Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszi, most már beugrott nekem is! Fórumban kerestem csak...
Onnan töltöttem le még korábban egy könyvet most azt olvasgatom.
Így vissza olvasva még a kérdésemnek sincs túl sok értelme. Pedig ideje lenne felfognom a tranzisztorok minden fogását.
Szia Jani@!
Vedd meg nyugodtan a 99-est, az adatait össze tudod hasonlítani az imént belinkelttel (nagydavid1; Fahrenheit,ugyanazt tudja-megfelel). Üdv: Kálmán
Sziasztok,
kondenzátorokban szeretnék egy kis útbaigazítást kérni. Találtam róla egy topikot, de nem igazán értem. Ami nem világos hogy melyik mire is szolgál? kezdem kapisgálni hogy vannak a szűrő kondik, ezek az áramkörbe jelentkező zavarokat szűrik, akkor elvileg vannak a puffer kondik (hülye gyerek nyelvre lefordítva) ha egy led elé rakom be és elveszem a betápot akkor a led nem azonnal alszik ki hanem halványodva, tehát magában tárol energiát. De mégis hogy van ez? és a jelőlések? melyik melyik? meg mit miért és hova rakok? ez igy egy kicsit magas,
Még akár csak egy linknek is nagyon örűlnék ahol ezt elmagyarázzák leirják. . .
Üdv!
Gitárhoz gyártottam egy megszakítót. El is készítettem leírás alapján a dobozt és megszakító gombot raktam bele, de mégis sima gombként működik. Mi lehet a probléma? Kép az elkészített dobozról : kép Leírás linkje Videó a működésről
Egy egyszerű gomb hogyan működhet másként mit amire készült?
Valószínű kapcsoló gombot vettél és neked nyomó gomb kell amit ha lenyomsz szakít, ha elengeded akkor vezet.
Szia!
Mit értesz az alatt, hogy "sima gombként működik"?
Nos ha "sima" gombként működik akkor valószínüleg sima gombot tettél bele pedig neked szakító kéne.
Szia! Nagyon köszönöm, és a toroidomon szekunderben négy kivezetése van, és így 2szer 12V. Akkor lehet párhuzamosan kötni?
Még annyit hogy kezdet kezdethez, vég a véghez. Ez fontos,
Szerintem kicsi, mivel ez 45VA-os, a páka meg 48W-os. De szerintem működne, csak kicsit túl lenne terhelve.
Üdv: Balázs
nem. megszakítót vettem. meg is néztük, jól működik mindaddig míg be nem kötöttük.
tehát csak magába mértük és nyomásra szakít, amikor pedig bekötöttük a dobozba ellentétére változot és alapból szakít
A leírás azt írja: "normally open" momentary switch
Ez magyarul annyit jelent, hogy alaphelyzetben NYITOTT, nyomógomb. A tied nem ilyen.
És ha párhuzamosan kötöm?Ez elvileg 2X 24v.De amúgy sem akarom 450 fokon járatni a pákát... A másik meg az hogy a 70 va tafó az vagy 10000 ft ez meg 3000.
most mondom hogy olyat vettem bele. a boltban az eladó is direkt kipróbálta, én is kipróbáltam itthon.
még mondtam is hogy mire kell
Szia!
Akkor jó oda az a trafó. Végül is én az 1A-ig terhelhető adaptert volt, hogy 1,3A-el terheltem, de még működik. Meg úgysem folyamatosan terheli a trafót, hanem szakaszosan, amíg fűt. Üdv!
Most írtad:
Idézet: „csak magába mértük és nyomásra szakít” Ha nyomásra szakít, akkor alaphelyzetben zárt volt
Akár hogy járatod a pákát, akkor sem 'illik' egy 45W-os trafó egy 48W-os pákához... Ráadásul aukciós oldalakon, vagy itt he-n is néha már 3000Ftért is kaphatsz 100w-os trafót. Ha egy trafó teljesítménye 45W és van rajta 4 szekunder, akkor sem fog tudni többet akár hogy kötöd a szekundereket. Ez a 'de még működik...' meg nem éppen a legjobb tanács. Persze, működik, csak nem mindegy hogy meddig.
Ha meg a másik oldalt nézzük, a trafó maga 3000Ft, hozzádod még a fent linkelt páka árát, és már komplett forrasztó állomást kapsz Bővebben: Link Ilyesmin nem érdemes szórakozni hogy vagy elbírja, vagy nem.
Rendben meggyőztetek.veszek egy ilyet és ez nálunk is van a boltban.Talán már holnap...(eredetileg solomont akartam de sztem jó ez is)
Sziasztok!
Nyomtatóba kell kondit cserélném. 6.3V, 680µF-os helyett 6.3V-os 1000µF-osat tehetek, vagy mindenképpen 680-as kell? Előre is köszi a segítséget!
Hali
A konyvtarban az analog konyvek kozott talasz egy kiserletezokonyvet, amit valamikor a '40-es evekben irtak. Abban talasz leirast az elektronika alapfogalmairol eleg egyszeru, kepszeru megfogalmazasban.
Szia, szerintem a 680µF begtartására törekedj,6.3V feletti kivitel is jó.
Köszönöm a tippet. . . .erről nem is tudtam, már böngészem is... . .!
Szia, először is tegyél egy 100W-os izzót a primerkörbe sorosan, a védelem érdekében, így zárlat esetén az izzó megvédi a trafódat! Mellékelek egy képet miszerint kell összekötnöd a trafód szekundereit. Kezdetet a kezdettel, véget a véggel. Ha összekötötted a vezetékeket és világítani kezd az izzó, akkor rosszul csináltad!
Figyelmeztetlek az érintésvédelmi szabályokra, óvatosa, vigyázz hova nyúlsz! Sok sikert! |
Bejelentkezés
Hirdetés |