Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
HI
Az egy visszacsatolás, ha jól látom s szerintem a határfrekije változhat vele. Tehát ha eltérsz az ottani 39nF konditól, mondjuk olyanra amilyen van otthon 40nf vagy 30 semmi baja nem lesz. Amúgy is van a kondiknak is szórásuk.
Sziasztok!
A sziloplasztot mivel lehet leszedni a fáró(bútorlap)l? Sajna kicsi a hely és ledörzsölni nem tudom így ez kilőve. Miért vezeti az áramot Attól függ milyen és mennyi. Alap esetben kitartóan dörzsölgeted és lenn is van. Ki nedves szivaccsal segíthetsz neki. Ha natúr a fa akkor szívás mert részben beszívja és kénytelen leszel picit csiszolni is. A száraz megoldás minden esetre a dörzsölés. Nedves megoldás: alkohol, higitó stb... Dörzsöld csak.. Lejön
Rendben,köszi. Jó móka lesz úgy érzem.
Szerinte 47nF től sem fog összeomlani a kapcsolás. Nem láttam, hogy az a 39 nF 1%-os lenne. Nekem spec. van itthon olyan amit kadarist is linkelt, de fölösnek tartom.
Szóljatok, ha tévedek.
Most néztem, hogy az írtad 'bútorlap'. De milyen?
Fóliázott préselt lemez? Sötét/világos? Fóliázott préselt lemez esetén csak nagyon óvatosan és számíts rá, hogy nem tűnik el nyomtalanul
Na nem tudom, meglátom. Holnap megyek üzletbe. Ez lesz az első NYÁK-os munkám, amit marni is fogok ... Nyákkal ( 160x100) alkatrészekkel, dugókkal ( rca ) 1300 Ft a stereo TDA 2003
Az általad linkelt szöveg is azt írja, hogy nézd meg az adatlapot és alkalmazd a 'leghasonlóbb' kondit.
[off] 160x100 Nyák? Látni szeretném a nyáktervet.
Őőőő , a nyák elég pici, az üzletben Szegeden, ahol veszem majd, ott az a legkisebb, és 310 FT. Nem tudok mit .... Meg hasznos lesz az nekem ... !
Ok. Ez sablon méret.
Én azt hittem, hogy a teljes (160x100) nyákot felhasználod. A NYÁK készítés topikba megírhatnád, hogy hogyan készíted el és milyen lett az eredmény
Természetesen, eddigi munkáim, ( melyek nem a leggagyibbak) már fent vannak egy ideje a Ki mit épített-en . Alkoholos filces technikát szeretném alkalmazni, 0.3 és 1mm-es tollakkal. Holnap a Tesco-t is meglátogatom, és amit találok azt veszek ! Azt még nem döntöttem el, hogy vegyek -e gyorsmarató vaskloridot, mivel drágának találom, és lehet, keresek olyat a faluban, aki kimarná nekem. Persze ez nem tarthat a végtelenig...
Ha rám hallgatsz nem kínlódsz a kloriddal.
Én nátrium perszulfátot használok (már vagy 2kg van itthon) és vasalom a panelt. Eddig mind sikerült 0% hibával. Nekem mindegy, hogy 5 perc a marás vagy 15-20. A végeredmény számít! :yes: Én sosem filceztem. Van nekem jó kis SprintLayout... megtervezem.. nyomtatom.. stb...
Persze, énis nyomtatnék, de ha egyszer ahhoz különleges papír kell, amit nem tudom hol lehet db számra beszerezni, meg aztán vasalgatni , stb... Azt a szert hol lehet megvenni ?
Pl itt: Bővebben: Link
De egyéb helyeken olcsóbban is van. Különleges papír??? Egyszerű műnyomó. Én kisvárosban lakom,de kapni A4-es méretben. Ahogy olvasom Szeged közelében vagy. Biztos, hogy van papírbolt ahol kapni. Mi a bajod a vasalással?? Hétvégén én a paneljeim vasalom hétközben meg az asszony vasalja a gyerek pelenkáit a vasalóval. Nem egy félelmetes eszköz!
Hát igen, én mondjuk azt gondoltam, hogy gyógyszertárban is kapható. Na mindegy. Ahova én megyek, ott csak vaskloridot árulnak, megnéztem az oldalukon. A vasalót meg nem bánthatom, biztos.
Idézet: „A vasalót meg nem bánthatom, biztos.” Anyu biztos örülne, ha a pici csemetéje elkéri a vasalót, hogy kivasalja a ruháit. Az, hogy van benne 1-2 panel is azt nem veszi észre Mint mondtam nem csak a hestore.hu árul perszulfátot, de nem akarom rontani az üzletüket. Ha akarsz találsz más forrást is. Nem szeretnék beszólni, de korodnál fogva sem biztos, hogy kloriddal kellene játszanod. Nagyobb lesz a balhé a vasaló lenyúlásánál. :yes:
Hát , de elmondanám, szüleimmel megyek holnap vásárolni is. Amúgy a kisfiad biztos a ruha között vasalja a panelokat, onnan mondtad az ötletet. Ritkán jutok Szegedre,és most van alkalmam maratót venni. Maráskor pedig felnőttel csinálnám...
Esetleg kipróbálhatod a hidrogénperoxid+sósav+víz keveréket is maratáshoz. Én sikerrel használom ezt. Amúgy a hidrogénperoxidot a fodrászok használják szőkitésre, így illatszerboltban/háztartási boltban kapható. Sósav háztartási bolt/ABC. Ha veszel ezekből 1-1litert kijössz 1000ft alatt és nagyon sokáig lesz maratószered. Még 1 előnye van, villám gyorsan dolgozik,ha nem túl hideg. Ne keverj túl sokat egyszerre, csak annyit amennyi kell.
[off]
A kisfiam seggbe billentem, ha vasalóval játszik mert még csak 7 éves lesz. (pelenka a lányomé ő még csak 10 hónapos ) Ha ennyire korlátozottak a lehetőségeid és nincs felnőtt aki segít akkor ne kísérletezz. Nagy lehet a baj. Inkább beszél meg a szüleiddel, hogy mit szeretnél (főleg apáddal) biztosan jó fej és segít. Ne sutyiban kísérletezz 'hátul a kertben'! Hidd el jobb mint rohanni a kórházban, hogy baj van segítség. A perszulfát meg viszonylag békés anyag persze meginni nem kell. Viszont minden esetben kell, hogy a szüleid tudják, hogy mit csinálsz éppen. Ezek vegyszerek. Agresszív vegyszerek! NE sumákold el!
[off]
Gratulálok. 14 éves gyereknek nem kellene ezt a kombinációt ajánlani. Tanuljon és dolgozzon biztonságos(abb) szerekkel.
A vasklorid se jobb szerintem, az is elég durva. Akkor már majdnem mindegy.
De hogy érdemben is tegyek hozzá a dolgokhoz. Munka közben mindig használj kesztyűt és védőszemüveget! Ne érintkezzen a bőröddel a vegyszer! Jól szellőző helyen dolgozz, lehetőleg szabadban! A keletkező gázokat nem szabad belélegezni!
Műnyomópapír: Ki kell üríteni hétvégén a postaládát. Biztosan nálatok is teletömik mindenféle reklámújsággal. Na abból az a jó amelyik olyan szép fényes. Újrahasznosítás kicsit másként
Sziasztok!
Van egy olcsó barkácsgépem, amivel fúrni, csiszolni stb. lehet. Sajnos fix. fordulatszámú, így csak ki és be tudom kapcsolni, fordulatszámát szabályozni nem tudom. Sokszor jól jönne, mert pl. NYÁK lap fúrásánál nem féltétlenül előnyös, ha egyből maximumra pörög fel. Belül egy 3.6V DC motor -> Link van, egy kapcsoló és egy 3,7V-os 700mAh akkumulátor aminek a végén van a töltő bemenete. Mi lenne a legegyszerűbb és legpraktikusabb ennek az eszköznek a fordulatszám szabályzására? Kapcsolási rajzot ha kapok, megköszönöm. Előre is köszönöm! Üdv.
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy én soha az életben nem fogok 0.00 (kéttizedes) pontosságú feszültségmérőt építeni ICL7107 -ből?
Jó reggelt!
Elég kezdő vagyok, a következő kérdésem lenne: Ha az ellenállás melegszik, az baj? Nagyjából 5mp-ig volt használatban, és utána nem lehetett megfogni. Mi lehet a baj, vagy ez normális? Köszi
Semmi esetre sem normális!
Ismerni kellene a kapcsolást, hogy biztosat lehessen mondani. Vagy kötés hiba vagy kicsi a teljesítménye.
Hát egy kis ledet hajt meg, de akkor szerintem teljesítmény lesz az okozója ennek, köszi
Egy ledet és melegszik?
Milyen az a kapcsolás? Milyen alkatrészeket használsz? Egy normál led esetén még a 0,25W ellenállás sem melegszik.
Na, akkor még jó, hogy kisfiad nem a forró dolgokkal játszik. Én 4 éves voltam, és magamra rántottam 5 L forró levest. Azóta a bőröm érzékény . Amúgy, természetesen segítséggel, nem vagyok olyan butuska.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |