Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 117
(#) pika75 válasza Paler hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Szia, elsore en is toner problemara gyanakodtam volna. De ha nem az akkor csakis a lezeregyseg optikaja porosodhatott be. Ledobod a gep hatat, majd a ket oldalat es utana a tetejet, majd a festekkazetta folott meglatsz egy fekete dobozt. Ezt ketteszeded, es eled tarul a lezeregyseg optikaja. VIGYAZAT! CSUPASZ KEZZEL NE ERJ HOZZA! Meglatod a hatszogu poligon motort, valoszinu a sarkak kozeleben lerakodott a por. En alkoholos puha rongyal szoktam tisztitani, mig tokeletesen tiszta lesz. A lencsekkel szerintem nem erdemes bajlodnod, nem hiszem, hogy porosak lennenek. Sok sikert.
(#) b-max válasza pika75 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Inkább valamelyik közbenső tükör (már ha van ebben), mint a poligon, szerintem.
(#) zsoltee0001 válasza Paler hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szia

A lézer simán lehet a ludas.
Nézd meg a Lézer egységben a poligon motor tükrét, főleg a sarkai porosodnak be (ahogy forog).
Ezért csak a bal széle halvány.
Üdv
(#) Paler válasza pika75 hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Sziasztok

Köszi a gyors segítséget, szétszedtem a nyomtatót az általad javasolt módon, és le is szedtem a Toner feletti fekete dobozt, de még is elakadtam. A doboz alatt
Csak 2 hengert találtam, egy barnás színűt és egy szürkét, de a hatszögű poligon motort nem látom. Készítettem pár képet a szétszedet nyomtatóról. Légy szíves segítsetek már abban, hogy hol is találom ez a hatszögű poligon motort ?

Kép1

Kép2

Kép3

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) tranzisztor válasza Paler hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Hello!
Egyszóval "minden felületnek ami a lézersugárral találkozik" patyolattisztának kell lennie . Tükrök , lencsék porosodása esetleg cigifüsttől származó kátrány is okozhat ilyen szép hibát ! Kissé munkaigényes kioperálni a lézeregységet azalatt a bádog alatt található amely fölött csúszik be a tonerkazetta . Le kell szerelni az oldalait az elejét és majd meglátod a lézeregységet egy kis fekete doboz abban van . Ha csak egy kevés por van azt le lehet törölni egy száraz puha törlőruhával lehet kapni a kereskelemben erre a célra vagy meg teszi egy darab régi flanell is. Ha viszont egyéb szennyeződés akkor nedves törlővel kell próbálkozni ha nem megy akkor denaturált szesz vizes oldatával mig megtisztul . Ha igy sem megy fokozatosan erősebbnél erősebb tisztitószerrel.
Sok sikert ! Ps. Ha érdekel van szervizkönyvem , elküldhetem !
(#) Paler válasza Paler hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Sziasztok srácok

Sikerült megtalálni ezt a fránya optikai egységet a nyomtatóban. Pika75 lehet hogy félre értettelek, vagy te írtad egy kicsit pontatlanul (majd a festekkazetta folott meglatsz egy fekete dobozt. Ezt ketteszeded, es eled tarul a lezeregyseg optikaja) az egység pontos helyét. Mert igaz hogy a Toner felett van de nem teljesen. Inkább úgy határoznám meg a lézeregység helyét a nyomtatóban, hogy a lapadagoló feletti (elöl) részen található a lézeregység. Ehhez el kell távolítani a műanyag borítást, majd utána azt a fém lemezt ami elölről slégan lefelé takarja a lap adagoló részt.
De hogy másnak is egyértelmű legyen a dolog, csináltam egy rajzott hogy hol is található a lézer egység a készülékben.
Lézeregység helye

Lézeregység, és ami benne van (sárgával jelöltem a képen a tisztíta...részt)

Először el kell távolítani a takaró lemezt, majd egy kis elektronikát (egy-két csatlakozót szét kell választani), végül egy csavart eltávolítani, majd lepattintani a műanyag doboz fedelét, és ez alatt lapul a lézeregység, lencsék és a tükrös motor.

Remélem ezekkel az ábrákkal és a hozzá tartozó leírással segítek azoknak a HP LaserJet (1010-1012-1015-1020) tulajdonosoknak, akiknek hasonló problémájuk lesz a nyomtatóval.

És végül a tisztítás után a végeredmény:

Ilyen volt és ilyen lett.

Köszönöm a segítséget.

Üdv
Paler
(#) Paler válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szia

Most olvasom hogy írtál. Közben már megoldottam a problémát, mivel egy másik fórum Link részben is feltettem a kérdésemet, ezért ott hamarabb válaszoltak. De köszi szépen hogy vetted a fáradságot és írtál.
Én végül fülpiszkáló és alkohol segítségével tisztítottam meg a forgó tükröt.
A másik fórumrészben csináltam is egy ábrákkal kiegészített leírást, hogy ha más HP tulajnak is ilyen jelegű problémája lenne akkor tudja hogy hol találja a problémás alkatrészt.

Köszönöm a segítséget.

Üdv
Paler
(#) pika75 válasza Paler hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Szia, nem hiszem, hogy jo helyen tapogatozol. Amit leszedtel, az a kemence. De alj csak meg... Azt irtam, hogy a festekkazetta folott van a lezeregyseg, de folotte nincs semmi, csak a fedel, amin at beteszed a festekkazettat. Hanem elotte lesz, a fem lemez alatt. Fekete zart doboz. Miutan megtorolted a poligon tukrot, kiprobalas elott rakd ossze a nyomtatot, mert a kulso feny hatassal van a dob polarizaciojara. Udv.
(#) pika75 válasza Paler hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Orvendek, hogy sikerult megoldani, annak ellenere, hogy hibasan irtam a lsu helyet. De megosztanad velunk, hogy mit tisztitottal meg?
(#) Paler válasza pika75 hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Szia, az előző hozzászólásomban azt is leírtam hogy mit takarítottam le, sőt még az ábrán sárgával be is jelöltem a tisztítandó egységet. Ahogy te is írtad, a poligon motoron lévő 4 oldalú tükröket kellett megtisztítani. A tükör sarkai voltak elszennyeződve. Én ezt a műveletet fülpiszkáló és alkohol segítségével hajtottam végre. És a végeredmény tökéletes nyomtatás lett, amit be is linkeltem.
Megjegyzés: Az előző hozzászólásomban aláhúzott szövegek LINKEK a ábrákhoz !
(#) rokkant hozzászólása Jan 10, 2011 1 /

Szevasztok !
HP laserjet 6L-ben elromlott a papirfelszedő soleonid.
tipusa:RH7-5138.
Ha valakinek van egy új vagy használt *** Így a helyes :
Idézet:
„azt szívesen venném, ha tudna segíteni !”
(#) putyur27 hozzászólása Jan 11, 2011 /

Sziasztok!

Nekem gondom van a papírral, ugyanis megette a gép, és nem tudom kiszedni. Nem tudom mit tegyek?
Valaki tudja, megköszönném, ha leírná. ML-1640-es Samsung nyomtatóról van szó.
(#) pika75 válasza putyur27 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /

Szia, kicsit bovebben irhatnal a dologrol. Hol akadt el, probaltad kihuzni es beszakadt?
(#) rokkant válasza pika75 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia !
Egyáltalán nem húzta be a papirt.Szétszedve látszott, hogy a mágnestekercs nem müködik. Ti. ez vezérli a kuplungot. Ezért keresek egy használt vagy rossz nyomtatót , amiből ki lehet venni ezt az alkatrészt.

Köszönöm érdeklődésedet
(#) vgyula válasza putyur27 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Szia!
Ha kiveszed a tonert akkor sem férsz hozzá?
üdv.: Gyula
(#) zsoltee0001 válasza rokkant hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

ohm mérővel rámértél arra a tekercsre?
Szolenoid és egyéb tekercsek soha az életbe nem szoktak nyomtatóba tönkremenni
(#) horcsab válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Pont a múlt héten volt ugyan ez a problémám egy CLP300 nyomtatóval. A kuplung tekercse megszakadt. Szétszedtem és újratekertem, azóta megy rendesen. De ne tudd meg, mennyit szidtam, mire sikerült normálisan megtekerni.
(#) zsoltee0001 válasza horcsab hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Azt lehet tudni, hogy mitől szakadt meg?
12 év alatt 1x nem találkoztam ilyen jellegű hibával, azért is írtam. Igaz, nem kimondottan asztali nyomtatókkal foglalkozom
(#) horcsab válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Mivel nem volt leégve, gyanítom, hogy túl feszesre tekerték a huzalt és valamiért elpattant. Nekem is sikerült néhányszor tekercselés közben elszakítani a huzalt, de néhány próbálkozás után ráéreztem. Az biztos, hogy többet nem tekercselem újra, majd megy a kukába a nyomtatóval együtt.
(#) salcsil hozzászólása Jan 14, 2011 /

Sziasztok!

Van egy HP PSC 1410-es nyomtatóm, és az lenne a kérdésem hogy a képen látható dolgot miért csinálhatja? HIBA
Fontos lenne, mert így semmi hivatalosat nem tudok nyomtatni... Előre is köszönöm!
(#) b-max válasza salcsil hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Esetleg próbáld megpucolni a fejen az érintkezőket.
(#) laci6662 hozzászólása Jan 17, 2011 /

Sziasztok!

Olyan problémám van HP LJ 8100DN lézernyomtatóval, hogy a mellékelt második képen látható módon nem nyomtat egyenletesen ez főleg fekete/szürke részeken látszik, illetve a lap elején egy 4-5mm-es csíkot húz végig (pirossal bekarikáztam egy részét a csíknak, a nyíl pedig az A4-es papír haladási iránya a printerben).
A első kép egy részlet egy szürke oldalról azon is látszik, hogy nagyon egyenlőtlen, szemcsés a nyomat, szerintetek mi okozhatja ezt?

A tonerkazetta benne vadonatúj, eredeti HP 82X típus, úgyhogy ezt szerintem kizárhatjuk mint okot.

A tonersűrűség növelése maximumra sem segített a problémán semmit, sőt úgy tűnik, hogy annak is alig van hatása, nagyon kis mértékben lesznek sötétebbek a nyomatok a maximum tonersűrűségnél mint a minimumnál (1-5 skálán mozog).

Ja * és persze az Economode ki van kapcsolva.

Esetleg a transfer roller öregedése/kopása okozhatja, vagy inkább máshol érdemes keresgélni?
A Tr. rollert már próbáltam puha száraz ronggyal óvatosan áttörölgetni, ahogy a nyomtató szervizkönyve is írja elég sok toner lejött róla, de sajnos nem segített semmit.

Előre is köszönök minden ötletet! Üdv: Laci
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Szia

Nekem inkább az a középtájéki újjlenyomat formájú valami tűnik fel, nem lett véletlen összefogdosva az a dob?
Ismétlődik a hiba a dob kerületének függvényében?
Lehet, érdemes lenne áttisztítani denaturált szesszel a dobot és a töltőhengert.
A transzfer roller öntisztulós, ha nincs rajta sérülés akkor nincs vele gond.
A dobegység csatlakozási pontjaikat is érdemes lenne ellenőrizni.
Üdv
(#) b-max válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Itt a tonerben van a dob nem? Az pedig új, a leirás szerint. Azért én a tükröket megpucolnám, bár ez sz **** tem más lesz.

* négy betűt spóroltál ..
(#) tranzisztor válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Hello! Milyen öreg a masina és hány példányt nyomtatott a hiba jelentkezéséig ? A régi tonerkazettával ez a hiba mutatkozik-e ? A csík pontosan ugyanazon a helyen jelenik-e meg (meg kell mérni) ? Ha a nyíl papír haladási irányát mutatja akkor a csíknak nem jobb felől kellene mutatkoznia? A lap elejenek ......jobb oldalt kellene,hogy legyen,szerintem .
(#) laci6662 válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 18, 2011 /

Sziasztok!

10 éves a gép, kb. 106.000 oldalt nyomott eddig, és igen régebbi tonerrel is jelentkezik a hiba.
A csík mindíg ugyan ott van pontosan, a papír elején, a bal oldal a képen a papír eleje (bocs, lehet kicsit félreérthető volt a jelölésem).

zsoltee0001 és b-max:
Az ujjlenyomat valószínűleg a scanneről kerülhetett a képre, az nincs a valóságban a papíron szerencsére.
És igen, a dob a tonerben van, makulátlan, semmi karc, semmi ujjlenyomat.

A TR roller szerintetek biztosan nem okozhatja?
Azért is vagyok kicsit leragadva ennél, mert ha minden igaz ennek pozitív feszültégen kellene lennie, hogy pozitív töltéseket adjon a papírlapnak, de én semmilyen érintkezési pontot nem találtam a rollernél, csak a 2 kis műanyag rugós kupakkal érintkezik amivel be van pattintva a nyomtató műanyag kasznijába, illetve a roller előtt, a fölül lévő fémlemez (transfer roller wiper) érintkezik még egy ellenálláson keresztül a nyomtató fém kaszinjához, ez így normális szerintetek, semmi más érintkezésre nincs szüksége?

A roller bal oldalán ahol a fogaskerékkel kapcsolódik a tonerhez alulról van egy L alakú vékony rugós rézlemez is, ami viszont sem a rollerhez, sem a nyomtató kasznijához nem érintkezik fémesen, szerintetek mi célt szolgálhat (holnap tudok képeket is feltenni róla)?

Üdv: Laci
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

A transzfer roller nem szokott minőségben különösebben szerepet játszani, vagy át viszi a képet, vagy nem.
Próbáld ki, nyomtatás közbe lődd le a gépet és nézd meg, a dobon ott van-e a kép rendesen?
De mivel ez kereszt irányú hiba elég nehéz lenne reprodukálni.
Túl sok ötletem nincs, ha valami kontakt hiba lenne vagy a töltő vagy a developer biasnál, az sokkal látványosabb hibát eredményezne.
Nekem inkább úgy tűnik, hogy azon a ponton egy pillanatra belassul a papír (valami szorul)
TR roller könnyen forog?
egyébként nekem egy ilyen hiba szerintem föl se tűnne, de te tudod mennyi szabad időd van ilyenekkel foglalkozni
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

ha nem feketét, hanem pl, négyzetrácsot nyomtatsz, azon a részen nem tömöríti a képet?
(#) laci6662 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 19, 2011 /

Egyszer már lőttem le nyomtatás közben, és úgy tűnt rendesen ott volt a kép a dobon, persze azért azt nehéz észrevenni, hogy tényleg egyenletes-e a fekete, mert engem nem is a csík zavar elsősorban, hanem, hogy a fekete nem tökéletesen egyenletes, hanem kis fehérebb foltok vannak benne, illetve ha pl, egy olyan lapot nyomtatok amin van egy halványabb szürke kép, akkor a lap bal szélénél (álló A4 alja) halványabb a szürke nagyon kicsi mértékben, de már láthatóan.

Sűrű négyzetrácsot eddig nem próbáltam még, de sima vegyes oldalakon nem tűnt fel eddig, hogy összenyomná a képet a csík sávjában, de kipróbálom mit csinál egy négyzetrácsos lappal, ha sikerül holnap beszámolok mit csinált.

A TR roller viszonylag könnyen forog, viszont az még eszembe jutott, hogy kétoldalas nyomtatásnál (duplex egységből jön a papír) előfordult, hogy kb. a registration assembly környékén meggyűrte a papírt, nem akadt el, csak meggyűrte kb. a lap 1/3-ánál egy 2-3cm-t aláhajtott Z alakban, és jobban belegondolva ez a csík is sokkal erőteljesebben látszik 2 oldalas nyomtatásnál.
A gyűrés kb. 10-20 oldalból egyszer fordult elő, és érdekes módon csak akkor ha komplexebb volt az oldal (sok kép stb. ha csak sima szöveg akkor nem volt gond).
Erről a hibáról van egy fotóm is csak sajnos azt innen nem tudom felölteni, de holnap megpróbálom.

Lehet, hogy a reg. assembly környékén szorulna valami és ezért nem megy egyenletesen a papír, mit lenne érdemes ellenőrízni?

Üdv: Laci
(#) zsoltee0001 válasza laci6662 hozzászólására (») Jan 20, 2011 /

Több hiba is van, ha jól sejtem, ha a régi dobegységnél is halványan kihagyott ugyanott, akkor a lézer egységet érdemes lenne kipucolni, ha mázlid van könnyen hozzáférhető.
A "Z" alakba hajtásra látatlanból nehéz véleményt mondani, Ha a Z hajtás alatt nincs kép akkor még a regisztrálóba került bele a Z hajtás.
Meg kellene nézni a regisztrálóba nem szorul-e valami.
Írtad, hogy a duplexeléskor csinálja főleg, ilyenkor a papír 1x már átment a fixálón, ha nedves a papír ettől megkunkorodik, nem lesz egyenes ez a regisztálóba kerülve okozhat problémát, felakad valamibe.
Mennyire van párás helyen az a gép?
A nagy papír páratartalom nyomtatásbeli minőségromlást is eredményezhet, ugyanis a transfer nem tudja megfefelően áthúzni a képet a papírra.
üdv
Következő: »»   17 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem