Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   156 / 1152
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Regisztrációs oldal amin vagy! Esetleg a Chat oldalán meglehetne kérdezni hogy másnál mi a helyzet.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 8, 2011 /

Több oldalon olvasgattam a témáról de ahelyett hogy konkrét választ adtak volna elmesélték hogy nekik mijük van.Az viszont engem nem érdekelt.
Tehát ,a napokban vettem egy BestConnection PCI SATA-150 Raid vezérlőt amiben egy Sil3512 chip van.Nem az a kérdés hogy mit tud mert azt tudom ,hanem az nálam tudja -e majd.A 33Mhz PCI sínről hogy csinál nekem 2*1,5GHz adatátvitelt.
Lehet hogy számotokra egyszerű a kérdés vagy én bonyolítom túl a dolgot de nekem nem világos.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Arra már rájöttem ha leszedem az adblok plus -t akkor ismét előjön minden ( meg aminek nem kéne az is), de nem változott semmit megpróbálom letörölni az a divx alkalmazást a pluginjaival együtt aztán felrakom újból, hátha az megold valamit.

Feladom, a többi gépen is ilyen ...., kár mert találtam egy jó kis filmet és most nem tudom megnézni.
(#) Norberto válasza djgombi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Sajnos nem tudom, Win 7-ben nem vagyok kompetens, de biztos van valahol Eseménynaplója, kicsit talán elrejtve. Amúgy igen, valószínű a vezérlőpultban lesz valamerre.
(#) ptesza válasza djgombi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Monitorozd a cpu hőméréskletet és egy log jegyzékbe mentesd el . Ha jól emlékeszem a CORE Temp nevű progi tud ilyent.

Lehet ,hogy túlmelegszik, mert a win7 egy kicsit jobban megizzasztja mint egy xp.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Akkor mégsem nálad volt a hiba!
(#) radocziandras hozzászólása Jan 8, 2011 /

Üdv!
Volt nektek hasonló tapasztalata GTA 4 el, hogy nem jeleníti meg a vizet?Eléggé idegesítő egy küldetésnél, hogy nem tudom, hogy hol a széle a víznek.Nem tud valaki egy megoldást?Köszi előre is!
(#) pika75 hozzászólása Jan 8, 2011 /

Udv mindenkinek! Kaptam egy regi szamitogepet, hazacipelem, osszekabelezem, bekapcsolom, es... a monitoron nem jelenik meg semmi, st-by allapotban marad; a gep belsejebol szabalytalan idokozonkent kattogas hallatszik. Leveszem a gep oldalat, es latom, hogy a proci ventije meg-megall, innen jon a kattogas, a videokartya ventije sen muxik rendesen. Proci venti nem volt nekem abban a meretben, kicsereltem az egesz coolert egy 2x nagybbra (csak az volt), a videokartya ventijet kicsereltem egy masikra, bar tul sok remenyt nem fuztem hozza, mivel a monitor sotet maradt. HDD hianyzott belole, PC133 - 128 MB memoria volt benne, a proci PIII 1100 MHz. Ezek utan kaptam egy masodik szamitogepet is, desktop formatumban, ami raadasul muxik is. 3x 64MB PC100-as memoria van benne, a proci PII 500MHz. Eloszor az elso pc "hibas?" videokartyajat tettem at, es lass csodat, ez is muxik. At tettem a memoriat is, naezzel mar nem akart mukodni, a monitor ugyanugy sotet maradt st-by-ban, mint az elso pc-nel. Aki ker, annak adatik alapon kaptam egy masik memoriat, aminek nagyon megorvendtem, mert PC133 256MB , de hiaba, mert ezzel sem mukodott egyik pc sem. Kerdesek: az elso pc (PIII 1100MHz) nem akar indulni semmi keppen. Sem HDD-vel, sem anelkul, sem PC100-as memoriaval, sem PC133-assal.a 2 CD-ROM ami benne van elvegzi a teszt-et(hallom amint felporognek, meg a led is pislog), de a monitor st-by ban marad. A billentyuzeten sem gyulnak ki a ledek. Meg lehet menteni, vagy egyetlen megoldas a kuka?? A masodik pc (PII 500MHz) muxik, csak kisse ozonviz elotti sebessegen, es a PC133-as memoriakkal st-by ban marad a monitor. Miert? Nagyon megkoszonnem, ha valaki felhomalyositana engem is. Elore is koszi.
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Hali!

Az első gépnél nézd meg a tápot -púpos kondik feszültség értékek- ezt a vizsgálatot végezd el az alaplapon is.A tápot műterheléssel vagy a másik gépben próbáld ki hogy működik-e.Ha minden rendben de a gép nem kel életre akkor nézd meg a BIOS elemet nincs -e lemerülve(3V).
Jól enne ha leírnád a BEEP jeleket, ha vannak.A második gépnél lehet rossz a memória. Egyenlőre ennyi.
(#) pika75 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szia, koszi a gyors valaszt, majd kiprobalom egy masik tappal. Lehetseges, hogy indket PC133-as memoria hibas lenne? A beep jeleket megfigyelem, eddig nem tartottam fontosnak. Udv.
(#) Kawaszaky hozzászólása Jan 9, 2011 /

Üdv!

Tudna valaki megoldást arra a problémára, hogy adott egy LG 50ps8000 HD-tv és vettem hozzá egy Samsung külső meghajtót ami 320GB. Hiába osztom fel 30GB ra a partíciót fat32-re akkor sem ismeri fel a tv és ha meghagyom 320GB-on fat32ben akkorsem lája.
Viszont bármilyen Pendrive-al tökéletesen megy.
(#) Venusfan válasza Kawaszaky hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

A külső meghajtónak amit vettél van külső tápja? vagy a tv adja neki a tápot?

Nekem sem ismeri fel a vinyót csak a pendrive-ról hajlandó lejátszani a filmet, bár az enyém Daewoo
(#) Norby14 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Hello!

Nekem ez nagyon magas feladat, inkább nem kísérletezek vele, de képzeld, volt ma egy áramingadozás, lekapcsolat a gép és egy másodperc után újraindult (egy másik gép is nálunk) tehát nem táp hiba, és ez után kiírta a HD Sentinel, hogy lett egy hibás szektor.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 9, 2011 /

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Thosiba L40-es lapost.Az aksija valószínűleg nem jó (nem tudom) Nincs hozzá töltő sem.Az a kérdés hálózatról hogyan lehet járatni illetve a 19V-os töltő bemenetre stabil 19V kell vagy csak pufferelt.A könyvében az van írva hogy a töltő névleges feszültsége 19V az aksi viszont csak 10V.A töltés led narancssárgán világít.
(#) ptesza válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Áramingadozás??? :bummafejbe:

Az nagyon nagy szemétség a szolgáltatódtól. Nálunk is volt ilyen a környéken. Régi rendszer , modern gépek ,és nemhülye emberek. Méricskéltek páran , mindenkinél kevés . Alig alig éri el a 210 voltot . Mondom ez pár éve volt. Sok hibás készülék mindenkinél sorozatban. Aláírás gyüjtés után az e-on nekiállt a felújításnak. Mivel nem lettek kész időben , fizettek kötbért is mindenkinek.Lehet próbálkozni ,mert a villany így is annyiba kerül minta normálisan adnák.

Amit írtam azt nyugodtan meg lehet csinálni. Kell jó megvilágítás , egy nagyító, WD40 ,fültisztító ,és egy T10-es csavarhúzó. Valahol el kell kezdeni.
(#) belfi2 válasza Norby14 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Nálam is így keletkezett az az egy hiba.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Annyit változott a helyzet hogy most már rendszertelenül villog a töltésjelző.
(#) djgombi hozzászólása Jan 9, 2011 /

Sziasztok!
Továbbra is lefagy a win. Én nem tudom mit kell nézni ezen az eseménynaplón. Most csökkentett módban van a gép és eddig még megy. Az illesztő programok a legújabbak. Valaki meg tudná mondani, hogy mit kell keresni az eseménynaplóban?
(#) Norby14 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Sőt régebben volt olyan, hogy olyan áramingadozások voltak, hogy meghal a tápegységem. (Ez egy jó 3-4 éve volt kb.)

Lehet rászánom magam.
(#) djgombi válasza ptesza hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szia!
A vinyóval akar kezdeni valamit és azonnal megfagy csak azt nem tudom mit. Érdekes, hogy a telepítés leg végénél a beállításnál is megfagyott.
(#) Diversion hozzászólása Jan 9, 2011 /

Helló!
A C meghajtó újratelepítése megoldotta az állandó Microsoft Visual C++ hibaüzenet problémát.
Viszont most akadt egy másik. A képeim közül többet (a D meghajtón vannak, nincs köze az újratelepítéshez) nem lehet megjeleníteni. A kiterjesztés után, a $, a # és a ! jel van. Tulajdonságokban ismeretlen alkalmazás. A többi kép jó, eddig ezek is jók voltak. Elköszönhetek ezektől, vagy van valami ötlet, hogyan tudjam megnézni őket? Köszi. Ja, a képek jpg. formátumban vannak.
(#) djgombi válasza djgombi hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Ezt találtam a naplóban:
Idézet:
„A(z) Számítógép-tallózó szolgáltatás függ a(z) Kiszolgáló szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni:
A függő szolgáltatás vagy csoport elindítása nem sikerült.”
(#) Norberto válasza Diversion hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Hello!

Valami beletúrkált ezek szerint a rendszerbeállításokba, program vagy vírus vagy valami.

Ha van méretük az "ismeretlen" fájloknak, akkor nincs veszve még minden. Amúgy meg lehet próbálni megnyitni ezeket is egy képnézővel, akár csak kísérletképp, a sok közül egynek módosítani kézzel a kiterjesztését és megpróbálni megnyitni. Ha működik, akkor a többivel sem lehet baj, csak rá kell ereszteni valami automatikus módszert a többi hibásnak ítélt fájlra (pl. TotalCommander).
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Jan 9, 2011 /

sziasztok.Van egy ASUS szamitogepem,a gond az vele hogy,ahogy bedugom a tapkabelt rögtön indul a gep.Mi lehet a gond vele?Azalaplap tipusa ASUS P5V800-MX
(#) ptesza válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Talán nem baj. Biosban be lehet állítani ,hogy pl áramszünet esetén induljon ujra a gép. Otthon szervernél nagyon hasznos lehet. Pl ha külföldön vagy de kellene az adat....
(#) coyote55 válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

A BIOS-ban van olyan beállítási lehetőség, hogy Power Fail esetén mit csináljon a gép. Alapesetben Power Off a beállítás, nálad valószínűleg nem ez van beállítva.

Erről lekéstem
(#) horvathrobert2006 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Sajnos semmi képet nem ad ,a táp most lett cserélve,szerintem valami hardveres dolog lesz
(#) horvathrobert2006 válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Ja ,és az alaplapi elem is lett cserélve
(#) ptesza válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Ja.Eddig ezt nem mondtad. Csak azt nem értem miért állsz ,vagy áll neki valaki ha nem ért hozzá?

Nézd meg a videó kártya rendesen a helyén van -e? Hány RAM modul van a gépben?
(#) horvathrobert2006 válasza ptesza hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Én nem cseréltem rajta semmit ,igy kaptam.Két ram van benne,a videokártya jól áll benne.
Következő: »»   156 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem