Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
üdv skacok!
Épített már valaki kit-ből 2X20W erősítőt? Én most fogok hozzá kezdeni.... Vélemények?
Jha és kérdés.. van valakinek egy egyszerű hangszín szabályzó kapcsolási rajza?
volue bass treble
Esetleg?? Vagy a mellékelt PDF-ben is van egy nagyon jó. Utóbbi nekem jobban tetszik.
Építsd meg a Vf3-at. Van topicja is, elég jó a hangja és egyszerű.
Sziasztok, a PA300 leírása tartalmaz 1N4002-es diódát ez 100V 1A-es de ilyet nem találtam sem a Lomexben sem pedig a Hestore-ben. Ki lehet ezt váltani valamivel vagy hol tudok ilyet vásárolni?
Okés olyanom van is. Még lehet hogy majd kérdezgetni fogok PA300 építőktöl mert nem szeretnék elszúrni semmit.
Pl. Egy kérdés. Valaki el tudná mondani hogy a BD139-es tranzisztornál mi a különbség a 3 között?
BD139 (STM) RoHS NPN-POWER 80V 1A 10W 50MHz SOT-32 (TO-126) BD139-10S (FAI) RoHS NPN-POWER 80V 1A 10W 50MHz (TO-126) FULLPACK BD139-16 (STM) RoHS NPN-POWER 80V 1A 10W 50MHz (TO-126) Én egyébként a 3.-at rendeltem a PA300-hoz. ( Lomex-böl vannak a leírások )
szeretnék építeni egy 40w 8ohm-os erősitőt de nem találtam rajot hozzá a segitséget előre is kösz.
És a BD139 után a -10S vagy a -16 mit jelent? Számít a PA300nál? Vagy ennyire ne menjek bele a részletekbe?
Lehet találni rajzokat: Bővebben: Link
Keress rá itt a fórumon . igaz egy kicsit nagyobb teljesítmény , ha jól tudom 60w de minden leírás megvan hozzá és nagyon pici nyákon elfér vagy itt nézz szét Bővebben: Link
Esetleg egy tda 2030as megfejelve két tranzisztorral
Azt , hogy milyen a hang minősége azt nem tudom, de ha beleolvasol a topikjába vagy ott megkérdezed biztos szívesen válaszolnak rá.
Csináld meg a Quad 405-ös 40W-os változatát. Ez igazán jó hangminőséget képes produkálni: Bővebben: Link
Esetleg tda7294 ,24 volton és akkor még a torzítása is elég kicsi
Van ám .Csak a keresőt most se használták
Bocsi, de valakinek nincs véletlenül a TA8275HQ tranyóhoz valami erősítő kapcsolási rajza
Skacok! valaki segítsen!
nyákra HEKIT16 2X25 Wattos erősítő! hol kell a 12V-os feszt ráadni?
A +-ra a pozitívat, a GND-re a negatívat kell kötni.
Sziasztok ! Ma volt lehetőségem megnézni szkóppal az stk4050 végfokomat. 1,5v pp vel (többféle sinus jellel)
hajtva 42V nál kezdett torzítani a kimenet. (2*70V tápfesz.) Ez elvileg szépen megvan 200w8 ohmra. Viszont! sikerült rövidre zárnom a kimenetét még ha csak egy pillanatra is,és villanás kíséretében kiült a féltápfesz a kimenetre. Tehát a rövidzár védelme egyenlő a nullával! Amúgy szép a hangja egy ilyen ic nek,egyszerű vele építkezni.Kár hogy nem barom álló |
Bejelentkezés
Hirdetés |