Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Köszönöm! Úgy rémlet, hogy Gugli-barát hozott rá találatot. De most semmi!
Köszi mégegyszer. Bízom talán másnak van valami más elérhetője!
Ever Power ISO-350PP ATX számítógép kapcsolóüzemű táphoz keresek rajzot. Van belőle 3 db. s mindnél ugyanaz a baj, készenléti táp sincs. Kapcsolási rajz segítségével talán könnyebben boldogulnék velük.
Kuglival csak képet találtam róluk.
köszi.
Megépítettem a töltőt és működik, de 140mA-től lejjebb nem megy. 4x1.2V AAA 550mAh akkopakkot hány mA-rel kell tölteni?
Növeld a 12 ohmot, csökken a töltőáram.
Akkuja válogatja, ha normál akkor a kapacitás 1/10-e, ha szintertechnológiás bírja a gyorstöltést akkor lehet a kapacitás kétszerese is, de a töltöttség3/4-e ill. 40 celsius fok elérése estén át kell térni normál töltésre. Ez komolyabb aut. töltőt igényel. Szerintem 100 mA-rel nyugodtan töltheted igy 4-5 óra alatt kész a töltés.
Rátettem az akku kivezetésre 5,6Vot és a led nem világít, akárhova tekerem a 47K ohm-os potit nem tudom beálítani a végfeszültséget. Az akku 4x1.2V-os.
Mi lehet a baj?
Rákapcsolod a tápot, LED nem világít, megméred a BATTERY kapocs feszültségét.
Összezárod a BATTERY kapcsot a LED teljes fénnyel világít. Árammérőt kapcsolsz a BATTERY kapocsra, megméred a konstans töltőáramot.
ok
De hogyan kell beálítani, hogy a töltő kikapcsoljon, ha végzett a töltéssel?
A battery kapcsokra köss egy szabályozható feszültségű tápegységet vagy telepet és állitsd a kívánt feszültségre
majd addig szabályozd a potit amíg a LED el nem alszik.
ok
A led halványan világít mikor rákapcsolom a battery kapocsra és ha csavarok a 47K ohm-es potin akkor elalszik tejesen. Így kel neki működni?
Igen, a kapcsokat átkötheted egy 100 ohm körüli ellenállással, akkor a LED jobban világít.
heló!
Nem kapcsol ki a töltő, az akku 5,6V-nál van és a végfesz. beállításánál a led nem világít akárhova tekerem a 47K ohm-os potit. Mi lehet a baj?
Üdv/sziasztok; SONY HST 99 casseiver (azaz kaz.magnó-rádió-erősítő, 1979) kapcsolási rajzát keresem évek óta. Végfok eldurrant(2x100w) és tönkretette a "control panel"-t is, ami mindent vezérel, ezért hiába cserélek benne végfokot, CP rajz hiányában javít6atlan. Fizetős linkeket kérem, ne. Előre is nagyon kösz.
Ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, de az nem az 5. lába az IC-nek, hanem a 8.
Üdv
Bocsi, jártam már úgy hogy a nyák tükörképét készítettem el.
Sziasztok.
Van 6 kis hangszóróm. ebből szeretnék házilag működő 5.1-es hangrendszert csinálni. lehetséges valahogy? az adatok: a mély sugárzó :4Ώ 10-15W a Center :4Ώ 2-5W a 2 front: 4Ώ 3w a 2 rear: 4Ώ 3W ehez keresnék esetleges kapcsolási rajzot.
Ha arra vagy kiváncsi, hogy a hangszóróid megfelelnek e az elképzelésednek, akkor inkább fotózd le őket és tedd fel a kérdést egy hangsugárzós topikba.
A 4 Ohm/3W -ból semmi nem derül ki. A végfokokat csináld valami kisebb ícéből, pl TDA 2030, vagy hasonlóból. A Google-val mindent megtalálsz ha rákeresel.
köszi szépen!
Szia! Ha nem gond, pár dolgot még kérdeznék. Ismét nekiálltam megcsinálni, és láss csodát, most sem sikerült.
Amit kérdeznék: az eredeti kapcsolási rajzon a PNP tranzisztor (BC557) emittere van a 12 ohm-mal a pozitív tápra húzva, míg a nyákrajzodon a kollektor. Így este 11 környékén ennyi különbséget látok hirtelen. Üdv!
Helló! Érdekelne egy trafó kapcsolási rajza... annyit tudok, hogy 300W-os.
a száma L07-1846-05 az egyik a másik MS 06E SMD ez a két szám van rajta. Sajnos nem találtam róla semmit. Egyébként egy Kenwood KRV-7070-es erősítőből való! Előre is köszi ha tud valaki segíteni!
Trafórol nem hiszem, hogy találsz rajzot! Képet tehetsz fel róla egyébként mi érdekel?
Hát! pontatlan voltam úgy nézem. Ez egy régi kenwood krv-7070-es *TÁPJA. Szeretném használni egy új erősítőhöz, de nem tudom, hogy a kijövő jelekből mi a földelés stb., illetve relével kapcsol be és azt hogyan indítsam.
2 panel van rajta a kettő között a tekerccsel. Az 1.panelre megy be a hálózati fesz, ezen van a relé is, illetve 2 biztosíték és egy L07-1879-05 jelölésű alkatrész, ellenállások, dióda stb... Erről a panelről megy át egy piros és 1 sárga vezeték a tekercshez ( a sárgában biztos vagyok, hogy T1), illetve 3 kábel amit nem tudom mi. A 2.panelba egy sor kábel(15) megy át a tekercsből ami később ki is megy a panelből (gondolom ezek adják le a külömböző feszeket), van rajta egy D5FB20 , biztosítékokm ellenállások stb.. illetve egy váltókapcsoló, amivel régen lehetett állítani, hogy a 4hanfal 4-16Ohm között, vagy 8-16Ohm között voltak. És még egy piros és egy barna kábel jön ki a 2. panelből. Nem vagyok 1 nagy zseni elektronikában, még csak most kezdtem, és eléggé lelombozott az 1.munkám, ugyanis egy videoton erősítőt szerettem volna megmenteni (legalábbis a végfokokat) és kiderült, hogy a fele használhatatlan (persze csak azután, hogy összeraktam) Esete fele tudok fényképet csatolni, mert akkor ér haza a gépem -.-" Ha valamit ebből tudsz segíteni azt megköszönöm Amúgy gyanakszok, hogy az 1. panelből kijövő 3 egybekötegelt kábelnek van köze a bekapcsoláshoz. Idézet: „illetve 3 kábel amit nem tudom mi.” Nem 3 hanem 4 kábel jojóznak a szemeim :S
legyetek olyan jók: görcsölök egy napja:
adott: wilo rs 25/7 keringetőszivattyú siemens ram tr 2000m csőtermosztát és egy konektor. nem kéne hogy 50 fok alatt meginduljon a kazánvíz,(csak kazán) ez a célom, valamint 50 foknál álljon le a szivattyú. előbb a szivattyút összekötöm a csőtermosztáttal nem, de akkor melyikbe jön a 22o?
Ok. Legközelebb helyesen írok, de segíts kérlek a kötésekben, ha tudsz.
Sikerült. Végre összeraktam (harmadjára) és működik, mint a kis angyal. Köszönöm még egyszer a kapcsolást és a segítségeket!
Üdv
Kicsit nehezen jött össze, de megérte.Egyébként nem a
kapcsolás szerinti félvezetőket használtam.
Keresem Crest Audio CC301 professzionális végfok kapcsolási rajzát, esetleg service manuálját. Kugli, crest tech support nem hozott eredményt. :no:
Köszönöm
Keresek orion t2128 mtxs tévéhez kapcs rajzot.
Please help.........
Sziasztok!
Esetleg valakinek a Thompson DPL660HT dolby erölködőnek a kapcsrajza megvan? Sokat segítene a javításban. Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |