Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Szia, elsore en is toner problemara gyanakodtam volna. De ha nem az akkor csakis a lezeregyseg optikaja porosodhatott be. Ledobod a gep hatat, majd a ket oldalat es utana a tetejet, majd a festekkazetta folott meglatsz egy fekete dobozt. Ezt ketteszeded, es eled tarul a lezeregyseg optikaja. VIGYAZAT! CSUPASZ KEZZEL NE ERJ HOZZA! Meglatod a hatszogu poligon motort, valoszinu a sarkak kozeleben lerakodott a por. En alkoholos puha rongyal szoktam tisztitani, mig tokeletesen tiszta lesz. A lencsekkel szerintem nem erdemes bajlodnod, nem hiszem, hogy porosak lennenek. Sok sikert.
Inkább valamelyik közbenső tükör (már ha van ebben), mint a poligon, szerintem.
Szia
A lézer simán lehet a ludas. Nézd meg a Lézer egységben a poligon motor tükrét, főleg a sarkai porosodnak be (ahogy forog). Ezért csak a bal széle halvány. Üdv
Sziasztok
Köszi a gyors segítséget, szétszedtem a nyomtatót az általad javasolt módon, és le is szedtem a Toner feletti fekete dobozt, de még is elakadtam. A doboz alatt Csak 2 hengert találtam, egy barnás színűt és egy szürkét, de a hatszögű poligon motort nem látom. Készítettem pár képet a szétszedet nyomtatóról. Légy szíves segítsetek már abban, hogy hol is találom ez a hatszögű poligon motort ? Kép1 Kép2 Kép3 Előre is köszönöm a segítséget. ![]()
Hello!
Egyszóval "minden felületnek ami a lézersugárral találkozik" patyolattisztának kell lennie . Tükrök , lencsék porosodása esetleg cigifüsttől származó kátrány is okozhat ilyen szép hibát ! Kissé munkaigényes kioperálni a lézeregységet azalatt a bádog alatt található amely fölött csúszik be a tonerkazetta . Le kell szerelni az oldalait az elejét és majd meglátod a lézeregységet egy kis fekete doboz abban van . Ha csak egy kevés por van azt le lehet törölni egy száraz puha törlőruhával lehet kapni a kereskelemben erre a célra vagy meg teszi egy darab régi flanell is. Ha viszont egyéb szennyeződés akkor nedves törlővel kell próbálkozni ha nem megy akkor denaturált szesz vizes oldatával mig megtisztul . Ha igy sem megy fokozatosan erősebbnél erősebb tisztitószerrel. Sok sikert ! Ps. Ha érdekel van szervizkönyvem , elküldhetem !
Sziasztok srácok
Sikerült megtalálni ezt a fránya optikai egységet a nyomtatóban. Pika75 lehet hogy félre értettelek, vagy te írtad egy kicsit pontatlanul (majd a festekkazetta folott meglatsz egy fekete dobozt. Ezt ketteszeded, es eled tarul a lezeregyseg optikaja) az egység pontos helyét. Mert igaz hogy a Toner felett van de nem teljesen. Inkább úgy határoznám meg a lézeregység helyét a nyomtatóban, hogy a lapadagoló feletti (elöl) részen található a lézeregység. Ehhez el kell távolítani a műanyag borítást, majd utána azt a fém lemezt ami elölről slégan lefelé takarja a lap adagoló részt. De hogy másnak is egyértelmű legyen a dolog, csináltam egy rajzott hogy hol is található a lézer egység a készülékben. Lézeregység helye Lézeregység, és ami benne van (sárgával jelöltem a képen a tisztíta...részt) Először el kell távolítani a takaró lemezt, majd egy kis elektronikát (egy-két csatlakozót szét kell választani), végül egy csavart eltávolítani, majd lepattintani a műanyag doboz fedelét, és ez alatt lapul a lézeregység, lencsék és a tükrös motor. Remélem ezekkel az ábrákkal és a hozzá tartozó leírással segítek azoknak a HP LaserJet (1010-1012-1015-1020) tulajdonosoknak, akiknek hasonló problémájuk lesz a nyomtatóval. És végül a tisztítás után a végeredmény: Ilyen volt és ilyen lett. Köszönöm a segítséget. ![]() Üdv Paler
Szia
Most olvasom hogy írtál. Közben már megoldottam a problémát, mivel egy másik fórum Link részben is feltettem a kérdésemet, ezért ott hamarabb válaszoltak. De köszi szépen hogy vetted a fáradságot és írtál. Én végül fülpiszkáló és alkohol segítségével tisztítottam meg a forgó tükröt. A másik fórumrészben csináltam is egy ábrákkal kiegészített leírást, hogy ha más HP tulajnak is ilyen jelegű problémája lenne akkor tudja hogy hol találja a problémás alkatrészt. Köszönöm a segítséget. Üdv Paler
Szia, nem hiszem, hogy jo helyen tapogatozol. Amit leszedtel, az a kemence. De alj csak meg... Azt irtam, hogy a festekkazetta folott van a lezeregyseg, de folotte nincs semmi, csak a fedel, amin at beteszed a festekkazettat. Hanem elotte lesz, a fem lemez alatt. Fekete zart doboz. Miutan megtorolted a poligon tukrot, kiprobalas elott rakd ossze a nyomtatot, mert a kulso feny hatassal van a dob polarizaciojara. Udv.
Orvendek, hogy sikerult megoldani, annak ellenere, hogy hibasan irtam a lsu helyet. De megosztanad velunk, hogy mit tisztitottal meg?
Szia, az előző hozzászólásomban azt is leírtam hogy mit takarítottam le, sőt még az ábrán sárgával be is jelöltem a tisztítandó egységet. Ahogy te is írtad, a poligon motoron lévő 4 oldalú tükröket kellett megtisztítani. A tükör sarkai voltak elszennyeződve. Én ezt a műveletet fülpiszkáló és alkohol segítségével hajtottam végre. És a végeredmény tökéletes nyomtatás lett, amit be is linkeltem.
Megjegyzés: Az előző hozzászólásomban aláhúzott szövegek LINKEK a ábrákhoz !
Szevasztok !
HP laserjet 6L-ben elromlott a papirfelszedő soleonid. tipusa:RH7-5138. Ha valakinek van egy új vagy használt *** Így a helyes : Idézet: „azt szívesen venném, ha tudna segíteni !”
Sziasztok!
Nekem gondom van a papírral, ugyanis megette a gép, és nem tudom kiszedni. Nem tudom mit tegyek? Valaki tudja, megköszönném, ha leírná. ML-1640-es Samsung nyomtatóról van szó.
Szia, kicsit bovebben irhatnal a dologrol. Hol akadt el, probaltad kihuzni es beszakadt?
Szia !
Egyáltalán nem húzta be a papirt.Szétszedve látszott, hogy a mágnestekercs nem müködik. Ti. ez vezérli a kuplungot. Ezért keresek egy használt vagy rossz nyomtatót , amiből ki lehet venni ezt az alkatrészt. Köszönöm érdeklődésedet
Szia!
Ha kiveszed a tonert akkor sem férsz hozzá? üdv.: Gyula
ohm mérővel rámértél arra a tekercsre?
Szolenoid és egyéb tekercsek soha az életbe nem szoktak nyomtatóba tönkremenni
Pont a múlt héten volt ugyan ez a problémám egy CLP300 nyomtatóval. A kuplung tekercse megszakadt. Szétszedtem és újratekertem, azóta megy rendesen. De ne tudd meg, mennyit szidtam, mire sikerült normálisan megtekerni.
Azt lehet tudni, hogy mitől szakadt meg?
12 év alatt 1x nem találkoztam ilyen jellegű hibával, azért is írtam. Igaz, nem kimondottan asztali nyomtatókkal foglalkozom ![]()
Mivel nem volt leégve, gyanítom, hogy túl feszesre tekerték a huzalt és valamiért elpattant. Nekem is sikerült néhányszor tekercselés közben elszakítani a huzalt, de néhány próbálkozás után ráéreztem. Az biztos, hogy többet nem tekercselem újra, majd megy a kukába a nyomtatóval együtt.
Sziasztok!
Van egy HP PSC 1410-es nyomtatóm, és az lenne a kérdésem hogy a képen látható dolgot miért csinálhatja? HIBA Fontos lenne, mert így semmi hivatalosat nem tudok nyomtatni... Előre is köszönöm!
Esetleg próbáld megpucolni a fejen az érintkezőket.
Sziasztok!
Olyan problémám van HP LJ 8100DN lézernyomtatóval, hogy a mellékelt második képen látható módon nem nyomtat egyenletesen ez főleg fekete/szürke részeken látszik, illetve a lap elején egy 4-5mm-es csíkot húz végig (pirossal bekarikáztam egy részét a csíknak, a nyíl pedig az A4-es papír haladási iránya a printerben). A első kép egy részlet egy szürke oldalról azon is látszik, hogy nagyon egyenlőtlen, szemcsés a nyomat, szerintetek mi okozhatja ezt? A tonerkazetta benne vadonatúj, eredeti HP 82X típus, úgyhogy ezt szerintem kizárhatjuk mint okot. A tonersűrűség növelése maximumra sem segített a problémán semmit, sőt úgy tűnik, hogy annak is alig van hatása, nagyon kis mértékben lesznek sötétebbek a nyomatok a maximum tonersűrűségnél mint a minimumnál (1-5 skálán mozog). Ja * és persze az Economode ki van kapcsolva. Esetleg a transfer roller öregedése/kopása okozhatja, vagy inkább máshol érdemes keresgélni? A Tr. rollert már próbáltam puha száraz ronggyal óvatosan áttörölgetni, ahogy a nyomtató szervizkönyve is írja elég sok toner lejött róla, de sajnos nem segített semmit. Előre is köszönök minden ötletet! Üdv: Laci
Szia
Nekem inkább az a középtájéki újjlenyomat formájú valami tűnik fel, nem lett véletlen összefogdosva az a dob? Ismétlődik a hiba a dob kerületének függvényében? Lehet, érdemes lenne áttisztítani denaturált szesszel a dobot és a töltőhengert. A transzfer roller öntisztulós, ha nincs rajta sérülés akkor nincs vele gond. A dobegység csatlakozási pontjaikat is érdemes lenne ellenőrizni. Üdv
Itt a tonerben van a dob nem? Az pedig új, a leirás szerint. Azért én a tükröket megpucolnám, bár ez sz **** tem más lesz.
* négy betűt spóroltál ..
Hello! Milyen öreg a masina és hány példányt nyomtatott a hiba jelentkezéséig ? A régi tonerkazettával ez a hiba mutatkozik-e ? A csík pontosan ugyanazon a helyen jelenik-e meg (meg kell mérni) ? Ha a nyíl papír haladási irányát mutatja akkor a csíknak nem jobb felől kellene mutatkoznia? A lap elejenek ......jobb oldalt kellene,hogy legyen,szerintem .
Sziasztok!
10 éves a gép, kb. 106.000 oldalt nyomott eddig, és igen régebbi tonerrel is jelentkezik a hiba. A csík mindíg ugyan ott van pontosan, a papír elején, a bal oldal a képen a papír eleje (bocs, lehet kicsit félreérthető volt a jelölésem). zsoltee0001 és b-max: Az ujjlenyomat valószínűleg a scanneről kerülhetett a képre, az nincs a valóságban a papíron szerencsére. És igen, a dob a tonerben van, makulátlan, semmi karc, semmi ujjlenyomat. A TR roller szerintetek biztosan nem okozhatja? Azért is vagyok kicsit leragadva ennél, mert ha minden igaz ennek pozitív feszültégen kellene lennie, hogy pozitív töltéseket adjon a papírlapnak, de én semmilyen érintkezési pontot nem találtam a rollernél, csak a 2 kis műanyag rugós kupakkal érintkezik amivel be van pattintva a nyomtató műanyag kasznijába, illetve a roller előtt, a fölül lévő fémlemez (transfer roller wiper) érintkezik még egy ellenálláson keresztül a nyomtató fém kaszinjához, ez így normális szerintetek, semmi más érintkezésre nincs szüksége? A roller bal oldalán ahol a fogaskerékkel kapcsolódik a tonerhez alulról van egy L alakú vékony rugós rézlemez is, ami viszont sem a rollerhez, sem a nyomtató kasznijához nem érintkezik fémesen, szerintetek mi célt szolgálhat (holnap tudok képeket is feltenni róla)? Üdv: Laci
A transzfer roller nem szokott minőségben különösebben szerepet játszani, vagy át viszi a képet, vagy nem.
Próbáld ki, nyomtatás közbe lődd le a gépet és nézd meg, a dobon ott van-e a kép rendesen? De mivel ez kereszt irányú hiba elég nehéz lenne reprodukálni. Túl sok ötletem nincs, ha valami kontakt hiba lenne vagy a töltő vagy a developer biasnál, az sokkal látványosabb hibát eredményezne. Nekem inkább úgy tűnik, hogy azon a ponton egy pillanatra belassul a papír (valami szorul) TR roller könnyen forog? egyébként nekem egy ilyen hiba szerintem föl se tűnne, de te tudod mennyi szabad időd van ilyenekkel foglalkozni ![]()
ha nem feketét, hanem pl, négyzetrácsot nyomtatsz, azon a részen nem tömöríti a képet?
Egyszer már lőttem le nyomtatás közben, és úgy tűnt rendesen ott volt a kép a dobon, persze azért azt nehéz észrevenni, hogy tényleg egyenletes-e a fekete, mert engem nem is a csík zavar elsősorban, hanem, hogy a fekete nem tökéletesen egyenletes, hanem kis fehérebb foltok vannak benne, illetve ha pl, egy olyan lapot nyomtatok amin van egy halványabb szürke kép, akkor a lap bal szélénél (álló A4 alja) halványabb a szürke nagyon kicsi mértékben, de már láthatóan.
Sűrű négyzetrácsot eddig nem próbáltam még, de sima vegyes oldalakon nem tűnt fel eddig, hogy összenyomná a képet a csík sávjában, de kipróbálom mit csinál egy négyzetrácsos lappal, ha sikerül holnap beszámolok mit csinált. A TR roller viszonylag könnyen forog, viszont az még eszembe jutott, hogy kétoldalas nyomtatásnál (duplex egységből jön a papír) előfordult, hogy kb. a registration assembly környékén meggyűrte a papírt, nem akadt el, csak meggyűrte kb. a lap 1/3-ánál egy 2-3cm-t aláhajtott Z alakban, és jobban belegondolva ez a csík is sokkal erőteljesebben látszik 2 oldalas nyomtatásnál. A gyűrés kb. 10-20 oldalból egyszer fordult elő, és érdekes módon csak akkor ha komplexebb volt az oldal (sok kép stb. ha csak sima szöveg akkor nem volt gond). Erről a hibáról van egy fotóm is csak sajnos azt innen nem tudom felölteni, de holnap megpróbálom. Lehet, hogy a reg. assembly környékén szorulna valami és ezért nem megy egyenletesen a papír, mit lenne érdemes ellenőrízni? Üdv: Laci
Több hiba is van, ha jól sejtem, ha a régi dobegységnél is halványan kihagyott ugyanott, akkor a lézer egységet érdemes lenne kipucolni, ha mázlid van könnyen hozzáférhető.
A "Z" alakba hajtásra látatlanból nehéz véleményt mondani, Ha a Z hajtás alatt nincs kép akkor még a regisztrálóba került bele a Z hajtás. Meg kellene nézni a regisztrálóba nem szorul-e valami. Írtad, hogy a duplexeléskor csinálja főleg, ilyenkor a papír 1x már átment a fixálón, ha nedves a papír ettől megkunkorodik, nem lesz egyenes ez a regisztálóba kerülve okozhat problémát, felakad valamibe. Mennyire van párás helyen az a gép? A nagy papír páratartalom nyomtatásbeli minőségromlást is eredményezhet, ugyanis a transfer nem tudja megfefelően áthúzni a képet a papírra. üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |