Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Na ez itt a lényeg hogy nem változtat firmware-t a Pickit2-be. Kilépek az uart kezelő programból (Pk2usb2uart exe) és belépek Pickit eredeti programba és már égethetek is. Na most nézem hogy egyszerre is betudok lépni mind a két programba na erre figyelni kell majd. Üdv nyemi.
Köszönöm nektek a segítséget egyenlőre ezzel próbálkozok. Most még élesbe nem bírom kipróbálni, de ha nem, jönne, össze akkor tényleg vennem kell MCP2200-ast. Szilva neked külön köszönet a klónért két éve nyüstölöm hibátlanul. Üdvözlettel nyemi.
Én is úgy értelmeztem hogy a 10k-t test felé gondolja.
Ha itt lesz Hp41C, biztos kifejti bővebben.
Szia!
Már megtettem. Mivel az adapter kártya célja nem proramok futtatása, hanem a programozás, ezért szerintem megengedhető az alacsony szint a MCLR kivezetésen. Nincs rajta kvarc, a port lábak nincsenek sehova kivezetve... Az a 10k a Vpp és a Vdd között milyen viszonyban van a "Use Vpp first programming entry" móddal, ha a Vdd-n csak a kontroller a terhelés? A Vpp bekapcsolása magával húzza a Vdd-t is. Mivel nincs fogyasztó a Vdd tápon, a kontroller belső áramkörei kapják meg a leosztott Vpp-t. Mivel a legtöbb ezetben nem lesz a kontrollernek órajele, a fogyasztása igen alacsony lehet (5V -nál 30-100 uA). Ekkora áramnál a 10k-n 0.3-1 V esne. A megnövekedett Vdd miatt nagyobb áramok folyhatnak, valószínüleg a Vdd-n mérhető feszültség nem megy fel 10-12V-ra, de lehet, hogy ártalmas a kontrollerre. Ha a feszültség eléri a Vdd programozási minimumát, a "Use Vpp first programming entry" módot a kontroller nem fogja érzékelni. Idézet: „Az a 10k a Vpp és a Vdd között milyen viszonyban van a "Use Vpp first programming entry" móddal, ha a Vdd-n csak a kontroller a terhelés?” Jogos.
Szia!
Tényleg jó program. Egy apró hiányosságot látok csak: ha több PICKit2-t használok egy gépen, a programban nem tudom kiválasztani melyik legyen az usb-uart. Az installáláskor létrehozott portokat át kell nevezni COMx -nek... Adjunk egyedi nevet a PICKit2 -inknek. Csatlakoztassunk egy PICKit2-t a géphez, indítsuk el a PK2USB2Uart programot, állítsuk be a portot és a sebeséget. Nyomjuk meg a start gombot. Ezután csatlakoztassuk a másodikat. Az MpLab és PICKit2 saját programja már engedi kiválasztani a használandót. A nevek szerinti listából válasszuk ki a másodikként csatlakoztatottat. Így egyszerre kommunikálhatunk és követhetjük nyomon a programukat. Egy harmadikat használhatunk logikai analizátornak, stb..
Szia.
Hát sajnos probléma engem nem érint mert csak egy Pickit2-m van itthon még . Így nekem csak arra kell vigyáznom hogy ne fusson egyszerre a két program. A Com0com szoftver feltelepítéséhez és a COM portok átnevezéséhez van egy jó kis segítségem:Bővebben: Link (Lásd még csatolt mappák) Ez ügyben nekem lenne egy kérdésem: hogy miket lehet állítani a programba azokba négyzetekbe helyezett pipákkal. Mert Com0com PDF végén van is utalás valami optimalizációra, de én azt nem értem. Ha elmagyaráznád megköszönném. Üdv nyemi.
Szia!
Az emuláció sokkal gyorsabb, mint a valódi soros kapcsolat, így a portra megírt programok nem mindig képesek az adatok fogadására az emuláció sebességével. A beállítási lehetőségek: Emulate Baud rate: a fizikai sebesség használatát állítja be, Emulate buffer overrun: A vevő oldalon figyeli a bufferber állapotát az adatvesztés elkerülésére, Enable plug-in mode és Enable exclusive mode: Ha egy applikáció (a proton vezérelt) az egyik (pl.: CNCB0) portot használja, és azt szeretnénk, hogy a felhasználói programokban ez a port ne jelenjen meg a port kiválasztási listán:
A program mellett a ReadMe.txt -ben van még sok állítási lehetőség (pl. ráfutás kiváltása bizonyos valószínűséggel - teszteléshez igen hasznos lehet). A testvéreit is érdemes letölteni: com2tcp - tcp2com: A párossal két különálló gép soros portjait lehet összekötni, hub4com: soros vonalakat mulitlexálva lehet használni... Két példány PICKit2 -m van: az első - a gubancolt szerelésű, ami a kapcsolás kipróbálására, és a második - a cikknél leírt nyomtatás kitesztelésére épült
Köszönöm. Így már tisztábban látom a dolgokat bár hozzászólásodat olvastam rájöttem, hogy még sok a tanulni valóm van ebben a témában. Üdv nyemi.
Üdv mindenkinek!
Most épitettem meg a Szilva féle ckónt,de még a Pic18f nincs felprogramozva(amit majd egy haverom fog willem segitségével megcsinálni.Ellemben van egy kérdésem(átolvastam mind a 104 oldalt,de nem találtam ,vagy nem emlékszem rá),hogy van é valakinek univerzális panel amit a picKit2 clone után lehetne tenni a különféle PIc-ek égetése céljából Minden segitséget előre is köszönök. :yes: U.i. Ha kicsit bejáródik a Pic égetési dolog,később még tervben van a Hp41C féle clone megépitése is.Valahogy az smd-s dolgokat nem komálom túlságosn(vagyis ahol lehet kerülöm).
Hali!
Idézet: „univerzális panel” Ilyesmire gondolsz: Bővebben: Link (a legalsó képet nézd, a "Az adapter nyomtatott áramköre" szövegnél). Ezzel tudsz 8-18-28-40 lábú PIC-eket égetni. Persze égetésnél csak egy foglalatban legyen PIC . Én megépítettem, van hozzá Sprint Layout-os NYÁK tervem is.
Nem jó irányba haladsz, ha adaptereket kezdesz építgetni. A PK2 egy ICSP égető, nem véletlenül nincs hozzá adapter ajánlva. Ha nem tudod mi az az ICSP nézd meg az oldalamon.
Nem tudom mit kerestél de van néhány...
Bővebben: Link
Szia!
Mi több, néhány hozzászólással előbb pont ilyen kártyával foglalkoztunk. Van olyan eset, amikor tényleg a konverter a megoldás - főleg kicsi tokokban levő kontrollereknél, bár átgondoltabb tervezéssel inkább kerüljük el. Ha a programozási lábak valamelyikét más célra használjuk (MCLR digitális bemenetnek, a PGC vagy PGD lábakat kimenetként vagy T1 oszcilátoraként). Ebben az esetben a "Vpp first program entry mode" a megoldás amihez a programozónak kell adnia a tápot. Ha a kártya összfogyasztása nagyobb, mint amit a programozó ki tud adni, a kontrollert nem tudjuk a kártyában programozni. Az is okozhat problémát, ha a MCLR lábra csatlakozó egység nem viseli el a 9 - 13V -ot.
Hasonlóra gondoltam,csak ZIF-es kivitelű kéne,de azért köszi
Köszi
Valami ilyesmire gondoltam : PICKit2_Adapter_8- 18-20-28-40-PIN_PI C-hez_BRD_.jpg (H) csak nem tudom van-e valahol kész panel layout-ban,vagy eagleben
Köszi Hp41C-nek is a segitséget.Jelenleg nem rendelkezem kétoldalas panellel (már régen vásároltam panelt,pillanatnyilag ahivumból hozok ki amit csak lehet).
Nézd át a _téma_képit_!
Van jó pár adapter amit meg lehet építeni... [off]( Én _ezt_ építettem meg. )
S az EAGLE-s _munkafájlok_ is elérhetők.
Mindenkinek köszi a segitséget,
Van miből válogatnom. Holnap nekilátok,és épitek egyet. Üdv MINDENKINEK!!!
Sziasztok
Van egy működő pickit2 klónom de egyszerűen nem tudom lefordítani a programot mplab ba az iskolába simán ment itthon meg nem tudom mi a baja.Mellékeltem egy képet ha esetleg tud valaki segíteni azt megköszönném.Rendesen project wizard ba kiválasztottam a p16f887 et utána tovább mentem megadtam a projekt nevet utána megint kikerestem a ptf887.inc-t és hozzáadtam, megírtam a programot de nem fordítja le valamiért:S
Hali!
Először is: az utasításokat nem szoktuk a sor elejére írni, hanem így:
Az "LCD_TORLES" egy label (címke), ezeket szoktuk (nagyrészben) a sor elejére írni. De itt most nem(csak) ez a hiba, csak jótanácsként írtam.
Idézet: „nem tudom mi a baja” Ott írja: Error - Device not specified (Ennek mi köze a Pickit2 témához? A Pickit2 kb. annyira lényeges ebben a kérdésben, mint az autóm szine, amikor gumit veszek rá...)
Szia!
Az egész Build lap tartalmát másold be egy szöveges állományba, azt csatod a hozzászólásodhoz. A hiba nem látszik a képen...
Nem a programnak van baja mert ez egy működő program, az iskolában írtuk és nem csak ez hanem semmilyen másmilyen programot se akar lefordítani úgy hogy valami a programmal van vagy nem tudom.
A project wizard ba a második lépésnél nem kell valamit kiválasztani? most az active toolsuite nél az van bejelölve hogy Microchip MPASM Toolsuit ez így jó?
Szia!
Egy sor kell még bele - az elejére:
Köszi szépen beleírtam a sort de igy se fordítja le :S A programmal lehet valami nyűg.
Warning[203] C:\LED.ASM 31 : Found opcode in column 1. (decfsz) Warning[203] C:\LED.ASM 32 : Found opcode in column 1. (goto) Warning[203] C:\LED.ASM 33 : Found opcode in column 1. (goto) Warning[203] C:\LED.ASM 36 : Found opcode in column 1. (movlw) Warning[203] C:\LED.ASM 37 : Found opcode in column 1. (movwf) Warning[203] C:\LED.ASM 38 : Found opcode in column 1. (return) Warning[203] C:\LED.ASM 46 : Found opcode in column 1. (return) Warning[205] C:\LED.ASM 47 : Found directive in column 1. (end) Make: The target "C:\geri.cof" is out of date. Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\_mplink.exe" "led.o" /z__MPLAB_BUILD=1 /z__MPLAB_DEBUG=1 /o"geri.cof" /M"geri.map" /W MPLINK 4.38, Linker Copyright (c) 1998-2010 Microchip Technology Inc. Error - Device not specified. Use /p option to specify a device. Errors : 1 Link step failed. ---------------------------------------------------------------------- Debug build of project `C:\geri.mcp' failed. Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.39, mplib.exe v4.38 Preprocessor symbol `__DEBUG' is defined. Tue Feb 15 20:36:48 2011 ---------------------------------------------------------------------- BUILD FAILED
Gergő!
Ez nem PICKIT2 hiba. Használd a PIC kezdőknek topicot. Köszi!
Elnézést ne haragudj nem is figyeltem csak beírtam a keresőbe hogy pickit2.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |