Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
 
Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   47 / 199
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Én is így gondoltam.De akkor a nagy kondik is a táp nyákján legyenek.És akkor ha lehet a be 220v on kívül minden az előlapon legyen.Köszi.
(#) fantom45 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Na hát itt van a "prototípus". Mond meg hogy mit kéne másképp mert nem tudom hogy hogy szeretnéd az a baj, és hogy mekkora dobozt szeretnél neki, ezért teljes nyákmérettel csináltam. Várom a megjegyzéseket.
(#) fantom45 válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Ebben az állapotába a panelokat egymás fölé lehet elhelyezni.
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
A doboz inkább hosszú lesz mint magas és én terveztem csinálni fából(ahhoz értek egy kicsit.)Amire megkérnélek hogy csináld meg:A 220v bemenetnél legyen 3-as sorkapocsnak hely(a két szélső legyen bekötve), Csinálj gnd-t 3mm es távolsággal de nem muszáj bekötni(én így szoktam mert sokkal gyorsabb a maratás és szebb a panel)Ha lehet húzd össze a terveket a lehető legkissebre (így jó csak ahol direkt rá van hagyva az nem kell) kellene mindkét panelre néhány lyuk a rögzítéshez.És ha lehet a nyomtatható lapra Középre tedd mindkét nyákrajzot.(tapasztaltam hogy főleg az elején a lézernyomtató nem viszi fel túl jól a festéket.Nagyon szépen köszönöm(majd írok topinak hogy csatolja hozzá a cikkhez szerintem megér annyit ) Ja és a jack kimenetet kicsit tedd odébb ha lehet mert nem fog látszani a gomb mögül ugyanis valami jó nagyot gondoltam rá
(#) fantom45 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Az erősítőnél nem tudom összehúzni a kihagyott részeket mert a táp is 1 nyáklemez méretű és mivel a csatlakozók nyákba ültethetőek ezért nem lehet. Vagy valamit félreértettem?
(#) fantom45 válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Hopp csak utólag láttam a jack kimenetes részt. Akkor azt még javítom de megvárom még a válaszod.
(#) belganarancs válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Nem fogja az a kettő ellenállás "megfőzni" az ic-ket?
(#) Istuuu hozzászólása Jan 13, 2011 /
 
Sziasztok! Mellékelek egy kapcsolási rajzot a tápról amit meg szeretnék építeni.Terveztem hozzá nyákot szeretném ha valaki vetne rá néhány pillantást, mert nem vagyok benne teljesen biztos.Jah és valaki leírhatná hogy tudom meghatározni a C1 értékét Előre is köszönöm.
(#) David.zsombor válasza belganarancs hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Nemhiszem hogy megfőzi legalább fél centire lesz a nyáktól és ki is lesz lyuggatva alatta a nyák.
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
A gnd mehet az egész lapra.Az összehúzást úgy gondoltam hogy a bemenetet rakhatod közelebb az egészhez mert nem vagyok dobozmérethez kötve. És ha gondolod a gnd-be beleírhatod hogy mi ez az egész
(#) David.zsombor válasza Istuuu hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Én most építettem meg egy egyszerűbbet ha gondolod megkeresem a nyákrajzát vag ittvan ez Bővebben: Link
(#) djgombi válasza Istuuu hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
A C1 csak egy puffer kondi pl 2200µF-os jó bele de szerintem még az 1000µF is elég.
(#) fantom45 válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Javított
(#) Istuuu válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Köszi de olyanom van. Ezen tudok áramlimitet is állítani.
djgombi: igen tudom, hogy puffer 2200 asra gondoltam én is. Gondoltam valaki hozzáértő mond valamit a nyákra mert ha jó akkor marom fúrom építem.
(#) djgombi válasza Istuuu hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Én megszüntetném a hegyes szögű csatlakozásokat.
Biztosítékot a puffer után szoktuk rakni!
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
A táp már tökéletes lesz.Most egy félóra szenvedés után jöttem rá hogy nem értek az eagle hez .Az rca bemeneteket légyszives tedd beljebb(nem kell akkora távolság oda!!!A gnd-t meg ha lehet az egész nyákra rakd ne csak az áramkör köré.Köszönöm.
(#) David.zsombor válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Valahogy így gondoltam.És ha lehet még egy kérésem azután békénhagylak ahol lehet kicsit nagyobb forrszemek kellenének(főleg az ellenállásoknál).Ja a másik piros vonal csak azt jelzi hogy a gnd-k bemenete egy vonalban legen.Köszönöm mégegyszer.

Canamp.jpg
    
(#) fantom45 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Oké ezeket még módosítom. A GND az egész nyákra van már csak ahol bemegy az áramkörbe ott a képen nem nagyon látszódik. 1 GND pont lesz, mert kettő nem kell ha kisebb lesz a NYÁK. A forrszemeket megpróbálom módosítani.
(#) proli007 válasza Istuuu hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Hello!
- A T1 tranyónak a kollektor emitter lába fordítva van a tokban a rajzhoz képest.
- Ha a potit a nyákra szeretnéd ültetni, akkor az áramszabályzó poti fordítva fog szabályozni.
- D7 diódának, felesleges kerülgetni az LM317-et, mind két pont ott van az IC jobb oldalán.
- GND vezetéknek sokkal vastagabbat illik tenni. De az egyenirányítóról a vezetéket egyből a kondihoz visszük (ha lehet) és onnan a kimenetre. Mert az egyenirányító és a kondi között "hatalmas" impulzus áramok folynak, és ez "kilátszódhat" a kimeneten. (ez is egyfajta földhurok)

- Ha a váltó feszültség a rajzon szereplő 17V, akkor a pufferkondin kb. 22V feszültség lesz. De a szabályzó kimenetén is ekkora feszültség állítható be, ami alapból nem lehetséges. Az IC számára, kb. 3V plusz feszültség szükséges, és még feszültség esik a két 0,47-ohm-on is. 1,5A áram esetén, ez további 1,4V. Ha a szűrőkondi 2200µF akkor ez kb. 1V búgófeszültséget termel, ami szintén levonódik. Tehát ha a trafó 1,5A-al terhelve 17V váltó feszültséget ad, akkor a táp 1,5A terhelése mellett, a maximális kimeneti feszültség maximuma, kb. 16,5V lesz.
- Ha a nyers tápfeszültség "csak" 22V, akkor R8 ellenállást csökkentened kell, mert T1 a T2-őt nem tudja majd kinyitni. (T2 küszöbfeszültsége most kb. 19,7V. Tehát célszerű R8-at 10kohm-ra cserélni)
- Ez a táp áramkorlátozása (Ha a P1-et az LM felé tekered) kb. Imax=0,65V/(R5+R6)=700mA. De ha a tápot rövidre zárod, akkor még is 1,5A lesz a kimeneti áram. Mert a T2 hiába húzza le az LM ADJ lábát, a feszültség nem lehet kisebb, mint 1,2V. Tehát ha a terhelés 1,2V alá húzza a kimenetet, akkor bármi is van beállítva áramkorlátnak, a kimenő áram még is (az LM317 maximuma) 1,5A lesz.
üdv! proli007
(#) belganarancs válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Érdemes úgy gondolkodni,hogy zenét hallgatni sem 2 percig szokás,az ellenállás pedig fűteni fog.Most már jobb a helyzet,mert a javított verziónál távolabb vitte fantom45..
(#) David.zsombor válasza belganarancs hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Köszi fantom.Nemhiszem hogy nagyon túlmelegendne.A gyáriban sincs külön hűtés.1-2 centire el lesz emelve alatta kifúrva ha így is túlfűtene bekenem hővezető pasztával és ráhajlítok egy darab alumíniumot Vagy megpróbálok ilyesmit szerezni:Bővebben: Link De ez 10x annyit tud mint ami kell
(#) belganarancs válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Nem az ellenállást féltettem,hanem az ic-t..Ami közvetlen az ellenállás mellett volt..
(#) fantom45 válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Forrás: HeeD audio Canamp. Hozzá a NYÁK, és Beültetési rajzok.
(#) fantom45 válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
És a Tápegysége:
(#) David.zsombor válasza belganarancs hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Ja igen az igaz.
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Köszi még ha lehet az ellenállások forrszemeit legalább olyan 2 mm esre kéne állítani ha lehet mert különben filctollal kell megoldjam
(#) fantom45 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Próbáltam de nem tudom, mert ez az alapbeállítása a forrszemeknek az alkatrészeknél.
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Ha leveszed az alkatrészt és pontot raksz helyette?Vagy a pontra ráraksz egy nagyobb pontot? csak a kicsi meg a nagy ellenállásoknak kéne a többinek jó a pontja.(ebben jobb a layout )
(#) fantom45 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Az nem lenne nagy baj ha ezt már te csinálnád meg? Csak a Via-val kell ezeket. Én már nem raknám fel újra ez összeset még egyszer ezért gondoltam hogy inkább te csináld.
(#) David.zsombor válasza fantom45 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Megpróbálom. hogy lehet pdf-be rakni?Viszont akkor kell a brd akkor meg már ugyanott vagyunk nem kell csak egyet felrakni nekem mindegy hogy a brd vagy a pdf ha megnagyobbítod a szemeket KösziÚgy értettem hogy még lehet hogy neked is egyszerűb ha te csinálod meg
Következő: »»   47 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem