábát,és kösd le külön.külön egy pillanatra a testre,mindhárom szinnek egyenlő fényerővel kell világitani,ha ez jó akkor beválalnék egy ic cserét.(bár a beneneteket jó volna scopal megnézni).
Sziasztok.
Van egy Syntax Olevia LT30HV 30-Inch HD-Ready Flat-Panel LCD TV-m.Kb 12-24 órás használat után kikapcsol és kb 3 óra elteltével újra megy minimum ugyanannyit.Ha 2-3 napig nincs bekapcsolva akkor tovább is elmegy.Nem készenlétre vált,hanem teljesen kikapcsol.
Szia!
A táptrafó mellett csak Q 601, 602, 603 stb. találok. A multiméteren lemértem a Q 602, C33740, tranzisztort, és 042-t mutat a műszer. ez jó érték? Köszi. Péter
A legnagyobb tranzisztorról van szó, amelyiknek hűtése van. Hogyan mérted a tranzisztort?
Én nem a legnagyobbat mértem. A multiméterbe bedug tam ahova a tranzisztort kell, előtte megnéztem az adatlapját. Amit kell a legnagyobbat, azt , hogy mérjem? Köszi!
Szia Watson,instal gomb van a távirányítón de az csak a tv menüjét adja ki, hiába ütök be bármit nem adja ki a szerviz menüt van esetleg javaslatod? köszönöm.
Diódaméréssel mérd meg a legnagyobbat. Ha 0-t mérsz (rövidzárlatot) a C-E között, akkor zárlatos a tranzisztor.
Köszi megyek.
A tévé pontos típusát nézd meg légy szíves!
Megmértem 0-át mutat. Kiforrasztom, holnap megveszem és meglátjuk.
Köszönöm szépen!
Bekapcsolt állapotban próbáltad a menü gomb után a 4725-öt beírni gyorsan egymás után?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |