Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   161 / 1148
(#) Laca13 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Szia!

Az elemet megmértem, 3,05v. Az az egész érdekessége, hogy a gép akkor hajlandó egyáltalán elindulni, ha egy időre teljesen árammentessé teszem. Tápot lehúzom, elemet kiveszem. Akkor hajlandó újra elindulni. Ez vagy csak a bioszba fagyásig tart, vagy ha hosszabb az árammentes idő, akkor időnként az oprendszer is feláll, de odafagy a monitorra. Kurzor villog, látszólag megy, de semmire sem reagál.
Amikor érkeztem, megnéztem a biosba a hőmérsékleteket, gyakorlatilag még be sem melegedett semmi.
Tápfeszeket kimértem, korrekt.
Azért kösz a segítséget.
(#) punkkazy válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Hát, lassan indulnom kell a kóterba, de majd akkor hétvégén megint szórakozok vele. Sajnos nincs beépített hőmérő a GPU-ban, a multiméterem tud csak mérni, azonban azt meg nem tudom hová rögzíteni. Lehet, hogy rakok rá egy kis ventilátort, az talán segít.
(#) enesen hozzászólása Jan 16, 2011 /

Valaki tudna segíteni mit tegyek?
(#) diamik válasza bbb hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Ez csak egy alternatíva volt. Valamin el kell indulni...
(#) diamik válasza enesen hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Egyáltalán egy gomb se jó?
(#) csucsudj hozzászólása Jan 16, 2011 /

sziasztok!!! mért van az hogy egyfolytában tölt a gépem a proci venti meg egyre hangosabb! help!!!
(#) b-max válasza csucsudj hozzászólására (») Jan 16, 2011 / 1

A feladatkezelőben (crtl+alt+del) meg tudod nézni melyik processz terheli a géped .
Vagy csak simán portalanitás ?
(#) csucsudj válasza b-max hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

szia! portalanítás meg volt szerintem ez volt a baj 4db venti elég jol bekoszolta. köszönöm a válszod!
(#) enesen válasza diamik hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Nem...
(#) ptesza válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

A biois chipre csak indulásnál van szüksége az alaplapnak , utána ki is lehet venni . A kondikat úgy tudod kisütni , hogy kihúzod a 220-ból ,és rányomsz a bekapcsoló gombra, ekkor ha minden igaz megpördülnek a ventik ,de a kisütés mindenképpen meglesz.
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Én már láttam is ilyent . De ha érdekel inkább arról priviben mert eléggé extrém a javítása.
(#) rebutia hozzászólása Jan 17, 2011 /

Sziasztok! Lenne egy költői kérdésem. Én egy internetes rádiónál vagyok műsorvezető. Ezt csak azért írom, mert a használt program indításakor (sam broadcoaster)jelennek a problémák, és a skype-kor. Ha elindítom a programot, akkor semmi gond nincs, de amint bekapcsolom a talk gombot, tehát elkezdi audióból mp 3-ba konvertálni a hangot, kiakad a proci, vagy 20-90% között ugrál a teljesítménye. Ez is furcsa, de az, hogy ha újra inaktívvá teszem a programot, nem csökken le a proci terheltsége, mint ha nem ürülne ki a memória. és még mindig darálna valamit. Hangkártyát természetesen cseréltem, de nem változott semmi, és a program is rendesen van konfigurálva.Ezekre szeretnék választ kapni, hogy találkoztatok e már hasonló problémával. és a lényeg még ezzel kapcsolatban, hogy ez azóta jelentkezik, mióta lecseréltem a gépem, egy sokkal gyorsabbra, ami végtére is lassabb lett. a régi gépem: intel p3 936Mhz 512 Mb RAM, a gyorsabb intel P4 1700Mhz 1G RAM.
(#) ptesza válasza rebutia hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

P4 cerkát simán agyonveri egy P3 1Ghz. Az UDMA módok rendben vannak? Van elég szabad hely a swap számára? Mekkora a swap?
(#) abcdabcd válasza enesen hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Ez így messziről elég nehéz, mert ez nem olyan probléma, hogy sokaknak lemerül a bios elem vagy hasonló, annyi ötletem van, ha szét mered szedni a gépet akkor nézd meg hogy ahol a billentyűzetből jövő valamilyen kábel vagy csatlakozó csatlakozik az alaplapra ott a csatlakozás jó-e lehet csak szétcsúszott a csatlakozó... sok ötletem nem nagyon van más nekem...
(#) rebutia válasza ptesza hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

a p4 ben minden intel, a p3 masban is 256 cash, a p4 512, tehát tuti pörgősebb.

Swap eddig nem volt beállítva egyik gépemen sem.
(#) abcdabcd válasza rebutia hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Külön nem állítottad be, mert akkor a windowsnak alapból van, vagy direkt letiltottad amit a windows telepítéskor beállít?

Udma módok rendben. bocs hogy sok válaszlevélben írok
.
(#) rebutia válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Nem tiltottam le, sima telepítést hajtottam végre beavatkozás nélkül. Mindig így teszek, ha rendszert kell cserélnem. Én arra gyanakszom, hogy hardveres a probléma. a processzor, és a memória közti kommunikáció gyanús nekem. mert miután megszüntetem a fájl kódolását wavból mp3 ba, még mindig 50% on piceg a proci, holott 0án kéne
.

sajna nem azzal a gépet használom most, amin a probléma jelentkezett. de ha igazán segíteni akartok, akkor átcserélhetem, és akkor konkrét adatokat tudok mondani nektek. Amúgy köszi, hogy foglalkoztok a problémámmal, ami nem kis stílű.

Csak azért kérdeztem mert írtad nem használsz swap-ot akkor mégiscsak van ezek szerint...

Ez lehet akár az is hogy a program nem jó, persze ezt ki lehet zárni, ha a másik gépen ugyanez a verzió jól működött!

Még esetleg egy memóriatesztet lefuttathatsz a gépen töltsd le ezt a file-t: memtestCD (kb 100Kb)
írd ki egy cd-re (újraírható célszerű ha később nem kell a program) és bootolj be róla hagyd hogy legalább egyszer végigfusson de akár ha egy egész éjszaka van rá hogy fusson az még jobb, mert van hogy először nem jön elő vele a hiba. Ez egy memória teszter megnézi, ha valamit beír a memóriába az visszaolvasható-e, és ezt a teljes memória összes bájtján elvégzi... ezzel nagy eséllyel kiszűrhető a hibás memória... (van olyan is amikor itt jó a memória és win alól mégse, de az elég ritka szokott lenni)

Lefuttattam már egy tesztet, és 25% nál befagyott a tesztelő program, ezért gyanús nekem a memória. két darab volt benne, az egyikkel magában el sem indult a gép, tehát az hibás, a másikkal fagyott be memoteszt. Ezen felül érdekelne, még az is, hogy mi okozhatja, egy processzornál, hogy 20-90% között ingázik a terheltsége,kb másodpercenként, és szinte ugyan olyan ritmusban.
(#) ptesza válasza rebutia hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

P4 willamette 1.8 256kB és nem celeron. P3 1000 Tua 512 kb.

Egyébként nem értem a mondandódat , mert ez a mondat összefüggéstelen töredékeket tartalmaz, aminek a végén eldöntöd ,hogy tuti neked van igazad.

ptesza! Én a saját gépeimről beszéltem. Tudom, hogy némely p3 lepipálja a gyengébb p4 est. Amiről most írok az is egy p3 tualitin proci 1266mhz. és veri egynéhány p4 est. De nem erről szeretnék megbizonyosodni, hanem arról szeretnék bizonyságot szerezni, hogy mi okozhatja nálam azt, hogy ugyebár egy program elindításakor nem terheli a procit meg folyamatosan, ha indulás után nincs feladata. amint feladatot adok neki, elkezdi a terhelést, majd mikor leállítom a folyamatot, és inaktívvá teszem a programot, de közben fut, akkor sem csökken a processzor működése, holott ahhoz, hogy csak "stand by" ban legyen, nem használ szinte semmit. Én köszönöm, hogy segíteni próbáltok, sőt nagyon szeretném is, hogy meg oldódjon a problémám.
(#) Laca13 hozzászólása Jan 17, 2011 /

Jelenleg odáig jutottam a géppel, hogy ha egy időre lehúzom az alaplapról a tápcsatlakozót, akkor elindul, van hogy az oprendszer is feláll, aztán megfagy. H megpróbálom újra indítani, akkor csak pörgő ventik mindenféle hangjelzés nélkül, és fekete monitor.
Ha megint lehúzom az alaplapról a tápcsatlakozót (nem elég a 220-ból kihúzni) akkor megint elindul.
Ötletek?
(#) abcdabcd válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 17, 2011 /

Elemcsere!

A lefagyott az lehet hogy egy sajnálatos hiba magában a tesztprogramban, tölts le egy régebbi verziót, elég megbízható a program de már jártam én is így hogy egy adott verzióba belekerült egy hiba, ami miatt az egyik gépemen lefagyott mondjuk 85%nál de mindig ott holott jó volt a memória benne... Szóval töltsd le az oldalon lévő valamelyik régebbi verziót!

A program a hibát nem fagyással hanem egyéretlműen egy piros sor megjelenésével, a képernyő alsó felében jelzi és a fenti valamelyik helyen egy hibaszámláló is 0 helyett adott darabnyit fog mutatni!

A memóriahiba okozhat bármi furcsát akár az általad leírt dolgot teljes egészében is.

Találkoztam már olyan géppel amin a memtest !1db! hibát jelzett és a gép lassan bootolt lassan dolgozott még az egeret is lassan lehetett húzni érezhetően és a modul kivétele után beletéve egy jó modult (Kingstont) a gép tulaja is mondja hogy mi lett ezzel a géppel mérte stopperrel és fél perccel gyorsabban bejött a win!

A memteszt program működött másik gépen. szépen végig futott, de rendben letesztelem vele újra, hát ha most végig megy. A következő levelemben küldök képeket is a feladat kezelőről, meg pár aida 32 által érzékelt adatokról.

Hi abcdabcd! A memtesztből használtam a v- 4.3a ezzel kezdtem, befagyott 13 mp-nél majd a régebbi 3.5a 10 másodperc alatt állt be.A képekről! az első nyugalmi állapot, a program elindítása után, de terhelés nélkül. A második, terhelés alatt, elvileg a proci maximum 30% körül kéne hogy picegjen.A harmadik képen a program újbol passzív módban, elvileg nem kéne terhelnie a procit, de valami mégis csak van.A negyedik, a program le van állítva, ekkor már nyugalmi szintem van a processzor. Ezt csak ezzel az egy programmal csinálja, legalább is csak ezzel vettem észre.a képek fordítva jelentek meg.
(#) ucsaba04 hozzászólása Jan 17, 2011 /

Rendszerösszeomlás után, nem indult megfelelően a "tiszta" újratelepítés! A gép közepes kategóriájú P4-es, celeron 2.4GHz- es procival, dual chanelbe működő DDR2-es RAM-okkal 2X256MB, 250GB SATA vinyóval megy. A BIOS-ban a boot sorrendet is beállítottam, odafigyelve SATA-s és IDE-s eszközökre! Kék halál is beadódott többször is!!! Egy Foxconn alaplapról van szó, Phoenix award flashelhető biossal.
CD boot-ról elment "hadver kiépítése..." és leállt, nem csinált semmit tovább (fekete képernyő) és kész. Mi lehet az oka, hogy a régebbi IDE-s PI-PII-PIII-kal tiszta telepítésnél semmi ilyen gond nem volt, ha a BIOS-ba látta az első merevlemezt, akkor ment az XP telepítése! Ezen gépen még a vinyó visszajelző led állandóan világít, ahelyett hogy írás olvasás közti szünetekben kialudna! Előtte ez is rendben volt.
Régebben ebben a gépben csak IDE-s vinyó volt benne (Samsung caviar 80GB), de akkor nem volt a tiszta telepítéssel gondom, XP Prof operációs renszerrel! Eladtam ezt a vinyót és a SATA-ra álltam át! Pedig látja SATA-s vinyót a BIOS! A videokértya nem egy kis kategóriájú, PCIe Nvidia Geforce 8600 GT (256MB). Ha valakinek hasonló gondja volt, és sikerült megoldani ezt a problémát kérem ossza meg velem, az a szerencsém, hogy van egy másik PIII-as gép, így elérem a netet....
Következő: »»   161 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem