Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   695 / 1679
(#) janikukac hozzászólása Feb 4, 2011 /
 
Sziasztok ! Itt a képeknél láthatjátok életem legkeményebb , legnehezebb munkáját , ami egy TDA 2003-as 10 W-os mono erősítő. Most készül a másik fel. Nagyon büszke vagyok magamra, mert ez az első marott nyákom, és nagynehezen működik szépen, és viszonylag jó a hang minősége is. A bordát is én készítettem hozzá !
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Szép lett bár a nyákból nem sok mindent látni.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
A hűtőbordát az IC másik oldalára szokás rakni.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Akkor, most gyors húzzam ki, mert elromlik? Azt hittem a csavar leadja a hőt a bordának. Amúgy nem férne el. Amúgy Zsombi , neked meg köszi, de sajnos, nem tudtam szebbet fényképezni. Rossz a gép.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Abból a "bordából" ki lehet vágni szerintem annyit, hogy elférjen, vagy máshová fúrni a lyukat a csavarnak. Ez így nem lesz jó hosszútávon.
Nem semmiért van aluból a hűtőborda és nem vasból, mint a csavar. Ha a vas is annyira jó hővezető lenne, mint az alu, akkor nem a drága alumíniumot használnák hűtőbordaként, hanem az olcsó vasat.
(#) MolnarG válasza janikukac hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Hát a csavar feje nem túl nagy felületen érintkezik a tda hűtőfelületével, így nehezebben is adja át a hőt a bordának. Mindenképpen át kellene tenni a túloldalra, mert lehet, míg a borda csak langyosodik az IC már izzik. Aztán kijön belőle a füst és megszűnik működni. Hővezető pasztát sem árt tenni a borda és a hűtőfelület közé.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
OKés, már ki is húztam!
(#) janikukac válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Okés, köszike nektek ! Orvosolni fogom , minnél előbb.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Még annyit ,hogy 10W-ot csak az adatlap említ teljesítménynek, ami már akkora torzítással jár, hogy szinte hallgathatatlan és csak 2 Ohm-os hangszóró estén tudja ezt. 4 Ohm-os hangszóró esetén maximum 6,5W-ot tud, de akkor is már eléggé torz jelet produkál. Érjük be 5W-al.
(#) janikukac hozzászólása Feb 4, 2011 /
 
Okés, amúgy 8 OHM-os hangszóró van rajta !
(#) Abukodonozo válasza janikukac hozzászólására (») Feb 4, 2011 1 /
 
Kezdésnek egész jó, csak így tovább! Amint látom nagyon lelkes vagy, ami nem is rossz dolog, csak ne hagyd, hogy az esetleges kudarcok lelombozzanak! Sokan ezzel kezdik, nézd csak...
(#) janikukac válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 4, 2011 /
 
Köszi , megpróbálom. A linkeden írja, hogy rakott bele pufferelést, mert volt zaj. Na nálam is van zaj. Hogy oldjam meg? Bocsi, az offért !
(#) miklosch hozzászólása Feb 4, 2011 /
 
Jelenleg egy vezeték nélküli termosztátot fejlesztek. Az agya PIC18F25J11, TC77-es hőmérséklet-érzékelő, soros EEPROM, a kommunikáció RFM-12B-vel lesz és az információt egy 128x64 pixeles grafikus kijelzőre írja. Egyenlőre a kijelzőt és a hőmérőt élesztettem fel, a rádiós modult még nem sikerült információ továbbításra bírnom. A PIC-ben van RTCC, viszont elkerülte a figyelmemet, vagy rosszul értelmeztem valamit, de úgy gondoltam, hogy külső kvarc nélkül működtetni tudom. Viszont a belső RC oszcillátor csak 31 kHz, az órához pedig 32,768 kHz kellene, így egyenlőre az órája percenként kb 3 másodpercet késik, ami használhatatlan. Még van rajta pár dolog, amit hardveresen javítani kell, de azért mutatok róla képet.
(#) Zsora válasza miklosch hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Hmmm... Egész jó. Szép munka.
Látom szereted a Microchip cuccokat.
(#) vicsys válasza miklosch hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Tettszik! Hajrá!
(#) wolverine14 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Üdv első projektnek nem rossz, de amint a 2. képen látom, hogy a forrasztási technikádnak még javulnia kell, mert nagyon magasak az ónkupacok.
Csak így tovább!
(#) MaSTeRFoXX válasza miklosch hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Hát, az RFM12B eléggé egy házsártos modul. Nem egy egyszerű dolog beüzemelni először, de ha elindul, utána jó messzire elvisz. Van hozzá valamilyen kalkulátor progi amivel a beállító biteket lehet számolgatni.
(#) janikukac válasza wolverine14 hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Tudom, tudom, de elég rossz a pákám. Lesz mit még tanulnom. Üdv !
(#) miklosch válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a kalkulátor programra! Egyszerűsíti a munkát, hogy nem kell számolgatni a regiszter értékeket.
(#) Mybuster hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Végre Kész lett a Led stroboszkópom nagyon jó lett! Állítható sebesség beállítás!
(#) janikukac hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Képzeljétek építettem egy saját magam által tervezett " rendőségi villogót. Az alapja egy astabil multivibi, BD 547 C tranzisztorral, mert így gyorsan villog. A LED-ek színe Piros-Kék. Raktam még bele egy gombot, tehát, csak akkor villog, ha a kezem rajta van. A NYÁK rájzot saját magam készítettem. A forrasztás is és a vezetősávok is nagyon szépek. Az ötletet a nyákhoz- forrassztáshoz pedig Köbzolitól kaptam, tehát Köszi Zoli ! Holnap lesznek képek. Szép estét !
(#) David.zsombor válasza janikukac hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Csak így tovább
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Várjuk a képeket. Csak így tovább.
(#) janikukac hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Hehe, köszike nektek ! Szép estét ! További szép forrasztásokat !
(#) janikukac hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Nem bírtam ki, hogy ne rakjam fel ! Viszonylag szép ( hozzám képest ) Szép estét ! Várom a bírálatot. U.i. két ellenállást muszáj volt hátul beforrasztani, mivel ezek bontott alkatrészek, és kicsi volt a lábuk !
(#) janikukac hozzászólása Feb 5, 2011 /
 
Köszi ! És a sok jó tanácsot is köszönöm Neked !
Mivel kezdő vagyok, nem profi tervező, így két átkötéses lett. A harmadik drót azért lett , mert elkapkodtam a nyákrajzolást a panelra. Kérésre segítek az elkészítésben !
(#) Directors válasza Mybuster hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Szia!

Gratulálok a munkádhoz.
Azok milyen ledek?
Power? Ha igen akkor hűtés van nekik?
(#) Pulyka válasza Directors hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
"Szuperfényes"(ki, hogy nevezi), 5mm-es LED-ek , nem POWER LED-ek, és nincs nekik hűtés.
(legalábbis ilyen kiszerelésű POWER LED-et még nem láttam)
(#) Tibi98 válasza Mybuster hozzászólására (») Feb 5, 2011 /
 
Szia, szép munka! Gondolom tud nagyobb sebességet is, csak a kamera nem tudja lekövetni... Valamint nekem úgy tűnik, ledhez képest elég fokozatos a felvillanás, és a kialvás, de gondolom ezt a hatást is a kamera lassúsága okozza. Egyébként jó lett!
(#) Rumcájsz válasza janikukac hozzászólására (») Feb 6, 2011 /
 
Szeretném megkérdezni hogy a nyomógomb mi célt szolgál a villogódban? Ahogy nézem, rövidzárt képvisel az elem két pólusa között.
Következő: »»   695 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem