Fórum témák
» Több friss téma |
A teljesítmény bőven elég, a 2x12V lenne az igazi. Nekem is van ugyan ilyen trafóm, 250 mA áramfelvétellel számolva 10 W hőt kellene a stabilizátornak leadni, sokallom.
Hát ilyet sikerült szerezni 1000HUF-ért!
7812 és 7912 volt itthon és úgy döntöttem akkor marad ez a trafó. Egy 2x12V 16VA-es majd 3000HUF! Én 6Wot számoltam! üdv! ui.:köszönöm a választ!
Üdv!
Most készült el a Canamp fülhallgató-erősítőm, kérdésem az lenne, hogy hűtésnek elég-e egy pc-tápból kiszedett nem valami nagy borda? kb. 1 órája megy, még 2-3mp-re meg lehet fogni a bordát. Másik kérdés, műanyag házas potit vettem bele, de szerintem el van csúszva a két oldal, milyen poti lenne bele jó? Van régi tesla potméterem pár darab (kb.5-6cm átmérőjű) az jobb lenne bele? Pár kép a mostani állapotról: Üdv, beeerka
Az a borda még sok is lenne, ha tudna rendesen hűlni. Én a sajátomat egy 10 centi széles alu L idomra raktam fel, és elmegy csak az idommal is, de amúgy hozzá van csavarozva a doboz hátuljához.
Az olcsó potiknak rossz az együttfutásuk, ez ellen nem lehet sokmindent tenni.
Ez egy eléggé béna kapcsolás. Hány Ohm-os füleshez kell? Találsz ennél 1000× jobbat is :yes:
Már egyszer megépítettem próbaképp és tetszett a hangja van egy 2x9V-os 5W-os trafóm(összesen 5W nem áganként). Milyen kapcsolást ajánlanál?
Szerk.: A füles amihez kéne 32ohm-os
Ha tetszik akkor oké
Ehhez az 5W-os trafó is elég lesz.
Megépítettem a főoldalon lévő heed canamp-ot is utánna ezt és nem sok eltérést észleltem. Majd a későbbiekben egy csövesen gondolkozom Neked melyik kapcsolás vált be?
Sokáig használtam az ESP féle füles erőlködőt, mostanában pedig a 6N13SZ végcsöves OTL -t hallgatom.
A Canamp nem vált be? Gondolkozom én is a megépítésén. Nekem 5×2 csatornásban kéne, zenekari házistúdió munkára. Az egyszerűsége miatt költséghatékony megoldásnak ígérkezik.
A canamp-ot én is megépitettem, már néhány napot teszteltem. Jóval többet vártam tőle, sajnos nem éri meg a bedobozolást. Mivel a doboza már készen van valami kapcsolást keresek bele.
Szia Mindenki!
Elég tapasztalatlan vagyok a fülesek és a hozzájuk tartozó erősítők terén ezért azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e a Heed Canamp erősítőt megépíteni, ha a számítógép alaplapi hangkarijáról hallgatok zenét? Most egy tda IC-s megoldás van utána, de gondoltam lehet jobb minőséget is hallgatnék. Erősítés mindenképp kell, mert a gépem a mostani philips fülest sem bírja kihajtani, de egyébként is gondolkodom egy jobb fülesben. A másik kérdésem pedig pont arra vonatkozik hogy milyen fülest ajánlatok mellé ami nem is túl drága de jó minőségű. (Ja és bevallom dj célra is használva lenne...) Köszi előre is!
Nem azt mondtam hogy nem vált be csak azt, hogy kb egyforma a hangjuk (szerintem) és akkor már inkább ezt építem meg. De mivel filléres cucc érdemes kipróbálni
Na majd összetákolok valami mosfetes S-követőt, J-fet meghajtással, ha ezek a canamp-féle dolgok megszólalnak, akkor azzal se lesz baj. Éppen a Tina-val bohóckodok, a nyug. áramot próbálom szimulálni...
Belinkelem ide is a büszkeségem...
Még nem 100%, de ahhoz közeli. 6H13C+6N1P OTL fejhallgató erősítő.
Tegyél bele egy H&T fejhallgató erősítőt.
Hát nem tudom ,hogy hol 3000 a 16VA-es 2*12V, de a lomexben ez makraitól 1400Ft...
Üdv!
Holnap fúrok egy pár lyukat a doboz aljára-tetejére, szerintem sokat dob majd a hűtésen, hisz így saját magát fogja szellőztetni. A potit megmértem, majdnem egy kOhm eltérés a két meleg pont között... Megpróbálok ellenállásokkal bűvészkedni, esetleg egy jaxley-s hangerőt összedobok, az biztos hogy pontos De ez lesz a legvégső eshetőség, előbb körbenézek, hátha lelek valami jó potit a pincében. Üdv, beeerka
A maradék hely amibe épithetek, gyufásdoboznyi. Azt hiszem, hogy egy módositott szekeres féle "radiátort" rakok bele.
Jól látom, hogy a hálózati földelés össze van kötve a közös ponttal??
Erről a szerkezetről még nem hallottam.Tudnál linkelni valamit erről a kapcsolásról?
Yaxley az igazi, nálam külön dobozban van egy passzív yaxley-s előfok, hangerő+be/kimenet választó, és mellette a canamp.
Most lettem kész ezzel a változattal. Végleges trafóm még nincs hozzá. 2x7 V-ról járatom graetz+2000 uF, 32 ohm füles. A BD páros nem melegszik semmit, az 5 W trafó elég kell legyen. Számítógépre kötöttem, a hangja tökéletes. Először TDA-val próbálkoztam, azt nagyon túlszárnyalja.
Ez az ESP-féle. Nekem is van ilyenem.
Jól szól, sokáig elvoltam vele
Jó estét Bassmester! Nagyon profi vagy a kivitelezésben!
Először azt hittem ez is olyan hőerőmű mint a Canamp, de kellemesen csalódtam. Ha jól látom nem hűtöd a feszültség regulátorokat.
A képen nincs hűtő rajtuk, mint ahogy az OPA-k sincsenek benne
Kell rájuk legalább egy ráhúzható hűtőzászló, mert melegednek. 6VA-es, 2×15V-os trafókról mennek. A Canamp az A osztájú, azért fűt annyira.
TL 072 van itthon azzal próbáltam, Te mit tettél bele?
Üdv!
Azt megnézted mennyiért szállítják ki? 1.600 Ft +ÁFA Az akkor mindjárt 3000Ft nem!? A másik megy csak 1000Ft!
Nekem NJM 2068D-vel tetszett a legjobban, de mindent kipróbáltam vele ami volt itthon. 072, 5532, OPA 2134, OPA 2604, stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |