Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szép project.
Most jöhet a játszadozás, ha eddig nem az volt
Szép lett, grat hozzá!
A távirányítódról raknál fel képet + magáról a "lezajló" kommunikációról írnál pár sort?
Sziasztok!
Nemrég lettem lettem kész ezzel a kis 700mA-res áramgenerátorral power ledhez. Asztali lámpa lesz belőle ami hamarosan kész.
Köszi! A fényképek tudom nem a legjobbak de furcsa módon pont az összeszerelésnél adta meg magát az égő az asztali lámpában, így csak a power led fényerejére hagyatkozhattam.
Szép Az is más hogy már a kész áramkörrel világítottad meg a panelt Honnan való a kapcsolás?
Magát a kommunikációt innen vettem át; az első byte a sebesség (és az irány), a második a szervo állása, a harmadikat nem használom, lehetne rá akármilyen funkciót tenni. Mellékeltem a használt (bőven fejleszthető) kódot.
A távirányító most 2 poti egy próbapanelen egy szebb jövő elé néző pic18f4550 társaságában.
Szép munka, köszönjük, hogy közreadtad a kódot! :kalap:
Igényes munka, meg kell hagyni. Külön tetszik az álló tekercs.
Csak így tovább!
http://lovedbdb.com/nudemenClock/index2.html Itt egy új óra típus látható ill. kettő csak rá kell klikkelni. Ez építse meg valaki.
Szerencsétlen másodperces dolgozók az igazi rabszolgák. Az óra dolgozók meg afféle herék...
Micsoda? Mert, hogy nem címezted senkinek sem...
Hellosztok!
Én építettem nemrég egy lég elszívót nagyon hasznos forrasztásnál a nemkívánatos gőzt és egyéb gázokat elszívja
Ötletes Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy élére állítva lerakok az asztalra egy nagy teljesítményű 12V-os axiális ventilátort, az csinál akkora huzatot, hogy az összes füst oldalirányban távozik. De csak akkor használom, ha olyan ónnal forrasztok, aminek nem bírom a szagát.
Hát igen én is így vagyok vele ez is 12 voltos!
Jól néz ki! Én még sosem használtam elszívót.. Mert minek Az ónomnak nagyon jó illata van!
Ne haragudj a kérdésért de elárulnád hogy az elszívott nem kívánatos gázt, gőzt mivel semlegesíted? Mert ha csak kifúvatod ugyanott vagy mint ha el sem szívatnád!
Új törvényeknek köszönhetően már 1% ólom sincs az újabb forrasztóanyagokban.
Ha a szobájából kifújja a szabad térbe már fényévekkel előbbre van, mintha el sem szívná :yes:
Hello mindenki !
Tanulási teendőim végeztével, volt időm forrasztgatni. Összeraktam a nyáklevilágítóm időzítő kapcsolását. Nincs benne semmi extra: 555-s időzítő, relével kapcsolja a kimenetet. Próba nyákra raktam össze, volt itthon gondoltam elhasználom. De többet sem forrasztok ilyen nyákra . Elrettentés ként felrakok a forrasztás oldalról egy képet . Nagyon ne oltsatok miatta . Üdv.
Nincs ezzel semmi gond. Ugye mennyi mindenre jó lehet a levágott alkatrész láb? Köbzoli mester még cikket is akar róla írni...!
Na igen , én mindig elrakom a levágott lábakat.
Jó lett és látom hogy unatkoztál mert fefurogattad a felesleges forszemeket.
Üdvözlök mindenkit! Elkészült a legújabb ketyerém, és gondoltam megosztom veletek.Ez egy alkatrész teszter, amivel be lehet azonosítani a félvezetőket kondikat ellenállásokat. AVR-es tranzisztor teszter néven van fórumja is. Csak rá kell csatlakoztatni a kívánt alkatrészt, és az kiírja mi az, és melyik lába melyik csatlakozóra van kötve. Panell beültetéshez, vagy javításhoz nagyon tudom javasolni. FET-eket tirisztorokat, triakokat is ismeri.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |