Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszi az infót! A mérést milyen programmal végezted el?
Kis kereskedelmi forgalomban van 1l-es kiszerelésű 30%-os h2o2. Én is azzal dolgozom, remek. Csak én a gyértótól vettem 5l-t. Hát... elég lesz egy darabig.
Fodrász kellék boltban is lehet kapni literes kiszerelésben hidrogénperoxidot. Fekete műanyag flakonban.
Milyen árban vannak ezek a nagyobb kiszerelések?
Bőven 1000Ft alatt vettem az 5 litert. Mondjuk azért ilyen olcsó, mert itt helyben készítik, s nincs semmilyen egyéb költség. (Szállítás, kisker árrés, stb.) Az 5l sósav 245Ft-ba került...
Nem programmal, hanem egy digitális oszcilloszkóppal. A képek bal felső sarkában látható is a márkája a szkópnak.
Méretre vágás - Tisztítás - Rajzolás - Maratás - Fúrás - Örülés...
sziasztok!
Előhívtam az eddigi legjobban sikerült nyákot. Sajnos a lakk most sem teljesen egyenletes, de remélem ez nem lesz nagy baj a maratásnál. A rajzolatot papírra nyomtattam (tintasugaras nyomtatóval), majd UV csővel világítottam le (hosszú ideig, mert a papír sok fényt elnyel és a lakk is helyenként vastag volt). Ugye szerintetek is bátran lemarathatom a nyákot? 1 2 3 4 Ja és jut eszembe töltöttem fel videót a levilágítómról. A pénzvizsgálóról és UV ledekről. Bővebben: Link
Ez a 120 perces levilágítás nagyon nem jó. Valamit nem jól csinálsz, mert 2 óra hosszú levilágítás egyáltalán nem normális dolog. A P20 flakonra is rá van írva, 5-8 min. Tehát 5-8 perc kell max. Pauszra, vagy fóliára nyomtass lézerrel és ha kell ragassz össze két példányt és úgy világíts. Készíts teszt csíkokat, különböző világítási időkkel.
Tudom, de szegény ember vízzel főz. Most se időm, energiám, pénzem egy rendes levilágítót összerakni, lézernyomtatót venni, stb.
Közben lemarattam a nyákot. Nem tudtam megállni, hogy ne javítsak bele. Sajnos az adatbuszon nagyon elvékonyodtak a vezetősávok így azt kicsit meg kellett erősíteni. Sajnos a levilágításnál a papír nem tapadt hozzá teljesen a nyákhoz (hiába volt két üveglap közé szorítva a nyák) ezért a 0.2mm-es vezetősávok néhol elvékonyodtak, de nem kritikus mértékben. Mivel a szorgalmi időszak igencsak beindult, így az idő múlásával exponenciálisan fog csökkenni a szabadidőm, ezért nem voltam hajlandó újra fújni. Különben is ez egy prototípus, az sem biztos, hogy egyáltalán működni fog. Első 100% homemade nyáknak szerintem egyáltalán nem olyan rossz. Képek
A forrszemeknél nagyobb "húst" hagyj. Ha kifúrod, szinte eltűnik a forrszem. Ha javasolhatom, akkor minden forrszem közepén csak 0,6-os furathelyet tervezz. Úgy is ki kell fúrni, aztán meg ahol nagyobb átmérő kell...
Hello! A levilágítóm tápegységének áramkörét már levilágítottam és megcsináltam az egész nyákot és most a led tábla áramkörét világítanám, de most nincs nálam a kölcsönkapott uv cső. Levilágíthatnám a nyákot 2-3 óra alatt akár sima 60W-os izzóval is?
Jobban jársz , ha holnap délelőtt kiteszed a napra
Az izzók nem sok uv-t sugároznak tudtommal.
Köszönöm! Nem különösebben érdekel az időjárás, de remélem holnap napsütéses, uv-s lesz . És mennyire tegyem ki a napra és pontosan mikor?
Ha p20 at használsz elég 4-5 perc amikor jól süt a nap
Ugye nem kell pontos időt mondanom ? "11óra 23 perctől 11óra 28 percig" De ha épp akkor felhős az ég akkor egy kicsit tovább is kint maradhat .
Köszi, de ha csak 2-őre érek haza suliból akkor már nem jó vagy inkább vigyem magammal suliba és szünetben világítsam le?
Is, is, de inkább megvárom a csövet és utána.
Én több nyáron keresztül használtam a ZÖLD levilágítót
( Zöld = megújuló energiás) és soha nem volt vele problémám , még felhős időben is jól teljesített ! max 10 perc volt az ideje .
Én is használtam a Napot levilágításra és mindig jól működött Ebből is látszik mennyi UV sugárzás ér minket
Sziasztok !
Megosztanám a tapasztalataimat veletek a tacskós drágábbikról. Szétszedett állapotban azt mondják ~ 20 C fokot bukik az ember.Ezt nem tudtam az elején ,persze én is szétszedtem .Azért az egyért nem hibáztatom magam ,mivel amúgy is törötten vettem ( Budaörsi tacskó hátsó részében -> leárazott termék). Na mindegy is..... A lényeg ,hogy mire a hengereken elérem a 135-145 c fokot ,az alu alkatrészek 200 C fok közelébe (inkább +/- 10 C fok) vannak.Továbbiakban a képek magukért beszélnek..... Furcsa volt ,hogy nem megy át 1,5mm es panel ..... Hmmmmm Ezzel teszteltem sokat ,mire kész lett a szoftver - hála és köszönet lidi -nek innen is- aki éjt nappallá téve püfölte a billentyűket ,na meg a fejét a "minden percben kitalálok egy újabb menüt" -től - és most meg elment a motor ereje ,vagy mi van ??? Hát nem ,kisvártatva rájöttem ,hogy a műanyag elolvadása következtében "hátul" összecsukódott az alsó és felső aluprofil és - kvázi - fizikailag nem fért át a panel ! Nekem nem a gumi robbant fel ,én így jártam..... Megcsinálom aluból a műanyag alkatrészeke ,de fogaskerék ügyben vajon hova forduljak ?Tud ebben valaki segíteni ?
Ezt jól elintézted. Lehet ,jobban jársz, ha veszel másikat.
Szia !
Pont azon filózok..... Pesten van valahol most akcióban ,tudja valaki esetleg ? Köszi !
Nézd meg ezt: Bővebben: Link
Ez is érdekes lehet
Gratula hozzá! Szenzációs ötlet. Az agyam eldobtam miután végig olvastam a topikot. Érdemes lenne feléleszteni a témát és frissen tartani a topikot. Gondolom másoknak is felkeltené az érdeklődését.
Teszek fel oda képet, mert megint csináltam nyákot vele
Az jó lesz.
Válogathatok a panel gyártások közül. 1- Fotó eljáráshoz már meg van minden (használom) 2- Laminálás (lamináló meg van, csak használhatóvá kell tenni) 3- Szendvicssütős megoldás (felkeltette az érdeklődésemet) Már csak sok idő, -pénz és türelem kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |