Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon király! A szigetelésről meg ne feledkezz!
A 7293-ast beforraszthatod a 7294 helyére, szoktak 47k-t tenni az 5-ös láb és a +táp közé, állítólag szereti.
Ha azt építetted meg amire a linked mutat, nagyon kicsi az esélye, hogy a 7294 meghibásodjon, mondhatni lehetetlen.
Szép, jó estét Reloop!
A 6mm vastagságú, 20mm széles, 8-10 cm hosszú alusín tökéletes hozzá. Kb 40 percig járattam 200W-on, a 8 Ohm-os műteherrel. 40V kimenőfesznél még tiszta és alakhű szinuszt láttam, rézzel és aluval egyaránt. Ha a hővédelem müködésbe lép, akkor nem négyszögesedni kezd a jel, hanem valami amorf rondaság jelenik meg a képernyőn, mintha szinusz és négysög lenne keverve... majd egyszer azt is levideózom.
Ez az egész nekem gyári csak nekem kelett öszeraknom igy jutotam hozzá mindent ugy raktam ösze ahogy a rajzon volt de mégis megált
Szigetelőnek azt használod amit Győzőnek ajánlottál?
Üdv mindenkinek. A boltból hazaérve vettem észre hogy egyik tda7294 helyett 7293-at kaptam, megépítettem a kapcsolást tökéletesen működik. (egy Philips fa 920-asba került bele.) az lenne a kérdésem hogy +-40 voltról járatom őket nem-e lesz a 93-nak valami baja, kicsit melegszik kb 35-40fokos lehet a borda halk halgatásnál.
Kedves deny-g! A levelezésünkből azt szűrtem le, hogy első lépésként kérj meg valakit a környezetedben - ha Neked nem megy - mérje ki a paneleden mi okozza a zárlatot ami a biztosítékot kiveri. Látom nagyon szeretnél IC-t cserélni, de szerintem nem az a baja.
thx A szigetelésre figyelni fogok. Ha valakit érdekel, teszek fel róla pár jobb képet is majd.
Kár, hogy csak ez az egy darab van belőle.
Helló! Volna egy fotód a hűtőbordáról?
Sajna a környezetemben nincs senki aki értene ehez ! Szerintem ezt hagyom a francba és épitek egy ujat ! Má nagyon felmérgetem erre a cuccra nem ment kb fél órát se !
Épitek egy duplát két 7294-esel megvanak a cuccok csak még ic-t kell venem de nem tudom az négy ohm-ot támogat-e
Nem tudtam csinálni de gyári hűtő, az eredeti végfokpanel kiszedve (kb 10 helyen elrepedve).
Sajnos cseppet gyengébb a '75 a '74-nél. Még nem építettem belőle. A borda ismerős, van egy Sony 4x60W-os rádióm, ha hangoskodok vele, egy ventit szoktam a tetején lévő rácsra tenni.
+-40 voltról nem lesz gond vele?
Plusz még egy kérdés a hidalt változathoz elegendő lenne egy ilyen borda? (+-25volt 6ohmos terhelés) EKIT -1321 200*100mm van itthon pár darab.(van eladó is )
Ne felejtsd el, a hűtőbordán tápfeszültség lesz! Nem érhet más alkatrészhez.
Az építéshez sok sikert! Szia.
Éppen belefér. A borda remek, részletek lentebb alaposan kitárgyalva.
Köszönöm a választ. Ez a feszültségtartomány már igazán necces. De még működik (igaz 1/2 hangerőnél még nem vettem fentebb). A hidalt verzióhoz elég egy 2*18 volt 300 wattos toroid?
Igen azt. A HE store-ban lehet rendelni.
Szerintem jó lesz a trafó. A pontos válaszhoz tudnom kéne hány csatornás lesz az erősítő és milyen impedanciájú hangszórók lesznek rákötve. Kattints ide! Válaszd ki a harmadik oszlopban a 2x18V szekunder feszültséget (35,75). Az "AB" oszlopban, a pirossal jelölt sorokban megtalálod a szükséges trafó teljesítményt 2-4-8 ohm-ra. Hídnál ezt még néggyel meg kell szorozni.
Hálás köszönet! Amennyi BD249C-t vásároltam az ócska csillámlemez miatt - amiből túl sok van itthon ahhoz, hogy ne azt használjam - már megtérült volna az ára.
Elnézést a tda 7294 "B" osztályú. Az "AB" oszlop helyett tekintsd a "B" oszlopot.
Abból indulnák ki , hogy: A forrasztó páka hegye a legmelegebb , akkor olyan formájú hűtőtönköt terveznék ami pont akkora mint az IC , a másik oldalon meg bővűlne mondjuk az IC felületének duplájára.
Köszi nem felejtkeztem el a szigetelésről készlet nagyon jol sikerült már minden rendben
Sziasztok.
Építettem egy sztereo tda7294-et,már csak a mute funkcióval nem tudom mit kezdjek.Sokat olvasgattam róla,de mindenki mást ír róla(kapcsoló.pozitív táp stb.) Esetleg ha valaki le tudná pontosan írni hogy mit kezdjek vele azt nagyon megkszönném,mert én már nem igazán tudom. Mikroshop-os kapcsolást építettem,2 db lemezes tarafóval 2x29v 4ohm-ra tervezve. 2db 25A/400v diódahíd,4db 4700µF elkók.
Helló! A Mikroshopos akkor szól, ha nem kötsz semmit a mute-ra. Testre kötve elhallgat.
Jelenleg egy 2 pólusú csatlakozó van rajta,amiből 2 szál vezeték jön ki.Elvileg akkor nem kell semmit rákötnöm,szigeteljem le a két végét és kész?
Igen. Szigeteld le megfelelően. A lényeg, hogy az erősítő akkor fog szólni, ha a mute két kivezetése nincs összekötve. Tehát nálad jelen esetbe akkor fog szólni az erősítő, ha a 2 vezeték nincs összekötve.
Ok. Köszönöm az infókat.
Élesztésre majd csak jövőhéten kerül sor,mert akkor tudom megfelelő körülmények között(műszaki labor,szkóp stb.) kipróbállni.
Nagyon szívesen. Igazából élesztést konkrétan nem igényel. Megkapja a megfelelő helyre az adott tápfeszültséget és már mennie is kell, ha jól van megépítve. Én is a Mikroshopos-os nyák alapján építettem 2 db-ot belőle, mindkettő "pöcre" indult.
Esetleg egy 60-as izzót a trafó elé.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |