Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autódiagnosztika és adapter
Ez teljes egészében megerősiteni tudom.Ugyanez a véleményem.
Sziasztok van eladó ....
------------------ Apróhirdetésbe légyszives, azért van! -- Topi
helló mi a véleményetek carbrain 168, vagy AD-1 skennerről, vennék , de nem tudok dönteni. Valakinek van valami tapasztalata? kösz
Szia! Az AD-1et nem ismerem,a Carbrainról több fórumon utánanéztem,és olvasgattam,összességében jó cucc bár,tudás és érték arányban marad el a többi hasonlótól.
Nálunk méd nem nagy hire van. Remélem más is hozzászól a témához))
Kb 100000 forint, ennyiért nem kapsz semmit ,kódolni lehet vele? Szóval átnézem szinte mindent. Valamire való szkenner 700. tól 3500,ig dollárig elérhető, pont az ára miatt néztem ki.
Szia! Nekem volt szerencsém tesztelni, kipróbálni. Azt kell mondani, hogy a fele sem igaz amit a gyártó ígér.
Ha nem baj röviden megosztom a tapasztalataimat! ( ... hangsúlyozom ez csak az én véleményem!) Lássuk a "+" -umokat: - ár igen kedvező! Mondhatni olcsó! - a készlet szinte minden típus csatlakozóit tartalmazza. - egyszerű, könnyen kezelhető (még az Angol verzió is!) Na akkor a "-" ivumok is jöjjenek: - Nagyon lassú frissítési sebesség az adatok megjelenítése közben. - a bluetoot kapcsolat nagyon labilis, folyton megszakad - nagyon idegesítő tud lenni! - minden alkalommal kész kínszenvedés vissza erőszakolni a kapcsolatot. - az USB kapcsolat nagyon lassú! (szinte használhatatlan!) - az ígért funkciókat hírből sem ismeri! Most a "HxH" Scannert faggatom. ... egy hajszállal jobb! ... de még nincs sok tapasztalatom vele. Viszont az biztos, hogy a régi távolkeleti modeleknél nem ismer olyat, hogy "NEM komunikál az ECU"-val!
Hello köszönöm az öszinte választ, már letettem erről. Örülök hogy a HxH nézegeted mert ez is felmerült esélyesként. Szerdán intézkednem kell, sajnos szorit az idő.
Autoboss lessz a vége. Nem akarok szemetet venni.
Na és melyik verzió lesz az a "AutoBOSS" ?! ... a V30 vagy a PC-Max ? A PC-Maxot kb. egy hónapja teszteltem. Na igen! Sokkal jobb az említett 2-nél! ... de nem egy nagy durranás! Meg sem közelíti a nagyokat! (KTS, Launch Diagun, de még a Multi Di@gtól is messze van! - ez szintén csak magán vélemény! pl az Actia Multi Di@g Access nagyon jó az átlag Német és az összes Francia autó újra programozásában. OM szintű diagnosztikát produkál. ... de akár a DEC Superscan3-at is bátran ajánlom!!! Naaagyon jóóóó! ... az ára ?!!!)
:-I Milyen típusú, évjáratú autókhoz keresel tesztert?
Szóval az uj muhelybe keresek , általánost, korlátozott lehetőségekkel. minden lehetőséget áttekintve maradt . Az autoboss pc max, vagy x431 master. Mindig volt valami diagnosztikánk de most jött el az idő a tanulásra, fejlesztésre.
Még egy nehéz kérdés , tanulom is kéne, van valami ötleted? köszönöm
Ezt most nem egészen értem?! ... mármint masinára gondolsz?
- Az én szavazatom még mindig a : Launch DIAGUN -ra megy!!! (Még nem találtam jobbat!) ... de ha esetleg túlnyomó részt Német autókkal foglalkoztok - akkor KTS! ... ha pedig Francia akkor: Actia Multi Di@g Access Ahoz, hogy a számodra megfelelő diagnosztikai cuccot megtaláld nagyon sok infót figyelembe kéne venni! ...és tuti, hogy még így is lesznek olyan foltok ami sajnos lefedetlen marad! Ha a 300- 1,500 e -es kategóriábak gondolkozol, akkor bizony van bőségesen kínálat! (Nem könnyű a vállasztás!) De nagyon szívesen segítek! Nekem nincs érdekeltségem egyik masinánál sem!!!
Hoppá-hoppá! Majdnem elfelejtettem! (Már csak azért is, hogy nehogy könnyebb legyen választanod! )
Van még a MaxiDAS 708 -as ami egy új, de nagyon profi készülék! ... és persze nagyon könnyű, egyértelmű a kezelése! (Még aki egy szót sem tud Angolul az is boldogul vele!) MaxDAS DS708 hivatalos oldala.
Hoppá ! ... kicsit mellé nyultam! EZ az oldal a hivatalos MaxiDAS
Hello néztem , nem birom kifizetni. Marad a pc max v30, launch vagy diagun vagy a sima. szerinted ?
A DIAGUN a nyerő!!!
Tudod bővíteni is ( 2-3 interfacest is tud egyszerre kezelni - 2-3 autó egyszerre vizsgál!!) Sokkal jobb a kijelzője. Na és van - a télen jelent meg - magyar nyelv szoftverben! Na igen a Maxinak kicsit magasabb az ára. Viszont nagyon jó a kijelzője, a szoftver pedig eszméletlen jó. (Vannak még hiányosságai, de iszonyatos iramban fejlesztik!) A Actia Multi Di@g meg sem fordúlt a fejedben?! Nekem bejön! ... és teljesen Magyar!
Bocsi de nehéz megbizható infót összeszedni , anyagilag husbavágó, nem akarom át irni a topikot. Hoffmann Attila
Szia Rumcaiss!
Írtál erről a BSI 5 jegyű szerelői kódrol, én is ott akadtam el, amikor meg akartam változtatni valamit a Bsi-ben. Honnan tudnám azt megszerezni van-e vmi ötleted, anélkül semmit nem tudok programozni Lexiával, Ti hogyan csináltátok? Köszönöm a választ!
Sziasztok!
Én még ide nem írtam csak olvasgattam az írásaitokat. Lenne nekem egy nagy problémám/kérdésem, hátha tudtok segíteni. Van nekem egy Lancia Kappa tipusú kocsim amibe egy 16 szelepes benzines turbos motor van. A motorvezérlő Bosch motronic m2.7-es. Sajnos sehol se találtam hozzá diagnosztikai interface-t, persze pár száz ezres van de annyit nem adok érte. Na most annyit sikerült kiderítenem hogy a régebbi turbos opel calibra-ba is ez az ecu van. ennek az opelnek az interface-e és programja tudná ugyanúgy kezelni az enyémet hibakiolvasás /élő adat megjelenítésére szerintetek?
Kellene 1 pontos motorkód,évjárat-nekem úgy tünik hogy a 2.10.4es motorvezérlő van benne.
Szia!
A motorkód: 838A4000 , és 97' 03. havi a kocsi. a 2.10.4-es szerintem az 5 hengeres turbósba van, de szerintem az enyémet csak a 2.7-es szerelték. Vagy te tudsz esetleg valamit?
Igen jól tudod ezzel a motorkóddal a Bosch M2.7 Motronik vezérlő van a masinádban.
Na látod ezt a kérdést még így nem tettem fel magamnak! Elvileg igen! (gyakorlatilag meg meg kell próbálni!) Egyébként ezekhez a masinákhoz ugyanaz a K/L interfaces kel! A legjobb (szerintem) az Uniscan-Visa 1.83 páros! Egyébként meg az Uniscan interfaces akár a "FiatECU Scan" progival is nagyon jól elvan! (Sima K/L interfacesként kezeli!) De ha nem akarsz 25-40 e Ft sem adni egy kész interfacessért, akkor akár 4-5 e Ft-ért tudsz venni VagCom K/L cuccost! ... vagy lehet megépíteni?! (Habár nem sokkal lesz olcsóbb!) Kapcs rajzok nagyon hasónlóak! Én Themát javítottam nem régen! Az is hasonlóan M 2.7.
Szintén csak az Uniscanba és az Alfadiagban találtam meg.
És annak ellenére hogy az uniscan dos-os az is elég normálisan listázza mondjuk a hibákat, élő adatokat stb. ?
"Annak ellenére, hogy DOS-os" .....?! Szerintem a legnormálisabb amit ezért a pénzért - még napjainkban is - lehet kapni! De ha neked nem fekszik a DOS-os progi akkor használd a FiatECU Scan-t! Igaz a M 2.7 Motronikot csak a regisztrált verzióval tudod vallatni! ( 49.90 Eu)
.... vagy próbálj ki 1 Tech2 programont, mintha Opel Calibra lenne! ... ha felismeri a vezérlőt akkor nyert ügy! (Még igy nem próbáltam, de talán! Ehez is jó az Uniscan vagy sima VAG K/L interfaces!)
Nekem magával a Dos-al semmi problémám, sőt én "kis" koromban is nagyon szerettem a dos-t. Csak ahogy nézegettem hogy mik vannak, megakadt a szemem hogy ehhez dos kell. De már egyre több oldalon látom/olvasom hogy normális a program. Már csak valami régebbi gépet kell összedobnom amin van két soros port és ha minden igaz akkor kész. Még annyit hogy akármilyen átalakító jó a végére, vagy van kimondott hozzá való átalakító?
Na ja! Én is küzdöttem minden féle verzióval: - laptop+PCMCI kártyás RS 232 átalakító - nem jött össze! Olyan kártya ami megy DOS alól is az nagyon drága és ritka! Aztán inkább vettem egy OTP kiselejtezésből DEL asztali gépet - aminek 2 soros portja van - és minden gondom megoldódott! Igaz csak 20 Gb a vinyója, amit ketté osztottam a "C" 1 Gb-ra, a többi maradt egybem. Csak diagnosztikára van használva, és több mint 10 éva hibátlanul működik! (Azt hiszem megérte a befektetés!)
Átalakító? Igen! Ha a FIAT 3 pólusú csatlakozójára gondolsz, akkor igen 4-5 e Ftért árulnak ilyen átalakítókat.(16 pol. OBDII - Fiat 3 pol.) .... esetleg eBay v. aliexpress!
Köszönöm szépen a válaszod, sokat segítettél a döntésben. Még egyszer köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |