Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   354 / 731
(#) shalafi.66 válasza bobz hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Mélytartományban lehet segíteni az alsó határfrekvencián TL-el, jól méretezve kisebb membránkitérés mellett.
(#) bobz válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Akkor ez nagyobb terhelhetoseget eredmenyez az alacsonyabb frekvenciaknal, es igy nagyobb hangerot is ?
(#) shalafi.66 válasza bobz hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Egy jobb alsó határ, valamivel kontrolláltabb membránkitérés mellett, persze ehhez az kell, hogy csak az alap negyedhullámú rezonancia legyen képben.
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Köszönöm. Noch filterre gondolsz kb 700-2000 Hz méretezve? Vagy mit javasolsz?
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Nem, ezt megfelelő értékű soros induktivitással oldjuk meg, vagy aktív kompenzálással, vagy egy párhuzamos RL taggal.
Legelőször azt javasolhatom, hogy meg kéne nézni, hogyan viselkedik adott dobozban adott helyiségben.
(#) musicmaster válasza bobz hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Márka : 2db SAL Bokszer AH - 2165 G
Maximum. teljesítmény : 90w
4 ohm. Sajnos ennyit tudok róla.
Szobába szeretném használni! Kérlek segíts
(#) potenciameter hozzászólása Feb 5, 2011 /

Sziasztok!
Egy GDN 25 60 1 hangszóróból szeretnék egy kis mélynyomot egy 2.1 es hangrendszerhez, filmezésre zenélésre a szobámban használnám. Milyen tipúsú doboz passzol hozzá, hány literes? ezt találtam róla GDN 25 60 1
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Sajnos ez is olyan se zártba, se b-reflexbe nem jó hangszóró. Szubnak elég rossz választás (majdnemhogy alkalmatlan). Egyébként első ránézésre 45 literes doboz 40Hz-es hangolással.
(#) musicmaster válasza bobz hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

zenei telj.: 150 W (2 x 75 W max.)
frekvenciaátv.: 45 - 20.000 Hz
érzékenység 86 dB
Szobába szeretném használni zenére+film
(#) bobz válasza musicmaster hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Hat ez meg eleg keves adat a hangszororol. Tudod mi az a rezonanciafrekvencia (Fs) es ismered a T/S parametereket. Azokra lenne szukseg, aztan egy szimulatorban megtervezni a dobozt.
Az erzekenysege eleg gyenge, szoval tul nagy hangerore ne szamits.
Ha nincsenek meg ezek az adatok a hangszororol akkor le is merheted otthon, ha keszitessz egy ilyen kabelt.Bővebben: Link
Engem is Ptesza tanitott meg merni. :yes:
(#) musicmaster válasza bobz hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

lehet segít de van róla műszaki rajzom is!
(#) ptesza válasza musicmaster hozzászólására (») Feb 5, 2011 /

Hogyan lehet az ,hogy egy ugyanaz doboz ,és csőméret passzol 2-3 hangszóróhoz? Miért nincsenek adatok? Hova hangol? Miért alkalmas egyfajta váltó 2-3 fajta dobozba? Ha megveszel 10 egyforma hangszórót és bejáratod , miért nem hasonlít az adatlapra, egymásra meg főképp? Az egész egy hablaty, minden évben előkerül . Az egészből maximum annyi a jó , hogy néhol látni mervítést a dobozokban,ezenkívül arról szól ,hogy hogyan adják el a kinai árut.
(#) bobz válasza musicmaster hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Az amit melekeltel valoban semmire sem hasznalhato.
Ha valoban ki akarod hozni a leheto legtobbet a hangszorodbol, akkor ehez le kel merned, maskepp csak talalomra epitessz egy dobozt, ami lehet hogy ugy fog szolni ahogy te szeretted volna. Meres nelkul nem tud senki segiteni neked, max abban hogy segitenek abban hogy korulbelul hany literes dobozt csinalj, hogyan rakd ossze. A dontes terajtad al. Sok sikert!
(#) petrosz hozzászólása Feb 6, 2011 /

Szervusztok! Meglévő gyári hifimhez szeretnék egy (egy közös) mélyládát kötni. Hogy kössem, hogy mindkét oldal basszusa jöjjön rajta?
Köszi!
(#) ptesza válasza petrosz hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Ha kap külön erősítőt akkor , bemenetei jeleket egy -egy ellenállással össze kell kötni.

EGY SUBFILTER

Egy subfiltert kell kötni az erősítő elé.
(#) Dani45 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Nem zárt kosaras a közép.Még magam se tudom hogy 12/16cmesekből legyen a közép.
Mivel külön kamra kell neki azt is be kell vatelinezni?
Az mindenképpen zárt legyen?
A magas hangszóró amit vettem egy másik ládába 100W/200W csak a dB nem tudom mert a pincébe van a doboza.
(#) ptesza válasza Dani45 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

A középhangszórók nagy része zárt kosaras. Vannak olyan esetek amikor egy mélyközép ,vagy szélessávú hangszórót használnak ilyen célra. Akkor kell külön kamra , ami lényegében egy zárt doboz.
(#) shalafi.66 válasza musicmaster hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Az jó lenne, mert így még a külső átmérőt sem ismerjük. Több infó kell.
(#) musicmaster válasza bobz hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Bocsi rosszat tettem ki!
(#) musicmaster válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 6, 2011 /

Itt vannak a méretek!
(#) Max78 hozzászólása Feb 9, 2011 /

Sziasztok!
Új tagként előszőr is szeretnélek üdvözölni titeket. Másodsorban egy kis segítséget szeretnék kérni. Hangfalépítésbe kezdtem, de a hangszórók méréséhez nem igazában értek. Előszőr is nem tudom, hogy pontosan mi kell hozzá, és ezeket hol lehet beszerezni. A program az lsplab lenne, de ehez sem ártana egy magyarnyelvű leírás. Tudom, hogy ezeket nem lehet egy-két mondatban leírni, de a kezdőlökést megadhatnátok. Ez lehetne az eszközök felsorolása belépő szinten. Előre is köszönöm.
(#) shalafi.66 válasza Max78 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

http://spexcel.hangszoro.net/meas1.htm Ugyanez működik ARTA-val vagy LspLAB-bal is. De audiodiy fórumon is van számtalan méregetős topik.
(#) Max78 hozzászólása Feb 9, 2011 /

HÚÚÚ ez egy nagyon hasznos link, az erősítő lehet egy egyszerű rádióerősítő is (Videoton ra 6363)?
(#) shalafi.66 válasza Max78 hozzászólására (») Feb 9, 2011 /

Az csak akkor lehet, ha kiveszed belőle a fiziológiai hangerőszabályzást (loudness).
(#) Max78 hozzászólása Feb 10, 2011 /

Akkor milyen mérőmikit és erősítőt vegyek?
(#) shalafi.66 válasza Max78 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Olyan erősítő, aminek teljes hallható tartományban egyenes az átvitele, és olyan mikrofon, aminek ismered az átviteli hibáit. Persze, ha végül a 6363-mal hallgatod majd, akkor nem baj, ha azt is látod mérés közben, hogy a teljes rendszer együtt hogyan viselkedik.

Kezdő vagyok konkrét belépő szintű egységeket nem tudnál esetleg javasolni?
(#) shalafi.66 válasza Max78 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /

Pl. LM 1875 vagy TDA 2030.
Mikrofonnál MCE 2000, WM61A (de ne a vaterásat mert az drága).

Köszönöm!
Ezeket hol lehet beszerezni. A végfok ic-hez van valamilyen kapcsolási rajz?

Kész végfokot hol lehet olcsón beszerezni?
Következő: »»   354 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem