Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Mielőtt bekapcsolod, mérd be a tranyókat, lehet, hogy a többi is sérült... Akkor pótold őket.
Holnap szétszedem mégegyszer. Van egy olyan az erősitő hátlapján hogy EXT In/Out. Ha ez nincs összezárva akkor nemszól a zene, de viszont innen az OUT aljzatból ha tovább viszem a jelet egy másik erősitőre akkor érdekes módon nincs búgás. De ha bentről kötöm rá akkor már búg. Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy a bemenet választó és a hangerő szabályzó részt kizárhatjuk ez alól. holnap tovább keresgélek a hangszinszabályzás környékén. Már csak az az egy van vissza amit nem néztem meg. Csak meglesz mostmár.
A 8.2K ellenállás amit előbb említettem az megvan, de a két egyenirányító az nincs a nyákomon.
A Diodák szerepét nem értem Lehetséges hogy az értse ment nekem ?
Ez botrányosan rossz ötlet, mivel nagyon könnyen elmászik a nulla, jó ha nem akad ki egy irányba terhelés hatására.
Ez elég szép tiszta hálózati brumm, túl kevés puffer, vagy túl nagy nyugalmi áram okozza.
Ha az Végfok bemenetét lekötöd a többiről és nullára húzod és akkor is ugyanezt csinálja ugyanilyen hangon akkor kizárt a gerjedés.
Lattam de negativ kritikaval nem akartam illetni.
Merthogy: minek ennyi "gátat" a jel utjaba allitani !?
Mi okozhat zárlatot egy panelon ? meghajtó Tranzisztorokat kiszedtem és így is zárlatot produkál.
Ón összefolyás esetleg. Zárlatos kondi... stb...
Király Akkor megint csak jó pénzbe lesz nekem ez a Saba Amúgy bd745d bd746d párt mivel helyettesíthetem ? mert az van benne. Na meg ha a végtranyó elment akkor vihette magával a meghajtókat is ? ( A kicsi pl bc547c tranyokat minek nevezhetem ? )
Ha lekötöm az előfokot akkor nincs búgás, sőt még apró sziszegés sincsen. Még kutakodom, de tegnap rosszul irtam, hogy a hangerő is kizárható, mert oda nem megy a jel, csak akkor ha visszavan kötve az EXT OUT-ból az IN-be, és akkor búg is. De azt még megvizsgálom ma.
Ha még csak ennyi lenne.... De ott van még az elektronikus potméter is... hogy egyéb dolgot nem említsek.
Illesd bátran negatív kritikával, ismerem a nézetet, hogy az igazi hi-fisták, vagy is inkább audiofil körökben elterjedt ez, hogy minél kevesebb elemen menjen keresztül a jel. Ne de! Hol és ki engedheti meg magának az audiófil technikát? Ok tudom vannak alternatív megoldások, de nekem számítógéphez, tv-hez. mp3-hoz teljesen létjogosulatlan ez a szempont. Annyit nem ront rajta, mint amennyi plusz dinamikát nyerek vele.
Idehaza en is TDA892*-at hasznalok a PC-hez.
Jól tudom, hogy az előfok, meg minden más gyári az erősítőben, csak a végfokok lettek cserélve?
Olyankor lehet még ilyen brumm, ha túl közel van a trafó főleg az előfok tud nagyon brummogni, de ha gyári a cucc és az elrendezés akkor nem tudom mi lehet.
Az a helyzet hogy nagy lendülettel neki is ugrottam a canopusnek, meg van jó néhány neves kapcsolásom itthon, de kicsit elgondolkodva rájöttem, hogy a jelenlegi helyzetemben sóderban gyémánt lenne.
Kicsi zsúfolt szoba, nem megfelelő műsor forrás... Talán a pc-t még nem is kell leírni, mert mondjuk hogy digitális kis jelű erősítő, de megszólaltatott műsor anyagok több mint 90%-a tömörített állomány így vagy úgy! Tehát egy egyszerűbb és mégis jó tranyós erősítő megteszi. Volt nekem TDA7294-em is, olyat szól mint az ágyú, és nem is rosszul a maga fetes végével, de szeretek pákászkodni, és azért akarok tranyósat. Na meg utána jöhet a "titánok harca"! Ki szól szebben mivel, miben.... Sok nagyszerű kapcsolás van itt a fórumon közölve, de minimum egy közép kategóriás DVD/CD lejátszó kellene meghajtásnak, valamint eredeti műsor anyag. Nem említve egy tágas szobát álló dobozokkal. Szinte hallom lelki füleimmel....
Bárcsak én hallanám már lelki füleimmel a videotonomat Már félek beforrasztani a cuccokat amit ma vettem hozzá. A végtranzisztoroktól kezdve mindent kicserélek ma benne. Csak félek hogy valami nem lesz jó megint .
Hellosztok egy olyan erősítőt szeretnék építeni ami 2x 250 w ad le seteóba ha lehet olyan kapcsolási rajzot küldjetek ami egyszerű és nagyszerű és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak azaz ne elő erősítő meg végfok legyen .
http://majki.freeweb.hu/elektro/gyari.htm
ez viszonylag egyszerű.A reflex rx 500 Idézet: „...olyan kapcsolási rajzot küldjetek...” Hol marad a kérem szépen? Hol marad a köszönöm? Idézet: „és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak” Hangvalto az erositoben? Az ilyenek az milyenek? Szedd ossze a gondolataidat es fogalmazd meg rendesen a keresed, kerdesed. Ennek igy se fule se farka ...
Kérlek szépen van olyan erősítő amibe küldön subb kimenet és külön magas van erre van a hangváltó és ellnézést kérek hogy kimaradt a kérlek szépen.
Sziasztok!
Én buz11-hez keresnék erősítő kapcsolást. Tudna valaki ilyesmit? köszönöm
Nézd! GOOGLE
ez se lenne rossz de elég silány a képe, kicsit jobb minőség kellene... bocsánat hogy akadékoskodok....
Hello lehet hogy ez nem ide való de nem akartam új topikot nyitni . Van egy LG LH-D6235D DVD panelom és ezen megvan a teljes erősítő rész . De trafóm nincs hozzá hogy beüzemeljem a panelt . Namármmost nincs valakinek ötlete hogy hogyan tudnám belőni az erősítő részt ? Gondolok itt arra hogy hova kössem a tápfeszt és a jelet ?
Hát legalább egy képet tegyél fel, és majd arról talán könnyebb lesz.
Képpel sajna nem tudok szolgálni csak ezzel az adatlappal :no:
Egyik végfok működőkepés már. de örülök . Majd felszállo örömömben.
Csak vigyázz, nehogy ő meg elszálljon közben Csak így tovább! Mi volt a baj? A másikat is csak így
|
Bejelentkezés
Hirdetés |