Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   160 / 1148
(#) abcdabcd válasza punkkazy hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Sőt az i7 fogyasztását se tudom, de pl a korábbi szériákból az E8400as az egyik legnagyobb teljesítményű és mégis csak 65W os processzor van tőle úgy tudom gyengébb is ami 95W osnak van írva hivatalosan... de itt pl az egész gép fogyaszt 100Wot a gigabyteos táppal, egy korábbi noname-vel kb 115öt fogyasztott maxnak az se túl sok, szóval még egy 350es jó táppal is jó gépet rakhatsz össze, szerintem.
(#) punkkazy válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Googli szerint kb 130-140W-ot eszik egy i7-es. Szép.
De a problémám nem oldódott meg, megint újraindul. Holnap megnézem a bordát a vidikártyán, illetve azt az elemet is.
Szép estét!
(#) KTobi válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Tudom, csak a gondolatmenetet folytattam.
[OFF]Mivel nem foglalkozok hivatásszerűen gépek újratelepítésével, így a felhasználókra hagyom az adatok kimentését. Hol tart valamit, csak ő tudja, persze megkérdezem megcsinálta-e már.
(#) csikost hozzászólása Jan 15, 2011 /

Sziasztok!
Segítségeteket , véleményeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban:
Van egy kb 6-7 éves Sony Vaio PCG GRZ 630-as laptopom. Kb 1 éve a következő hibajelenségeket produkálja. Indításkor nem kapcsol be (a vinyó felpörög, majd megáll, a képernyő sötét, a bios se tölt be) 2-3 próbálkozás után elindul. Ha melegen kikapcsolom, akkor utána órákig nem tudom elindítani. Szétszereltem, kipucoltam, ramot kivettem, visszaraktam, de nem változott a helyzet. Kicseréltem a winchestert, az se segített, bár ez várható volt, mert a vinyó hibánál a bios még betölt.
Ha van valami ötletetek, tanácsotok, köszönettel fogadom.
Üdv: Tibi
(#) abcdabcd válasza KTobi hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Én a FAR manager nevű hasznos programmal szoktam kutatni mindenféle után(azért nem total commanderrel mert csak ez átláthatóbb nekem), persze vannak fix dolgok (egyébként én se hivatásszerűen csinálom ezt de volt már hogy csináltam) ezek a fix dolgok pl a Firefox lementése könyvjelző+minden más beállítás a MozBackup nevű programmal, akkor, vannak akik sajnos használják még a vírusok egyik fő célpontját a Dokumentumok mappát, ennek teljes tartalmát menteni célszerű. Akkor IE könyvjelzők, opera egyéb könyvjelzők, levelező program adatbázisok, asztal teljes tartalma.
Akkor az említett file managerrel felderíteni melyik mappának van akkora mérete hogy lehet benne valami érdemleges menteni, és abba tovább belenézni... meg ami eszembe jut még... még a documents&settings mappában lehetnek bizonyos programoknak filejai...
(#) abcdabcd válasza csikost hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Lehet valami rossz kondenzátor okozza ezt? A táp részben vagy valahol az alaplapon, annyira szedted már szét hogy láttad az egész alaplapot?
(#) csikost válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Szétaprítottam rendesen, az alaplap szemmel láthatóan rendben van (kondi nem púpos, stb) Pár hónapja kivettem belőle a gyári fax modemet, akkor tökéletesem működött. Elkezdtem örülni, de kis idő múlva újrakezdte.

Nem lehet hogy túlmelegszik és az "intelligens sony technológiának köszönhetően" van benne valami érzékelő hogy nem engedi visszakapcsolni? Esetleg ha a szétszedés amúgy se gond, akkor nézd meg hogy a hűtőbordák alatt van e még a hűtőpasztából illetve ha van akkor folyékony kenhető állagú e, mert ha kiszáradt, akkor a régit le kell törölni és pótolni, pl sima szilikonzsír teljesen jó helyette...

Köszi, a hűtőpaszta jó ötlet, amúgy is van itthon belőle. A túlmelegedés is igaz. Tavaly volt, hogy menet közben kapcsolt ki a túlmelegedés miatt. Aztán lecseréltem az xp-t linuxra, ezzel már nem állt le. Viszont mindezek nem magyarázzák azt, hogy hidegen sem indul elsőre.

Lehet hogy annyira megemledik a hőfok egy pillanatra és olyan érzékeny lenne a védelem?? ez csak tipp konkrétan nem tudom, hogy működnek ezek a védelmek, vagy milyen gyorsak... vagy pedig tényleg kondi csak nem lehet nem látszik jól mert lehet alulra nyomta ki magát... és nem a teteje nyílt ki...
Kondiból az is rossz lehet, ha pl a fólia elkezd rajta fogyni ami körbe látszik a tetején a színes papír és az egyre lejjebbre zsugorodik és a tetejét körbe mondjuk csak egy keskeny sávban fedi... a jó kondin meg mondjuk 2mm szélesen... persze konditól függ melyik milyen gyárilag...

Jövő héten szétszedem, és újra megnézem a kondikat. Nagy esélyt látok rá, hogy valahol itt a baj. Próbálok szerezni egy kölcsön tápot, meg kölcsön ramot is, hátha kizárásos alapon jutok valamire. Akku takarékossági szempontból a ventillátor csak akkor és csak olyan sebességgel megy, amire szükség van. A vezérlés mellett gondolom kap a bios visszajelzést is a ventillátor állapotáról, és ha az nem egyezik az általa elvárttal, működésbe lép a védelem. Legalábbis szerintem. Bekapcsoláskor egyszer felpörög, aztán megáll a ventilátor. Ha felpörög másodszor is, indul a gép. Múltkor, mikor szétszedtem, megnéztem a ventillátort, hátha szorul, de láthatóan semmi baja. Az talán segítene, ha ki tudnám kapcsolni ezt a "takarékos" üzemmódot (akku már meghalt, most asztali gép) de sajnos a biosban sehol nem lehet ezen állítani. Talán a bios frissítés is szóba jöhet?
Ennek a bios dolognak csak az mond ellent, hogy a fene nagy sony intelligencia látja azt is, hogy hálózatról megy a gép, így takarékos üzemmódra nem lenne szükség
(#) abcdabcd válasza csikost hozzászólására (») Jan 16, 2011 / 1

Szerintem ez inkább valami közvetlenül hardveres dolog lehet , nem bios, mert a ventillátor fel is pörög azt mondod, és megáll, mint amikor egy jobb asztali tápból kihúzod a 220-at és megnyomod a bekapcs gombot... a gyengébbeknél ilyenkor hiába nyomod meg, nem pörög fel egy pillanatra se semmi... tehát végülis olyan mintha megszakadna a táp... de lehet más ez... nem kontakthibás a tápcsatlakozó véletlenül az alaplapon? Nézd meg esetleg a forrasztását is hogy fényes-e nem látsz-e rajta repedést, magán a tápcsatlakozó alaplapba/tápba forrasztásán... vagy lehet hogy egy levágott ugyanolyan tápdugóval lehetne multiméter sipoló állásában kontaktust nézni hogy ami kintről bemegy kapcsolatban van-e tényleg az nyákon a megfelelő ponttal...
(#) punkkazy hozzászólása Jan 16, 2011 /

Nos, meglett a probléma, a videó kártya bordája és a GPU között alig volt paszta, illetve az is száraz volt. Jól átkenve (egyébként ez a rögzítés gyilkos, így is csúszkál rajta, ha nem vigyázok) eddig jól működik és a borda is érezhetően melegedik.
Köszönöm mindenkinek a fáradozását!!
(#) csikost válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Köszönöm a választ. Szerintem se bios probléma, csak "hangosan gondolkodtam". A tápcsatlakozó hibája nem valószínű. Nincs szétszedve a gép, most ezen írok, de az előbb kicsit megcibáltam a betápkábelt az aljzatnál. Akku nincs bent, ezért kikapcsolt volna, ha kontakt hibás. Persze, ha szétszedem, megnézem ezeket a forrasztásokat is.
Itthon nem sok mindent találtam erről a géptípusról, talán nem is forgalmazták, de külföldi fórumokon van pár negatív vélemény a hűtésével kapcsolatban.
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Sajnos szerintem jó helyen kapírgálsz. Tipikusan olyan dolgokat írt le amik nyáktörésre utalhatnak. Felszekadt forrasztás ,meg hasonlóak. Javításra esély kb a nullát közelíti. A kondizás jó ötlet ...
(#) bodnar00 hozzászólása Jan 16, 2011 /

Sziasztok! Nekem az alaplapomon fel-fel sipákol egy tekercs, ez lehet kondi hiba miatt, vagy valami más dolog? Már lenyomtam ragasztóval de nem sokat ért, igaz nem is tudtam belefolyatni csak a tetejére sikerült rányomni.
(#) Laca13 hozzászólása Jan 16, 2011 /

Szevasztok!

Tanácsot kérnék mert én már kifogytam az ötletekből...
Van egy gépem, ABIT KG7 raid alaplappal, AMD Athlon XP 1700+. Egyszercsak fogta magát és kifagyott rajta az XP. Reset után sajnos már nem is jött vissza, sőt, semmi sem indult el, fekete képernyő, de a táp és a proci ventik mennek. A szokásos köröket megfutottam, tápcsere VGA csere, memória csere, mindent ki, csak egy szál VGA, egy memória modul, de az eredmény semmi. Érdekesség, hogy ha mindent kiszedek belőle, csak a proci marad, akkor sem sípol az alaplap. Azonban ha csinálok egy BIOS resetet, kiveszem az elemet, kihúzom a tápot, akkor már utána sípol hogy nincs VGA, memória és ha ezeket beteszem, akkor el is indul, viszont kifagy már a bios közben. Ha a gép tovább van táp nélkül, bios resettel, akkor néha egészen addig eljut, hogy majdnem feláll az oprendszer, de onnan megint fagyi.
Kinek mi az ötlete? Melyik alkatrész csinálhat ilyen problémát? Létezik hogy egy feltöltődött kondi megy zárlatba? Mert nekem ilyen elképzelésem van. Mivel ugye a Bios reset a teljes töltésmentesítés, azután meg bepöccen a gép. Egyébként púpos kondi nincs, szemmellátható baja nincs semminek.
Ha valaki tudja, hogy a bios chipen mely lábak a tápfesz, megköszönném, mert akkor legalább azt kitudnám mérni, hogy azzal van e a gond. Apropó, azt is tudni kéne, mennyi annak a tápja, mennyinek kellene lennie?
Üdv.
(#) whalaky válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 16, 2011 1 /

Valami nagy tévhitben élsz. A BIOS reset nem a kondikat süti ki, csak alaphelyzetbe állítja a BIOS beállításait ha sikerült jól elállítani.
A leírtak alapján nem zárom ki hogy
a prociról elfogyott a hűtőpaszta, vagy megmakkant a RAM, bár a RAM csere (ha biztosan jó és belevaló) ezt kevésbé teszi valószínűvé, bár ha a BIOS jumperrel akarsz kondikat kisütni ez megkérdőjelezhető.
Tanács? Vidd el valami hozzáértő emberhez mielőtt több kárt csinálsz!
(#) Laca13 válasza whalaky hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Köszönöm a jószándékú tanácsaidat, remélem más, nem kötekedő szándékú ember is hozzá fog szólni, mert amit te csináltál, az szipmla lehülyézés.
De hogy ne maradjon viszonzatlan és a te tévhitedet eloszlassam, azért kell kivenni az elemet az alaplapból BIOS resetnél, és azért kell áthelyezni a jumpert, és azért kell áramtalanítani az egész lapot, hogy ne maradhasson meg a BIOS cship eredeti beállított állapota, amit egyébként a kondikban lévő töltés is elég hosszú ideig képes megtartani.
Reméltem hogy feltűnik, hogy volt már dolgom egy-két géppel, igy ilyen alap dolgok, mint proci hűtés, pasztázás kérdése föl sem merül, ami egyébként ellenőrizve és újra pasztázásra került.
Szóval köszi, és remélem hogy akad itt jobb szándékú ember is.
Üdv.

Idézet:
„A BIOS reset nem a kondikat süti ki, csak alaphelyzetbe állítja a BIOS beállításait ha sikerült jól elállítani.”

És azt hogy csinálja? Csak nem teljes feszültségmentesítéssel?
Szeretem amikor így szólnak le....
(#) whalaky válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 16, 2011 2 /

Nem kívánom kommentálni....
Ha valamit nem tudsz legalább ne lázadj!
Idézet:
„És azt hogy csinálja? Csak nem teljes feszültségmentesítéssel?”

NEM

Akkor minek kommentáltad?
Szerinted minek van az alaplapi elem, és miért kell kivenni CMOS resetnél?
(#) enesen hozzászólása Jan 16, 2011 /

Sziasztok!
Nem igazán értek a számítógépekhez sajnos.
Van egy kis gondom...egy ideje nem ír a billentyűzetem (laptop). Először csak néha volt rossz, de már egyáltalán nem működik. Nemrég lett újra rakva de semmi változás.
Valaki segítsen légyszi mi lehet a probléma.
(#) diamik válasza enesen hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Az oprendszer telepítésénél szükség van billentyűzetre. Ha már ott se működött, akkor hogyan írtad be például a licensz kódot?

Vagy csak Windows alatt nem jó?
(#) enesen válasza diamik hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Fogalmam sincs, nem Én csináltam. De egyáltalán nem jó...:S
(#) bbb válasza diamik hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Az oprendszer telepítésénél nem mindig van szükség billentyűzetre Pl. nlite-tal gyártott lemezkénél (XP telepítő, csak integrált driverekkel és ha már ott tartunk, akkor miért ne állítsunk be mindent előre), vagy gyártó recovery lemezénél mehet billentyűzet és minden beavatkozás nélkül a telepítés...
(#) punkkazy válasza punkkazy hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Üdv!
Már teljesen hülyét csinál belőlem ez a gép. Alig hogy megírtam, hogy minden klappol (amit kb 1.5 óra a problémázó játékkal való tesztelés után jelentettem ki), lefuttattam a Bővebben: Link oldalon található tesztprogramot és pár másodperc után újraindult a gép. Akkor ezt azt jeleneti, hogy a videó kártya a bűnös?
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

Már hallottam olyat, hogy a forrasztás, amire az ólommentes eléggé hajlamos állítólag, megrepedezett, a tápcsatlakozónál, meg olyat is, hogy ki is forrasztotta magát! a tápcsatlakozó, de azért néha érintkezett és akkor működött
(#) abcdabcd válasza punkkazy hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

A hőfokot esetleg nézted közben a kártyádon? Mert pl nekem van valamilyen asus nagy bordás kártyám 3650es és azt hiába írják rá, hogy silent meg minden, némának néma, de nem is elég a hűtés, ahogy terhelve van ilyen programmal én a furmark-ot próbáltam szerintem csak meredeken emelkedik a hőfok nem állt be egy hőfok köré se, legalábbis addig a hőfokig ameddig próbáltam...
(#) abcdabcd válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 16, 2011 /

A BIOS elemet próbáld meg kicserélni egy vadonatújra... még ha meg is méred lehet hogy a 3V közelében van, de attól lehet, hogy az alaplapnak már nem elég... néha tud eléggé furcsa problémákat csinálni, láttam már olyan gépet ami nem indult és furcsa üzeneteket írt ki az induláskor és lefagyott és kiderült hogy az elem volt régi kicserélve azóta is jó...
Következő: »»   160 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem