Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Egyenlőre egy MNC Dóm sugárzó,150W,8ohm később egy Reflex Ring vagy egy driver,de most ennyi van egyenlőre.Ebből kell gazdálkodnom
Idézet: Konkrétabban melyik? Mert hoznak ők Kínából százfélét. „egy MNC Dóm sugárzó,150W,8ohm”
MNC-éknél semmi sem drágább. Cserébe kevéssé használható. Ez már csak így van.
Azért jó volna eldönteni, hogy mit vegyen ki, mert a hangsugárzó az a doboz+hangszórók+váltó egyben.
Én Sárrétudvariban lakom,karcagról vettem az egy pár Stage-t vadi újonnan.Egy ismerős gyártja konkrétan ezeket a hangszórókat(lehet hogy csak javító készletből rakja össze,ezt nem tudom) és 15ezer volt az egy pár vadonat újonnan.Ennyiért vadi új hangszórót ami arányában nem is annyira rossz nem hiszem hogy kapsz.De ezaz én véleményem
Honnan tudtam hogy te bele kritizálsz?
1 Szerintem a különálló hangszórókat árusítják ígyhangsugárzó) 2 Amit leírtál azt árusítják ígyhangdoboz) 3 Nem neked írtam ,mellesleg fogalmad sincs a szóban forgó témáról legalább vedd a fáradságot és nézd meg amit linkeltem és ne okoskodj hanem próbálj segíteni.Az MNC által forgalmazott strage pa 30-as és a drivert kiváltásképp javasoltam a tölcséres piezo helyett.Személy szerint akár hogy nézem lehet szutyok, de bármelyik videotont lekiabálja és mellesleg tisztábban szól.
Szia!
Szerintem kiindulásnak hallgasd meg ahogy melékeltem,nekem bevált a beyma monitorban.De majd Shalafi.66 megmondja
Hello!
Honnan tudnék tekercseket szerezni hangváltóhoz? És milyen pontosnak kell lennie. Úgy értem a kalkulátor kidob egy 0.637-es összeget akkor nem biztos, hogy ilyen pont lesz. Vagy nekem kéne tekercselni? De akkor honnan tudjam hogy pontosan hány H-s lett az elkészült tekercs? Kérlek, segítsetek.
Alap dolgokban kár vitába szállnod.
A másik meg az ,hogy a dóm nem egyenlő a piezóval. Idézet: „És dóm helyett vegyél bele legalább egy drivert” Idézet: „drivert kiváltásképp javasoltam a tölcséres piezo helyett” A nem vagyok modi de azért fogjad vissza magad. Ha ide írsz akkor mindenki olvashatja ,és válaszolhat rá. Mellesleg neked nincs fogalmad az egész elektroakusztikáról. Szerintem kezdjed ujra a beszélgetést.
Kisebb értékeket magad is megtekerhetsz légmagos kivitelben, minimum 0.8 -as rezet használva. De nagyobb értékeket célszerű vásárolni.
Ezt én is megtudom mondani. Semmire nem jó.
Esetleg akkor ha hangszórók helyett ellenállásokat hallgatsz.
Felezni kellene a soros induktivitást, akkor talán működőképes lehet, illetve az érzéketlen mélyközép miatt a magasra jutó teljesítményt csökkenteni kell, soros ellenállás, vagy feszültségosztó formájában.
Tudom ki rakja össze. Az persze nem gyártás, és sajnos ettől semmivel nem lesz jobb a hangszóró, nem teljesíti a megadott adatokat, stb. Az meg, hogy új szerintem nem paraméter, egy 35 éves BEAG mélyközép 10-szer magasabb használati értéket képvisel, ha PA-ról, hangosításról van szó.
Hogyan számolhatom ki az induktivitást? És mitől függ? menetszám, átmérő, hossz? Hogyan tudom saját magam elkészíteni a tekercset?
Legegyszerűbb ha egy segédprogramot használsz.
Szia !
Épp ez esett rosszul nekem is bárki olvashatja bárki hozzá szólhat.Mégse hagyta volna ki hogy szekáljon vagy ne javítson ki.Mellesleg csak javasoltam Athus nak a drivert dóm helyett mivel 2 utasban gondolkodik csak lentebb lehet engedni bármelyik olcsóbb dóm,vagy ringtől.Szerintem jobban ki tudja hajtani bármilyen is az a mélyközépsugárzó ez arra enged következtetni lesz még valami alatta.A piezos dolgot a gyári összeállításból szűrtem ki amit feltettem képet én se azt mondtam hogy jó csak hátha neki is beválik.Én ezeket az(ellenállásokat)kergetem azzal a váltóval Paudio BMD 340s/Beyma12G40
És legcélszerűbb, ha megméri.
Most vagy létezik amit írtam, vagy nem. Középút nincs.
Ez a szerintemezés nem sokat segít, míg nincsenek pontos infók, vagy legalább annyi, amivel nagyjából ki tudom találni hogy mit művelnek a hangszórók adott helyzetben.
Olyat ne várj tőle ezeknek nincs adatlapja mag ha volna is ez mnc legfeljebb egy képpel tudok szolgálni neked a középmélyről nemrég szedettek szét egy le amortizált stragét.Nem láttam rajta még matricát se így pontos típus sincs csak tippelni lehet.Elég gyatra minőségű kép most túrtam elő a hangszórót telefonnal csináltam ez volt a strage lelke ami hozzám került.
Nézzük meg felülről is, én azt mondom. Sokszor a kép is elég.
Eredetileg nem is egészen erre gondoltam, csak azt szerettem volna tudni, hogy pontosan milyen 'dome' magas van mellette. Mert lehet, hogy aki összerakja, esetleg magában a hangszórót is értékesíti. Ui: adatlap. Írnak róla valami +-7mm lin. kitérést, na az pl. eléggé biztos, hogy fikció.
Érdekes, a webalpon régen teljesen más membrán volt textiles széllel, de akkor ez ilyen spórolós verzió.
Ez 300, vagy 380mm átmérőjű a képen?
Köszönöm ez remélem jó lesz. Milyen vezetéket használjak? És ha többrétegűt készítek, akkor a rétegek közé kell valami szigetelés?
Amit feltettem az 300mm-kb és váltó nélkül volt beépítve a magasra is egy nyomorult elko volt kötve semmi más.
Hát akkor szép az élet. Annyi biztos, hogy 2500Hz körül van legalább egy szép nagy (~10dB) rezonanciája, így nagyjából 1k-ig lenne használható valamennyire.
Hát az elég gáz éppen ezért próbáltam a hangsúlyt driver felé terelni azt elég lentről lehet indítani és talán nem lesz akkora luk.
Viszont biztonságosabb kevésbé terhelni a magasat, és iránykarakter szempontjából is jobb talán, ha magasabban keresztez. A középtartomány hibáival meg együtt kell élni.
Köszi a válaszokat,de most egy kis segítséget kértem,nem pedig oltást.Ennyire volt pénzem jelenleg,ebből kell kihoznom valami jót.Te sem gondolod komolyan hogy hangosításban úgy mond kezdőnek már is Beyma hangszórókat kéne vennie.
axterix: Köszönöm a mellékletet,egy próbát megér.Egyébként van itthon még a szekrény mélyén 2pár Piezzo is.Próbálgathatom a megoldásokat bőven hogy lenne jobb.
Miért kéne? Olcsón is van használható hangszóró, nem kell MNC-vel vesződni, főleg nem a kezdőnek, mert nem tudja megoldani a hangszóróval megörökölt bajokat.
A megoldásokat pedig nem próbálgatni kell, elég pontosan megmondható előre is hogy mi a jó irány. |
Bejelentkezés
Hirdetés |