Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   21 / 45
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Miért nem hívod fel az ügyfélszolgálatot? Ők csak tudják, hogy mi a teendő ilyenkor.
(#) norbeat válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Szia! "Nem oldja fel a kódot" ez mit jelent? Hányas jegyzetet ír ki, illetve a beltéri pontos tipusa kell! Hoztak mégegy digis beltérit... kártyával együtt? vagy a sajátodat tetted bele?
(#) szilva válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Tudtommal a digis kártyák beltérihez (vagy inkább a kártyaolvasó modulhoz) rögzítettek, azaz a működő kártya másik gépbe áthelyezve nem fog menni.
(#) Action2K válasza szilva hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Pontosan:
A kártya párosítva van a beltérivel. Kártya aktíváláskor a kártya sorozatszámát és a beltéri sorozatszámát kell a központi rendszerben beregisztrálni. Ezt követően történnek meg a csomag aktíválások.
Ha felhívod az ügyfélszolgálatot, s megmondod, hogy újra kéne párosítani, akkor megcsinálják.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 28, 2010 /

Köszönöm válaszokat mindenkinek. Most már érthető miért nem működik.
(#) teodor hozzászólása Nov 8, 2010 /

Sziasztok, valaki nem tud távirányító kódot univerzális távirányítóhoz HUMAX Digi+II beltérihez. Létezik-e ilyen? Vagy a Hyundai HSS 7160AN tipushoz.
(#) Action2K válasza teodor hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Szia! Szerintem nem létezik, mert ezek a beltérik nem kommerszek.
(#) teodor válasza Action2K hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Beszerezni hol lehet?
(#) moele válasza teodor hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Szia !
Van egy típus ami lekeresi a "hunday vagy "humax beltériket, de minden funkciót nem, vagy nem a gombfelirat szerint végez. "trion"9in1, TR6451 típus. Magyar beállítási utasítás is van hozzá.
Üdv.: moele
(#) agy hozzászólása Nov 21, 2010 /

Sziasztok!
Használ valaki [..]. Hol a hiba?

Ott a hiba, hogy ez nem az a fórum. Tessék az illegális használattal kapcsolatos kérdéseket máshol feltenni, a HE lapjain kívül.
-- kobold
(#) agy válasza agy hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

OK
(#) balist hozzászólása Dec 13, 2010 /

Sziasztok!
Épitkezés alatt vagyok és jövőre külterületen fogok már lakni.Ezért elkeztem műholdas dolgokat olvasgatni.Milyen berendezéseket ajánlotok amivel tudjátok olcsón sokatElég kezdő vagyok,de már azt tudom a vevő fejnél minnél erösebb kell.Parabola antena méreteinél megoszlanak a dolgok valaki méretre mondja hogy minél nagyobb,valaki pedig forgatómotor legyen..Köszi előre is.
(#) kadarist válasza balist hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia!
Menj el egy műholdas műsorszolgáltatóhoz és fizess elő. Vagy merül el ennek az eljárásnak a megismerésében: Bővebben: Link
(#) balist válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Köszi a válaszod! De azért is írtam ide,mert nálam hozzá értőbbek vannak itt.És,hát lehet heteket tudnák spórolni mások szakértelmével.Nézegetem már nettes sat boltokat,de még nem igazán értem mit érdemes beruházni.Elég nagy a piaci választék elsőre sok a gagyi,de biztos vannak időtállóbb dolgok.
-Amúgy igazad van előfűzetés egyszerűnek tűnik,de rengeteg adó van szabadon fogható+okosban még több.Az nem tetszik,hogy ezeket korlátozza szolgáltató és azt mondja ennyi az annyi.Miközben kétszer annyit is foghatsz ingyen..
(#) Marko Ramiusz válasza balist hozzászólására (») Dec 16, 2010 /

Szia balist! Szerintem kadarist tökéletesen leírta, hogy mit is kell tenned! Sőt, akkor kellene itt kérdezned, amikor már nem tudsz továbblépni, és az ilyennel nem érdemes spórolni heteket. Egyszerűen utána kell olvasni és a műholdas szolgáltatóknál érdeklődni, ez alapján biztosan megtalálod, ami kell. Nem szabad elsietni, akkor fogsz drágábban vásárolni, ha elsieted és itt kérsz szakértelmet (természetesen nem az itt lévők szakértelmével van gondom, ne értse senki félre). Én kb. 1 évig terveztem, hogy milyen műholdvevőm és szolgáltatásom legyen. Egy Panthera és Olcsó.tv mellett döntöttem. Ne légy lusta, márpedig a kérdésed erre utal. Nézegesd tovább a nettes -nem netes- szakboltokat, olvass fórumokat. Mellesleg szabadon nem kétszer annyit foghatsz, hanem ezerszer. Üdv.: Yoe
(#) Riccsusz hozzászólása Jan 9, 2011 /

Hello!
Kérdésem rendkívül összetett:
Adott egy COLUMBIA beltéri egység, a kérdés az lenne, hogy lehetséges-e még vele akármilyen ingyenes adást fogni?
Válaszotok előre is köszönöm.
(#) moele válasza Riccsusz hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szia !
Feltéve, ha a készülék digitális és vagy az MPEG-2, vagy az MPEG-4-et tudja. Egy pár magyar kódolatlan adó még nézhető és persze több külföldi is.
(#) Riccsusz válasza moele hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Akkor sajnos gondolom itt gond lesz. Mivel ez a COLUMBIA analóg beltéri egység. Így ez a beltéri egység mire használható még ? Illetve, mi a digitális és az analóg beltéri között a különbség ? Illetve ez a DiSEqC mire való? + 1 utolsó kérdés: Ezen a beltérin még a hangvivő frekvenciát is be kell állítani az mire való ?
(#) kadarist válasza Riccsusz hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szia!
Vegyél egy digitális beltérit, ezt meg ítéld bontásra. A Diseqc rendszer több fej közötti átkapcsolásra és forgató vezérlésére való.
(#) moele válasza Riccsusz hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szia !
Igaza van kadarist-nak ! Esetleg az Astra műholdon találsz még analóg adókat, de csak németeket, talán még ebben az évben. Szerintem is vegyél egy digitális vevőt, az analógot meg bontsd szét.
(#) Riccsusz hozzászólása Jan 10, 2011 /

Köszönöm a gyors válaszokat.
(#) marha hozzászólása Jan 12, 2011 /

nekem van 1 orton 4100C ami 5-10 percenként lefagy és 100% nem SW hiba kérdeztem máshol is és azt mondták hogy zárlatos valami csak az a nagy kérdés hogy mi?
(#) kadarist válasza marha hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

A kondenzátorokat cserélgesd ki a tápegységben. Ki-bekapcsolás után helyrejön?
(#) marha válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

igen ha kihuzom és bedugom megint megy 5-10 percig és lefagy
(#) mizsei.robi hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok!
A házban a címben nevezett beltéri és társa (DSR8111) meghalt. A régebbi beltéri bedugáskor nem indul el, se kép se hang. A DSR8111 szokásához híven hibás időt írt ki és le is volt fagyva. Áramtalanitás és visszakapcsolás után a vinyó megy benne de ez is sötét marad. A két beltéri szinte egyszerre romlott el.
Szerintetek mi lehet velük?
(#) Action2K válasza mizsei.robi hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Nagy valószínűséggel leöregedett már a tápja, s a feszültséglökettől (kis áramszünet) "kipukkant". A PVR-esnek szoftverhibája lehet. Hozd be őket, s kicseréljük. A PVR-est lehet hogy betudjuk indítani, s akkor nem kell cserélni. Bár ha Nálad sem indult be ezidáig, akkor mindenképp csere lesz.
(#) mizsei.robi válasza Action2K hozzászólására (») Feb 7, 2011 /

Úgy látszik neked lesz igazad. A DSX 6010 ugyanazt csinálja mint ennél . A DSR8111 meg csak van. A vinyó megy benne, mást nem csinál. UPC-t felhívtuk és a "műszaki embernek" az volt a válasza ezekre, hogy elfordult a fej
(#) orizon hozzászólása Feb 18, 2011 /

Üdvözletem!

Satfindert hogyan kell használni, mert a leírásában nem világos a lépések menete.Állítsam végállásba a potit, majd utána tekerjem azt feljebb.....hamár végállásba van a poti ,akkor azt hogyan állítsam feljebb .?Valami nem tiszta.

satfinder.pdf

(#) Action2K válasza orizon hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Átírtam:

Kapcsolja be a beltéri egységet, ennek következtében megkapja a Satfinder a szükséges táp feszültséget. A kijelző világítása bekapcsol valamint csippanó hanggal jelzi a készülék működését.
Tekerje a dB-es érzékenységbeállító potit az óramutató járásával megegyezően addig, hogy még éppen ne sípoljon.
Finom mozdulatokkal állítsa be úgy a tükröt hogy a mutató a legmagasabb értéken legyen ill. a
legmagasabb hanggal jelezzen a készülék.
Ha ez megtörtént tekerje az érzékenység állítót lejjebb, mindaddig, míg épphogy csak sípol és ismételje meg a finom beállítást. Majd ezt a folyamatot ismételgesse egészen addig amíg tud az antennán állítani.
Amikor kész az antenna beállítással iktassa ki a láncból a Satfindert.
Figyelem, az antenna rögzítésénél a csavarok meghúzása elmozdíthatja az optimális pozícióból az antennát.

E mellé, kell egy kis gyakorlat és ismeret is.
(#) orizon válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Az biztos hogy kell gyakorlat mert nem is tudom hányszor mentem fel és le a létráról..Még annyit kérdeznék ,hogy itt akár több műhold jelét is lehet fogni ugye?Mert elég elvetemült irányban van most a tükör , jel az van a műszer szerint. DIGI TV az pedig nincs. Holnap majd ismét próbálkozom.Láttam olyan Satfindert a Vaterán amihez iránytűt is adnak. Enyémhez nem volt de ezt boltban vettem ma..
Következő: »»   21 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem