Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion HS 500
 
Témaindító: daggerty, idő: Márc 31, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 12
(#) shalafi.66 válasza cruisher hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Persze ettől még nem biztos, hogy sokkal rosszabb, hiszen az eredeti is elég borzalas volt, főleg vváltó szintjén.

Szebence, nem érdemes ezekre ma már pénzt áldozni, kivéve ha nosztalgiázni akarsz, de akkor meg az eredeti állapotot szokás hajszolni.

Ui: a bolgár mélyhangszórók közül az 5-össel kezdődő HS hangsugárzókban mindig a 300mm-es van, LA vagy LB 1231.
(#) cruisher válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Nem mindig!
(#) shalafi.66 válasza cruisher hozzászólására (») Jan 9, 2011 1 /
 
Hja, minimális darabszámban volt egy HS522, valami "dyras"-nak nevezett hangszórókkal... Persze az se volt jobb. Meg ilyen apró sallangokra nem tudom, mennyire érdemes figyelni.
(#) Szebence válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Értem, köszi a választ, pedig azt hittem már, hogy jó vételnek ígérkezik. Aztán utánaolvastam még olyan oldalon ahol kimérték, és a dómokra 1KHz - 500Hz közötti tartomány is rámegy illetve már 1W-is zenei teljesítménynél már eléri a 3%-os torzítást a középsugárzó. Hasonló árkategóriában szeretnék a jövőben hangfalpárat venni a nemsoká elkészülő erősítőmnek, esetleg van tudsz / tudtok valamit ajánlani vagy épp óvni, hogy olyat semmiféleképp em érdemes venni?
(#) cruisher válasza Szebence hozzászólására (») Jan 10, 2011 1 /
 
15-ért nagyon nem tudsz válogatni. Ennyiért már szokott lenni szép és jó állapotú HS 280, inkább azt, mint egy ilyen leharcolt HS 500. Szerintem nézz szét vaterán, ott biztos találnál valamit ami tetszik...
(#) Szebence válasza cruisher hozzászólására (») Jan 10, 2011 1 /
 
Értem, köszi a válaszod.
(#) shalafi.66 válasza cruisher hozzászólására (») Jan 10, 2011 /
 
Sajnos a 280 meg elég érzéketlen, és cserébe nem túlzottan terhelhető, a váltója meg ugyanolyan rosszul tervezett, mint a többi orionnak.
A másik gond még, hogy ezek a bolgár mélyhangszórók ennyi év után már mind a végüket járják, normális javítás nélkül elég veszélyes megvenni bármelyiket is.
(#) karch válasza Szebence hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
sziasztok!

19 éves vagyok és kb 5 éve csinálunk a haveromékkal házibulikat. Nem értünk hozzá! Egy pár hs500 -zal (amit apám 25 éve vett, és előttem már az unokatesóm is használta 4 évig) és egy JVC toronnyal hangoskodunk. Egész este bírja hacsak nem száll el az erősítő. egy hete vittem el szerelőhöz mert nem szólt az egyik mély, vezetőszál csere 1500 ft volt, ezenkívül semmi baja.
Lehet szerencsénk volt ezzel a hs500-as párral de nekem még nem volt rá panaszom. Jó persze nem úgy szól mint a maiak de könyörgöm 6 évvel idősebb mint én.
(#) orizon hozzászólása Ápr 9, 2011 /
 
Nincs meg valakiek a HS500 hangváltójának a kapcsolási rajza?
(#) pjg hozzászólása Nov 14, 2011 /
 
Sziasztok. Ma vettem egy vadi új LA 1231-et. Jó vétel volt vagy ráfáztam?

Mekkora a súlya ennek a hangszórónak?
(#) nagysasy hozzászólása Nov 21, 2011 /
 
Üdvözlök mindenkit !
Hozzám is került 2db Hs500-as de sajna a gazdája nagyon lehasználta őket. Most restaurálom őket néhány módosítással. Az egyik doboz mélyhangszórója még jó ezt meghagytam. Sajnos a másikat leejtették. (de hogy hogyan került ki a dobozból az rejtély). Ez menthetetlen. Az előlapját szétvagdosták és tölcséres piezót raktak bele. Nagyon bénán "szólt" inkább csak csipogott. Az eredeti hangváltók kikerültek belőle és kapott mind a 2 doboz 2 db Grundig hangváltót a hozzájuk tartozó magas és közép hangszórókkal. Az előlapokat is megcsináltam kifoltoztam a lukakat és újra fúrtam őket. Új hangfal csatit kaptak. Még csak az egyik van kész teljesen a másik kb 3/4-ig. Néhány kép a dobozokról. Még körbe kapnak szegélylécet és így lesz komplett.
(#) pjg válasza nagysasy hozzászólására (») Nov 22, 2011 /
 
Ha az a mély sugárzó 4 Ohm-os akkor tudok egy vadi újat kb. 10 ezerért. Vagy egy 8 Ohm-osat, vadi újat 12 ezerért. Meg ha kell 2 db 8 Ohm-os kék középsugárzót.
(#) Krisztian860919 hozzászólása Nov 22, 2011 /
 
Helló!
Végig olvastam az összes fórumot,nagyon sok érdekességet és okosságot tanultam
van 1 pár HS 511 esem imádom őket eredeti mindene kb 5-6 éve nyúzom őket viszont a méllyel gondom van ugyan is elég kevés a mélye ...rezeg minden a szobában viszont nem hallani azt a búgó mély hangot mint mondjuk egy 50 hz mély testnél csak néha néha.. ,már kicseréltem a kábeleket és a hangváltó vezetéket is kicseréltem 1,5 oxigén mentes réz vezetékre de nem sok javulást tapasztalok szal inkább basszusa van mint mélye csak ilyen kopogós csattogós mit tehetek h jobb legyen membrán és a szélek hibátlanok.
(#) lóri hozzászólása Okt 13, 2012 /
 
Hello!
A HS 500 kapcsolási rajza megvan valakinek? Fel tudná tenni ide?
Üdv:Lóri
(#) peterpan válasza lóri hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Heyho!
kicsit dolgozzál.....
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) lóri válasza peterpan hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Oh,köszönöm!
(#) sean hozzászólása Dec 30, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy pár Orion HS501-esem és zenehallgatás közben az egyik mélysugárzója elkezdett recsegni. Ahogy mozog a membrán úgy ad sercegő hangot. Nem tudom mi lett vele, eddig szépen szólt, nem is volt magas hangerőn hajtva. Valószínű hogy a tekercs hozzáér a mágneshez. Mit lehet tenni vele?
Üdv!
(#) elektrorudi válasza sean hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Arra gondolnék, hogy a bevezető szál eltört (közvetlenül a tölcsér tövében).
(#) Medve válasza sean hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Hello, én pedig arra, hogy a tekercset összetartó lakk elfáradt, és a légrésben egy drótgubanc mozog (Feltételezem, hogy szól még)
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2012
(#) sean hozzászólása Dec 31, 2012 /
 
Igen, szól még csak recseg. Felújítva még nem voltak. Szerintetek érdemes felújíttatni a hangszórókat (akkor már mindkettőt megcsináltatom) vagy inkább új hangszórókat vegyek? Árban nagyjából ugyan úgy jövök ki, csak az új nem mindig jobb.
Üdv!
(#) Gabó válasza sean hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Én személy szerint a gyári híve vagyok. A felújítás jobb ötlet, hisz annó ehhez a hangszóróhoz tervezték a ládát. Az újnak más paraméterei és lehet nem úgy szólna ahogy a régi gyári.
(#) golem hozzászólása Dec 31, 2012 /
 
Sziasztok!
hs-501 boleró hangfal hangváltó kapcsolási rajza kellene. Mert van nálam 2 darab de nem tudom eldönteni melyik az eredeti.
(#) sean hozzászólása Dec 31, 2012 /
 
Megtaláltam a problémát, a pillénél engedte el a ragasztó és ahogy azt 'emelgette' az adott recsegő hangot. Egy kis ragasztó darabot is láttam a tekercsen, azt eltávolítottam. Újraragasztottam, most gyönyörűen szól. Köszönöm a segítséget!
(#) kekedilevi válasza sean hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Ez szinte természetes, a gyári ragasztások mára elfáradtak már, köszönhetően annak, hogy hitványul rakták össze. Nálam se nagyon kellett az LB 1231-est meghajtani ahhoz, hogy a lakkréteg megadja magát, és leugorjon a tekercs.

"A felújítás jobb ötlet, hisz annó ehhez a hangszóróhoz tervezték a ládát. "- azért az enyhe túlzás, hogy tervezték, lehetne nagyobb is a doboz, és másabb arányokkal. A belső csillapítása meg egyenesen vicc, nem ér szinte semmit. Azt nem mondanám, hogy egy új hangszóró nem lenne olyan jó, mint a régi, sőt, sokkal jobb is. A H2000-nél lehet kapni egész jókat, amik sokkal többet is nyújthatnak, mint amennyibe kerülnek.
(#) bakos13gab hozzászólása Jan 1, 2013 /
 
Helló!

azt szeretném kérdezni, hogy ha haldoklik (serceg, recseg) a magassugárzó a HS500-ban, akkor azt milyenre érdemes kicserélni?
(#) pjg válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
VIFA-ra. Mikor kaptam próbálni egy párat majdnem sírva adtam vissza.
(#) kekedilevi válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
A Vifa jó, de persze a váltót illeszteni kell hozzá, még az eredeti HD25-höz sem volt jó az eredeti váltó.
(#) pjg válasza kekedilevi hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Akkor meg... ?
(#) kekedilevi válasza pjg hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Esetleg még a HG1,9-585-et tudnám javasolni, ha olcsóbb megoldásokra van igény. Ez is bőven jobb az orionos HD25-től.
(#) bakos13gab válasza kekedilevi hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Köszönöm, olcsóbb megoldásokra van igény.
SAL-t nem szerettem volna bele, bár nem is az enyém a hangfal. Megnézem a tippet.
Következő: »»   6 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem