Fórum témák
» Több friss téma |
Nem hanem teljesítményre hány µF hogy jól működjön ?
És a sz.gép táp nagy puffer kondival sem működhet ?
Bocs de kezdő vagyok...
A kapacitás lehetőleg minél nagyobb legyen, mint ahogy írtam volt. Ilyen teljesítményre minimum 20 000µF/25V kondi illene.
Köszönöm, most el kell mennem.
De még lesznek kérdéseim.... Köszönöm
Mivel kezdő vagy, nem ajánlott az ámítógép tápja. Megoldható lenne vele, de a kapcsolóüzemű tápegység felépítése jóval bonyolultabb egy tradicionális tápnál. Ott sokkal kevesebb puffer is elég, viszont adódhatnak problémáid, amit nem fogsz tudni megoldani vele.
Én támogatom az ötleted, de azt figyelembe kell venni, hogy a szám.táp 12V-on nem tud leadni 300W-ot! 80-100w-ig használható akár erősítőhöz is, ennél nagyobb teljesítményre már inkább 50Hz-es trafó kell.
Bocs ha tévedek ,de én úgy tudom hogy a sz.gép táp legerősebb 12V ágán 15Ampert ad le ....
12V x 15A = 180w Bocs ha rosszul gondolkozok...
Lenne még egy kérdésem...
A sz.gép tápon milyen átalakításokat kéne hogy végezzek ahhoz hogy az erősítőnek biztos ne legyen semmi baja ?Elég ha közé kötök egy csőbiztosítékot? Ha igen akkor milyet?Mert a táp még nem olyan lényeges de az erősítő inkább... És ha már ezen túl vagyunk a tápot tudnám valamivel túláram ellen védeni???
Ha az erôsítôben 25A-es a bizti, kevés lesz hozzá a 15A-es táp, nemde? Dede...
Gondolom ,nem lesz teljesen kihajtva az erősítő a szobámban esetleg még tanterembe fogok vele zenélni ...
Mit gonolsz hogy tudnám sz.gép táppal megoldani?? És mit gondolsz a védelemről??
Méretezni mindig a maximumra méretezünk. Nem az "úgyse lesz kihajtva teljesenre". Mert ha valaki feltekeri a szabályzót, jobb esetben leold a táp, rosszabban meg ki tudja. Termel szépen működési elvéből fakadóan magasfrekis összetevőket is, amik táptól függően vagy jól szűrtek, vagy nem. Bár ez a kapcsolóüzemű ámítógéptáp, egy belső szintén kapcsolóüzeműre dolgozik az erősítőn belül, aminek remélhetőleg jó a szűrése. Még egy üvegcsöves bizti sorosan csak a vezetéket védi, és némileg a tápot, hisz az erölködőnek van saját késes 25A-osa.
Értem ,tehát nem lehet nagy baja az erölkődőnek.
Arra jutottam hogy kipróbálom hogy sz.gép táppal mire jutok aztán ha azzal nem jön össze építek egy rendes tápot.... Egyébként a táp 5V ágát mivel a legjobb terhelni??
Megvan a 300W ATX tápom ....
Azt szeretném kérdezni hogy melyik két vezetéket kell öszekötni hogy legyen feszültésg?? És gondolom ezt úgy nem szabad megcsinálni hogy nincs leterhelve a táp ,igaz? Aztán, mivel a legjobb terhelni az 5v ágat ??? Segítsetek kérlek!
Bocs, lenne még kérdésem ...
A 12voltot a +12,-12 ágakkal csináljam vagy a +12,GND?? És egyébként mi az a GND ??
GND=Ground=föld, test
GND-hez képest csináld! Üdv Inhouse
Ahhoz, hogy elinduljon a táp, a 20 pin-es kötegből a zöld vezetéket kell összekötni egy mellette lévő feketével! Édemes egy ventilátort, vagy valamilyen ellenállást beiktatni, hogy terhelve legyen az az ág is...
Köszönöm szépen
De hova iktassak ellenállást vagy ventilátort ? Bocs ,kezdő vagyok...
A legtöbb táp elindul a saját ventilátorával.
A 12V-os ág nem stabil, az 5V-ra van kihegyezve. Sok leírás van az átalakításra... Üdv Inhouse
Bocs de most mennem kell...
Tudnál mutatni egy ilyen leírást ?
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy ha 12V a trafó feszültsége és utána van az egyenirányító és a szűrőkondi akkor a kondin már 15V-ot mérek! Az úgy is marad, vagy csak terheletlenül ennyi?
Hát ez nekem egy kicsit bonyolult...
Elméletileg a táp működéséhez már mindenem megvan. Úgy tudom hogy az 5V ágat le kell valamivel terhelni ahhoz hogy működjön... Tehát a 5+,GND -hez kössek be valamilyen ventilátort vagy ledet ??? Vagy a Szürke,GND -re ???
Én se vagyok profi, sőtt! Érdeklődő kezdőnek mondanám magam, de enél kicsit több előismeret szükséges ahhoz, hogy belekezdj a dologba... Én azt javaslom, tedd félre a dolgot 1 hónapra, és addig olvasgass a témában... Mert ha simán beraksz egy LED-et 5V-ra, azzal nem mész semmire mert szétégeted a LED-et.
Én a fogyasztót a ""zöld vezeték" és a mellette lévő fekete kábel közé gondoltam, de tény, hogy elég ha csak rövidre zárod. Mire szeretnéd használni a tápot?
Egy papíron 2x125w erősítőt szeretnék meghajtani...
Már elég sokat olvastam a témában... Ebből tudtam meg hogy valhova kell egy fogyasztó mostmár értem hogy hova ... Végülis ventillátor lenne a legelőnyösebb csak még nem mértem ki hogy hány volt van a ZÖLD,GND -n De akkor ezek szerint a fogyasztó nem fontos ??? Ha nincs fogyasztó nem fog meghalni a táp??
Nincsen valami jó módszer arra hogy hogy tudom a 20 pines csatlakozóbol kiszedni a vezetéket ??
Nagyon kicsi csavarhúzóval meg ki kell lazítani a rögzítőtüskéket, és úgy kijön... Vagy szikével szétbarmolod a műanyag csatlakozót...
És jut eszembe van itthon pár ellenállásom ...
Találtam eggyet színkód alapján (nem tudom hogy helyes-e) 32.300 ohm ez elég terhelés? |
Bejelentkezés
Hirdetés |