Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   409 / 1274
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Nos, az igaz hogy az egyik drót leszakadt róla, de vissza tudtam forrasztani. Meg amúgy már előtte is, mielőtt leszakadt kék volt a kép. Ezt le lehet tesztelni valahogy? Esetleg valamivel helyettesiteni? Egyáltalán mi célja van ennek?
(#) stistvan54 válasza Fery hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Szia!
Köszi a gyor segitséget!
Nos a tv WATSON FA3627T,kisképernyős.éA tv remekül üzemel a saját gombjairól,csak a távirányitóról nem.
Még be-ki kapcsolni se lehet a távirányitóval.
eggyik pillanatról a másikra bedüglött.
Nem használ az elemcsere,a tisztitás.
A távirányitó a másik tv-t remekül működteti.
Köszi a segitséget:stistvan54
(#) kistehenke hozzászólása Jan 4, 2011 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Saba M5111 tv-ben hogyan tudom előhívni a szerviz menüt?
Előre is köszönöm!
(#) bihari laci válasza forgonati hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

SZia ki lehet cserélni ,ugyan olyannal vagy ha nem más hasonloval,ha talál a be illesztése, és meglátod nekem is volt ilyen probléma.A forosztások jok, nincs kontakt hiba a képcsö panelon.
(#) forgonati válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Idézet:
„A forosztások jok, nincs kontakt hiba a képcsö panelon.”

Ez most kérdés volt felém, vagy csak kijelentetted? Bocsi de elég félreérthetőek a mondataid.
Ha kérdés volt akkor igen, a forrasztások jók, ha csak ilyen piti hiba lenne, nem szenvednék már napok óta vele. Átforrasztottam mindent.

VAn egy régi nem működő NEC vieóm, abban találtam ilyen késleltetőt, csak nem tudom mennyit késleltet, nincs ráirva. Meg a tv-be se tudom h ami van az mennyit késleltet. Elvileg 64us kéne nem?
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Linkeltem egy linket, ahonnan beszerezheted a művonalat. Bővebben: Link

Ok, köszönöm. Ezt ami benne van nem sikerült kimérnem, nem is tudom, hogy milyen értékeket kéne mérnem a lábain, de jónak néz ki.

A képcsövön azok a gyűrűk nem állitódhattak el? Annak az elmozdulása nem okozhatja?

Vagy amit már feljebb is irtam a degauss. Egyszer egy crt monitoromba az ment el és az is elszineződött egy idő után.

Még most is ezzel a tv-vel küzdök, és nem tudom beállitani. Ha teljesen leveszem a szint a menübe, akkor is kék marad.

Ne mondd már, hogy ez a tévé egy állatorvosi ló lenne, amin mindenféle betegséget diagnosztozálni lehet. A színtisztasággal képcső gyűrűk) nem lehet gond, mert a szép homogén kék kép nem alakulhatna ki másképpen. A lemágnesezés dettó.

Akkor passz. nem értem miért van ennyi kék. A katódfeszek egyformák, sőt a kék fesze még nagyobb, ami arra engedne következtetni hogy kevesebb a kék szin. Persze nagy túróst, épp forditva van.

Állítsd be úgy, hogy nagyából szürke képet kapjál. Ezt levett kontraszt és kissé megemelt fényerő mellett teheted meg. Az is lehet, hogy a zöld és piros ágyú le van gyengülve. Mielőtt elromlott volna, nem volt gond a színekkel?

Szürke képet nem tudok beállitani. Ha totál leveszem mindhárom szint, akkor is a kék dominál. Bár akkor nagyon sötét a kép, de láthatóan a kék van túlsúlyban akkor is.
Próbáltam úgy, hogy menüben levettem a szint, és úgy beállitani szürkére, de hiába.

Nekem az ágyúk jónak tüntek mert ha feltekerem a pirosa maxra akkor állat piros a kép. Zöldnél dettó. Mindjárt küldök 1-2 képet hogy hogy fest.

A képcsőpanelen vannak trimmertpotik azzal állítsd a színegyensúlyt szürkére.

Ja, tudom én hogy ott vannak, azokkal játszottam 2 óra hosszat. De nem lehet szürkére beállitani. Egyszerüen nem. Bárhogy játszok vele, mindig a kék van túlsúlyban.

Itt van 3 kép, igy néz ki. A kék szinű képernyőnél mindhárom trimmer egyformán van beállitva. A másiknál csutkára fel van nyomva a piros a harmadiknál meg a zöld. De még ezeknél is látszik hogy sok a kék szin.

Most egyforma a három szín meghajtása az IC-ről?

Nem. A piros és a zöld 3,36 a kék pedig 3,68. Mivel a képcsőpanel és az IC kimenete közt nincs semmilyen alkatrész, ennyi jön ki az IC-ből. Csak nem értem miért több a kék. Rendben, legvégső esetben lehet rossz az IC, de tutira akarok menni. Az IC köré épitett áramkörben lehet hiba? A datasheetjében benne is van a kapcsolása. Ha lennél szives megnézni itt:

http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/3/TDA3560.shtml

Esetleg cseréljem ki a kondikat ott is?

Válaszd le az IC-ről a végfok bemeneteket. A Screen potival állíts be derengő fényt, majd variálj a potikkal. Kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor hogy alakul a kék.

Rendben, rajta vagyok. A B+ feszt (12V) hagyjam rajta?

Tudod azt nem értem hogy rendben hogy az ic kimenetén több a kék. De azért vannak a potik a képcsőpanelen. Ott vissza lehetne venni. Hisz már beállitottam ugy is hogy a kék katódfesze jóval több volt mint a pirosé meg a zöldé (160 vs. 145V) mégis a kék volt az erősebb. NEm értem. Na mindjárt beszámolok.
(#) BarnaPili válasza forgonati hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Én ilyenkor megcserélem a hibás szín ágyúját egy másikkal.Itt pl a kéket vagy a pirossal vagy a zölddel.Ha átköltözik a hiba,akkor elektronika,ha marad,akkor képcső.
István
(#) kadarist válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Ez lenne a következő lépcsőfok. Az a baj, hogy a tranzisztor sem eredeti a végfokban.

Tranzisztor eredeti. Azóta cseréltem a KF 469-et ugyanolyanra. Akkora mákom volt hogy egy régi SABA tv-ben is ilyenek voltak. Tehát tranziszorok egyformák.

Szóval. Szineket levettem. 12V fesz maradt. Screen potit felteketem addig mig nem látszott valami. Halvány pirosan dereng, visszafutási csikokkal. Ha ettől jobban felemelem a screent, akkor már nagyon világos és átmegy totál fehérbe, gondolom túl sok naftát kap már.

A potikkal hiába variálok, egyik szin sem változik. Kék nincs, zöld nincs, és a piros se változik, csak nagyon halványan dereng.

Tehát? Cseréljem fel a szineket?

A tranzisztorok kollektoraira kötött ellenállások sem szakadtak (2,7kohm, 10kohm)? Hogy alakulnak a katódfeszültségek most?

Megcseréltem a szineket. A piros és a kéket. Most minden gyönyörű pirosba ragyog, és elnyomja a kéket meg a zöldet. Úgy ahogy eddig a kék csinálta. Tehát akkor képcsőhiba kizárva gondolom.

Ezek szerint igen.Van rajzod a gépről?
(#) forgonati válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 4, 2011 /

Igen van.

Ez egy CBT-9905 tipus amúgy.

Most próbáld meg a video végfok bemeneteit megcserélni.Akkor kiderül,hogy lentről jön a disznóság,vagy a végfok csinálja a fesztivált.

Az összes ellenállás és dióda jó.

A katódfeszek ugyanúgy alakulnak mint eddig, attól függően, hogy állitom a potikat. 140 és 160V közt tudom állitgatni őket.

Arra gondoltam, mi lenne ha lehúznám a kék szin feszültségét a többi szintjére? Mondjuk egy zénerrel vagy valami. Hogy az is 3,3V legyen, ne 3,7. Vagy ez hülyeség? Csak úgy próbaképp gondoltam.

Azt cseréltem meg. Azokat a kábeleket amik jönnek az IC-ből fel a tranyók bázisára. Már fentebb leirtam mindent részletesen. Az IC kimenetén a zöld és a piros 3,3V a kék pedig több, 3,7V.
Egyel fentebbi ötletem életképes serinted?

Nincs a roncs gépek között valamelyikben egy TDA3560ad?Azt kellene belepróbálni egyet.

Az sajna nincs. De nem lehet hogy a köré épülő elektronika csinálja a fesztivált? Elkók, ellenállások, satöbbi. Ma már nem, de holnap átmérem mindet. És esetleg megpróbálom lehúzni a kék feszültségét a többi szintjére, hogy vajon mi lesz az eredmény.

Lehet, hogy egy sima egyenfeszültség van kiülve a kék IC-kimenetre, ami nem tartalmaz vezérelt komponenst és ezért rossz minen állásban a színezés. Lehet, hogy amikor elszállt a tranzisztor, akkor kilőtte az IC kék kimenetét is.
Következő: »»   409 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem