Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hello!
Köszi! Akkor ezek szerint rossz helyen kopogtattam,bár talán az első hsz.-eim környékén még ide illő lett volna ,de valóban jobb helyen lesz ott . Üdv.Ko.
Annyira csípem, amikor pusztán szimpatikusságból vagy unszimpatikusságból állítanak az emberek hülyeségeket olyan dolgokról, amiket még sosem hallottak, láttak, építettek. Mutatok én olyan hangfalat, amin már egy épkézláb erősítő is egész elviselhetően szól, más ember meg azt mondaná rá, hogy "hú vazzeg hájend" áh, vicc már ami itt megy. Nem rád gondolok, azért írom neked, mert te tudod miről beszélek.
Így van ezzel teljes mértékben egyet értek , csupán azért leírni valamit mert ÍC -és nem szabad és nem így kell megnyilvánulni róla .Más a mondanivalója ha így írom :
Nekem személy szerint nem tetszik , de azt kijelenteni hogy egyáltalán nem jó nem szabad mert ami nekem tetszik az lehet neki nem ! Az elfogultságnak is vannak határai , meg a butaságnak is amit a szimpátiával kevernek az emberek . Ha valaki meg egy ember szavára ad akkor megérdemli ! Általában mindenkinek azt szoktam javallni hogy építsen minél több erősítőt amit aztán Ő saját maga meghallgat és akkor kiderül számára az adott erősítő hangzásvilága és az meg még jobban hogy mennyire jön be a fülelésre , ez a dolog ,elég -e a magas vagy tisztán szól -e stb...
Így van, azért ne írjunk már a fórumba hogy írjunk valamit. Egy két nap nem fórumozás után, egy órám azzal telik , hogy olvasom a sok tölteléket, és keresem az igazán hasznos hozzászólásokat. Jó mindegy, engem nem zavar ez, de hogy mennyi butaság kap szárnyra itt az már hihetetlen. Valaki elkottyintja , hogy nem jó a TDA, és jó a gainclone, akkor minden kezdő fámaként hirdeti, jaaaj. Lefogadom, hogy TDA-ból is tudnák olyat építeni, hogy nem fordulna fel a gyomrom, és ha egy vakteszten azt mondanám ez csöves, lenne aki megveregetné a vállamat, hogy "Apukám, ennek igazán lágyak a mélyei és csillogóak a magasai, mi ez EL84? "
Sziasztok, vásároltam egy ilyen zéner diodát a Lomexben a most készülő erősítőmhöz.:
BZY97C15 (STM) 15V 1.5W Nincs rajta anód-katód jelölés. Ezt hogy kell beépítenem? Mindegy milyen irányban forrasztom be vagy meg kell mérnem valahogy?
Nem, nem mindegy hogy építed be, kell rajta lennie egy csíknak, az az oldali a katód, a másik az anód. A kapcsolási rajzon amelyik oldalon van a háromszög az az anód, a csík itt is a katód, így építsd be. Bővebben: Link
Tudom ez teljesen világos de épp az a gond ezzel, hogy nincs rajta "csík". Ha multéméterrel rámérek akkor sem látom, hogy melyik az anód-katód.
Akkor pedig kapcsolj rá kb 20v feszültséget , úgy, hogy sorosan kötsz vele 10 Kohmos ellenállást, Amelyik irányba 15v-ot mérsz rajta , úgy kell bekötni az áramkörbe, a 20v-os táp pozitiv felénél lesz a katód, azaz ott kellene lennie a csíknak.
Most vagy én vagyok hülye de én nálam nem így működik a dióda mérés. A fekete vezeték megy a katódra. Legalábbis nálam és így mutatja a műszer a nyitó feszt.
Nálam is fordítva működik, szóval a hiba nem az ön készülékébe van. Egyébként csak a bekötés miatt tettem fel, a mérést nem is figyeltem. De igazad van .
Szegény emberek akik ez alapján mérték a diódákat és építettek erősítőket csodálkoztak, hogy füstgép lett belőle
Most nézem a tranyó mérés is érdekes, számomra nem derül ki egyértelműen melyik a C és az E
Á..., nem lett belőlük füstgép mert még valószínű most is válogatnak...
Ez lesz az övé: Bővebben: Link
Nem , ez nem jó, 15v Zener, nem nyit ki, nem mutat semmit, ez a problémája pont.
Idézet: „Ha multéméterrel rámérek akkor sem látom, hogy melyik az anód-katód.”
Akkor valami probléma lehet. Zener az egyáltalán? Vagy hibás az alkatrész.
Nem tudom, hümm hümm, megvan a megoldás : Bővebben: Link
Igen Zener 15V 1,5w. Pl. 1N4007-et simán meg tudtam mérni csak ugye azon van jelölés, tesztképpen néztem meg. De a zenernél egyik felén sem vezet.
Ja és 3db-om van belöle és mindegyiknél ugyanugy jártam.
Ott a csík, mi a baj? A "piros papíros" az anód.
Szia!
Ez egy kétirányú szupresszodióda és ezért nincs gyűrű rajta. Infó, rajzjel: Bővebben: Link. A piros papír nem jelent semmit.
De ott a csík a fehér papír oldalán nem? Tudom, hogy nem a piros papír jelzi, de ott a csík nem?
Nincs ott, az csak a tok árnyéka. De ez már itt nagyon off.
Hát ,akkor nem tudom, én teljesen úgy láttam.
Na most már teljesen összekevertetek.
Itt a leírása az erősítőnek és a diodák. D1,D2,D10 röl van szó. A alkatrészrajzon van anod katód jelölés. Hogy építsem be akkor?
Mi van a diódára írva? Lehet hogy rossz diódát küldtek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |