Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van a gépemben két HDD. Az egyik 40Gb, ezen van az op. rendszer. A másik 320Gb, ezen van az összes többi adat. Az egyik napról a másikra (este még működött, reggel már nem ismerte fela BIOS) a 320 Gb-os vinyó megadta magát. Sem a BIOS, sem a Windows nem ismeri fel. Vagyis a BIOS annyira felismeri, hogy van ott egy slave HDD, de sem a típusát, sem a méretét nem tudja kiolvasni. Így a win betöltődésénél már nem is látszik a HDD. De a BIOS beállításban sem tudom felismertetni. Utánanéztem a dolognak, és úgy néz ki, hogy az elektronikája adta meg magát. A problémás HDD az alábbi: Western Digital WD3200AAKB WD Caviar SE16 MDL: WD3200AAKB-00UAA0 DCM: HARCHV2CAN Magán a nyák-on a következő felíratok vannak: PWB 2060-701494-002 REV B E222034 Szóval, ha valakinek volna otthon ebből a HDD-ből, és segíteni szeretne, küldjön egy elektronikát. Ha ingyen nem megy, akkor megvenném a HDD-t, csak az elektronikája legyen jó! A hardware nem számít, ha rossz.
Sziasztok! Olvasgattam ezt a topikot, mert nekem is behalt az elektronika ( nagyon remélem, hogy csak az ) a 120GB-os 8MB gyorsítótárral rendelkező Maxtor vinyómon. F8FYA az elektronika típusa. Elég nehéz lesz beszerezni, de olvastam itt, hogy az F4FYA, ami a 4MB gyorsítótáras Maxtor elektronikája, is kompatiibilis az én vinyómmal, mivel csak a cache méretében különbözik. Ha ezt meg tudja erősíteni nekem valaki, akkor kiszélesednek a lehetőségeim és talán könnyebb lesz orvosolnom a hibát. Nyílván az eredeti típusú elektronika beszerzésére törekszem, de ha minden kötél szakad, akkor F4FYA is megteszi, legalábbis amíg lementem az adatokat.
A választ előre is köszönöm!
Sziasztok! Van egy "hengerfejes" barracuda 7200/11.-em. Nem látja a bios, így azt ajánlották hogy cseréljek rajta elektrónikát. Tud ez ügybe valaki segíteni, netán van valakinek szektorhibás kütyüje ? Esetleg más elektronikával nem hellyetesíthető? Előre is köszi!
A "hengerfejes"et nem értem, lehet azért mert a winchesterekhez konkrétan nem értek sokat, de annyit tudok, hogy az elektronikacserével akár rosszul is járhatsz, mert vannak olyan vinyók, ahol az adott darabhoz kapcsolódó gyárilag tiltott szektorok listája mivel nem lehet tökéletes lemezt gyártani ezért van az elkészült lemezeken gyárilag badsector amiket a gyár bejelöl és vagy a lemez felületén adott helyen, vagy az elektronika paneljén epromban tárol, így ha kicseréled az elektronikát ami valószínű hogy más tiltott szektorokkal rendelkező lemezé volt akkor az adott szektorok nem lesznek olvashatóak mert "hibásnak tudja őket az elektronika" illetve a hibásakat meg olvasni próbálja, ha meg még írni is próbálsz ilyen lemezre, akár akaratlanul , pl oprendszer csinál vele valamit akkor már szét is eshet rajta valamilyen fájlrendszer tábla is akár.... szóval úgy csináld ha szerzel elektronikát is, hogy olyan programot engedsz rá ami csak olvas róla, lehet jobb ezért ha bootolás után usb/sata;ide konverteren keresztül próbálod csatlakoztatni is....
ha ugyanolyan winyót találsz jó elektronikával abban az esetben lehet cserélni nagy valószínűséggel ha az új elektronikára rárakod a régiról az epromot vagy flasht amiben az eredeti lemezek információ rajta vannak.
hali. lépésről-lépésre:
xp telepítő sp2 be : full format, sikerült a c-t is, bootsect azt hiszem elszállt ntldr missing, megoldom hal.ddl missing, próbálom megoldani mire vinyó eltűnik: setup cannot access this disk. nem piszkáltam a madzagokat... előtte jó volt bios MÉG látja a vinyót másikat rakok bele, azzal se működik, system haulted. bármi ötlet? gondoltam driverre, de nem is tudom... pendriveot ha bedugok, c:-nek veszi, és hdd-nek... :S kezd elegem lenni ja és nincs másik gépem h belerakjam h lehet-e még formázni v vmi aki nagy agy a témában, felvehet msn-re: szregike@freemail.hu előre is köszönöm a segítségeteket!
Hali!
Partícionálni próbáltad? Jól értem, az XP telepítő már nem látja? Próbáld meg a csatlakozókat széthúzni, majd vissza, természetesen áramtalanított gépen.
xp telepítőben format minde, c-t is... ntldr megoldva, jött a hal.dll, csinálnám, mire nem látja a vinyót, csak a bios. olvasgattam, lehet sata-driver hiba?
Bocsi, de nem használom, de amit írtam próbáld meg, és jelezd, hogy mire jutottál.
Talán jó lenne egy kis infó a hardverről... Én se vagyok "agy" a témában, csak már telepítettem párszor...
partíció megvolt, igen, nem látja, vagyis látja, 0mb és nem fér hozzá. sp2t próbáltam, de nem driver hiba, mert alapból ide-n van. bios oké, viszont másik vinyót se veszi. szokásos system haulted.... úgymond.
mondtak nekem memóriát meg ezt azt, holnap dugdosok, majd írok, mi lett. de eddig nem volt hardverhibás, nem hiszem, h most lett az...
sziasztok van egy Seagate Barracuda 7200.11 500Gb winchesterem az egyik napról a másikra meghalt. Nem látja a pc pedig csak adattárként használtam.Állítólag az elektronikája hibásodott .Kérdésem, melyik számokat olvassam le a panelről, ha cserélni akarom az elektronikát.
Sziasztok.
Lenne egy zárlatos seagate 320Gb-os kűlsű hdd. Valószínűleg 19V-al hajtották meg. Eddig a vinyó panelén nem látszik semmi elváltozás/sérülés. De melyik alkatrész lehet zárlatos gondolom a táp csati környékén van a bibi. De segítség kellene mert az smd alkatrészeket nem igazán vágom mi micsoda. Tipem a hibás alkatrészre (Bux c644) ez a 12V-os részén van. Bővebben: képek Bővebben: képek2 Itt azt hiszem az 5V-os van jelölve, de szerintem a másik rossz. Ez mi lenne? Hogyan tudom meg zárlatos-e? Bővebben: képek3
Kiszedtem A (Bux c644) diódát és működik a vinyó. A GND_re volt visszacsatolva a +12v ezzel . Kérdése az lenne mivel lehetne helyetesíteni ? van smd-ben (henger) 4004 diódám ha jó lenne hozzá, de a jelölése (vonal) merre kell hogy áljon ? GND vagy a 12v felé?
köszönöm
Ez inkább egy protektor (túlfszültség levezető) lehetett, aki "önfeláldozóan" megszüntette a túlfeszültséget.
köszönöm a gyors választ de mivel tudnám helyetesíteni ?
A hibás alkatrész egy szupresszor dióda volt. Hasonlóra kellene cserélni pl.: lomex - SMBJ12CA ,kb. 50Ft.
Üdv!
Minap "szereztem" egy 20gb-os vinyót maxtor-t a gond az hogy fel sem pörög nem csinál semmit elvileg áramot vennie kell fel mert nincs szakadás a tápnál és a motor is jó 90% os valószínűséggel nem szorul. zárlat sem lehet mert nem terheli le a tápot semmi életjelet nem mutat mintha nem is kapna feszkót de mégsem szakadt semmi rajta. igazából átmeneti adattárolásra használnám(konkrétan a torrentről letöltött cuccot ide csomagolnám ki amíg kiírom ) miféle hiba lehet ez? lehet valamiképp orvosolni? első ránézésre alkatrész sem hiányzik róla
Csak áramot adtál neki, vagy IDE csatlakozót is?
ÜDV! Mindenkinek és boldog újévet!
A következő probléma állt elő a minap a vincseszteremmel. (TIPUSA:SAMSUNG SP2014N <200GB>). Ugye bár ez egy ATA133 UDMA6 Módot is támogató vincseszter. Az a gond hogy szilveszterkor lanoztam a haverokkal és a gép többször is hiba üzenet nélküli kék képernyőt dobott még egy betü sem volt csak a kék kép persze csak játék közben. Az egyik ijen kékhalál után nem bootolt a vinyo. (Telepíteni nem lehet rá azóta se ha 80 eres szalagkábelen van és a windows se ismeri fel még hardverként sem.) Az az érdekes hogyha 40 eres kábelre rakom vagy a 80 eresen UDMA2 Vagy PIO Módra állítom ugy működik mintha semmi baja se lenne ezt mi okozhatta. Nem értem miért csak UDMA2 nél gyengébb módban vagy UDMA2 ben megy. Jólenne az az UDMA6 vagy legalább az UDMA4 mert nagyon lassú így a gép vele. Talán az a hibaüzenet nélküli kékhalálsorozat csinált vele valamit. (Hozzá tenném UDMA2-ben vagy annál gyengébb módban telepíteni is lehet rá.) Bocsi a hosszú írásért de ezt nem nagyon tudtam rövidebben leírni remélem nagyábol azért érthetően írtam ha nem tessék nyugodtan szólni.
Nem teljesen tiszta amit írtál:
-A hard disk saját gépben maradt vagy a lan partyn áttetted másik gépbe, s ott volt a kék szinű háttéren a hibaüzenet -Az eseménynaplónál kezdeném, megnézni, a hiba első jelentkezése óta milyen bejegyzések vannak -Mikor a kék hátterű hibaüzenet jelentkezik próbáld meg a hibeüzenetet elolvasni, ha a memória tartalmát elmenti, akor erre van időd is -Nincs melege? -RAM teszt mit mond? -Ha az alaplapon van 2 PATA csatlakozó, akkor dugd át a másikira, s úgy nézd meg -A 80 eres hard disk kábelt kicserélném újra, s azzal tesztelném -Vírusvédelem naprakész? Vírus teszt mit mond? -Tápod jó? -Másik gépbe áttéve a másik gép hard diskjéről bootolva mit mond? Milyen módban ismeri fel? -Csökkentett módban indul-e? (induláskor F8-cal választható) Ha indul, akkor minden automatikusan induló programot kivenni, s megnézni úgy indul-e? Ha igen, akkor van-e nem odaillő, nem általad szándékosan telepített program...... Bővebb info alapján könnyebben tudunk segíteni.
Na akkor: -A kék képernyőn nem volt hibaüzenet.
-Az eseménynapló elveszett mert a régi windows megadta magát hiába ment a vinyó az már nem bootolt be hiányolta a HAL.DLL-t. -Egy 12 centis és két 6 centis ventillátor hűti és 29 fok főlé nem igen megy szerintem nincs melege. -Ram az jó mert már cseréltem. -Több kábellel is ugyan ez a gond. -Másik vinyórol bootolva a hard disk sentinel csak azt írja hogy PIO ban Vagy UDMA2 ben megy egyépként semmi gondot nem ír. A táp az elött lett felújítattva és a mérések szerint jó. A csökkentett módig el se jutok mert ha UDMA2 nél gyorsabb módon van azt írja rá ép ha azon van a windows, hogy nincs boot eszköz. ![]() Vírus szerintem az ujratelepítés és méjformázás után nem igen maradt szerintem. A merevlemez saját gépben maradt. Másik gépben nem tudom kipróbálni de amint lessz lehetőség kipróbálom a laptopomra külsö USB IDE átalakítóval és külsö táppal rákötöttem mondjuk és ott is ugyan ez volt a hiba. ![]()
Ja még annyit hogy más videokártya volt bent ez alatt az okozhatta?
![]()
-A gépedben a másik vezérlőre átdugás legyen az első, s utána próbálkozz mással.
-Hdsentinelt telepítsd fel, az sokat elárul a disked állapotáról -alaplapi púpos kondik? -a javított táp helyett egy biztosan jól működővel próbálkoznék -a teszt idejére mindenképp.
Pupos kondi nincs és mind a két vezérlőben próbáltam sajnos és már egy másik táp is került közben rá hogy biztos legyen de ha UDMA3 vagy annál gyorsabb módra váltom olyan mintha nem is lenne a gépben. Csak a BIOS kiirja a nevét de windowson bwlül semmi még az eszközkezelőben sem.
A régi oprendszernél igen, illetve ha rossz a kártya, vagy nagyobb az áramigénye mint a tápod tud biztosítani....
-Az új telepítésnél melyik kártya volt a gépben
Az ami a lanparty elött. Egy NVIDIA GEFORCE FX5500 A másik ami a lan partyn volt meg amior tönkrement a vinyo ATI RADEON 9550volt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |