Fórum témák
» Több friss téma |
LCD tv-nél, ha van egy vízszintes vékony piros csík, ami néha fekete lesz, az képernyőhiba?
Okozhatta a gondoskodó feleség azzal, hogy ablaktisztítóval letörölgette, kikapcsolt állapotban? A csík mindig jelen van ha be van kapcsolva.
Valoszinuleg igen. A kepernyo mellett beszivargott az alkohol es a foliakabelt feloldotta az uvegrol. Probald meg a szelen a keret alatt ranyomkodni, akkor valtozik-e?
Szet tudod szedni? Mekora a kepernyo? Ledes vagy csoves a hattervilagitasa?
Sziasztok Van egy Belinea 19"-os monitor /bt 10003/
A monitornak a hibája hogy a képét nem tudom rendesen kitisztázni A contrast állításnál vagy túl sok vagy túl kevés Ha a video kártyán állítok szép lesz de akkor meg nagyon sötét Ha van valakinek ötlete kérem ossza meg velem Köszönöm
Kicsi 7 vagy 9 colos lehet,szét tudom szedni.A háttérvilágitás csöves
Sziasztok!
Van egy Samsung710N monitor. A hibája: Bekapcsoláskor megjelenik a logó, de ha rákötöm a gépre, akkor elsötétedik a monitor. Lenne valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma? Köszönöm előre is a segítséget.
Szia!
Ilyenkor a háttérviágítást is lekapcsolja? A táp LED égve marad?
Lekapcsolja a csöveket is.
Led világít.
Ez esetben próbáld a "Menü" gombot egyszer megnyomni. Ha a "GOOD..." ablak megjelenik a bal felső sarokban, akkor már ketten leszünk ugyanazzal a hibával szórakozva.
Akkor már ketten vagyunk...
![]() Na, akkor ha esetleg sikeredik valami, szólok. Ma este lebontom a scalert és végig mérem.
Még annyit nézz meg légy szíves. Csak a d-sub csatlakozót dugd a monitorba, ne legyen a számítógében a vége. Ha ez esetben is ez lesz az eredmény, akkor valóban egyforma hibával fogunk küzdeni ezután.
![]()
Rendben.
Most dolgozom, de délután, este megnézem és írok.
Rajzod van hozzá? Tudok küldeni ha kell.
Van "Service Manuals" leírásom, azt már "végigrágtam" néhányszor. Az lett a meglátásom, (abban reménykedem, ez nem lesz igaz a végén), hogy a uP hibásodott meg. Azt jó lenne tudni, hogy az EEProm okozhat-e ilyen galibát.
Zolika60! Zsinór-ból van néhány, mindegyikkel ezt a hibát produkálja.
Sziasztok lenne egy hibás monitorom amiben jelenleg szemmel látható hibás alkatrész füstölög . ( hibás alkatrész száma (AT1380AS / L2906A) 8 lábú IC. Bővebben: PANEL KÉP Igaz nem sokat látni rajta de hát ha valaki látott már ilyet. Hibás ic az önmagában álló tekercs fölött helyezkedik. NYÁK szám : (PWB-IV46235), Miket nézek még meg mielőtt kicserélném a hibás alkatrészt.
Köszönöm
Elektrotanyára kellene bejutni, de csak meghívóval lehet, azt meg képtelenség szerezni.
Szia!
Próbáltam küldeni egy meghivót Neked, de nem engedi az "elektrotanya"!
Szia!
Ugyan az a jelenség. Üres kábellal is letilt.
Egy teszt sikeres kitöltésével is regisztrálhatsz. Anno én is így tettem.
Szia!
Az a gond, most nem lehet így regisztrálni.
Üdv.
Én is a mikrovezérlőt tippelném. Keress(etek) rá a típusára: nt68f63l . Lesz jó pár találat, ezek közül nézz(etek) rá a hazai hirdetési/aukciós oldalakon lévőekre, ott lesz a megoldás is (illetve működhet még az a bizonyos ellenállás-beforrasztásos módszer is egy darabig). Hasonló esetem volt egy Samsung belű, de Samtron márkájú monitorral, beforrasztott ellenállással megy már egy pár hónapja. Régebbi hsz-em 710N service manual
A 47 ohmos ellenállás beforrasztása sajnos nem működik. Már megpróbálam azt is.
Akkor a csere marad, előrehaladottabb lehet az állapota.
Szia!
Nálam sem jött be az 50 Ohm. (Ez éppen most 5 éves.) Azt hiszem mégegyszer Samsung monitor nem kerül be a családban, sőt ilyen TV-t sem engedek már be. (LG-re állok át).
Most leltem meg az adatlapját a tönkrement ic-nek Bővebben: link (adatlap) de sos és a HQ-nál nem leltem ilyen alkatrészt a keresőben. Mivel lehetne helyettesíteni? És más is tönkre mehetett még vajon. Miket nézek meg ?
Üdv Balázs!
A rajz amit megtaláltunk úgy fest, nem egészen ez a nyáké. A JP12-es jumpert leforrasztottam, ami a 13V-ot viszi az U101-es FET-re. Ezután lett kép háttérvilágítás nélkül. Mérésekből -mint ahogy írtad is- zárlatot találtam. Kiforrasztottam a FET-et, amit előzőleg cseréltem. Mint kiderült az adta a zárlatot. A többi három FET-nek nem kellett volna a hozzájuk tartozó csöveket működésre bírni? Érdemes megint FET-et vennem?
Sziasztok
Egy kis segitségre lenne szükségem van egy 19 inch es monitorom amely bekapcsol normálisan megy majd pár másodperc utánn lekapcsol a háttérvilágítás ,a zöld led is égve marad . Az inverter EMAX tipus .A kondik ,ugy tünnek hogy jok , hol keressem a hibát ?
Szia!
Legyengültek a fénycsövek. Vagy kicseréled őket vagy megpiszkálod az invertered, hogy több áramot adjon a csöveknek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |