Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Szia!
Azt hiszem az oszcillátort a RET-nél vettem. Elvileg JO-75 ös tokozású. A probléma már megoldódott azóta. Kiderült hogy az inicializáló adatokat nem jó helyre írtam. A sor végén kellett volna kezdenem mert az kavart össze. Azóta már sikerült megoldani hogy maga a bit fájlba illesszem be a kódot a data2mem-el. Viszon elakadtam hogy nem találok Z80-as CPU-ra C fordítót normálisat. De most találtam értelmesebb elfoglaltságot
spartan 3AN sorozat (Az N a nonvolatile)
Hello!
Az SDCC targeteli a jo oreg z80-at!
Igen, csak egy kicsit elakadtam a startup kóddal (crt0) meg ilyesmivel, de majd utána olvasok még...
Üdv Nektek.Segítsetek mert nekem ez egy kicsit ismeretlen még Pic;Avr program feltöltése nem gond de elkészítettem Bővebben: Link ezt az lcd oscilloskópot és fogalmam sincs hogyan tudom talpraállítani az XC9572-15 pc44 -et.Az impact-ban látja a gép törölni is tudom csak nemtudom hogyan és mely anyagot kell illetve lehet a cpld-be beírni.Pedig csak ez hiányzik már teljesen kész van az avr fel van töltve.Kérlek segítsetek.Ha valahol lenne ezzel kapcsolatban egy magyarnyelvű, jól érthető leírás amiből biztonsággal megtudnám oldani a problémát az is jó lenne.Esetleg konkrétan leírná Valaki hogy mit és hogyan, az lenne a legbiztosabb.A leendő segítségeteket előre is köszönöm.
Hali!
Rámutatsz az eszközre( XC9572), jobb klikk, Assign New Configuration File... , kiválasztod az eoscope_1.2_cpld.jed-filet, Open. Utánna rámutatsz az eszközre, jobb klikk, Program. Üdv. Zoli
Köszönöm mégegyszer a segítséget.Most még arra szeretnék választ kapni hogy az említett oscilloscophoz LMG 6402 PLFR kijelzőt használ a Szerző.Nekem LMG 7400 PLFC 97-44 tip.kijelzőm van.A bekötése ugyan az, viszont valamiért üres a "képernyő", a kontraszt jól szabályozható a teljesen sötéttől a világosig csak nincsen rajta tartalom.Olyan mintha nem lenne megfelelő vezérlés.Ha ki-be kapcsolom, előfordul hogy valami szemét kerül rá és ott is marad mintha egyáltalán nem lenne semilyen frissítés.Lehet hogy más a vezérlése annak ellenére hogy ez is 240x128 és a bekötés is stimmel, kivéve a háttérvilágítást.Nagyon szeretném összehozni ezt a készüléket annak ellenére hogy egy bemeneti illesztő még kéne elé mert úgy látom hogy 10kilóohm van a bemenetén ami egy kicsit kevés egy mérőmúszernek.Bővebben: Link
Hali!
Ha az adatlapok következetesek, amiket találtam, akkor az eredeti verzió kijelzőjének a reset lába negativ logikás (föléhúzott), a tied pozitiv. Ezt abból gondolom, hogy a te kijeződ adatlapjában a /CS jelet úgy írja le, hogy Not CS, tehát negativ. A RESETET meg csak simán RES, tehát a logika szerint ez pozitiv. Javitsd át az avr programjában a resetet pozitivra. Vagy ha ez nem megy, csinálj a kijelzőhöz egy saját nyomogombos reset áramkört próbára. Osc. ki-benetek ellenőrizve ? Üdv. Zoli
Azért számolj majd be a fejleményekről.
Üdv. Zoli
Természetesen.Az az érzésem hogy a kijelzőmnek invertált jelekre van szüksége a megadott kijelzőhöz képest.Kínomban megnéztem scoppal hogy most mi van?
Úgy néz ki hogy minden működik még a kijelző is megkapja az adatokat és egyéb vezérlést.Arra gondoltam hogy próbából invertereket fogok alkalmazni.Remélem összejön.Ugyanis a kijelzőm volt meg egyedül amikor elkezdtem.De én nem találtam eddig a leírásban szereplő kijelző adatlapját.Mintha nagyon régi darab lenne.Ami nekem van az is vagy 15éves de annak könnyen megtaláltam az adatlapját.Ráadásul az én kijelzőm miatt kicsit át kellett alakítani a tápot a -15v miatt.Mégegyszer köszi az eddigi segítséget és ha lesz valami fejlemény leírom.(hátha érdekel mást is) Üdv:Árpád
Az előző írásomat kérlek hagyjátok figyelmen kívül.Köszi.
Árpád
Hali!
Mivel programoztad ? HW, SW ? Mit állítottál be ( opciók) ? Most hogy viselkedik? Bővebben ird le. Üdv. Zoli
Szia MaSTeRFoXX !
Idézet: „Én ilyet használok USB-s JTAG-nek Bővebben: Link” Ezzel lehet indirect is programozni ? Tehát amikor pl. SPI flash memóriát akarsz felprogramozni a konfigurációval. Köszi Üdv. Zoli
Megoldottam a cpld és az AVR gondot az eOscoppal kapcsolatban.Az avr-ről annyit hogy ilyen esetben egy külső oszcillátor megoldást jelent.Mind a két szkóp működik (AVR scop és az eOscop).A kijelzővel csak annyi volt hogy nem kapott vezérlést.Semmit se kellett változtatni. Köszönöm a segítséget elsősorban Zolinak.
Ha kész lesz teljesen akkor teszek fel néhány fotót.Az eOscoppal kapcsolatban, később ha meg leszek vele elégedve, megoldom a bemeneti ellenállás és osztó problémát.Mégegyszer köszi. Üdv:Árpád
Szia!
JTAG-SPI van ráírva, de nem próbáltam még, csak JTAG-ben. FPGA, PlatformFlash az megy vele, SPI-ban nem próbáltam még
Az szerintem direct SPI lesz amikor a flash lábaira csatlakozik. De utána nézek majd a manualjában.
Köszi Üdv. Zoli
Sziasztok valaki programozót már altera epm7064lc44-7 cpld az megkérném,hogy segítsen.
Köszönöm előre is mindenkinek.
Sziasztok! MicroBlaze-hez kellene egy kis segítség. Most ismerkedek vele és arra szeretnék rájönni, hogy hogyan tudom elérni az FPGA (Spartan 3E) lábait MicroBlaze-en futó C programból. Pl. ha teszek rá egy HD44780 LCD-t akkor azt hogyan érem el?
teszel bele gpio perifériát és kivezeted a lábakra
Sziasztok!
Vettem egy XC9536XL-es CPLD-t, amit Digilant-ese USB JTAG-el programozom. A probléma a következő. Látja a CPLD-t, és fel is programozza (elméletileg), de semmi nem valósul meg fizikailag, a legegyszerűbb belső összekötés sem. Miért csinálja ezt, és mivel lehetne megoldani? Mielőtt belém kötnétek, minden föld, és mind táp be vagyon rendesen kötve, és 3,3V-ról jár. IO lábakat is 3,3V-ról járatom. Válaszokat előre is köszönöm.
Hasznalsz valami RESET-et? Ha igen , kell egy kulso lehuzo ellenallas ra.
Még nem sikerült kipróbálni, de a global reset be van pipálva, szval úgy tűnik meg van a probléma . Előre is köszi!
Kísérletezek MicroBlaze-zel és egy graf. LCD-t (JM12864) szeretnék meghajtani. Mégpedig úgy, hogy egy custom IP-t kreálok hozzá, ami a hozzárendelt memóriaterület alapján végzi a kijelzést, a MicroBlaze-en futó program erre a memóriaterületre pakolja az adatokat (1kB). Szoftveresen jónak is tűnik, de valahogy az LCD vezérlő IP nem azt csinálja amit vártam. Ezt a Xilinxtől letölthető példa (edk_ctt.zip, pwm_lights) módosításával csináltam, vagyis egyelőre csak kiszedtem abból ami nem kell nekem, csak hogy lássam, hogy állítgatja a lábak állapotát. Ami a kódból lényeges, a MicroBlaze C programjának ide vonatkozó része:
int *lcdptr = XPAR_LCD12864_0_BASEADDR; *lcdptr = 1; // csak irok oda valamit user_logic.vhd: ... decode: process(BUS2IP_Clk, Bus2IP_Reset, Bus2IP_WrCE, Bus2IP_Addr(28 to 29)) begin if (BUS2IP_Clk 'event and BUS2IP_Clk = '1') then if ((Bus2IP_Reset = '0') and (Bus2IP_WrCE(0) = '1') and (Bus2IP_Addr(27 to 29) = "000")) then all_off <= '1'; LCD_D(0 to 7) <= "00000000"; end if; if ((Bus2IP_Reset = '0') and (Bus2IP_WrCE(0) = '1') and (Bus2IP_Addr(27 to 29) = "001")) then all_off <= '0'; LCD_D(0 to 7) <= "01010101"; end if; ... Ezek szerint - ha jól értem - ha a BASE_ADDRESS-re írok valamit, akkor minden láb '0', ha a BASE_ADDRESS+4-re (27 to 29 = "001") akkor pedig '01010101' a lábak állapota (system.ucf-ben hozzá van rendelve 8 lábhoz az LCD_D). Az eredmény: attól függetlenül, hogy megcímzem-e, mind a 8 láb '1' (és csak azok, tehát nem úgy általában az FPGA összes lába). Valakinek van ebben tapasztalata ? Vagy van valahol jó példaprogram ?>>>>
Szkóppal figyelem a lábakat és 3.3V mindegyik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |