Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok ! Itt a képeknél láthatjátok életem legkeményebb , legnehezebb munkáját , ami egy TDA 2003-as 10 W-os mono erősítő. Most készül a másik fel. Nagyon büszke vagyok magamra, mert ez az első marott nyákom, és nagynehezen működik szépen, és viszonylag jó a hang minősége is. A bordát is én készítettem hozzá !
Szép lett bár a nyákból nem sok mindent látni.
A hűtőbordát az IC másik oldalára szokás rakni.
Akkor, most gyors húzzam ki, mert elromlik? Azt hittem a csavar leadja a hőt a bordának. Amúgy nem férne el. Amúgy Zsombi , neked meg köszi, de sajnos, nem tudtam szebbet fényképezni. Rossz a gép.
Abból a "bordából" ki lehet vágni szerintem annyit, hogy elférjen, vagy máshová fúrni a lyukat a csavarnak. Ez így nem lesz jó hosszútávon.
Nem semmiért van aluból a hűtőborda és nem vasból, mint a csavar. Ha a vas is annyira jó hővezető lenne, mint az alu, akkor nem a drága alumíniumot használnák hűtőbordaként, hanem az olcsó vasat.
Hát a csavar feje nem túl nagy felületen érintkezik a tda hűtőfelületével, így nehezebben is adja át a hőt a bordának. Mindenképpen át kellene tenni a túloldalra, mert lehet, míg a borda csak langyosodik az IC már izzik. Aztán kijön belőle a füst és megszűnik működni. Hővezető pasztát sem árt tenni a borda és a hűtőfelület közé.
Okés, köszike nektek ! Orvosolni fogom , minnél előbb.
Még annyit ,hogy 10W-ot csak az adatlap említ teljesítménynek, ami már akkora torzítással jár, hogy szinte hallgathatatlan és csak 2 Ohm-os hangszóró estén tudja ezt. 4 Ohm-os hangszóró esetén maximum 6,5W-ot tud, de akkor is már eléggé torz jelet produkál. Érjük be 5W-al.
Kezdésnek egész jó, csak így tovább! Amint látom nagyon lelkes vagy, ami nem is rossz dolog, csak ne hagyd, hogy az esetleges kudarcok lelombozzanak! Sokan ezzel kezdik, nézd csak...
Köszi , megpróbálom. A linkeden írja, hogy rakott bele pufferelést, mert volt zaj. Na nálam is van zaj. Hogy oldjam meg? Bocsi, az offért !
Jelenleg egy vezeték nélküli termosztátot fejlesztek. Az agya PIC18F25J11, TC77-es hőmérséklet-érzékelő, soros EEPROM, a kommunikáció RFM-12B-vel lesz és az információt egy 128x64 pixeles grafikus kijelzőre írja. Egyenlőre a kijelzőt és a hőmérőt élesztettem fel, a rádiós modult még nem sikerült információ továbbításra bírnom. A PIC-ben van RTCC, viszont elkerülte a figyelmemet, vagy rosszul értelmeztem valamit, de úgy gondoltam, hogy külső kvarc nélkül működtetni tudom. Viszont a belső RC oszcillátor csak 31 kHz, az órához pedig 32,768 kHz kellene, így egyenlőre az órája percenként kb 3 másodpercet késik, ami használhatatlan. Még van rajta pár dolog, amit hardveresen javítani kell, de azért mutatok róla képet.
Hmmm... Egész jó. Szép munka.
Látom szereted a Microchip cuccokat.
Üdv első projektnek nem rossz, de amint a 2. képen látom, hogy a forrasztási technikádnak még javulnia kell, mert nagyon magasak az ónkupacok.
Csak így tovább!
Hát, az RFM12B eléggé egy házsártos modul. Nem egy egyszerű dolog beüzemelni először, de ha elindul, utána jó messzire elvisz. Van hozzá valamilyen kalkulátor progi amivel a beállító biteket lehet számolgatni.
Tudom, tudom, de elég rossz a pákám. Lesz mit még tanulnom. Üdv !
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a kalkulátor programra! Egyszerűsíti a munkát, hogy nem kell számolgatni a regiszter értékeket.
Végre Kész lett a Led stroboszkópom nagyon jó lett! Állítható sebesség beállítás!
Képzeljétek építettem egy saját magam által tervezett " rendőségi villogót. Az alapja egy astabil multivibi, BD 547 C tranzisztorral, mert így gyorsan villog. A LED-ek színe Piros-Kék. Raktam még bele egy gombot, tehát, csak akkor villog, ha a kezem rajta van. A NYÁK rájzot saját magam készítettem. A forrasztás is és a vezetősávok is nagyon szépek. Az ötletet a nyákhoz- forrassztáshoz pedig Köbzolitól kaptam, tehát Köszi Zoli ! Holnap lesznek képek. Szép estét !
Csak így tovább
Hehe, köszike nektek ! Szép estét ! További szép forrasztásokat !
Nem bírtam ki, hogy ne rakjam fel ! Viszonylag szép ( hozzám képest ) Szép estét ! Várom a bírálatot. U.i. két ellenállást muszáj volt hátul beforrasztani, mivel ezek bontott alkatrészek, és kicsi volt a lábuk !
Köszi ! És a sok jó tanácsot is köszönöm Neked !
Mivel kezdő vagyok, nem profi tervező, így két átkötéses lett. A harmadik drót azért lett , mert elkapkodtam a nyákrajzolást a panelra. Kérésre segítek az elkészítésben !
Szia!
Gratulálok a munkádhoz. Azok milyen ledek? Power? Ha igen akkor hűtés van nekik?
"Szuperfényes"(ki, hogy nevezi), 5mm-es LED-ek , nem POWER LED-ek, és nincs nekik hűtés.
(legalábbis ilyen kiszerelésű POWER LED-et még nem láttam)
Szia, szép munka! Gondolom tud nagyobb sebességet is, csak a kamera nem tudja lekövetni... Valamint nekem úgy tűnik, ledhez képest elég fokozatos a felvillanás, és a kialvás, de gondolom ezt a hatást is a kamera lassúsága okozza. Egyébként jó lett!
Szeretném megkérdezni hogy a nyomógomb mi célt szolgál a villogódban? Ahogy nézem, rövidzárt képvisel az elem két pólusa között.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |