Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hát ige sajna de ez ilyen vidi lett túlgyors volt a villogás mikor felvettem így volt a vidibe egy kis kéleltetés! :yes:
De élőbe nagyon szép!
Szia!
Ezek nem Power ledek inkább "hideg kék SMD lednek nevezném" elég erős fénye van azt meg kell mondani! valami ilyesmi..
Igen. A lényeg az, hogy akkor villog, ha lenyomom a gombot. Gazdaságos.
Háttérnek szürke vagy fehér papírt ajánlok. Esetleg háztartási csomagolót. Csak fényképezésekhez, sokáig eltart.
Sziasztok!
Készítettem egy 5V-os tápegységet a próbapanelomhoz, miután a "bedugdosós" módszert alkalmazva el nem szállt egy PIC-em. Siettem, nem figyeltem a stabIC bekötésére és telibekapott a PIC kb.14V-ot, ami nem tetszett neki. Nem nagy dolog, de hasznos...
Nagyon szép munka, szép a nyák is és a beültetés is.
Szép munka!!!
Nekem is ilyen "tuningolt" bread bordom van. [OFF]Hol a kalapemelős smile?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/?sf=%3Akalap%3A&k=and&h=hBővebben: Link[/url]
Sziasztok.Egy ledes lámpát csináltam mert meguntam cserélni a hőelemet a trafójába ugyanis kétszer tettek bele 50W-os tűlábas halogént a 20W-os trafó nem díjazta.
Nem rossz, de áramgenerátor kellene!
Nem véletlen van az, hogy fehér ledet szinte csak áramgenerátorról hajtunk.
Köszi mindenkinek, a nyáktól egy kicsit féltem, már ezer éve nem csináltam vasalásos módszerrel, a kicsi NYÁK miatt pedig nem akartam a levilágító berendezésemet "beizzítani".
Sziasztok, ma lettem teljesen kész az erőlködőmmel, ez egy Quad 405-ös erősítő, át spékelve 200W-osá (úrban féle), +- 60V-ról járatom, két 350W-os trafóról, két darab 15 A-es Gratz hídról és 2 darab 20000 µF/90V-os kondi az alimentálás. Kapott még két darab reflex RX 500-as védelmet is, aminek külön csináltam egy stabilizátor egységet ami pont 37V-ot stabilizál a védelmeknek. Az erőlködő tökéletesen működik 8 ohmról, de ha le terhelem 4,5 ohmra akkor nagyobb hangerőnél a zene közbe be produkál ilyen kis furcsa koppanás szerű recsegéseket. Szerintetek mivel lehet a probléma. Ez az erősítő kell hogy menjen 4 ohmról is az Urbán leírása szerint.
Még két kép. Ja és egy észrevétel, a Reflex RX 500-as védelme, nem valami jól működik, ahogy Alkotó is jelezte, ugyanis ki kapcsoláskor nekem valamiért nem kapcsol ki azonnal a védelem csak pár másodpercre utána, de ha a váltóáram bemenetelét le válaszom a trafóról akkor azonnal elbont a relé. És az R 16-os ellenállást 15 kiloohmra kellet hogy le cseréljem, túl hamar el kezdet nekem klippel ni. Százszor jobb a Quad eredeti védelme a reflex RX 500-asétól.
Üdv!
Készül a Heed Canamp klónom, ez az első műnyomó használatával készült vasalt nyákom. Még nincs élesztve, illetve a doboza is készülőben van. OPA 177-el készül, 2X9V-os puskás trafó lesz még benne.
Igen, először vágtam a panelt, és utána vasaltam, sajnos kicsit el is csúszott, bár ez nem befolyásolja. Az egyik ellenállás kb. 1mm-el lóg ki, a kondit meg direkt hajtottam ki, mert nagy volt, és hogy messzebb legyen a nagy ellenállástól. Jobb lett volna egy 4700/16V, szerintem annak lett tervezve a hely, utólag vettem észre.
Megnyugodtam. Akkor nem csak én fúrom szét az asztalt.
Szép munka! Biztos jó sok munka volt vele
Szevasz, hát igen, az volt vele, kb egy jó hónap.
Üdvözletem!
Végre előkaptam a fotómasinát és megörökítettem a 'műveimet'.Már egy jó ideje készen van a forrasztóállomásom,az oldalon található kapcsolás alapján készült,ez úton is köszönet érte! Nagyszerű eszköz! Képek:itt. A másik ma készült,ez egy detektoros rádió,hatvanasjocó fórumtársunk kapcsolása alapján.A rádió kissé halkan,de szól.A műszer csupán disznek,illetve csévetestnek van ott.Képek:itt. Remélem tetszik! Máté.
A forrasztóállomásnál bőven elfért volna az előlapon a pákacsatlakozó, így a tetején nem igazán szép! Amúgy az összkép egész jó :kalap:
Köszönöm!
Azért került a tetejére,mivel nem volt elég nagy fúróm.A tetején meg csak néhány rácsocskát kellett kicsípnem. Máté.
Ha egy tanácsot megengedsz: legközelebb körzővel jelöld fel a csatlakozó körvonalát, és kisfúróval körbefurkodod, és átszakitod. Utána már csak egy kis reszelés, és kész is!
Igaz pepecsebb kicsit, de szebb. Müszi
A külalak egész jó lett. Egy belső képet is tehetnél fel az állomásról. A 230V-ot sima "V"-vel írjuk és nem duplával! :yes:
Köszönöm!
A belseje...Huhh! Majd holnap 'kibontom'. A feliratról tudom,hogy hibás,mert wattot jelöl.A doboz egy ismerősömé volt,neki van egy gyereke,aki szeret irosgatni. Máté.
Üdv. A reccsenést a túláramvédelem produkálja. A legegyszerűbb megoldás, ha a 0,1R5W-os ellenállásokat kicseréled kisebb ellenállásúra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |