Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Elnézést kérek, rosszul írtam ezek szerint.
Úgy értettem, hogy mivel ez egy Ethernet-es IC szükségem lenne egy csatlakozóra, hogy a hálózatra köthessem és a neten azt írták, hogy ehhez kell egy szűrő. Azért kérdeztem, hogy jó lenne-e az a csatlakozó mert abban elvileg van szűrő csak én nem értek még hozzá mert nem használtam még ilyet.
Kedves qvasz2 ! Van itthon egy számítógépes tápegység hűtő ventillátorom. Esetleg azt használhatom valamire?
Használhatod például levegő fújására
![]()
Hello!
A most készülő labortápomba kéne valami stabkocka, mert kéne bele fix 5 és 12v, de bent 24V váltóm van ami egyenirányítva több mint 30V. Bírja azt a 7812, 7805, vagy mit ajánlotok helyette? Nem akarom halálra terhelni, a 12 v-snek pl pár ledet meg két relét és egy ventit kéne elbírnia.
Hello az adatlap szerint 35V - ig bírják ezek az IC - k, szóval fel tudod őket használni. De hűtőbordát azért használj!
Persze. Ha majd egyszer bedobozolod az erősítődet, és kevés a borda hűtőképessége (ezt hívjuk passzív hűtésnek), akkor ezt is belefaragod a dobozba, és ráfújod a levegőt a bordára, az lesz az aktív hűtés.
Arról a táp, nem trafó-ról rakhatnál fel képeket.
Köszi, már kaptam is választ. Nem tudtam, hogy van ilyen topik, legközelebb előbb körülnézek.
![]()
Sziasztok építenék egy(pár) tda 2003 as erősítőt de van néhány kérdésem :hány v kell neki? és milyen előerősítőt használjak hozzá?
Hát az egy egyszerű mobiltelefonnak volt a töltője,ami már 10 éves. Amúgy mi az a távírógyakorló?
Bővebb szöveges leírás a témában: Bővebben: Link
távíró üzemmódú adást/vételt helyben gyakoroltató készülék. Gyakorlatilag egy hangfrekvenciás generátor hangszóróval, amit kapcsolóval ( távíró billentyű ) lehet be-ki kapcsolni. Az elektroncsövest csőbúgónak hívják. Jó erre a célra zümmer, szakadásvizsgáló is.
Amúgy tervezek egy fejhallgatóerősítőt is építeni az jó előerősítőnek?És megoldható lennehogy a kettő egy táprol menjen? akkor milyen trafó kéne hozzá?
Na, mindegy, valószínűleg nem építek erősítőt, a borda miatt. Valakinek valami érdekes ötlete? Nem csak egyszerűre, hanem érdekesre gondolok. Ha lehet, akkor olyat, amire nem kell borda, mert túl drágának tartom.
![]()
Fogsz egy 1-2 mm vastag alumínium lemezt, és kinevezed hűtőbordának. Ez a hűtőborda dolog ne tántorítson el az erősítőépítéstől.
Aha, és olyat például bírok venni üzletbe ahol olyannal foglalkoznak? " Vasasnál " vagy fatelepen. Mi felénk ott árulnak ilyet. Tehát ha megvan az erősítő, és beledugom a két hangszórót, tápfeszre kötöm, és a mixeremre is rákötöm, akkor szólna a hangszóró?
Ha mindent jól csinálsz, akkor szólni fog a hangszóró. Ez így működik. De nem kell okvetlenül üzletben vásárolnod hűtőnek valót. Valamilyen hulladékanyag is jó erre.
Rendben, köszi. Mekkora alúmínium kell ? Hányszor hányas kb?
Egy 10x10 cm-es 1,5-2 mm vastag lemez jó lesz egy TDA2003-nak.
És a TBA 810 AS-nek ? Nem tudom eldönteni, hogy melyiket készítsem el...
Akkor, előbb a TDA 2003-at, mert ahhoz az aluminiumot könnyebb odakapcsolni. Itt az oldal amiről az adatokat szedem hozzá : Bővebben: Link
Idézet: A leghasznosabb, ha tanulsz az építésével. Bármi legyen is az. Kísérletezz. „csak működjön, és hasznos legyen.”
Hali! A kerékpár lámpában található nagy fényerejű ledeket hogyan kell meghajtani, hogy a legnagyobb fényerőt produkálják és ne pusztuljanak meg??
Heló!
Itt van egy jó program, meg kell adni a LED színét és kiszámolja Neked. Kérdés, hogy hány V-ról akarod üzemelni, mert attól függ ugye az előtét ellenállás nagysága. ![]() Üdv: Balázs
Ezt még nem is láttam köszönöm! Hány mA folyhat 1 leden?
Színétől függően 10-20mA. Bár én mindig 15mA-el hajtom meg a LED-ket.
Üdv: Balázs
Van egy kérdésem ? Milyen kondi kell ide : Bővebben: Link Az utolsó kondi, az alkatrészlistán a
Cx 39nF See the datasheet paw to alter the value of Cx Mert azt írja 39nF , de olyat nem találtam a neten...
Van olyan kondi: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |