Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Könnyen lehet. De a lényegen az sem változtatna ,ha 10k ohm lenne .
Sziasztok!
Van egy 3utas reflex mega hangfalam,amibe szeretnék normális váltót csinálni,vagy legalábbis jobbat mint a gyári. A mély 15" a közép 8" és ring magas.Csatoltam egy rajzot hogyan gondoltam.Annyi változtatással hogy a magasat felül is vágom még egy soros ellenállás-kondival párhuzamosan a szóróra.A mélyen gondolkozok még hogy tegyek-e rá kondit szintén sorosan egy 20W körüli ellenállással,párhuzamosan a szóróra, mert így csak 6dB/oktáv..... Mi a vélemenyetek erről? Előre is köszi a segítséget.
bár talán itt mélynél a 6dB még elmegy.....szóval a mélyre elég lesz csak egy tekercs.
Valaki tudna nekem 3utas váltóhoz 2000 és 5000 keresztezési frekivel tekercs és kondi értékeket számolni? Előre is köszi
Igen. De azt is le kellene írnod ,hogy milyen hangszórók, kellenek adatlapok, dobozméret , hangolás, átvitelek, felhasználás jellege . Az hogy 8" meg 15" semmit sem számít...
Hi, rengeteg kalkulátor van a neten, nem próbáltad még?
Reflex PA szórók.Adatlap nemigen van,sima reflex doboz.Pont ezért választottam a 2K és 5K értéket mivel a mély 2Kig simán felmegy, a közép is bőven jó innentől a magas is 3,5Któl indul szóval az 5K bőven jó ide is.Nemakarok egy csúcsszuper tökéletes váltót,ahoz nem reflex szóró,meg gépről hallgatott mp3 stb kéne.... Csak a gyári váltó katasztrófa.... a mélyen semmi szűrés a magason csak kondi a közép is gyatra megoldás ezen akarok javítani.
Bővebben: Link ezt próbáltam csak nemtudom a 2.rendűből melyiket válasszam?
Van ahol 1 van ahol 10, konkrét frekvencián lehetne megadni a pontos impedanciát.
Csak az a baj, hogy ez nem így működik. Ugyanis ha nincsenek megfelelő infók, akkor semmi nem garantálja, hogy javítasz rajta, kb. ugyanannyi, vagy inkább több esélyed van arra, hogy rosszabb lesz. Amiket pedig a netes "kalkulátorok" számolnak konstans impedanciára, az akusztikai tulajdonságok kihagyásával, egy valódi hangszóróval biztos hogy nem működőképesek.
Akkor mitcsináljak? Ez a gyári váltó egy kalap.... a mély alapból direktbe volt semmi váltóval... raktam rá egy 0,6os tekercset sorba de ígycsak 6dB/oktáv és kb 3khz-nél vág....de már ezis sokat javított a hangján.... a mély nekapjon már magasat a közép szintén közepet kapjon már ne magasat.Akkor mitcsináljak vele? 10-20ezret semmiféleképp nemakarok rákölteni váltóra....
Hello.
A pasziv hangváltókban milyen kondenzátorokat szoktak( érdemes) használni? Azért kérdezem, mert nézegettem ezt a hangváltót és ebben elko kondi van ez normális dolog? esal hangváto
BIPOL elkó az szerintem. Ez a legutolsó amit betennék.
MKT,vagy MKP fólia kondikat nézegess. Ha nagyobb érték kell és nem a jel útban van ,hanem párhuzamosan , akkor talán szóba jöhet, de inkább csinálnék több kondiból párhuzamosan olyan értéket.
Szervusztok!
Hordozható kompakt erősítőt építek (mono, egy dobozban keverő, erősítő, hangszórók(. Van egy 200w 2500-tól 22.0000 Hz-es magas és egy 200w 26-tól 4.600 Hz-es mélysugárzóm. Milyen hangváltót javasoltok? Inkább gyárit, nem kísérleteznék építéssel, csak ha tényleg tuti. Szép napot!
Bocs, elfelejtettem írni, 4 Ohmosak a hangszórók
A probléma az, hogy az univerzális váltókra hiába mondják azt, h. minden hangszóróhoz jók, mert igazából egyikhez sem illeszkednek jól. Ha fontos, h. elfogadhatóan szóljon, akkor mindenképp neked kell megcsinálni a váltót. De wattok alapján sajnos nem nagyon lehet segíteni. Több infó kellene.
Sziasztok!
Két kérdés merült fel bennem hangváltókkal kapcsolatosan: 1. van annak értelme hogy az erősitőbe a jel az aktiv mély-hangváltón keresztül jön, igy le van szürve a kapott jel amit az erősitő felerősit és a mélyládában is van pasziv hangvátó? Szóval hogy aktiv hangváltó mellet paszivat is használunk( itt csak a mély hangokra gondolok) 2. Láttam olyan 2utas hangfalakat amiben passziv szűrés volt a magasnak és a mélyközépnek is, és olyat is láttam amiben csak a magasnak volt szűrés és a mélyközépnek semmi. Van értelme a mélyközép hangszóró szűrésének? Melyik módszer az előnyösebb a kétutas rendszereknél?
Sziasztok!
melyiket ajánljátok keresztváltó típus? Help me! 12" 8ohm mély 250w, 1 vagy 2 piezo magas 8ohm Freki: 300hz, kisebb bulikba lenen használva ,de lenne alatta mély láda. Tippeket várom köszönöm előre is!!
A "kalkulátor" így önmagában használhatatlan, és wattokból meg centikből nem lehet kiindulni, több infó kell.
Ha valakit érdekel, akkor felteszem ide a Videoton DC2002A hangváltójának a kapcsolását, mert vissza rajzoltam az eredeti hangváltót!
Akkor íme az említett kapcsolási rajz, plusz a hozzá való program, egy rar-ba tömörítve! Innen letölthető, 45mp elteltével a regular download gomb aktiválódik, arra kattintva menthető a file! Még annyi, hogy tekercseknek az induktivitását induktivitás mérő hiányában nem tudtam megmérni, elvileg a menetszámok rá voltak írva a tekercsekre, kb 0,5-0,6mm lehet a huzalok vastagsága, de ezügyben még pontosítok hamarosan!
Rá van írva az induktivitásokra egy rajzszám, az alapján tudható a pontos érték is.
Sziasztok.Kicsit új vagyok így ezen a téren és segítséget szeretnék kérni.Van egy félkész 2utas MNC hangváltóm.Megvan a panel,a magashoz a tekercs,kondi,ellenállás.A mélyhez kellene egy tekercs ami bír kb 300W terhelést.
0,27 mH 300W LSIP-27 ilyen adatokkal rendelkező,légmagos tekercset néztem ki így amatőr szemmel és szeretném a segítségeteket kérni abban hogy ez jó lenne-e?Topp ládába lenne 30 cmes MNC Stage hangszóróhoz.Egy szép középmélyet szeretnék kicsikarni a hangszóróból.Köszönöm előre is.Üdv: Athus
Biztos, hogy nem jó, de alkatrészeket inkább a logotechtől, náluk normális áron mérik a tekercseket, és egészen jó fóliakondik is elcsíphetők.
A szép középtartományt eleve kizárja az MNC hangszóró, ahhoz pedig, hogy tudjuk, valóban miylen váltó lehetne jó hozzá, legalább a típusát tudni kellene az átmérőn és a wattokon túl, ugyanis utóbbi kettő szinte semmi hatással nincs a váltóra.
Méret: 12"/310 mm. Impedancia: 8 ohm. Csévetest anyaga: Black ASV. Membrán anyag: Impregnált papír. Lengőtekercs átmérő: 52 mm. Lineáris kitérés (XMAX): ą7 mm. Mágnes tömege: 1,34 kg. Hangszóró tömege: 3,2 kg.
a hangszóró adatai. énis így voltam az MNCvel hogy nem nagy cucc az egész,de ez a Stage elég jól sikerült!
Hát az minden csak nem jól sikerült. Rezonáns közép és mélytartomány, használhatatlan T-S, és gyenge érzékenység, főleg a felhasználási célhoz képest. Ezek az adatok semmire nem jók, deígy legalább már tudom, miről van szó.
Milyen magashangszóró kerül mellé? |
Bejelentkezés
Hirdetés |