Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítő hídba kötése
Témaindító: Thomas10100, idő: Jan 19, 2006
Témakörök:
Ne haragudj, de ez alapján meg nem mondom, hogy hogyan is kötötted be...
Szerintem nem érted a hidat, nézd át a rajzokat ebben a topicban, hátha segít... Valószínű, hogy se a Blau nem tudja a 4x140W-ot, se a mély az 1200W-ot. Kellő odafigyeléssel el lehet kerülni a füstöt és a truttyogást... Azt sem tudjuk, milyen dobozban van, ettől is sok minden függ... Üdv Inhouse
Sziasztok!
Van 1 négy csatornás szobai sztereo erősítő.a,b4-16ohm és a+b 8-16ohm Van 1 mélyláda 4ohm Szeretném felhasználni 2 vagy 4 csatorna teljesítményét a mélyládához.Van rá mód?Ha igen mi lenne az? Köszi a tanácsokat!
Sziasztok! Van egy 240W-os 1 csatornás erősítőm. Ezt kötöttem a fejegységre RCA kábellel...és a 2 hátsó hangszóró van rákötve az erősítő kimenetére. Most be akarok kötni egy 200W-os mélynyomót...lehetséges ezt híd nélkül bekötni? Illetve hogy lehetne megoldani, hogy ez is be legyen kötve és a 2 hátsó hangszóró is szóljon? Előre is köszi...
Szia! Képet tudnál nekem küldeni a hígba kötésről?
Üdv: Petya777
Körbefényképeztem az egészet
De amúgy nincs hídba kötve szerintem csak azt mondták h mélynyomót csak hídban lehet rákötni.....de azt se tudom h h kell+ akkor mire kössem a hátsó hangszórókat? Remélem értessz bocsi a puritánságomért
Hali!
Régesrégen egy távoli autóhifi galaxisban léteztek olyan bika erőművek amelyekre (pl:kétcsatornásra egyszerre lehetett a két mélyközepet, és hídban a mélyet is rá lehetett kötni a megfelelő LC-taggal egyetemben).Úgy nézem, ez az erősítő nem tud "tri"-modot, azaz venned kell egy monoblockot,vagy egy bivaly kétcsatornásat, amiröl hidbakötve hajthatnád a mélysugárzódat. Így lenne korrekt.
Köszönöm a gyors választ....pff. akkro besült a terv De az aktív mély hátsó hangszóró nélkül hídalva beköthető nem? Olyankor az erősítőből kijövő 2 pozitívat kell a sub-ra kötni igaz?
Ha aktív a mély akkor abban van végfok és elég neki ha az egyik RCA-ról veszed le neki a jelet. Ez esetben maradhat rajta a két hátsó hsz is.
Ez nem 1 csatornás 240W-os erősítő...egy egy 2 csatornás, vagy másképp sztereó erősítő. Ott vannak a hangszórókimeneteknél a jelölések, L (left=bal), R (right=jobb). Nagyon úgy néz ki, hogy alapnól nem is tudja a hidalást, esetleg külső elemekkel, de a minimum terhelőimpedanciáról sincs infó...
Üdv Inhouse
Szia, lehet már belülről van hidalva, és azért nem lehet kivűlről. Nézd meg hogy a hangszóró kivezetés Földje azonos-e a Táp földjével. Ha nem azonos akkor nem lehet mert belülről már hidalták nagy valószínűséggel.
Én??? Nem én kérdeztem...
Üdv Inhouse
Hali!
Van nekem egy panasonic CQ C1465N tipúsú fejegységem. Ebben egy TDA 7386 van és szeretném áthidalni h csak sztereó legyen. Próbálkoztam párhuzamosítással és végül is így szol Szerintetek jó ez így? vagy nekem is ez a fázis fordítás kéne? Az ic Adatlapjából nem jövök rá, hogy támogatja e ezt az egyszerű hídalást.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség a híd és paralell kötés között, Quad405 erősítővel melyiket lehet? Elöre is köszi
A híd kötésnél 2 erősítő ellenütemű kimenete közé van kötve a hangszóró, nagyobb feszültség...
Paralel az párhuzamos kapcsolás, kisebb ellenállású hangszórónál nagyobb árammal nagyobb teljesítmény... Hidalni szerintem lehet a Quadot...csak kell hozzá egy fázisfordító és dupla ellenállású hangszóró... Kevés a valós 100W? Üdv Inhouse
nem kevés, csak el akarom adni és érdeklődtek utána, hogy lehet-e
Mert manapság mindennek kéken kell világítania, turbónak kell lennie, extrának, hídnak, párhuzamosnak, gigának, szupernek...a szimplán kiváló nem jó...
Üdv Inhouse
Itt van egy nagyon jó kapcsolás, egy csatorna invertálása egy kapcsolóval. Mivel a GND-t kapcsoljuk, ezért brummra kevésbé érzékeny, tehát megépíthető olyan módon, hogy csak ki kell vezetékezni kapcsolóra, és kész.
Sziasztok!
Én is erősen a hídkapcsolás mellett agyalok, mivel van 2 darab PA50100-as mélysugárzóm. Ehhez van 4 darab GPA 300-as végfokmodulom, 1500VA-es toroiddal. Lehetséges két(left)-két(right) modult hídba kapcsolni?
600W 8 Ohm-ra oldalanként, azzal már sok mindent meghajt az ember.
Sziasztok!
Négy 500 watt/4ohm fetes erősítőt szeretnék hídba kötni. 2x1000 watt 8 ohmra a cél. Szerintetek érdemes lehet megpróbálni ezzel?
Megpróbálni érdemes, de a problémát az okozza, hogy egyszeresen csatolni egy erősítőt, ami nagyobb erősítésre van optimalizálva, fáziskövetési bizonytalanságot okoz, kompenzálni (kellene), mint a régi időkben a 709-est.
Tehát: vannak OPA-k, melyek belső kompenzálással nagy erősítésre (10-től felfele) vannak beállítva, és vannak, melyek kicsire. Mind e mellett bonyolítja a helyzetet, hogy Av=+1 és Av=-1 esetén más kompenzációt igényel az áramkör. Álljon itt példaként a LT1028-1029 páros. Az áráról ne beszéljünk inkább, de az egyik követő erősítőnek, a másik fázisfordító-követőnek van szerkesztve. A két alkatrész elvileg hasonló, még is nagy különbségek vannak, például slew rate-ben. Invertálni, nem invertálni fázistartó módon a teljes frekvenciamenetben nem is olyan egyszerű ám... Nem kell hinni az informális forrásoknak (Béluska weblapja), mivel a bizonytalansági faktor rendkívül magas. Az eredmény: Müködik, de so-so, vagy nem is működik...
sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy van egy 4*100W digitális erősítőm modulom a normál fázisfordítós megoldással hídba lehetne-e kötni hogy két csatornás legyen, vagy a D osztályú erősítők ezt nem tolerálják?
Építs fetes erősítőt, ugyanaz a karakterisztikája mint a csőnek, teszel be mögé egy leválasztó trafót és ugyanaz a hang fog kijönni.
Yamaha ax-500at szeretném hidalni, hogyan tudom? Japán verzió.
Ha úgy működik az erősítő, mint ahogy megrajzolták, akkor sok jóra nem számolj. Egyébként jól gondoltad. Diszkót akarsz tartani, vagy hangosítani? Másra nem kell 300W. Inkább legyen egy jó és bevált kisebb teljesítményű kapcsolás, ez elég puritán 150W-ra...
Üdv Inhouse
Sziasztok!
Van egy 4x50W-os erősítőm és szeretném hídba kötni, hogy megközelítőleg 2x100W-ot kapjak. Rengeteg fázisfordító kapcsolást találtam de melyik az amelyik a leg megfelelőbb lenne? Nem tudom eldönteni melyiket építsem meg. Illetve még egy kérdés: 4 erősítőt lehet e hidalni ilyen fázisfordításos rendszerrel? Segítsetek légyszíves. Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |