Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   555 / 1387
(#) Rumcájsz válasza Afara hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Köszi az infót! A mérést milyen programmal végezted el?
(#) Zoli_bácsi válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Kis kereskedelmi forgalomban van 1l-es kiszerelésű 30%-os h2o2. Én is azzal dolgozom, remek. Csak én a gyértótól vettem 5l-t. Hát... elég lesz egy darabig.
(#) san398 válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Fodrász kellék boltban is lehet kapni literes kiszerelésben hidrogénperoxidot. Fekete műanyag flakonban.
(#) ODU válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Milyen árban vannak ezek a nagyobb kiszerelések?
(#) Zoli_bácsi válasza ODU hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Bőven 1000Ft alatt vettem az 5 litert. Mondjuk azért ilyen olcsó, mert itt helyben készítik, s nincs semmilyen egyéb költség. (Szállítás, kisker árrés, stb.) Az 5l sósav 245Ft-ba került...
(#) gulasoft hozzászólása Feb 19, 2011 /

Olvassatok vissza:
1l 40%-os hidrogénperoxid cirka 100-150 forint:

Bővebben: Link
(#) Afara válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 19, 2011 /

Nem programmal, hanem egy digitális oszcilloszkóppal. A képek bal felső sarkában látható is a márkája a szkópnak.
(#) dani555 hozzászólása Feb 19, 2011 /

Sziasztok!

A nyák-rajzolásnak mi a módja?
(#) Frankye válasza dani555 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Méretre vágás - Tisztítás - Rajzolás - Maratás - Fúrás - Örülés...
(#) alex077 hozzászólása Feb 20, 2011 /

sziasztok!

Előhívtam az eddigi legjobban sikerült nyákot.
Sajnos a lakk most sem teljesen egyenletes, de remélem ez nem lesz nagy baj a maratásnál.
A rajzolatot papírra nyomtattam (tintasugaras nyomtatóval), majd UV csővel világítottam le (hosszú ideig, mert a papír sok fényt elnyel és a lakk is helyenként vastag volt).
Ugye szerintetek is bátran lemarathatom a nyákot?
1
2
3
4
Ja és jut eszembe töltöttem fel videót a levilágítómról. A pénzvizsgálóról és UV ledekről.
Bővebben: Link
(#) Zoli_bácsi válasza alex077 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Ez a 120 perces levilágítás nagyon nem jó. Valamit nem jól csinálsz, mert 2 óra hosszú levilágítás egyáltalán nem normális dolog. A P20 flakonra is rá van írva, 5-8 min. Tehát 5-8 perc kell max. Pauszra, vagy fóliára nyomtass lézerrel és ha kell ragassz össze két példányt és úgy világíts. Készíts teszt csíkokat, különböző világítási időkkel.
(#) alex077 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Tudom, de szegény ember vízzel főz. Most se időm, energiám, pénzem egy rendes levilágítót összerakni, lézernyomtatót venni, stb.
Közben lemarattam a nyákot. Nem tudtam megállni, hogy ne javítsak bele. Sajnos az adatbuszon nagyon elvékonyodtak a vezetősávok így azt kicsit meg kellett erősíteni. Sajnos a levilágításnál a papír nem tapadt hozzá teljesen a nyákhoz (hiába volt két üveglap közé szorítva a nyák) ezért a 0.2mm-es vezetősávok néhol elvékonyodtak, de nem kritikus mértékben. Mivel a szorgalmi időszak igencsak beindult, így az idő múlásával exponenciálisan fog csökkenni a szabadidőm, ezért nem voltam hajlandó újra fújni. Különben is ez egy prototípus, az sem biztos, hogy egyáltalán működni fog.
Első 100% homemade nyáknak szerintem egyáltalán nem olyan rossz.
Képek
(#) Zoli_bácsi válasza alex077 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

A forrszemeknél nagyobb "húst" hagyj. Ha kifúrod, szinte eltűnik a forrszem. Ha javasolhatom, akkor minden forrszem közepén csak 0,6-os furathelyet tervezz. Úgy is ki kell fúrni, aztán meg ahol nagyobb átmérő kell...
(#) pcroland hozzászólása Feb 20, 2011 /

Hello! A levilágítóm tápegységének áramkörét már levilágítottam és megcsináltam az egész nyákot és most a led tábla áramkörét világítanám, de most nincs nálam a kölcsönkapott uv cső. Levilágíthatnám a nyákot 2-3 óra alatt akár sima 60W-os izzóval is?
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Jobban jársz , ha holnap délelőtt kiteszed a napra
Az izzók nem sok uv-t sugároznak tudtommal.
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 20, 2011 /

Köszönöm! Nem különösebben érdekel az időjárás, de remélem holnap napsütéses, uv-s lesz . És mennyire tegyem ki a napra és pontosan mikor?

Ha p20 at használsz elég 4-5 perc amikor jól süt a nap
Ugye nem kell pontos időt mondanom ? "11óra 23 perctől 11óra 28 percig" De ha épp akkor felhős az ég akkor egy kicsit tovább is kint maradhat .

Köszi, de ha csak 2-őre érek haza suliból akkor már nem jó vagy inkább vigyem magammal suliba és szünetben világítsam le?

Ugye ez a kérdés csak vicc volt ?

Is, is, de inkább megvárom a csövet és utána.

Én több nyáron keresztül használtam a ZÖLD levilágítót
( Zöld = megújuló energiás) és soha nem volt vele problémám , még felhős időben is jól teljesített ! max 10 perc volt az ideje .

Köszi! Kipróbálom.
(#) san398 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2011 /

Én is használtam a Napot levilágításra és mindig jól működött Ebből is látszik mennyi UV sugárzás ér minket
(#) slogan hozzászólása Feb 21, 2011 /

Sziasztok !

Megosztanám a tapasztalataimat veletek a tacskós drágábbikról.

Szétszedett állapotban azt mondják ~ 20 C fokot bukik az ember.Ezt nem tudtam az elején ,persze én is szétszedtem .Azért az egyért nem hibáztatom magam ,mivel amúgy is törötten vettem ( Budaörsi tacskó hátsó részében -> leárazott termék).
Na mindegy is.....

A lényeg ,hogy mire a hengereken elérem a 135-145 c fokot ,az alu alkatrészek 200 C fok közelébe (inkább +/- 10 C fok) vannak.Továbbiakban a képek magukért beszélnek.....
Furcsa volt ,hogy nem megy át 1,5mm es panel .....
Hmmmmm
Ezzel teszteltem sokat ,mire kész lett a szoftver - hála és köszönet lidi -nek innen is- aki éjt nappallá téve püfölte a billentyűket ,na meg a fejét a "minden percben kitalálok egy újabb menüt" -től - és most meg elment a motor ereje ,vagy mi van ???
Hát nem ,kisvártatva rájöttem ,hogy a műanyag elolvadása következtében "hátul" összecsukódott az alsó és felső aluprofil és - kvázi - fizikailag nem fért át a panel !
Nekem nem a gumi robbant fel ,én így jártam.....

Megcsinálom aluból a műanyag alkatrészeke ,de fogaskerék ügyben vajon hova forduljak ?Tud ebben valaki segíteni ?
(#) elektromos válasza slogan hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Ezt jól elintézted. Lehet ,jobban jársz, ha veszel másikat.
(#) slogan válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia !

Pont azon filózok.....
Pesten van valahol most akcióban ,tudja valaki esetleg ?

Köszi !
(#) elektromos válasza slogan hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Nézd meg ezt: Bővebben: Link
Ez is érdekes lehet
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Gratula hozzá! Szenzációs ötlet. Az agyam eldobtam miután végig olvastam a topikot. Érdemes lenne feléleszteni a témát és frissen tartani a topikot. Gondolom másoknak is felkeltené az érdeklődését.
(#) elektromos válasza shield hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Teszek fel oda képet, mert megint csináltam nyákot vele
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Az jó lesz.
Válogathatok a panel gyártások közül.
1- Fotó eljáráshoz már meg van minden (használom)
2- Laminálás (lamináló meg van, csak használhatóvá kell
tenni)
3- Szendvicssütős megoldás (felkeltette az
érdeklődésemet)

Már csak sok idő, -pénz és türelem kell.
Következő: »»   555 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem