Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Nincs meg véletlenül valakinek a régi szovjet reflex 500 kapcsolási rajza? komplementer párok vannak benne ...előre is köszi!
Üdv mindenkinek! Egy kis segítség kellene vettem nemrég használtan egy ilyen csodás erősítőt és nagyobb terhelésnél recsegnek a hangszórók főleg clippelés előtt de még vmikor bőven előtte is Sztem a végtranyók lehetnek elöregedve, de ötleteket szívesen várok Szétszedtem és tesla végtranyók vannak benne. Nem tudom ez mennyit segített. De lehet hogy ezek még a gyáriak?
A nagy kérdés milyen hangszórókat akasztottál erre a gépre ?
Meg kellene próbálni analóg műszerrel mérni a tápfeszt nyugalmi állapotban és teljes terhelésen is, én arra gyanakszom, hogy a kondik már odavannak és terhelésnél leesik a fesz, ez megmagyarázná azt, hogy miért klippel, ugye akkor klippel, amikor a klip áramkör tápfeszéhez közelít a végfok kinyomott feszültsége, namost ha leesik a klip áramkör tápja, ami ugye a végfok tápjáról jár, akkor hamarabb is klippel, ezt okozhatja a rossz elkó is, jó eséllyel ki van száradva. Erre még rátehet egy lapáttal az is amit Laci mondott, hogy alacson impedanciás hangszóró került rá, mert ez mégjobban beterheli.
Üdv. D.
Így van addig míg nem tiszta a terhelés mivolta addig hiába is találgatunk ?
Egy 2X250Wattos erősítőt is belehet terhelni egy 10 centis kis hangszóróval is ami természetesen klippeli is azt erősítőt és máris recseg ropog mindent csinál csak szépen nem szól ! Ilyenkor aztán egyből az erősítő a bűnös .
Egy pár r-150 es baby reflexet hajtottam vele ami ugyebár 8ohm -os. A hangfal tuti nem hibás mert ez már régóta megvan és imerem a hangját is pl ment castone cpa 600bv-vel és azzal tökéletesen szóltak a falak. köszi
Azt írod hogy nagyobb hangerőnél recseg de kicsi hangerőnél tisztán szól ?
Első körben a védelemben lévő relét szedném ki , megnézném a pogácsák állapotát !
Hello, Erre a változatra én is kiváncsi lennék
Meglehetne hajtani smps-röl?
Szia, hát mint kiderült, nincs itt semmiféle FET-es verzió, kamu az egész, ugyanis tegnap ment el tőlem egy RX500 mosfet felirattal az elején, le volt sütve az egyik oldala, meg több sebből is vérzett, na nem is ez a lényeg, kínok kínjával ugyan, de megjavítottam, ehh, node itt a lényeg, ebben egy gramm FET nem volt, kizárólag tranyó, KD503. SMPS-ről természetesen minden további nélkül meg lehet hajtani, akár cimó tápjáról is Bassmester mod-jával, az tökéletes ide.
Sajnos bebukott, mivel valami ST utánzatokat kaptam tranyokbol s elpukkantak elsö probánál. Nagyábol 10percet ha ment, érdekes négyszögjelt generált lehet hogy a nyákot rajzoltam el. Most sajnos visszaszorultam a TDA minöségére.
Sziasztok.
Nem olyan régen hozzám került egy Reflex Pa-200. Meg szeretném csinálni csak az a problémám vele hogy hiányzik belőle sok alkatrész. Mert egy jó ember neki állt meg csinálni de csak a szét szedésig jutott el. De most nem is ez a lényeg hanem az hogy nem találtam shol sem hozzá kapcsolási rajzot semmit sem. És arra gondoltam hát ha ti tudtok nekem segíteni. Előre is köszönök minden segítséget. Üdv: djpeat
Tegyél fel róla pár képet, mert annak idején nem csak a Reflex gyártotta ezeket hanem a Siva meg a Castone is de attól még Reflex...És voltak kisebb eltérések a gyártásban.
Szia!
Itt a fórumon is van ha jól emlékszem egy topik ahol a reflex végfokokkal foglalkoznak, ott találsz rajzot az RX500 as hoz. Az RX 500 lényegében majdnem ugyanaz, mint amit keresel abból már ki lehet indulni. Neten több helyen is fent van a kapcsolási rajza. Esetleg keresheted úgy is hogy castone CPA200 vagy CPA300. A mellékletben benne van igazából minden, akár után építeni sem lenne nehéz ezen dokumentum alapján. jó munkát.
Shalafi66-nak.
Jól emlékeztem, az Rx800-ban 4 pár BD249/250 van oldalanként, +-70v-ról jár, és sorba vannak kötözgetve a tranyók, érdekes megoldás. Azt nem értem, hogy elhozták javításra az erősítőt, próbáltam kideríteni mi történhetett vele. A srác elmondása szerint 4-5 percig megzavarták buli előtt, majd látva, hogy minden ok, lahalkították, és pakolászgattak, meg ilyenek, majd ekkor ,a ami arra az oldalra volt kötve hangdoboz, abban kilőtte a mélyet, illetve a kábel tűz forró volt. Nem értettem , ez hogy történhetett, hiszen ott van benne a DC védelem. Namost elhozta, szétszedtem, a 8-ból két végfok tranyó elment, két BD250, szóval a negativ táp kijutott a kimenetre, és képzeld el, a protect led világított, de a relé nem oldott le. Na ez így egyszerre hogy lehetett? Szóval, hogy a végfok is elszállt, meg a DC védelem reléje is? Egyáltalán miért szálhatott el a végfok, ha nem hajtották? Még ezek a technikák, jaj istenem .
A kapcsolást sejtem, hogy milyen, de innen messziről fogalmam sincs, hogy mi volt a kiváltó ok. Végig kell nézni a végek előtti félvezetőket is, hűtést, védelmet, és rendes végtranyót szerezni bele. A 249-250 párból inkább D-set tennék, ha lehetne kapni.
Lényegébe semmi baja, egyszerűen elfüstölt két BD250, kicserélem, és működik az erősítő, a maghajtásnak semmi baja, holnap nekifekszek, megjavítani nem sok, de hogy stabil maradjon, na ezt nehéz megoldani. Mindenesetre szereztem eredeti 250-est, a 249-ek még eredetiek. A védelem mint kiderült, hibátlan, csak valamilyen relytély folytán összeégett a kontaktor, na ezt a pechet. Leég a végfok, összeég a kontaktor, -70v DC a kimeneten, és durrannak a hangszórók.
Sziasztok!
nekem is van 1 ilyen csodálatos RX 500-asom. vagyis volt! kölcsön adtam egyik ismerősömnek aki valami 2 ohmos tv hangszóróval akarta kipróbálni Elmondása szerint füst szag és kikapcsolt. Szét szedtem.. most először. hát.. a látvány siralmas volt. egyik oldalt 8 db 2n5886 ebből 2-2 darab párhuzamosan. a Másik oldal már brutálisabb.4 db BD250 és 4 db BD249 deezt már valaki bele kókányolta (szó szerint) Szerintetek el kezdjem javítani, vagy építsem újjá az egészet normálisan? ja a végfok részen van 1db 8 lábú ic amin se típus szám se semmi. A kapcsolási rajzokon nem találtam ezt az ic-t. szerintetek az mi? Ez még a békebeli rx500-as tele sok-sok 100 éves orosz alkatrésszel!
Hajdanában raktak a gyártók a kimenetre is biztit, tuti ami ziher, de mára elfelejtették.(
Most akkor a két végfokpanel az nem egyforma ? azt irod az egyik oldalt 8 darab 2N5886 ami N csatornás a másik oldalt BD249-250 ami meg N és P csatornás , most akkor hogy van .
Na ezaz.. Össze-Vissza... felemásan..
egyáltalán mért kell 8 db? nem elég 2-2 PNP-NPN pár?
az előbb elírtam 4db 2n5884 és 4db 2n5886
Egy képet a panelekről tehetnél hátha ismerős .
itt van.. remélem látszik nagyjából.
Szia, ez szerintem nem RX500, inkább valami belebarmolt akármi. Az előző lapon fotóztam, hogy néz ki egy RX500 bél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |