Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Reflex RX500
 
Témaindító: Dj Peat, idő: Dec 6, 2006
Lapozás: OK   7 / 10
(#) kalmanatika hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Üdv!
Nincs meg véletlenül valakinek a régi szovjet reflex 500 kapcsolási rajza?
komplementer párok vannak benne
...előre is köszi!
(#) Verbrutal hozzászólása Dec 19, 2010 /
 
Üdv mindenkinek! Egy kis segítség kellene vettem nemrég használtan egy ilyen csodás erősítőt és nagyobb terhelésnél recsegnek a hangszórók főleg clippelés előtt de még vmikor bőven előtte is Sztem a végtranyók lehetnek elöregedve, de ötleteket szívesen várok Szétszedtem és tesla végtranyók vannak benne. Nem tudom ez mennyit segített. De lehet hogy ezek még a gyáriak?
(#) CIROKL válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
A nagy kérdés milyen hangszórókat akasztottál erre a gépre ?
(#) Doncso válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Meg kellene próbálni analóg műszerrel mérni a tápfeszt nyugalmi állapotban és teljes terhelésen is, én arra gyanakszom, hogy a kondik már odavannak és terhelésnél leesik a fesz, ez megmagyarázná azt, hogy miért klippel, ugye akkor klippel, amikor a klip áramkör tápfeszéhez közelít a végfok kinyomott feszültsége, namost ha leesik a klip áramkör tápja, ami ugye a végfok tápjáról jár, akkor hamarabb is klippel, ezt okozhatja a rossz elkó is, jó eséllyel ki van száradva. Erre még rátehet egy lapáttal az is amit Laci mondott, hogy alacson impedanciás hangszóró került rá, mert ez mégjobban beterheli.
Üdv. D.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Dec 19, 2010 /
 
Így van addig míg nem tiszta a terhelés mivolta addig hiába is találgatunk ?
Egy 2X250Wattos erősítőt is belehet terhelni egy 10 centis kis hangszóróval is ami természetesen klippeli is azt erősítőt és máris recseg ropog mindent csinál csak szépen nem szól ! Ilyenkor aztán egyből az erősítő a bűnös .
(#) Verbrutal válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Egy pár r-150 es baby reflexet hajtottam vele ami ugyebár 8ohm -os. A hangfal tuti nem hibás mert ez már régóta megvan és imerem a hangját is pl ment castone cpa 600bv-vel és azzal tökéletesen szóltak a falak. köszi
(#) CIROKL válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Azt írod hogy nagyobb hangerőnél recseg de kicsi hangerőnél tisztán szól ?
(#) Verbrutal válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Igen, pontosan így van!
(#) CIROKL válasza Verbrutal hozzászólására (») Dec 26, 2010 /
 
Első körben a védelemben lévő relét szedném ki , megnézném a pogácsák állapotát !
(#) Doncso hozzászólása Dec 30, 2010 /
 
Sziasztok, nincs meg valakinek a FET-es rx 500 rajza?
(#) neocska válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2011 /
 
Hello, Erre a változatra én is kiváncsi lennék
Meglehetne hajtani smps-röl?
(#) Doncso válasza neocska hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Szia, hát mint kiderült, nincs itt semmiféle FET-es verzió, kamu az egész, ugyanis tegnap ment el tőlem egy RX500 mosfet felirattal az elején, le volt sütve az egyik oldala, meg több sebből is vérzett, na nem is ez a lényeg, kínok kínjával ugyan, de megjavítottam, ehh, node itt a lényeg, ebben egy gramm FET nem volt, kizárólag tranyó, KD503. SMPS-ről természetesen minden további nélkül meg lehet hajtani, akár cimó tápjáról is Bassmester mod-jával, az tökéletes ide.

DSCF1897.JPG
    
(#) Doncso válasza neocska hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Apropó, mi lett a tiéddel? Befejezted?
(#) neocska válasza Doncso hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Sajnos bebukott, mivel valami ST utánzatokat kaptam tranyokbol s elpukkantak elsö probánál. Nagyábol 10percet ha ment, érdekes négyszögjelt generált lehet hogy a nyákot rajzoltam el. Most sajnos visszaszorultam a TDA minöségére.
(#) Doncso válasza neocska hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Nembaj, legalább van sikerélményed.
(#) DjPeat hozzászólása Feb 12, 2011 /
 
Sziasztok.
Nem olyan régen hozzám került egy Reflex Pa-200. Meg szeretném csinálni csak az a problémám vele hogy hiányzik belőle sok alkatrész. Mert egy jó ember neki állt meg csinálni de csak a szét szedésig jutott el. De most nem is ez a lényeg hanem az hogy nem találtam shol sem hozzá kapcsolási rajzot semmit sem. És arra gondoltam hát ha ti tudtok nekem segíteni. Előre is köszönök minden segítséget.
Üdv: djpeat
(#) Tetye válasza DjPeat hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Tegyél fel róla pár képet, mert annak idején nem csak a Reflex gyártotta ezeket hanem a Siva meg a Castone is de attól még Reflex...És voltak kisebb eltérések a gyártásban.
(#) Tama89 válasza DjPeat hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Szia!
Itt a fórumon is van ha jól emlékszem egy topik ahol a reflex végfokokkal foglalkoznak, ott találsz rajzot az RX500 as hoz. Az RX 500 lényegében majdnem ugyanaz, mint amit keresel abból már ki lehet indulni. Neten több helyen is fent van a kapcsolási rajza. Esetleg keresheted úgy is hogy castone CPA200 vagy CPA300. A mellékletben benne van igazából minden, akár után építeni sem lenne nehéz ezen dokumentum alapján.
jó munkát.

RX500.zip
    
(#) Doncso hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Shalafi66-nak.
Jól emlékeztem, az Rx800-ban 4 pár BD249/250 van oldalanként, +-70v-ról jár, és sorba vannak kötözgetve a tranyók, érdekes megoldás. Azt nem értem, hogy elhozták javításra az erősítőt, próbáltam kideríteni mi történhetett vele. A srác elmondása szerint 4-5 percig megzavarták buli előtt, majd látva, hogy minden ok, lahalkították, és pakolászgattak, meg ilyenek, majd ekkor ,a ami arra az oldalra volt kötve hangdoboz, abban kilőtte a mélyet, illetve a kábel tűz forró volt. Nem értettem , ez hogy történhetett, hiszen ott van benne a DC védelem. Namost elhozta, szétszedtem, a 8-ból két végfok tranyó elment, két BD250, szóval a negativ táp kijutott a kimenetre, és képzeld el, a protect led világított, de a relé nem oldott le. Na ez így egyszerre hogy lehetett? Szóval, hogy a végfok is elszállt, meg a DC védelem reléje is? Egyáltalán miért szálhatott el a végfok, ha nem hajtották? Még ezek a technikák, jaj istenem .
(#) shalafi.66 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
A kapcsolást sejtem, hogy milyen, de innen messziről fogalmam sincs, hogy mi volt a kiváltó ok. Végig kell nézni a végek előtti félvezetőket is, hűtést, védelmet, és rendes végtranyót szerezni bele. A 249-250 párból inkább D-set tennék, ha lehetne kapni.
(#) Doncso válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Lényegébe semmi baja, egyszerűen elfüstölt két BD250, kicserélem, és működik az erősítő, a maghajtásnak semmi baja, holnap nekifekszek, megjavítani nem sok, de hogy stabil maradjon, na ezt nehéz megoldani. Mindenesetre szereztem eredeti 250-est, a 249-ek még eredetiek. A védelem mint kiderült, hibátlan, csak valamilyen relytély folytán összeégett a kontaktor, na ezt a pechet. Leég a végfok, összeég a kontaktor, -70v DC a kimeneten, és durrannak a hangszórók.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Sziasztok!
nekem is van 1 ilyen csodálatos RX 500-asom. vagyis volt! kölcsön adtam egyik ismerősömnek aki valami 2 ohmos tv hangszóróval akarta kipróbálni Elmondása szerint füst szag és kikapcsolt. Szét szedtem.. most először. hát.. a látvány siralmas volt. egyik oldalt 8 db 2n5886 ebből 2-2 darab párhuzamosan. a Másik oldal már brutálisabb.4 db BD250 és 4 db BD249 deezt már valaki bele kókányolta (szó szerint) Szerintetek el kezdjem javítani, vagy építsem újjá az egészet normálisan? ja a végfok részen van 1db 8 lábú ic amin se típus szám se semmi. A kapcsolási rajzokon nem találtam ezt az ic-t. szerintetek az mi? Ez még a békebeli rx500-as tele sok-sok 100 éves orosz alkatrésszel!
(#) pinyó39 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Hajdanában raktak a gyártók a kimenetre is biztit, tuti ami ziher, de mára elfelejtették.(
(#) CIROKL válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Most akkor a két végfokpanel az nem egyforma ? azt irod az egyik oldalt 8 darab 2N5886 ami N csatornás a másik oldalt BD249-250 ami meg N és P csatornás , most akkor hogy van .
(#) Bártfai Ferenc válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Na ezaz.. Össze-Vissza... felemásan..
(#) Bártfai Ferenc válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
egyáltalán mért kell 8 db? nem elég 2-2 PNP-NPN pár?
(#) Bártfai Ferenc válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
az előbb elírtam 4db 2n5884 és 4db 2n5886
(#) CIROKL válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Egy képet a panelekről tehetnél hátha ismerős .
(#) Bártfai Ferenc válasza CIROKL hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
itt van.. remélem látszik nagyjából.

03040116.JPG
    
(#) Doncso válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Szia, ez szerintem nem RX500, inkább valami belebarmolt akármi. Az előző lapon fotóztam, hogy néz ki egy RX500 bél.
Következő: »»   7 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem