Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
sziaszot
1 kapcsolásban BYV95C diódát kéne használno és az lenne a kérdésem h ezt lehet vmivel helyettesíteni? vagy kapható ez is?? üdv
Lehet kapni:
Bővebben: Link Szerintem ezzel helyettesíteheted: 1N5397 gyorsabb, és nagyobb áramot elbír.
oké köszi!
sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy elszált a végfokomban 2db gyorsdioda tipusuk: FMG22R; FMG22S állítólag már nem is gyártják.. nem tudjátok melyiket mivel lehetne helyettesíteni? valami olcso egyszerüség kéne... köszi
Katalógusadat :200 volt zárófesz, 5(10) amper, trr=100 nsec... negatív és pozitív verzió ( ha csavaros), ilyent vegyél.
tudsz esetleg valami hasolno adatokkal rendelkezőt? nem igazán ajánlanak a boltban csak tipus szerint...
Sziasztok!
Használhatom mbr360-as schottky dióda helyett a számítógép tápokban található egyenirányító "3 lábú" diódákat? pl: CTB34-et, vagy MOSPEC F06C20C-t, MOSPEC S20C40C-t (utóbbiak között van valami komolyabb különbség a típusszámon kívül?)? Köszi! Idézet: „utóbbiak között van valami komolyabb különbség a típusszámon kívül?” Két magyar ember között van a nevükön kívül valami komolyabb különbség? Azért más a típusszámuk, mert mások az adataik! Az első szám az áram, a második a feszültség szokott lenni. További paramétereit megtalálod az adatlapján: http://www.mospec.com.tw/pdf/schottky/S20C30-S20C60.pdf Adatlapot a Google-ban, az Alldatasheet-en, vagy a gyártó honlapján kereshetsz! Hogy megfelel-e az MBR360 helyett, az attól függ, hogy mekkora feszültségnek lesz kitéve.
Hali
Nekem kőne egy BB909-es dió' HQ-tól rendelném, és náluk azt nem lehet kapni. Csak ezeket: BB122, BB139, BB142, BB205B, BB205G, BB207, BB222, BB530 Melyikkel lehet helyettesíteni a BB909-est ezek közül, vagy bármelyik másikkal? Köszi szépen
Szia
Nézz utána a katalógus alapján a dióda paramétereinek. Majd nézzd meg az általad kiválasztott diódákat és keress ugyanolyan vagy jobb paraméterűt!
Háátha találok valamit
Köcce'
Háát nemtom.
Van a BB909-es. 2.9pF - 13.5pF Van a BB109G. (nem találtam adatlapot ) Ez viszont 4.3pF-32pF. Jó-e helyette?
sziasztok!
Azt lenne a kérdésem hogy az aa118 típusú diódát mivel lehet helyettesíteni? Előre is kössz!
Helló!
Valaki meg tudná mondni, hogy a kapcsolási rajzon található diódát mivel lehet helyettesíteni? Az áramkör egy feszültség stabilizáló. A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Jocó!
Szia
Az egész kapcsolás helyett egy LM317-et is rakhatsz bele, amit 3~3,6V-ra állítasz be. Egyébként a megadott dióda egy 3,6V-os zener.
És ezt a kapcsolást hol találom meg?
Má megvan és kössz a választ.
Hello valaki megtudja nekem mondani hogy lehetséges-e hogy egy diodának mind a két irányba van nyitofeszűltsége(van ilyen)mert a 2db végfokomon 4 van belőle és mind ugyanazt csinálja!
De nem is műkődik!!
hali
ugye nem úgy mértél rá a dióda 2 végére, hogy az benne volt az áramkörben? így a többi áramköri elem is beleszól a mérésbe, úgyhogy ne csodálkozz, hogy ezt mérted, legalább az 1-ik lábat szedd ki. " De nem is műkődik!!" szerintem nem ettől függetlenül nem a dióda rossz. üdv
Kiszedett állapotba mérem és az egyik irányba 800 a másikba 270 a nyitoaja!!!
Esetleg típusszám nincs rajta?
Ez kb egy olyan zener lehetne, ami már 800mV-nál letörik a gyakorlatban visszáramos rossz dióda. -szerintem.-
sajnos nincs mivel egy orosz cuccban van csak anyittudok rola hogy ugy nézki mint egy mbr360 csak nagyobb egy kicsit!hoppá a másik végfoknál kiszedve jo,egyik irányba 272!!
Mi a színkódja vagy nem színekkel van jelölve?
Én nem venni szeretnék mert sűrgős lenne és mostanába nem járok bolt környékén
Nem jellemző a szinkód!Pici búzaszem méretű narancssárga üveg egyik végén fekete gyűrűvel!Rá van írva a száma apró számmal!
Meyik a dióda állás?
Köszi szépen mindjárt megépítem.
DE közben rájöttem a multin is melyik az és 900 körüli értéket mutatott. Vissza a problémámhoz:Milyen értéken belül tudom használni a kivezérlésjelzőmhöz? Mind a BST... mind a 1N... diódák helyett?
Nem nagyon látom
alig tudom elolvasni sőt nem
Sziasztok,
Diodat keresnek 5U4GB egyeniranyito cso helyere. 1000V es 1500V kozott kapna tipikusan 10kHz-tol 10MHz-ig AC-t es max. 5W-ig lenne terhelve. Az se baj ha ennel jobbak a parameterei (ha a penztarca birja ) Ezer koszonet elore is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |