Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   34 / 141
(#) Collector válasza piro60 hozzászólására (») Feb 11, 2011 / 1
 
Semmi esetre se próbálj valamilyen más kondit beletenni, csak ugyan olyan ovális alakú mikrosütőkondit (az, hogy 1µF vagy 1,05 vagy ilyesmi, lényegtelen).
De azért még hadd kérdezzem meg, mitől vagy biztos benne, hogy zárlatos a kondi?
(#) piro60 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Helló.Kösz a gyors választ .Természetesen mikró kondira gondoltam.A benne lévő kondi egy kicsit meg van puposodva és mérésnél 0.2 ohmot mutat .Esetleg 220-v tal nem lehet próbálni?Ugy mint pl: inditó vagy fázis javitó kondikat?
(#) Collector válasza piro60 hozzászólására (») Feb 11, 2011 / 1
 
Azért kérdeztem, mert minden kondi zárlatot mutat rövid idejű mérés esetén. Ha pár másodperc után sem változik, akkor valóban zárlatos. Ezen kívül nem kell más tesztelés, venni kell egy kondit. Ha kell, én tudok adni neked.
(#) labellohu hozzászólása Feb 12, 2011 /
 
Nagyon jól működő 10 éves Samsung sütőnk egyre gyengébben melegít, azonos beállítással. Cserére szorul? Minden egyéb tökéletesen működik.
(#) labellohu válasza Hutty hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Hasonló módon jártam. Hiba a következő volt: a fali négyes dugalj érintkezőjét a műanyag dobozból kialakított távtartó biztosította, ami a melegedés hatására kilágyult és nagyobb áramfelvételnél elhajlott a réz érintkező. Másik dugaljrészben tökéletesen működik.
(#) piro60 válasza Collector hozzászólására (») Feb 12, 2011 /
 
Köszönöm a segitséget mukszik a mikro .Hasznos ez a fórum már egy honda agregátor életre keltésénél is sokat segitett .Ugyhogy további látogatótok leszek .Üdv piro60
(#) Moszy hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
Esetleg valakinék bontott samsung mikro forgató gomb ?
Találtam a neten 2500 Ft-ért . Kicsit pofátlan árnak gondolom.
(#) lacek29 hozzászólása Feb 16, 2011 /
 
Sziasztok. Ma reggel betettem a kv-mat a mikróba,hogy megmelegítsem,véletlenül bennefelejtettem a kanalat a pohárban.1 nagy szikrázás,és leállt a mikró.Kicsapta a biztosítékot,kicserélem,azt is kicsapja.Rámértem a diódákra,az 1ik átment vezetőbe mind a 2 irányba,a másikon pedig nemtudok mérni semmit.Ha leveszem a kondirol a zárlatos diódát attol még elkell hogy induljon?
(#) kadarist válasza lacek29 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Szia!
A fémházra kötött dióda lett rossz?
(#) lacek29 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Igen,azon nemtudok mérni semmi,egyik irányban sem.
(#) kadarist válasza lacek29 hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Akkor az a jó. A zárlatosat (átment vezetőbe) vedd ki és próbálj indítani. De később mindenképpen érdemes kicserélni egy újra: Bővebben: Link
(#) lacek29 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Jólett a mikró. Köszi a segítséget.
(#) bgsf válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
Szia! A kínom az hogy van 3 mikró ami nem jó...trafó meg minden ok, csak a nagyfesz diódát nem tudom kimérni... most ha mérem akkor mindkét irányban szakadás van dióda mérésben.. Ez normális? Vagy én bénázok?
(#) titi válasza bgsf hozzászólására (») Feb 21, 2011 /
 
(#) ledacs hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy problémás Hyundai HMW23ldg mikróm-k.b 10éves.
Néha önálló életre kel és össze vissza ugrál a programok között/digitális/,de azért lehet használni amikor jól viselkedik.Az egyik ismerősom azt mondta.hogy valószínű a programja hibás.Nem szeretném kidobni mert amúgy nagyon a szívemhez nőtt. HA valaki tudna segíteni azt megköszönném. További jó hétvégét nektek!
(#) spiron hozzászólása Feb 23, 2011 /
 
Sziasztok! Én is csatlakoztam a behalt mikrósok klubjába,berregett meg villogott és égett műanyag szag jött belőle ezután a teljesítménykapcsolót körbeforgattam,utána beindult csak nem melegített.Szétszedtem az üvegbizti kivan égve,de ezt valami kiváltotta,a magnetront kivettem ránézésre nincs megégve,de ahol a vezeték belecsatlakozik onnan jön az égett szag.Evvel lehet a baj vagy ahogy Rafaelnek javasoltátok érdemes előbb a kondival,diódával vagy mással próbálkozni.
(#) spiron hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Az üvegbiztit átkötöttem,összeraktam és kipróbáltam,már megint hangosan berreg,ez a zaj melyik alkatrész hibájára utalhat, remélem nem a legdrágább a magnetron adta meg magát.
(#) mindenes válasza spiron hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Heló!
Ilyen állapotban ne használd mig nincs meg a hiba.Ellenőrizd le a magnetront testzárlatra, lehet hogy zárlatos lett .Ajánlott még a nagyfeszkondit és a diódát is megnézni. Hogy hogy kell ezeket ellenőrizni itt a hozzászólásokban megtalálod.
(#) spiron válasza mindenes hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Kössz az infót,most értem haza a munkából, majd reggel megnézem nem-e zárlatos, ha rossz,lehet valahonnan olcsón bontottat szerezni,ez egy Samsung OM75S(31)típusú vagy helyettesíthető más gyártóéval.
(#) mindenes válasza spiron hozzászólására (») Feb 25, 2011 /
 
Persze lehet más gyártóéval helyettesíteni, lehet az LG is, a lényeg csak, hogy a típusszám eggyezzen.
Meg kell nézni mikrókat javító szervizben, ha sok alkatrészük van, lehet adnak egyet ingyen.
Üdv.
(#) spiron válasza mindenes hozzászólására (») Feb 25, 2011 /
 
Szia! Bejött, amitől tartottam,a magnetron adta meg magát,megpróbálom,amit javasoltál szervízbe szerezni. Esetleg tudnál olyan helyet mondani,ahol biztos kapnák belevalót,de attól nem félek,hogy ingyen válnának meg tőle.
(#) steelbird válasza spiron hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Lehúztad a magnetronról a csatlakozókat? Próbáltad úgy beindítani? Ha úgy nem berreg, akkor zárlatos a magnetron. Ha akkor is berreg, akkor dióda, ritkább esetben pedig a kondi. A dióda viszont elég gyakran a magnetron miatt zárlatosodik be.
Ha ezek mind jók, akkor marad a magnetron.
Előfordul, hogy a házon belül a lábaknál testzárlat van, ha leveszed a burkolatát, ezt meg tudod nézni, ilyenkor még javítható a magnetron. Ha máshol van zárlat, akkor kuka...
(#) spiron válasza steelbird hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Szia! Tegnap már kimértem,most lehúztam a csatit, így nem búg,azért mondtam,hogy tuti az adta meg magát.Levettem a burkolatát is, ott érezni az égett szagot,a baloldali fűtőszálban levő rudacskán van enyhe olvadás és most vettem észre a csatlakozóján az egyik vezeték is meg van olvadva.Magnetron kellene olcsón és bizti hozzá való.Tűzoltó fizetésből sajna újra,most nem telik,azért kínlódok vele.
(#) steelbird válasza spiron hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Az a "rudacska" egy fojtótekercs. Nézz szét a hozzáférhető részeknél a burkolat alatt, hogy látható-e valahol testhez zárlat. Nincs-e valahol odaégve a burkolathoz valamelyik vezeték, stb... Ha nem találsz ilyet, akkor valószínűleg valahol beljebb van zárlat. Jobban sosem szedtem szét magnetront, nem tudom, egyáltalán szétbontható -e jobban sérülés nélkül, egy próbát megér.
HV biztosíték rendelhető a HQ -tól ITT
(Végsősoron egy vékony szál is megteszi, zárlat esetén az is megszakad...)
Magnetron is van náluk, ITT
A használt magnetron rizikós, lehet, hogy 2-3 nap után meghal.
Használt mikrót hibásan szintén rizikós venned, mert általában a drága alkatrészek miatt nem javíttatják, vagyis leginkább magnetron, vagy HV trafó hibája miatt.
Ha biztosan trafó hibás, úgy esetleg megérné....
(#) spiron válasza steelbird hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Kössz a segítséget,kivülről nem látszik,hogy letestelne valahol,ezen a fojtótekercsen van megolvadva valami szigetelés féle,biztos beljebb lehet a gond. A HQ-nál már néztem régebben az alkatrészárakat a magnetron,majdnem annyiba kerül,mint egy új mikró,ezért lenne jó találni egy jobb állapotban levőt.
(#) steelbird válasza spiron hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
...ezért lenne jó találni egy jobb állapotban levőt.
Egy magnetron vagy megy, vagy nem (vagy rezeg, vagy nem), köztes állapot nemigen van.
Olyannal találkoztam már, hogy gyengén melegített, de az rövid időn belül be is döglött, vagy más okból nem ment rendesen.
Tehát, vagy jót tudsz keríteni, vagy rosszat. (használtan is)
Nincs rájuk "kilóméter-garancia", vagyis bármelyik bármikor meghalhat, még az új is. (sokéves szervíztapasztalat alapján mondom)
Csak az újakra nem nagyon jellemző...
Tehát a használtan megszerzett jó is rizikós.
(#) spiron válasza steelbird hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Azt tanácsolod felesleges a használttal próbálkozni,akkor nincs mit tenni,várok ,amíg összegyűlik egy újra,úgy érzem az nem mostanában lesz. Addig marad a lábas és a gáztűzhely.Lassúbb,macerásabb,de nem olyan káros,mint mikró,állítólag. Köszönöm még egyszer a segítséget,neked és MCsanyi-nak is.Üdv
(#) steelbird válasza spiron hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Meg lehet próbálni, de elég rizikós. Akkor lenne érdemes használttal foglalkozni, ha a használt készüléknek más hibája van.
Szervízben könnyebben hozzá tudnak ilyenhez jutni, mint mások. Elképzelhető, hogy visznek be valahová szervízbe olyan készüléket, amiben a HV trafó, vagy mondjuk a kezelőegység, vagy mechanikus esetén a timer a hibás, és nem kérik a javítást, majd otthagyják a készüléket is.
De nem hiszem, hogy ha te bemégy egy ilyen szervízbe, akkor neked oda -vagy eladnak egy ilyenből kibontott magnetront, hacsak nincs szervizes ismerősöd.
Még egy dolog van: a magnetronok felfogatása, mérete különböző, nem biztos, hogy pont a tieddel kompatibilis magnetront tudsz keríteni így, használtan.
(#) tilion hozzászólása Feb 26, 2011 /
 
Szervusztok!
A mikron ajtó zárat kell cserélnem,mert le tört a kis kampó.Tudna valaki segíteni ,tudom nem elektronikai kérdés.Köszönöm.
(#) steelbird válasza tilion hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Be kell szerezni az újat, aztán az ajtóból ki kell szedni a takaró műanyag keretet, ami alatt az ajtóretesz van (általában patentok és karmok rögzítik, amik könnyen törnek.. ), majd kicserélni a régit az újra.
Következő: »»   34 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem