Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   721 / 2534
(#) Gyozo92 válasza David 3g hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Mielőtt bekapcsolod, mérd be a tranyókat, lehet, hogy a többi is sérült... Akkor pótold őket.
(#) Robi85 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

Holnap szétszedem mégegyszer. Van egy olyan az erősitő hátlapján hogy EXT In/Out. Ha ez nincs összezárva akkor nemszól a zene, de viszont innen az OUT aljzatból ha tovább viszem a jelet egy másik erősitőre akkor érdekes módon nincs búgás. De ha bentről kötöm rá akkor már búg. Tehát ezzel azt akarom mondani, hogy a bemenet választó és a hangerő szabályzó részt kizárhatjuk ez alól. holnap tovább keresgélek a hangszinszabályzás környékén. Már csak az az egy van vissza amit nem néztem meg. Csak meglesz mostmár.
(#) David 3g válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

A 8.2K ellenállás amit előbb említettem az megvan, de a két egyenirányító az nincs a nyákomon.
(#) David 3g válasza David 3g hozzászólására (») Jan 25, 2011 /

A Diodák szerepét nem értem Lehetséges hogy az értse ment nekem ?
(#) agressiv válasza szabónagymester hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ez botrányosan rossz ötlet, mivel nagyon könnyen elmászik a nulla, jó ha nem akad ki egy irányba terhelés hatására.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ez elég szép tiszta hálózati brumm, túl kevés puffer, vagy túl nagy nyugalmi áram okozza.
Ha az Végfok bemenetét lekötöd a többiről és nullára húzod és akkor is ugyanezt csinálja ugyanilyen hangon akkor kizárt a gerjedés.
(#) hugi00 válasza szabónagymester hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Lattam de negativ kritikaval nem akartam illetni.

Merthogy: minek ennyi "gátat" a jel utjaba allitani !?
(#) David 3g hozzászólása Jan 26, 2011 /

Mi okozhat zárlatot egy panelon ? meghajtó Tranzisztorokat kiszedtem és így is zárlatot produkál.
(#) Robi85 válasza David 3g hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ón összefolyás esetleg. Zárlatos kondi... stb...
(#) Alkotó válasza David 3g hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Elsősorban a végtranyók.
(#) David 3g válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Király Akkor megint csak jó pénzbe lesz nekem ez a Saba Amúgy bd745d bd746d párt mivel helyettesíthetem ? mert az van benne. Na meg ha a végtranyó elment akkor vihette magával a meghajtókat is ? ( A kicsi pl bc547c tranyokat minek nevezhetem ? )
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ha lekötöm az előfokot akkor nincs búgás, sőt még apró sziszegés sincsen. Még kutakodom, de tegnap rosszul irtam, hogy a hangerő is kizárható, mert oda nem megy a jel, csak akkor ha visszavan kötve az EXT OUT-ból az IN-be, és akkor búg is. De azt még megvizsgálom ma.
(#) szabónagymester válasza hugi00 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Ha még csak ennyi lenne.... De ott van még az elektronikus potméter is... hogy egyéb dolgot nem említsek.
Illesd bátran negatív kritikával, ismerem a nézetet, hogy az igazi hi-fisták, vagy is inkább audiofil körökben elterjedt ez, hogy minél kevesebb elemen menjen keresztül a jel.
Ne de! Hol és ki engedheti meg magának az audiófil technikát? Ok tudom vannak alternatív megoldások, de nekem számítógéphez, tv-hez. mp3-hoz teljesen létjogosulatlan ez a szempont. Annyit nem ront rajta, mint amennyi plusz dinamikát nyerek vele.
(#) hugi00 válasza szabónagymester hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Idehaza en is TDA892*-at hasznalok a PC-hez.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Jól tudom, hogy az előfok, meg minden más gyári az erősítőben, csak a végfokok lettek cserélve?
Olyankor lehet még ilyen brumm, ha túl közel van a trafó főleg az előfok tud nagyon brummogni, de ha gyári a cucc és az elrendezés akkor nem tudom mi lehet.
(#) szabónagymester válasza hugi00 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Az a helyzet hogy nagy lendülettel neki is ugrottam a canopusnek, meg van jó néhány neves kapcsolásom itthon, de kicsit elgondolkodva rájöttem, hogy a jelenlegi helyzetemben sóderban gyémánt lenne.
Kicsi zsúfolt szoba, nem megfelelő műsor forrás...
Talán a pc-t még nem is kell leírni, mert mondjuk hogy digitális kis jelű erősítő, de megszólaltatott műsor anyagok több mint 90%-a tömörített állomány így vagy úgy! Tehát egy egyszerűbb és mégis jó tranyós erősítő megteszi. Volt nekem TDA7294-em is, olyat szól mint az ágyú, és nem is rosszul a maga fetes végével, de szeretek pákászkodni, és azért akarok tranyósat. Na meg utána jöhet a "titánok harca"! Ki szól szebben mivel, miben....
Sok nagyszerű kapcsolás van itt a fórumon közölve, de minimum egy közép kategóriás DVD/CD lejátszó kellene meghajtásnak, valamint eredeti műsor anyag. Nem említve egy tágas szobát álló dobozokkal.
Szinte hallom lelki füleimmel....
(#) David 3g válasza szabónagymester hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Bárcsak én hallanám már lelki füleimmel a videotonomat Már félek beforrasztani a cuccokat amit ma vettem hozzá. A végtranzisztoroktól kezdve mindent kicserélek ma benne. Csak félek hogy valami nem lesz jó megint .
(#) dannu hozzászólása Jan 26, 2011 /

Hellosztok egy olyan erősítőt szeretnék építeni ami 2x 250 w ad le seteóba ha lehet olyan kapcsolási rajzot küldjetek ami egyszerű és nagyszerű és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak azaz ne elő erősítő meg végfok legyen .
(#) David 3g válasza dannu hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Szerintem olyan nincs ami 250W tud , szabályzok vannak benne és egyszerű Ezek nem férnek össze. -- Aki tud az segítsen nekem hogy hogy tudom megtalálni a rósz meghajtó tranzisztor Az a baj hogy csak 1db BD139 és BD140 -et küldtek Többit kitudom cserélni a végfokban mert az van.
(#) Béci81 válasza dannu hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

http://majki.freeweb.hu/elektro/gyari.htm
ez viszonylag egyszerű.A reflex rx 500
(#) lamalas válasza dannu hozzászólására (») Jan 26, 2011 / 1

Idézet:
„...olyan kapcsolási rajzot küldjetek...”

Hol marad a kérem szépen? Hol marad a köszönöm?

Idézet:
„és persze hangválto meg ilyenek is benne vannak”

Hangvalto az erositoben?
Az ilyenek az milyenek?

Szedd ossze a gondolataidat es fogalmazd meg rendesen a keresed, kerdesed. Ennek igy se fule se farka ...
(#) dannu válasza lamalas hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Kérlek szépen van olyan erősítő amibe küldön subb kimenet és külön magas van erre van a hangváltó és ellnézést kérek hogy kimaradt a kérlek szépen.
(#) annonymus90 hozzászólása Jan 26, 2011 /

Sziasztok!
Én buz11-hez keresnék erősítő kapcsolást. Tudna valaki ilyesmit? köszönöm
(#) djgombi válasza annonymus90 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Nézd! GOOGLE
(#) annonymus90 hozzászólása Jan 26, 2011 /

ez se lenne rossz de elég silány a képe, kicsit jobb minőség kellene... bocsánat hogy akadékoskodok....
(#) verwolf9999 hozzászólása Jan 26, 2011 /

Hello lehet hogy ez nem ide való de nem akartam új topikot nyitni . Van egy LG LH-D6235D DVD panelom és ezen megvan a teljes erősítő rész . De trafóm nincs hozzá hogy beüzemeljem a panelt . Namármmost nincs valakinek ötlete hogy hogyan tudnám belőni az erősítő részt ? Gondolok itt arra hogy hova kössem a tápfeszt és a jelet ?
(#) Gyozo92 válasza verwolf9999 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Hát legalább egy képet tegyél fel, és majd arról talán könnyebb lesz.
(#) verwolf9999 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Képpel sajna nem tudok szolgálni csak ezzel az adatlappal :no:
(#) David 3g hozzászólása Jan 26, 2011 /

Egyik végfok működőkepés már. de örülök . Majd felszállo örömömben.
(#) Gyozo92 válasza David 3g hozzászólására (») Jan 26, 2011 /

Csak vigyázz, nehogy ő meg elszálljon közben Csak így tovább! Mi volt a baj? A másikat is csak így
Következő: »»   721 / 2534
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem