Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Lapozás: OK   23 / 49
(#) eltexto válasza watt hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Nálam csak 11 regiszter van. 10 a ledeknek 1 a sDir-nek.

Üdv. Zoli
(#) watt válasza eltexto hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Ezt hogy érted?

Közben megnéztem az adatlapot, és jé, ott van, hogy hardveres órajelosztó van beépítve!

Hogy értem ? Mi nem egyértelmű?

Itt az RTL séma.

Üdv. Zoli

KR3.JPG

Ja! Az hogy áttértünk TFT-re! A KIT orrán lévő fény kikerült a látómezőmből!

Abból nekem is 11, hanem a Pterms-ből(ez micsoda egyébként?) van csak 19 a 36 helyett.

Csatoltam én is az RTL-t(v3-as verzió)
Ha nagy képet akarsz csatolni, akkor ne jpg-be tedd, mert azt átméretezi a fórummotor(azt hiszem ki lehet kapcsolni, de mindegy). Egyébként is huzalozás képet a png, vagy a giff jobban kezeli, a jpg szétmossa a részleteket.
A forrást is feltettem:

Nem a signalos verziót nézed ? Ott kioptimalizál, mert rájön, hogy ki fog lépni az értékes 1 a szélén.

Üdv. Zoli

Signalos és nem számlálós, hanem összehasonlítós.
(#) watt hozzászólása Jan 7, 2011 /

Érdekes dolgot tapasztaltam. Ha szerepel egy port nevében, hogy CLK, akkor a szimulátor úgy veszi, hogy annak is kell órajelet adni, azzal sem foglalkozik, hogy az kimenet, valamint hogy van még egy pCLK ami bemenet! A szimuláció pedig egy nagy zöldség lett, piros vonalakkal.
Ha lehagytam a ptCLK végéről a K-t, máris jó bench-et fordított hozzá. Ez mitől lehet?
Van még ilyen foglalt címke?
(#) eltexto válasza watt hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Hali!

Szerintem az isim hülyesége. Ezt figyelembe kell venni a továbbiakban. Bár én nem nagyon ismerem, mert nem ezt használom.

Üdv. Zoli
(#) watt hozzászólása Jan 11, 2011 /

Kaptam hmli-től egy Demo Board-ot. Van hozzá két kábel is, egy LPT_s(DLC5) és egy soros(DLC4). A DLC5-el nem lenne gondom, de nincs LPT portom. A sorost pedig nem támogatja az ISE Webpack.
Van megoldás? (A PCI-os LPT kártya az lehet, de jó lenne használni a DLC4-et, mert elvileg debuggolni is tud, tehát okosabb mint a DLC5. Nem is értem miért azt támogatták a továbbiakban? .)
(#) eltexto válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Hali!

DLC4-et nem ismerem. Nekem Digilent LPT-s JTAG-om van. Egy PCI-LPT kártyáról használom. Lehet debuggolni is vele. Lagalábbis Identify alatt megy szépen FPGA-val. CPLD-t nem tudom hogyan lehet debuggolni. Vegyél egy LPT-s kártyát, más lehetőség nemigen van, szerintem.
Üdv. Zoli
(#) watt válasza eltexto hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Még egy kérdés, a régi FPGA-kat(XC4003E) nem támogatja a webpack? Mi a megoldás?
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Ezt találtam közben:
Idézet:
„XChecker Cable

1. Hardware Debugger v2.1i (or later) software:

- Supports slave serial configuration of XC3000A, XC4000E/EX/XL/XLA/XV, Spartan/-XL, Virtex/-E
- Supports Readback-Verify and Readback-Capture of XC4000E and Spartan with a configuration bitstream of 250,000 bits or less

2. JTAG Programmer v2.1i Service Pack 3 (or later) software:

- Supports JTAG configuration of XC4000E/EX/XL/XLA/XV, XC9500/XL/XV, Spartan/-XL/-II, Virtex/-E
- Supports Readback-Verify of XC9500/XL/XV

3. iMPACT software does not support the XChecker Cable.”

Találkoztál már ezekkel a programokkal? Én nem találom a gyártó oldalán...
(#) eltexto válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Idézet:
„Még egy kérdés, a régi FPGA-kat(XC4003E) nem támogatja a webpack? Mi a megoldás?”

Valami régebbi verzióval kell használni. A Xilinx honlapjáról letölthetők régebbi verziók is. ISE Classic vagy valami hasonló. Ha jól rémlik, egy 6.3-as fent van a notimon, holnap belenézek támogatja e ezt az eszközt.

Idézet:
„Ezt találtam közben:

Sajnos ezeket nem ismerem, csak kb. 4 éve léptem erre a területre.

Üdv. Zoli
(#) watt válasza eltexto hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Nincs más jó megoldás, PCI-os LPT kártyát rendeltem. Legalább a PIC égető programomat sem kell másik gépen tesztelnem...
(#) eltexto válasza eltexto hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Na megnéztem a 6.3-ast, sajna Spartan2, Virtex2-től indul. Korábbra kéne visszanyúlni, de szerintem azok a sw verziók már nem elérhetőek a Xilinx honlapján.

Üdv. Zoli
(#) eltexto válasza watt hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Idézet:
„Még egy kérdés, a régi FPGA-kat(XC4003E) nem támogatja a webpack? Mi a megoldás?”

Nna, van itt nekem egy 4.1-es verzió, nem próbáltam sose. ~800MB. Ezt találtam benne, lásd csatolmány.
Viszont a manuáljában sehol nem említik az Xcheckert, csak a Multilinxet soros kábelként. LPT is van.

Üdv. Zoli

Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel! Úgy látom nincs más megoldás, mint a PCI-os kártya. Remélem még e héten megjön!

Bocsi a lényeg lemaradt, ha érdekel, szivesen felirom neked dvd-re és postázom, vagy feltöltöm a data.hu -ra. Nem irtad hogy milyen boardot kaptál. Csak gyanítom, hogy ilyen régi cucc lehet. Igen ?

Üdv. Zoli

Szia!
Ilyen: Bővebben: Link
Régi, de első hardveres próbákhoz szerintem tökéletes!

Köszönöm a felajánlást, időközben megrendeltem egy LPT kártyát, pénteken itt lesz. Már régen akartam egyet, csak miután van soros portom nem volt rá égetően szükség a WPB-hez.

Hát, nem mai darab az biztos (1995). Nem tudom nem lenne e jobb valami modernebb board. Ennél olyan eszközspecifikus dolgokkal kell megismerkedned, ami lehet hogy nem hasznosítható a mai eszközökön. De egy-két próbát megér talán.

Üdv. Zoli

Tényleg csak a JTAG kezelését, néhány LED és 7szegmenses dolgot próbálnék ki és azt, hogy amit megírok egyszerű számlálót stb. egyáltalán életre tudom-e kelteni.

Egyébként milyen specifikus dolgokra kell számítanom? Néztem a doksikat, nem tűnik túl bonyolultnak. Vagy az FPGA-ra gondoltál? Ez még szimpla 5V-ról működik, ez se lehet túl komplikált...

Hát olyanra gondoltam, amit olvasni kell doksit, amikor az ember elakad. Ilyenkor muszály doksit túrni. Belenéztem az FPGA doksijába, talán mégsem olyan vészes. A board manuálja az XACTstep Development System -et emliti. Ezt is hozzáadták ?

Üdv. Zoli

Nem, nincs hozzá program. Olvasgatok, tanulok, aztán meglátom mire elég, de szerintem nem lehet akkora durranás, hogy kifogjon rajtam! Remélem...
(#) watt hozzászólása Jan 13, 2011 /

Zavar támadt az erőben. Miért nem találom az XC3020A-t a project készítésekor a kiválasztható listában? Olyan régi, hogy a mai fejlesztőkörnyezet nem méltatja szóra sem? Lehet, hogy még is szükségem lesz egy régi verzióra?
(#) eltexto válasza watt hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Nem Te magad írtad kicsit feljebb ?

Idézet:

Vagy ezt még tudod választani, csak a 3020-at nem ?

Üdv. Zoli
(#) watt válasza eltexto hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Privátban részletezem...
(#) watt hozzászólása Jan 15, 2011 /

Kérem valaki írja meg, hogy milyen licens lehetőségek vannak a Xilinx ISE-hez! Nem warezre gondolok, hanem arra, hogy melyik csomag melyik eszközhöz ad elérhetőséget.
A gyártó oldalán nem találom hol van ez leírva. Nekem XC4000, XC3000 sorozathoz kéne támogatás. A telepedett könyvtárakban ott vannak ezek a példányok is(bár a leíró fájluk úgy tűnik 0 hosszú), még sem lehet kiválasztani a project indításakor.
(#) dpeti válasza watt hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Azok obsolete alkatrészek, tehát támogatás csak a régi ISE verzókban lesz.

ISE Classics néven fut a dolog:
Itt éred el:
http://www.xilinx.com/tools/classics.htm
Bővebben: Link

Ezek ráadásul ingyenesek. Szóval nem lesz licenselési probléma.
(#) watt válasza dpeti hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Már nézem is! Köszönöm!

Akkor a 4.1-nek is kezelnie kéne? Mert azt letöltöttem, de abban sincs... Annál régebbi nincs az oldalon. Most elkezdtem letölteni a 4.2-t, ott jelzik az XC4000-et a linkben is...
(#) watt válasza dpeti hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Szuper, az XC4003E-t támogatja a 4.2-es, de azXC3020-at nem. A 4.1 sem. A régebbieket nem lehet letölteni. Ötlet?
Következő: »»   23 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem