Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   176 / 1148
(#) belfi2 válasza bope hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Én antiturbósító vagyok így elvből nem foglalkozom túlhajtással.Többet veszíthetek egy elhamarkodott döntéssel mint amennyit nyerhetnék a beállítás módosításával.Szépen csendesen dolgozik és stabilan.Volt dual cort támogató Prescott 775-ös 4 rugóért de nekem 478-as procim volt itthon.
(#) bope válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Bölcs és zseb kímélő döntés.
(#) Busz válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Kértem árajánlatot a legközelebbi pc szervízektől és nemhogy nem kaptam de elutasítottak hogy nincs nekik megfelelő eszközük a külső égetéshez...

Aki meg a neten hirdeti magát ő meg 3500Ft-ért csinálná meg.. csak ő meg nagyon messze lakik tőlünk és úgy pénzt kiadni hogy vagy... vagyse..

Tehát akkor marad az hogy egy alaplapot használok bios égetőnek... az ötlet jó az tény.

Tehát ha pl az ABIT lap BIOS chipje amire az van írva hogy Phonix Bios (pedig ha bekapcsolom akkor award bios jön be, ez is érdekes dolog, vagy az is lehet hogy már nem az eredeti chip.. na mindegy..) szóval ha berakom pl egy gigabyte alaplapba amibe belemegy az már elég?

Mert ez a EEPROM tipusellenőrzést nem értem de ha passzol fizikailag akkor már jó nem?

Tehát egy működő és bekapcsolt alaplapba rakom be a rossz bios chipet majd úgy lefrissítem.

Nade az Uniflash nevű progit hogyan tudom használni?
Részletesen letudná nekem valaki írni a dolgot??
Mert valszeg olyan alaplapot amibe belemegy olyat tudok keríteni...

Ja és a jó alaplapot tönkretehetem ezzel a módszerrel?? Vagy csak az éppen bennelévő bios chipet kockáztatom a flasheléssel nem?
(#) abcdabcd válasza Busz hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

BIOS égetés Bővebben: Link
Meg didyman emlékeim szerint egy Mikronika nevű helyet emlegetett itt a fórumon...
(#) prockó válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Szia!

Még mindig nem telepíti a gépem az xp-t , rengeteg mindent kipróbáltam de semmi, én az alaplapra gyankszom...
(#) abcdabcd válasza prockó hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Ha ezzel a lemezzel erre a gépre nem telepítettél még esetleg próbálj meg egy másik lemezt, a kódot az is el kell, hogy fogadja, és hátha azzal megy, én már láttam ilyet, az okát nem tudom! Mind a két lemez jó volt, csak az egyik korábbi a másik későbbi vásárlású XP SP2 volt...
(#) sardi_hunor hozzászólása Feb 17, 2011 /

Sziasztok!

Na vegre megoldodott a problema a biosz frissites megoldotta.

Nagyon koszonoma segitsegeteket.Nelkuletek nem ment volna. Igaz 2 napig szenvedtem de megy mint a villam.
(#) belfi2 válasza prockó hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Hali!
Marcall ajánlotta hogy nézd meg a RAM-ot esetleg még az lehet hibás .
(#) _ampervadasz_ válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Örülök, hogy sikerült a CPU kérdést megoldani.
(#) _ampervadasz_ válasza Busz hozzászólására (») Feb 17, 2011 / 1

Szia. Próbáld meg itt itt biztos hogy olcsóbb.
Az ár a felszereltséghez méltóan változó, ezügyben minden korrekten le van írva.

Felsorolom úgy lehet érthetőbb:
1 van a "rossz" alaplapod és van egy másik "jó"
2 kiveszed a "rossz" alaplapod EEPROM -ját és le kell szedned a a matricát is, hogy betudhasd azonosítani a chip -et.
3 a "jó" alaplapba -a minimális- az indításhoz és a felprogramozáshoz szükséges hardverkörnyezetet biztosítsd ( "jó" alaplp CPU RAM táp videókáryta Floppy meghajtó monitor billentyűzet egér két floppy lemez.)
4 elindítod a "jó" alapod beteszed boot lemezt ,amjd mikor azt elolvasta, kicseréled és a rossz alapod Firmware -jét és a DOS -os uniflash felprogramozó szoftverét használd
5 elindítod a "jó" alapot a "jó" alaplap EEPROM -jával mivel ez kell az indítás során, mert a BIOS fogja magát és bemásolja magát a RAM elő 1Megabyte járára és onnan fut a továbbiakban
6 Ezután miután a boot lemez is lefutott, elindítod az uniflash programot, majd kiveszd a "jó" alaplap "jó" EEPROM -ját mivel nem azt akarjuk írni -mert ugye az jó- tehát behelyezed a "rossz" alaplap "rossz" EEPROM -ját a "jó" alaplapba, de ezt mind bekapcsolt állapotban! :felkialtas:
7 Ezután elindíthatod a Flash -elést, és bekerül a "rossz" alaplapod "helyes" firmware -je a "rossz" EEPROM -ba.
8 flash -elés után a gépet kikapcsolhatod, és vedd ki a "jó" alaplapból, a "rossz" EEPROM -ot amiben a "helyes" BIOS lakozik.
9 Behelyezed a "rossz" alaplapba "rossz" EEPROM -ot és lás csodát, az alaplap feléled mivela "helyes" BIOS -t tartalmazza.
10 A "jó" alaplapba meg visszahelyezed a "jó" EEPROM -ot és használhatod tovább.

Megjegyzés: Minden esetben mind a két alaplapból ajánlott minden esetben törölni a CMOS memóriát is ( az az minden vissza áll gyári értékre )
(#) _ampervadasz_ válasza Busz hozzászólására (») Feb 17, 2011 /

Amit még nem írtam a "rossz" EEPROM -od chip adatait és a "jó" alaplapod típusát a benne lakozó "jó" EEPROM chip adatait is írd ide. hogy követni tudjunk téged minden rendben megy e.
(#) belfi2 hozzászólása Feb 17, 2011 /

Hali!
Az lenne a kérdésem hogy a P4P800VM BIOS-a jó e a P4P800VM/s változathoz? Az Aida szerint a lap csak sima VM az alaplapon viszont ott az S. :nemtudom:
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Próbáld meg kideríteni mit jelenthet az az S pl az a gép aminél én most ülök Gigabyte 7s748-L, és ehhez a -L változathoz lehet külön drivereket letölteni meg minden és összehasonlítottam ezek bájtra pontosan ugyanazok mint a -L nélküli változathoz letölthetők és kiderült ez jelölés annyit jelent, hogy ezen van LAN, a -L nélküli változaton meg nincs egyébként minden ugyanaz rajta!
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Az egyik oldalon olvastam hogy az S egy másik INTEL-s háló kártyát jelez. De nem vagyok benne biztos.hogy csak ennyi lenne a különbség.Ami viszont igaz hogy valóban minden driver jó hozzá ami a VM-hez jó kivéve a lan drivert.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Érdekes, ez a /s felirat.

Biztos, hogy jó lesz a BIOS a lapodhoz.

Néztem mind a két alaplapot, csak a geometriai elrendezésben láttam különbséget.

Az CPU oldali híd mind a két esetben Intel 865G, viszont lehet hogy a déli már eltér.

Van egy jó ötletem: Próbáld meg feltelepíteni az update szoftvert a gépedre és töltesd le vele a firmware -ét.
A program már nemigen tudja elszúrni a frissítést, de ne magával a programmal vidd véghez a frissítést, azt csak a beazonosításhoz használd.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Épp most csinálom!
Egyébként 2005 10 17 a BIOS dátuma az újabbé pedig 2006,és csak egy hibaüzenet javítást tartalmaz.

Ez marhajó!

Akkor, ha hardverhiba van akkor úgy fog szólítani, hogy kegyelmes uram, besza..... a gép!.
Ennyit kiadni frissítésben.

Feltettem az ASUS Update-et de azt írta nincs nekem való BIOS a szerveren. :no:

Újabb CPU miatt akarsz frissíteni BIOS -t?
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 18, 2011 /

Sziasztok!
A gépemben lévő HDD-t (Bővebben: Link ) ,szeretném lecserélni egy SSD-re. Ezt tudom róla: 16GB 2.5" PATA/IDE 44PIN-es Kingfast SSD, plusz egy kép róla. Szerintetek megfelelő lenne? Mennyire lehet biztosan tudni, hogy egy-az-egyben ki tudom cserélni? Köszönöm!

Üdv!
Nem most rendben van így csak jó lett volna tudni hogy van e hozzá.Ami rajta volt azt lementettem 512kb a mérete a sima VM-hez való is annyi.Hát nem tudom.Ami még érdekes hogy amit kiadtak 2006-os is 2005 09 06.án lett módosítva.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 18, 2011 / 1

Idézet:
„még érdekes hogy amit kiadtak 2006-os is 2005 09 06.án lett módosítva”

Az lenne a durva, ha ez fordítva szerepelne.

Valószínű, hogy a 2005 -ös kiadású BIOS -od meg 2004 -es ami nem jelent semmit ha teszi dolgát ahogy kell.

Az addig rendben van! Ami a mostani az viszont 2005.10.17
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szia.
Milyen céllal szeretnéd kiváltani?
Természetesen belepasszol, és működni is fog, viszont nem venném meg.
Gyanúsan olcsón kínálják ezt a 16GB -os SSD -t, inkább kisebb minőségibb darabot vennék, tekintve arra, hogy az SSD közel sem olyan időt álló, mint a HDD.
Vagy a sebessége olyan, hogy nem érdemes ennyit beruházni, vagy olyan memória blokkokat használtak, amik szeretnek hamar tönkre menni (vagy mind a kettő) .

A szerkesztési határidő mindenit már.

Amit még szerettem volna leírni: Tessék egy példa link: Példa Link

Annyi biztos: el kell dönteni, hogy a lassúság rovására inkább a minőséget választod, vagy ugyan azt fordítva.

Ha a CF kártyát választod semmi dolgod nincsen csak egy EIDE <-> CF kártya adaptert kell beszerezned.

20-25 Mbyte natív adatátviteli sebesség teljesen elég szokott lenni, egyedül csak a boot szekvenciánál mutatkozik meg a "lassúsága".
(#) vladcepes hozzászólása Feb 18, 2011 /

Sziasztok.Van egy ASUS F3T-AP045-as gép.Egyik napról a másikra bekapcsolásnál semmi a képernyőn,se Bios ,se semmi.Szerintetek? Én így első gondolatra video chipszettre gondolnék,szerintetek? Köszi az infókat.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Szeretném a 40GB-os HDD-m sokkal gyorsabbra cserélni. Tárhely elég lenne a 16Gb, van külső HDD-m 320GBos. Egész nap csak a HDD visszajelző LED-et figyelem, azt gondoltam, egy SSD nagy mértékben gyorsítana a rendszeremen. Írtad, hogy Te nem vennéd meg. Milyet ajánlanál? Azt, amit linkeltél? Fontos még hozzátennem, hogy a gép sem egy csúcsgép, 1.8GHz AMD, és ~700MB RAM, 64MB VGA. Még arra emlékszem, hogy a HDD-m csatolófelülete sem valami gyors... 15eFt-ot még szánnék rá kb.
(#) belfi2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

Hali!
Bocs hogy beleszólok de ha gyorsabb HDD-t akarsz akkor olyat vegyél aminek a fordulatszáma min 7200/p vagy magasabb,ha IDE-s akkor UDMA 133.ennél nagyobbat nem kapsz.a telepítéssel tudsz még gyorsítani rajta.

Szia.

A helyedben -ha erről van szó- inkább akkor egyiket sem venném meg.

Egy olyan merevlemezt vennék meg a Te helyedben ami lehetőség szerint a kövezőket tudja:
IDE ATA133* 5400 - 7200rpm Cache 2 - 8Mbytes a méret a lehetőségekhez mérten.

A következőt tudom ajánlani: WESTERN DIGITAL Scorpio Blue WD1600BEVE 2,5" merevlemez - 160 GB - 5400 fordulat

Nem csodálom, hogy lassú volt a rendszered a jelenlegi 40GB -os merevlemezzel.

*: abban az esetben kritérium, ha a laptop is támogatja az ATA133 - IDE busz sebességet ( általában ATA100 szokott lenni).
(#) laszlokunstar válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 18, 2011 /

A nagyobb diszk mellett szól az is, hogy ugyanannyi adat mozgatásához a fejnek lényegesen kevesebbet kell mozognia, mint a kis kapacitású hard disknél. Ezeknél az eszközöknél a mechanikai mozgás a szűk ekresztmetszet.
A diszk méret azonos, csak az adatsűrűség a nagyobb.
Ha lehet, több részre particionáld, s a swap fájl ne a rendszermeghajtón legyen.
Következő: »»   176 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem