Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor nem tudom,esetleg veszel egy pointert és azt alakitod át,hogy fogadni tudja a 9mm-es tokot.De ekkor is fúrnod kell majd.
Mármint 9mm-es diódát tartalmazó pointert?Csak a jó minőségű,valós teljesitményű pointereben van 9mm-es,de ezek drágák.
Fölöslegese lenne akkor meg szenvedned az épitéssel.
Csak a ház kellene, optikával.
Remélem akad majd valaki, aki ki tud segíteni egy darabbal.
Én szoktam csinálni TO5-höz optikát+házat. De mire kell?
Diódám nem tudom van-e 1W-os (808nm-esből), de 500-asból van egy rakás.
Üdv!
Épül egy "cnc", ahhoz szeretném használni. Diódám van. Hűtés van.
Valami terved van? Ha nem túl bonyolult akkor lehet hogy meg tudom csinálni.
Idő közben úgy néz ki, hogy lesz, de az árát még nem tudom.
Mint írtam, van bordám ventilátorral, abba szeretném belerakni.Ha nem jön össze, akkor a hétvégén leméretezem és keresni foglak. Köszi előre is!
Nincs mit, ha tudok segítek. Egyszerűbb munkákat meg tudok oldani.
Közben kiderült, hogy 3k lesz. Úgy gondolom ez korrekt ár. Ha elkészülök, majd jelentkezem.
Hali!
sikerült bontanom egy dvd író lézert müködik csak se hogy se tudom kollimálni segítenétek?
Szerintem csak fókuszálni szeretnéd. De igy nehéz megmondani hogy mit tegyél, képet rakjál fel, hogy lássuk!!
egyenlőre még csak a dioda van rajta két vezetékkel.
A kolimálást a íroban talált lencsékkel szertném megoldani.
Teljesen jó hozzá, nekem is az van. Hűtés nélkül véletlenül se járasd, mert elhal. Valahogy így néz ki a megoldás. Itt
Ha jól csinálod, akkor igen. De áramgenerátor! Itt találsz számtalan megoldást rá. És a szemedre vigyázz!
Én már semmit nem értek . Miért kell bazinagy hűtőborda rá meg ventilátor ahogy elnézegetem a képeiteket ? az író amíg megírja mondjuk 10 perc ig azt a nyanvadt dvd t max on addig ugyan mi hűti a diodát ? az az 1cm2 es ólomdarab amibe belepréselték ? és tudom jól hogy 50 fokon tönkremennek de akkor hogy érik el hogy a gépben nem érik el ezt mikor ott semmi nincs és ugyan ez a talány vonatkozik a bluray írókra is mert ott sincs semmilyen hűtésnek nevezhető hűtés és nem 10mp ig van használva egyhuzamban.
Jól is néznénk ki, ha 50 fokon tönkremennének. A hűtés a fejegység. Az épp elég felületet biztosít.
Én még csak olyan adatlappal találkoztam amin üzemi hőmérséklet 40-50 és rövid hőm esetleg 70 fok de amik pl 10 fokkal többet tudnak drágábbak is voltak. Van ezeknek az íróknak valami leírásuk a vonatkozó lézerek ről?
Sziasztok
Látom itten egyesek jól benne vannak a lézerekben. Szükségem lenne egy olyan lézerre ami nem a felületre gravíroz, hanem az anyagba magába is bele tudna égetni... (Plexiről, vagy átlátszó műanyagról lenne szó) Megoldható-e ez, két lézer használataval, úgy, hogy az egyik nagysebességgel pásztázik, a másik meg erre merőlegesen süt, és rajzolja az ábrát? Meg még annyi a kérdésem, hogy a simma cd/dvd rom lézerje , és a Lite Scribe-os Lézerek közt van-e különbség, vagy ugyanaz mindkettő lelke?
Pár kiegészítést hadd tegyek.
Ha egy dióda 80mW-on ír, akkor az nincs csúcsra járatva, mert legalább 120mW-os, tehát kb ilyen arányban vannak túlméretezve. Ne felejtsük el azt sem, hogy impulzus üzemmódban dolgoznak, tehát nem folyamatosan világítanak, mint jelen felhasználás esetén. Ólomdarab? Az optikaházra gondolsz? Precíziós fröccsöntéssel készül, alumínium ötvözetből. Ólmot semmiképpen nem tartalmazhat, manapság már a forraszanyagok sem tartalmazhatnak. Bár a lemez lapos ugyan, de azért keveri ám a levegőt azon a fordulatszámon, és máris megvan a (lég)hűtés.
Ezt 1 lézer csinálja úgy, hogy az anyag belsejébe van a fókusz pont.
A Lightscribe(Hewlett-Packard) technológia egy speciális felületi gravirozási eljárás.Lényege hogy az adathordozó(CD/DVD akármilyen optikai lemez)felületén egy különleges festékréteg van és ezt a nagyteljesitményű fókuszált infravörös lézersugár szétégeti.
A gravírozás, az adatrögzítés spiráljával ellentétben, koncentrikus körökön zajlik. A lézer semmivel nem erősebb egy LS-os meghajtóban,mint egy normál iróban.De irtam is hogy infralézerrel garviroznak,tehát semmi értelme csak ezért ilyen irót vanni,hogy erősebb vörös diódát nyerhess ki. A technológiát egyszerűen a firmware ami lehetővé teszi,de ez nem jelenti,hogy lightscribe képessé lehet tenni flash-eléssel bármilyen DVD irót. Hasonló eljárás továbbá a Labelflash (NEC)
A phillips dvd irót is ajánlani tudom mindenkinek zárt dioda van benne.
Nd:YAG-al szokás ilyet csinálni, nagy kilépő nyalábátmérővel, amit aztán precízen befókuszálva nagyon meredeken nő az energiasűrűség.
Ilyen kis fityfene diódák erre abszolút nem alkalmasak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |