Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudod hogy van ez.. Mikor tartani kéne a számat, nem tudom.. Mikor lehet dumálni akkor nincs mit/hol
Erről jut eszembe a vicc:
Egy ember kifogja az aranyhalat. Mondja a hal, ha visszadobsz teljesítem három kívánságod. Az ember hiszi is meg nem is, de azért vissza dobja és mondja: Legyen egy kacsalábon forgó palotám itt a tóparton. Abban a pillanatban ott a palota. Legyen egy Ferrarim itt az úton. Hopp ott a Ferrari. Legyen a bankszámlámon 123 345 654... izé inkább legyen kerek szám. O
Mis sem egyszerűbb!
Végy egy iskolai rossz szikrainduktort,egy lelkes diákot,egy fénycsövet és voila! Szóval megkértek,hogy nézzek rá a szikrainduktorra,nem akar szikrázni.Nosza,nézegettem,tekergettem,aztán beindult.Szikrázott,gondoltam kipróbálom fénycsővel.Azért arra gondoltam,hogy a fémvégét nem fogom meg,csak az üveget,de egy ív így is átugrott.Ahogy mértem(~6cm húzott át,levegő átütési szilárdsága 22kV/cm,tehát úgy 132KV,aztán a 150 meg kerekebb) annyi volt.Van egy brutálisabb,az 220-ról(ami már 230) megy,attól a frász kiver.lazán áthúz 15-20cm-t!
Ha már jó élmény, akkor nekem meg megjavult a külső hangkarim. (Újratelepítettem és már nem is recseg.)
Sziasztok! Ha már a zenékről van szó.. Engem Ők nyugtatnak meg.
Tegnap nyomogattam 1 percen keresztül a tetszik gombot. De csak egyet ír be sajnos. Pedig ha rajtam múlna, kezdőlapon lenne a videójuk!
A zene megnyugtat, no de a látvány?
Na jó sokat beszéltél, mostmár mehetsz csajozni. vicc!
Az átütési szilárdság gömbvégződéssel értendő. A csúcshatás miatt sokkal nagyobb a lokális térerősség!
Értsd: Gömb drótvégeken nagyobb feszültség üt át mint hegyes drótvégeken. Ugyanakkora távolságot akár tized akkora feszültség is átugorhat.
Érdekes, hogy a nagyfeszültségű transzformátorok belsejében lévő sineket, merevítőket is ezért gömbölyítik le. Egyszer láttam egyet a haszonvastelepen szétszedve...
Ha egyszer lenne módod eltölteni egy napot egy kínai kajáldában természetesen a pult másik oldalán, meg változna a véleményed. Bár lehetnek kivételek.
Látom, Te is jársz guberálni. Emberből vagy akkor!
De még a villámhárító vezetékét is , hogy ne lépjen fel visszacsapás jelensége föleg ha a földelési ellenállás nagy.. :yes:
Álmaim állása lenne. nem érdekel, hogy macska vagy kutya, csak finom legyen!
Nem tudjátok mivel lehet leszedni azt a ragaszót, amivel az akusztikus gitárok hátlapját is felragasztják? Le akarom szedni a hátulját, de nem tudom, hogyan, hogy ne törjem el azt a vékony fát.
Szevasztok fórumozók.
Ha jól sejtem, csak levágni lehet óvatosan éles szikével.Aztán simára csiszolod a felületeket, úgy tudod visszaragasztani. Miért kell leszedni?
Lehet hogy tévedek, vagy mikrofont, vagy piezot akar belerakni.
Isten áldjon! :yes:
Szevasz, látom itt nem sokminden változott.
Ahhoz nem kell levenni a hátlapot. A hangnyíláson keresztül is megteheti. :yes:
Mondasz valamit, de ezt általáben nem belülről légmentesen szokás rögzíteni? Már mint a piezora gondolok.
Egyenlőre nekem sincs jobb ötletem, inkább eszek a egy paprikás krumplit hátha megjön az ihlet.
Persze, hogy belülre kell, de úgy ékítik bele, mint ezt:
Ezeket a munkákat mindig is csodáltam. Hihetetlen türelem és nyugalom kell ehhez.
A kézügyesség, a türelem és a nyugalom.
A francba, ha az üres üveget mondtad volna, azt adnék.
Szia Matyi.
Engedd meg hogy csatlakozhassak: őőő meg a pénz... Egy ilyen alkotást eltudnék viselni a szobámban.
Milyen pénz!? Én a legelső modelljeimet kartonpapírból, meg széles barna ragasztószalagból készítettem. (Lehettem vagy 10 éves. ) De annyira jók lettek, hogy még mostanában is eszembe jut, hogy készíteni kellene modelleket. Persze úgy, hogy minden egyes részét én faragnám/készíteném. Jó kikapcsolódás szerintem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |