Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Mármint a kivezetések beállításának?
A hivatkozott helyen, ha tovább olvasol, az is ott van!
A NYÁK terved hibás: C3, és D3 rövidre van zárva! Eagléban először megrajzoljuk az elvi rajzot, majd a kész rajzból hozzuk létre a NYÁK tervet. Akkor nem lehet ilyen hibát elkövetni, mert figyelmeztet. Amíg a NYÁK-ot tervezed, az elvi rajznak is nyitva kell lenni a háttérben!
Az elvi rajhoz: a stabIC után nem szoktunk nagy elkót tenni (max. 1-2µF -ot), vagy ha mégis, akkor diódával vissza kell csatolni a bemenet felé!
Köszönöm szépen az észrevételeket, rövid ideje használom a programot, még tanuló fázisban vagyok. Megcsinálom újra az egészet!
Köszönöm szépen a példát! Megértettem amit kellett! Üdv!
Megterveztem újra a kapcsolást. Miért van az, hogy mikor az elvi rajzból nyákot akarok csinálni, akkor csak az alkatrészek fele jelenig meg a nyáktervezőben?
Kitöröltem, újrakezdem, hátha nem követem el ugyan azt a hibát!
Hogy ugyanazt a hibát ne kövessük el, ismernünk kell a hibát
![]()
Igaz, véletlenül töröltem ki, szídtam is magam
![]()
Elkészültem, ugyan az a kapcsolás, remélem már jobb egy fokkal, teljesen máshogy készítettem. Nem is unatkoztam egész nap
![]()
kapcsolási rajz alapján készült a panel akkor jó.
Már csak az eagle elcseszett formájú huzalozását igazítsd meg kézzel, és lehetnek szélesebbek a sávok.
Üdv Mindenkinek!
Az alkatrészkönyvtárban nincs Schaffer BV222-1-01241 trafó. Ha valakinek megvan tegye már föl. A segítséget előre is köszönöm!
Van valakinek ötlete, hogy tudnék egyik projektből a másikba kopizni rajzot? Semmi ilyen lehetőséget nem találtam, csak rajzlapon belül lehet kopizni.
![]()
Kívülről, bármilyen fájlkezelővel. Ha csak egy része kell egy rajznak a másik projekthez, akkor azt előbb külön el kell menteni. Az újba pedig be lehet illeszteni.
Dehogyis
![]() A másolni kívánt alkatrészeket ki kell jelölni, aztán a CUT parancsgombra kattintani, majd a GO-ra. Nevével ellentétben ez nem vágja ki a jelölt alkatrészeket, hanem egy pufferbe másolja; új rajzot megnyitva, a PASTE paranccsal lerakható a puffer tartalma.
És te ezt így ki is próbáltad, mert nálam nem működik !
Eleve ha kijelölök valamit, föl se kínálja a CUT-ot, csak a COPY-t. És ha másik projektre váltok üres lesz a puffer.
Hali.
A bal eszköztárból kiválasztod a kijelölés parancsot. Ezzel kijelölöd azt a területet amit vágni szeretnél. Utána az eszköztárból kiválasztod a vágás parancsot (ez egy olló) és rákattintasz jobb gombbal arra a területre amit kijelöltél. Ekkor válaszd ki alul azt hogy 'Cut: csoport' ekkor kivágja az egészet. Átlépsz egy másik projektbe és ott pedig megnyomod az eszköztárban a Paste gombot ekkor ha a kurzort a tervező ablak fölé húzod megjelenik a kivágott csoport. Ha másolni szeretnél akkor ugyan ez csak a másolás parancsot használd a vágás parancs helyett.
Kobold jól írta, így működik! Először Group (szaggatott keret), aztán Cut (olló), majd GO (középen a közlekedési lámba). Ezután új lap és Paste. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy a schematic-ból így átvitt alkatrészek helyét a board-on nem tartja meg és az esetleges kész rajzolat sem marad meg, csak az alkatrészek jelennek meg légkötéssel. Ugyanez a másolás műveletsor a board nézetben is működik, új board-ra lehet vinni az alkatrészeket, ilyenkor a helyük és a huzalozás is megmarad, de a schematic-ban nem lesz semmi, illetve eleve üres schematic-nak kell lennie.
edison14 is jól írta, csak a kivágást kétszer írta le
helyesen: A bal eszköztárból kiválasztod a kijelölés parancsot. Ezzel kijelölöd azt a területet amit vágni szeretnél. Utána az eszköztárból kiválasztod a vágás parancsot (ez egy olló) és rákattintasz jobb gombbal arra a területre amit kijelöltél. Átlépsz egy másik projektbe és ott pedig megnyomod az eszköztárban a Paste gombot ekkor ha a kurzort a tervező ablak fölé húzod megjelenik a kivágott csoport. Ez nem kell Ekkor válaszd ki alul azt hogy 'Cut: csoport' ekkor kivágja az egészet. Idézet: „Annyit azért érdemes megjegyezni,.....” Ha másoláskor ugyanazt akarja elérni mint az eredeti rajzban készített (sch-brd) akkor egyszerűbb a fizikai fájlt másolni, többszörözni. Idézet: „Nem írtam, hogy nem jó...” Tudom, csak a másik variáció is jó, ezért jegyeztem meg ![]()
Olyan kérdésem lenne, hogy van e olyan funkció, hogy keresni lehet a library-k között, mivel elég nehézkes átnézni az egészet az egyes alkatrészek iránt. Konkrétan a uA741- et keresnék.
Köszi
Természetesen van. A "joker" karakterek (a * és a ?) ugyan úgy működik, mint a normál informatikai rendszerekben. A uA741-est pl. így keresd: *741*
Az alkatrész hozzáadásnál balra, lent van a keresőmező.
Még egy kérdés.
Mi a teendő akkor, ha az alkatrészek lába nem pont raszteren van, és nem hajlandó bekötni a vezetékkel? Köszi
Ez a hiba a schematic-ban vagy a board-on jelentkezik?
Ha schematicban nincs raszteren a láb akkor rosszul van megrajzolva az alkatrész, esetleg el lett állítva a grid. A board-on be tudod kötni attól még hogy nincs raszteren, maximum a vonalvezetésen kell állítani (Wire bend).
A schematic-ban jelentkezett a hiba.
Valószínű, hogy a grid lett elállítva, viszont nem tudom, hogy tudnám visszaállítani. Üdv.: Szabi
A Grid gombbal
![]()
Azt megtaláltam, de akármilyen kicsire állítom mindig csak egy láb kerül raszterra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |